vineri, 15 august 2014

O MOBILIZARE LA RUGACIUNE SI LA JERTFA DUPA INTENTIILE MARIEI

      
   "Ramaneti legati de Mine pentru marea Mea lucrare"

   Intreg mesajul Sfintei Fecioare e strabatut de aceasta intentie: din nou Maria lanseaza o chemare catre toti fiii Sai pentru ca ei sa colaboreze la marele Sau plan de mantuire, adica sa construiasca Ea o noua lume de pace dupa proiectele Inimii Sale care sunt conforme cu cele ale  Inimii Lui Isus.
   Este mangaietor pentru noi sa auzim ca ne multumeste pentru rugaciuni si pentru iubirea pe care I-o aratam; vrea sa spuna ca mai exista inca persoane care se roaga si O iubesc...
   Desigur, Ea nu-si opreste pentru sine iubirea si rugaciunile, fiindca pentru o mama nu exista interese care sa nu fie ale fiilor sai; dar cum Ea este cu totul in Dumnezeu, tot ceea ce primeste transmite Lui Dumnezeu. Tocmai pentru aceste interese superioare pe care Ea le urmareste, ne cere o detasare de intentiile noastre in rugaciune.
   "Rugati-va dupa intentiile Mele"; mai mult, micile noastre interese trebuie sa treaca pe locul doi, dupa planul Sau urgent de salvare pentru care Ea lupta si pentru care se roaga inaintea Lui Dumnezeu.
   Cand nava este gata sa se scufunde, uitam propriile exigente si colaboram, din toate puterile,  pentru ca nava sa fie salvata; astfel suntem salvati si noi.
   Sfanta Fecioara cunoaste bine ceea ce este cu adevarat necesar astazi pentru ca vede toate lucrurile in lumina clara a Lui Dumnezeu. Iar apoi, daca noi lasam de-o parte intentiile noastre, putem fi siguri ca Ea nu le uita ci, dimpotriva, nu le vrea izolate de binele comun, pentru ca suntem membre ale unui singur trup (Trupul Mistic al Lui Cristos, care este Biserica).
   Sa incepem, deci, in rugaciuni individuale si comune, sa ne rugam dupa intentiile Mariei. Si pentru ca sa fie mai eficace, Ea ne sugereaza sa oferim Novene, adica exercitii de rugaciune si de iubire timp de noua zile, in care ne indeamna sa sacrificam tocmai acele lucruri de care ne simtim mai legati: vicii, placeri, relatii si divertismente mondene, filme, care fura spiritul si vigoarea necesara pentru a fi eficienti in lupta spirituala.
   La inceputul razboiului in Bosnia, Ea a propus o novena (25.08.91) pentru ca sa se realizeze promisiunile de la Fatima.
   Dar este mult mai mult. Ea vrea sa ne faca sa participam la puterea Lui Dumnezeu. De fiecare data cand facem un sacrificiu si-L alegem pe Dumnezeu inaintea oricaruil alt lucru,  suntem umpluti de Dumnezeu. El umple numai ceea ce este gol si copleseste cu bucurie si putere pe cel care-L prefera unor satisfactii de nimic. Dumnezeu transmite Spiritul si puterea Sa celo care nu-L aseaza in urma propriilor interese, si-i face pe acestia invincibili.
   Satana incearca sa ne intoarca de la datorie, adormindu-ne spiritul. Dar Sfanta Fecioara, ca Mama, ne previne si vrea sa-l respingem cu o vointa hotarata pentru ca, noi fiind puternici, satana nu poate nimic impotriva noastra, daca noi nu-i permitem. Dimpotriva, "daca ne rugam, tot ceea ce vrea sa faca impotriva noastra, se va transforma in gloria Lui Dumnezeu." (Mesajul din 7.02.1985). Astfel, Maria vrea ca, fara distractii periculoase, sa ramanem legati de Ea pentru marea Sa lucrare. Si chiar cand aceasta mica "armata" a Mariei (care totusi este vasta in intreaga lume) va parea ca dispare in fata lucrarii devastatoare a satanei, sa fim siguri ca Aceea care ne conduce "este de temut ca oastea de razboi" (Cantarea Cantarilor 6,10).  Cu Dumnezeu vom birui si El va nimici pe vrajmasii nostri (Ps.59). Apoi, avem mereu rugaciunea din inima cu care totul se deschide, se repara, se clarifica si se obtine. Aceasta este conditia pentru a intelege chemarea la realizarea planului Sau in aceste momente grave, precum si imensa Ei dorinta de a ne ajuta.

                                                                        Don Angelo - "Ecoul din Medjugorje", nr.9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.