joi, 12 iunie 2014

SFANTA FECIOARA-I VORBESTE MARIEI VALTORTA DESPRE PREOTI



   "In general, preotul este mereu luminat de Dumnezeu. Am spus << in general >>, caci este astfel atunci cand este cu adevarat preot. Nu haina, ci sufletul este acela care sfinteste. Pentru a aprecia daca cineva este cu adevarat preot, trebuie cantarite roadele sufletului sau. Dupa cum a spus Isus al Meu, din suflet ies lucrurile care sfintesc sau pervertesc, cele care determina intregul fel de a fi al individului. Ori, atunci cand este cineva un preot adevarat, indeobste este mereu inspirat de Dumnezeu. In ceea ce-i priveste pe cei care nu sunt astfel, fata de ei trebuie sa vadim o iubire suprafireasca si sa ne rugam pentru ei. 
   Fiul Meu te-a facut deja partasa la aceasta slujire mantuitoare si nu voi spune mai multe. Fii bucuroasa ca-ti este dat sa suferi pentru ca sa creasca numarul preotilor adevarati. Iar tu asterne-ti acum odihna peste cuvantul celui care te calauzeste (confesorul). Sa crezi si sa asculti mereu sfatul lui. Ascultarea mantuieste mereu, chiar daca indemnul primit nu este cu totul desavarsit...
   Ascultarea mantuieste mereu. Aminteste-ti de aceasta. Iar respectul fata de preot este semnul unei bune formari crestine. Vai, vai de preotii care isi pierd inflacararea apostolica, a spus-o Isus! Dar vai si de aceia care cred ca le este ingaduit sa-i dispretuiasca, caci ei consacra si impart Painea cea adevarata coborata din Cer, iar faptul ca o ating ii face sfinti precum un sfant potir, chiar daca nu sunt sfinti! Lui Dumnezeu ii vor da ei socoteala. Voi considerati-i astfel si nu va preocupati de altceva. Nu fiti mai neingaduitori decat Isus, Domnul vostru, care la porunca lor paraseste Cerul si coboara pentru a fi inaltat de mainile lor. Invatati de la El. 
Maria Valtorta
    Iar daca sunt orbi sau surzi, cu sufletul impiedicat ori mintea bolnava, daca poarta lepra pacatelor contrastand prea mult cu misiunea lor, daca sunt precum Lazar in mormant, chemati-L pe Isus sa-i vindece, sa-i invie. 
   Chemati-l prin rugaciunea si suferinta voastra, voi suflete jertfelnice. Mantuirea unui suflet inseamna a dobandi Cerul pentru propriul suflet. Dar mantuirea unui suflet de preot inseamna a mantui un mare numar de suflete, deoarece fiecare preot sfant este o mreaja care prinde suflete pentru Dumnezeu, iar a mantui un preot - adica a-l sfinti ori a-l sfinti din nou - inseamna a impleti aceasta mistica mreaja. Tot ce se prinde in aceasta este o lumina care se adauga cununii voastre vesnice."

         (Extras din "Evanghelia asa cum mi-a fost revelata", vol 1)


    Despre viata Mariei Valtorta si cateva din mesajele primite, puteti gasi la eticheta:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.