joi, 20 septembrie 2012

Si atunci a iesit rozariul din sertar...

   de Sora Emmanuel

   Sherry si Ron? O pereche ce ilustreaza in mod minunat roadele pe care Medjugorje le poate aduce la zece ore de zbor departare, la niste oameni care nu au fost inca niciodata acolo. 
   La Notre Dame (SUA), ei au avut buna idee de a ma prinde chiar inainte de a pleca, pentru 
a-mi povesti tot, tot, tot...
   Sherry si Ron visau sa aiba un copil. Dupa opt ani de asteptare, iat-o insarcinata, in culmea bucuriei. Prima ecografie arata ca totul merge bine, dar dupa cateva saptamani, bebelusul nu se misca asa cum ar fi trebuit. Cea de a doua ecografie indica o maladie ireversibila a inimii, iar medicii sunt fermi: aceasta va duce aproape sigur la moartea copilasului.
   Cei doi parinti sunt cuprinsi de o profunda tristete si incep sa se roage intens. Cum era de asteptat, multi "prieteni" ii sfatuiesc sa avorteze fara sa mai astepte moartea bebelusului. Dar atat Sherry cat si Ron refuza ideea de a pierde aceasta mica viata pe care o iubeau deja atat de mult. Prin urmare, micuta trebuia operata, sansele de a reusi fiind minime: 1% !
   Medicii incearca o transfuzie de sange in cordonul ombilical, caci micuta este foarte anemica, nu are decat douazecisitrei de saptamani, iar moartea ei poate interveni in orice moment.
   Dupa aceasta interventie foarte dureroasa din punct de vedere fizic si moral, Sherry si Ron se intorc acasa franti.
   Atunci Sherry isi aminteste de un rozariu de lemn pe care prietena ei, Liz, i-l adusese de la Medjugorje si pe care atunci il lepadase in fundul unui sertar, printre lucruri inutile. Ii vine ideea sa puna rozariul pe burta, rugandu-se, si il apasa, vrand parca sa o faca pe fetita sa-l simta. Niciodata nu va uita acel moment: pentru intaia data, copilasul se misca,  ai zice chiar ca incearca sa atinga rozariul!
      In zilele urmatoare, la ora la care Sherry si Ron se reunesc in rugaciunea Rozariului, micuta isi manifesta prezenta prin tot felul de salturi si de miscari in sanul matern. Un adevarat micut "Ioan Botezatorul"! Atunci Sherry cere o noua ecografie. In timpul examinarii, in timp ce Ron se roaga langa ecograf, doctorul incepe dintr-o data sa se agite, el cheama tot personalul medical prezent, aratandu-le ecranul: tot excedentul de apa care umpluse trupul copilasului si care urma sa-i aduca moartea, disparuse complet! Medicii nu-si vin in fire, este inexplicabil! Ei recomanda parintilor sa se intoarca linistiti acasa si sa lase bebelusul sa se nasca normal. Nu mai era nevoie de operatie!
   Anna-Mary s-a nascut in septembrie 1994. Am vazut-o impreuna cu parintii ei. Este un copil sanatos si vesel care alearga peste tot! De la varsta de un an, imi spune mama ei,  ea are o adevarata slabiciune pentru statuile Sfintei Fecioare. De indata ce vede vreuna, isi pune in miscare piciorusele, o ia la fuga spre ea si o acopera de sarutari.
   Prin aceasta, Maria a reusit sa-i transforme pe parintii ei in adevarati apostoli si sprijinitori ai proiectelor Sale. 
   Ei ii invita la rugaciunea Rozariului pe toti cei apropiati, caci, spun ei, "prin rugaciunea Rozariului se produc miracole!"
   Miracole? Sunt cu miile, suspendate deasupra capetelor noastre! Din fericire exista unii care se ocupa in mod activ de a le face sa cada.
   De exemplu, micutii mei prieteni, Allison (6 ani) si Don (5 ani), sunt asi in materie...
   Ei au in camera lor o statuie a Sfintei Fecioare de la Rue du Bac. Intr-o zi, in timp ce priveau razele care ies din mainile Mariei, li s-a explicat ca mainile Ei raspandesc haruri, acele haruri care-i sunt cerute, dar ca uneori, Maria detine anumite haruri, acelea care din nefericire nu ii sunt cerute. Cei doi micuti au fost foarte impresionati si au inceput sa mediteze la acest lucru atat de uimitor. In mod vizibil, ei planuiau o actiune reparatorie. In aceeasi seara, la culcare,  mama lor i-a auzit vorbind. In genunchi, pe patul ei, Allison ii spunea fratiorului ei: "Tu iei mana stanga iar eu iau mana dreapta". Micutul incuviinta partajul, apoi, foarte concentrati, cu mainile impreunate, incepura sa se roage cu credinta, repetand: " Maria, da-mi mie acele haruri, hai, Te rog, dami-le".
   "A unora ca acestia este Imparatia Lui Dumnezeu..."
                                                                        
                                                                                             ("Medjugorje anii '90...")

4 comentarii:

  1. Amin,Amin,Amin!!!
    Adevarat foarte adevarat cate minuni face Fecioara Maria si mai ales sa putem rosti si Rozariul.
    Sfinta si pururea Fecioara sa fie cu tine, cu toti cei pe care-i iubesti cu intreaga omenire!
    Laudat fie Isus si Maria!
    Inima langa inima Silvia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inima langa inima... Ce frumos spus. Eu as mai adauga: toti o inima, toti in Inimile unite ale Lui Isus si Mariei.

    Fii binecuvantata, draga Silvia!

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da asa este si mai frumos..Toti in Inimile unite ale lui Isus si Mariei!
    Va deveni UN TOTUL...UNUL!
    O, noapte binecuvantata cu toti cei de Sus!
    Laudat sa fie Isus si Maria !

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata, Domnul ne-a invrednicit sa incepem o noua zi. Sa cerem inspiratia de a o folosi in scopul in care El ne-a dat-o. Sa facem pentru lucrarea Lui ceea ce am omis in zilele care deja s-au scurs si nu le mai putem recupera...

    Te imbratisez, Silvia.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.