marți, 11 noiembrie 2014

VOM DECONECTA APARATUL...

   de Sora Emmanuel Maillard


In cursul misiunii noastre in Malaezia, parintele Tim Deeter mi-a povestit acest incident:
   In timpul verii anului 1977, pe cand era seminarist, a facut un stagiu de capelan la Spitalul Sfantul Iosif din Milwaukee (Statele Unite). Ii vizita pe bolnavi, ii incuraja si le ducea impartasania.
   Vazand ca bolnavii aflati in coma erau lasati intr-o singuratate totala, el tinea sa petreaca un timp cu ei. Stia ca in coma profunda, din cele cinci simturi, auzul dispare ultimul. Asadar, el se straduia sa le vorbeasca cu voce tare acestor bolnavi, in speranta ca ei aud, chiar daca nu-i pot raspunde. Astfel, le spunea cateva cuvinte prietenoase si le vorbea, bineinteles, despre Invierea Lui Cristos.
   Una dintre aceste persoane era inca tanara si era tinuta in viata cu ajutorul unui aparat care mentinea anumite functii vitale. O chema Althaea Turner. 
   Intr-o zi, parintele Tim a auzit ca spitalul, in lipsa de paturi, urma sa scoata din functiune aparatul acestei femei care se afla in coma de multa vreme. Afland aceasta veste, el s-a dus la Althaea si, punandu-si mana peste mana ei, i-a spus: 
"Tocmai am aflat ca urmeaza sa ti se opreasca aparatul care te tine in viata. Daca nu doresti sa ti se intrerupa viata, sunt gata sa te ajut, dar iti cer un semn: daca imi strangi mana in mana ta, voi intelege ca vrei sa mai traiesti."
   Althaea a inteles atat de bine mesajul lui incat imediat l-a strans de mana, cu putere, pe parintele Tim,  timp de un minut. Este inutil sa mai descriu caracterul emotional al acestei scene! Atunci parintele i-a spus Althaei:
Sr. Emmanuel Maillard
"Iti multumesc, acum am convingerea ca vrei sa traiesti, insa nu sunt sigur daca voi reusi sa conving personalul spitalului. De aceea, voi cauta o asistenta si vreau sa faci cu mana ei ceea ce ai facut cu mana mea."
    Efectiv Althaea i-a strans atat de tare mana asistentei incat nimeni nu se putea indoi ca aceasta femeie lupta sa traiasca. 
   Parintele Tim a adaugat simplu ca, zece zile mai tarziu, Althaea  Turner a iesit din spital pe propriile picioare si si-a reluat activitatea.

   Acest fapt demonstreaza ca adevarata coma care trebuie vindecata este aceea a inimilor care dispretuiesc viata!

                    Sora Emmanuel Maillard - "COPILUL ASCUNS DIN MEDJUGORJE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.