luni, 5 mai 2014

"DE CE ESTI ATAT DE FRUMOASA?"

   de Preot Slavko Barbaric - (fost paroh al parohiei Medjugorje, plecat acum in casa Tatalui Ceresc).


 Coplesita de frumusetea Maicii Sfinte, pe care i-a fost ingaduit sa O intalneasca, Jelena Vasili, o fata localnica (din Medjugorje) ce are darul vorbirii interioare, i-a pus intrebarea pe care orice copil i-ar pune-o mamei sale: "Mama, de ce esti atat de frumoasa?"
   Cu o umbra de suras, Maica Sfanta i-a raspuns:
   "Sunt frumoasa pentru ca iubesc. Daca voiti sa fiti frumosi, iubiti".
   Inima oricarui om tanjeste dupa frumusete. Frumusetea il face fericit, ii daruieste pacea, il innobileaza, il face mai bun si-i umple viata. 
   Frumusetea zideste inima omului, precum uratenia o distruge, o indurereaza - iar inima tanjeste dupa iubire.
   Iata temeiul pentru care omul cauta neobosit frumusetea. Bineinteles, nu doar frumusetea exterioara, ci ceva mult mai adanc. Este vorba de acea frumusete ce se adevereste in iubirea mamei, a tatalui, a copilului si a prietenului. De asemenea, frumusetea legaturilor dintre oameni, a comuniunii, frumusetea crearii fiintei umane si a formarii sale.
   Sa ne aducem aminte ca pentru o inima de mama nici un copil nu e urat si nu poate fi parasit. Toti copiii sunt frumosi. Iar pentru fiecare copil, mama sa este cea mai frumoasa - acesta-i adevarul. Cum pentru fiecare mama copilul ei este cel mai frumos, orice fiinta omeneasca este frumoasa daca ramane copil, chiar si dupa ce a crescut. Asadar, toti oamenii sunt frumosi si vrednici de iubire! Astfel, suntem frumosi inlauntrul nostru, precum sunt si ceilalti din jurul noastru.
   Acest adevar naste insa o intrebare: de ce sunt atatia oameni nefericiti, de ce ne vine atat de greu sa-i acceptam pe ceilalti cand e limpede ca trebuie sa fim frumosi unii pentru ceilalti si fericiti unii cu altii?
   Raspunsul il aflam in legaturile dintre noi si in nevoia noastra de iubire. Nici varsta, nici boala, nimic pe lumea aceasta nu trebuie sa ne primejduiasca frumusetea. Suntem frumosi pentru ca suntem copiii iubiti ai Mamei noastre Preafrumoase. Pe masura ce iubirea va creste si se va desavarsi, cei din jurul nostru vor deveni, zi de zi, tot mai frumosi pentru noi, si noi pentru ei.

    "Daca ati sti..."

   A fi iubit si a putea iubi inseamna a afla intelesul si bucuria vietii, oricare ar fi imprejurarile in care traiesti. Viata celui ce este iubit e plina de inteles, iar cel ce iubeste traieste viata din plin. Cu cat iubesti mai mult, cu atat sti sa daruiesti mai mult si sa fii demn de incredere, iar viata devine mai usoara si mai frumoasa.
    Vizionarii (de la Medjugorje) ne-au oferit aceste cuvinte ale Maicii Sfinte:
   "Dragi copii, daca ati sti cat va iubesc, ati plange de bucurie!".
   Intelegerea profunda a faptului ca suntem iubiti si ca iubim este legata de tot ceea ce traim si de cum traim. Lumea de astazi este obosita, obosita nu atat fizic, cat obosita de viata. Si nu este greutate mai mare de dus decat aceasta oboseala de a trai - un fel de oboseala legata strans de lipsa de iubire fata de altii si de lipsa de siguranta in iubirea celorlalti pentru noi. Toti vrem sa invingem oboseala care ne copleseste. Cu toate acestea, se intampla ca o persoana sa fie atat de obosita de viata, incat sa nu voiasca sa se odihneasca. Si-atunci, se rupe viata.
   
Preot Slavko Barbaric
Ce inseamna acest lucru?

   Odihna cea mai profunda o aflam in iubire, si cu iubirea invingem orice oboseala. Toate greutatile si crucile vietii devin usoare. Cu iubire, e lesne a trai si a muri. Nici sanatatea, nici boala nu-l pot tulbura pe cel ce iubeste si stie ca este iubit. Cand sufletul se odihneste in iubire, faima nu-l poate amagi, iar caderea nu-l impinge la deznadejde.
   De aceea, amintiti-va ca sunteti atat de iubiti de Sfanta Fecioara, incat inimile ar plange de bucurie! Amintiti-va ca Ea va iubeste, si oboseala vietii va disparea, si veti afla bucuria in tot ce va inconjoara si in orice faptura!
   Iubirea Mamei o primiti in dar. Nu vi se cere nimic, decat sa va lasati iubiti. Nu trebuie sa va invinga oboseala pricinuita de iubirea omeneasca, marginita si supusa dorintelor, ci mai degraba, tresaltati si plangeti de bucurie pentru ca Maica Sfanta va iubeste! Ea nu asteapta de la voi sa ajungeti desavarsiti ca sa fiti vrednici de iubirea Ei; va iubeste tocmai ca sa deveniti mai buni si sa cresteti mereu spre desavarsirea la care tinde inima voastra.
   In afara de iubirea Mamei, toti asteapta de la voi sa fiti asa cum vor ei, ca sa va poata iubi. 
   Nu este la fel si cu Maica Sfanta. De indata ce va deschideti Iubirii Ei, cei din jurul vostru vor fi fericiti, plini de bucurie si de pace, si vor putea face fata vietii.
   Rugati-va ca sa puteti da marturie de Iubirea Ei, fiecaruia, astfel ca toti sa poata plange de bucurie pentru ca-i iubiti.
   Si avem indeajuns ajutor, cat si motiv intemeiat sa o facem, pentru ca Dumnezeu ne-a trimis un mesaj, prin Maria:
   "Daca ati sti cat de mult va iubesc, ati plange de bucurie!".

                                            din cartea : "IN SCOALA IUBIRII" - de Preot Slavko Barbaric 
   
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.