joi, 3 aprilie 2014

AM DOAR ZIUA DE AZI CA SA IUBESC

   de Sora Emmanuel Maillard - Comunitatea Fericirilor, Medjugorje

   Parintele Mike (din Canada) are un impact mare asupra tinerilor care vin la Medjugorje, mai ales de cand le povesteste experienta lui.
 
 Hirotonit preot la douazecisisase de ani, sase luni mai tarziu el a fost victima unui grav accident de masina. Sub stare de soc, el s-a trezit intr-un tunel de lumina si stia ca era poarta Cerului. A simtit atunci o bucurie imensa si o plinatate pe care nu o mai cunoscuse niciodata. Fiind pe punctul de a-L intalni pe Domnul, el era plin de pace. Dar in acel moment a inteles ca i se cere sa se reintoarca sa traiasca pe pamant, deoarece nu-si terminase lucrarea.
   El povesteste ca la "reintoarcerea pe pamant", nu-si mai putea reprima dorinta de a spune tuturor celor pe care-i intalnea ca viata este scurta, ca Dumnezeu exista si ca nu trebuie sa ne pierdem nici macar o clipa cu lucruri de mica importanta. Chiar in acel moment s-a trezit, la spital.
   In timpul convalescentei, care a durat aproape un an, parintele Mike nu a povestit nimanui experienta sa. Pe toata perioada acelui an el s-a simtit pierdut, dezorientat. Avea nostalgia Cerului. Pe urma, intr-o zi, un credincios din parohia sa l-a invitata sa mearga la Medjugorje... Nu-l interesa, dar, din politete, si-a consultat agenda. Vazand ca era liber in acea perioada, el s-a hotarat sa mearga.
   La Medjugorje, Sfanta Fecioara l-a ajutat sa-si gaseasca sensul vietii. Parintele Mike O iubea atat de mult incat ii era greu sa suporte acest lucru! Apoi, in timpul unei conferinte a parintelui Jozo, s-a nascut in el o convingere: Isus dorea ca el sa impartaseasca si celorlalti, experienta sa de la portile mortii. De atunci, el este la al treizecisipatrulea pelerinaj la Medjugorje!
   Adresandu-se unui grup de pelerini tineri, veniti sa-i incredinteze Sfintei Fecioare vietile si vocatiile lor, el i-a implorat:
   - Nu amanati momentul de a va trai viata pentru Isus. Nu va spuneti: "Cand voi avea diploma, imi voi oferi viata Lui Dumnewzeu si Il voi sluji..., cand ma voi casatori, dupa ce imi voi termina studiile, voi fi pregatit sa fac voia Lui Dumnezeu"!  Nu! Hotarati-va chiar acum sa traiti pentru Isus. Incepand chiar de acum, puneti-va in mainile Lui Dumnezeu. Nu pierdeti nici o secunda! Credeti-ma, nu stiti cat timp mai aveti de trait. Eram doar un preot "caldicel" cand am trecut pe langa moarte. Cand vine sfarsitul, conteaza un singur lucru: o viata traita pentru Dumnezeu. Nu stiti clipa. Nu asteptati! Traiti pentru Dumnezeu, cautati-L pe Dumnezeu, iubiti-L pe Dumnezeu. Faceti-o acum, nu maine. Nu stit daca va mai exista ziua de maine!
   Discursul Dusmanului este total diferit, si multi cad in capcana sa: 
   " - Asteapta! Vei face aceasta lucrare buna mai tarziu, inca nu esti pregatit!" - ne sugereaza el.

   Ii place sa conduca

   Ce sa fac? Pe ce cale s-o iau? ce directie sa aleg? 
   Foarte multi tineri, si mai putin tineri, sunt chinuiti de aceste serioase intrebari in ceea ce priveste viitorul.
   La Medjugorje, Clotilde, o tanara frantuzoaica, era ingrijorata ca nu cunostea planul Lui Dumnezeu cu viata ei, pana in ziua in care si-a recastigat  pacea, multumita unui preot sfant:

"- Seara, i-a spus el, cand mergi cu masina de la Avignon la Marsilia, farurile nu lumineaza toti cei o suta de kilometri ai drumului tau. Ele lumineaza doar portiunea de drum cat ai nevoie. Acelasi lucru face Sfanta Fecioara cand te conduce! Ea te conduce spre Paradis, insa lumineaza doar portiunea de drum necesara ca sa poti inainta, si nu intreg drumul deodata. Nu te hazarda sa incerci sa vezi cu un kilometru inainte, fiindca risti sa ratezi curba care este luminata in fata ta! Nu sta nici cu ochii fixati pe oglinda retrovizoare, nu privi in urma, fiindca risti sa intri intr-un copac. Traieste in prezent, ai incredere in Sfanta Fecioara!"

Patru ani mai tarziu, Clotilde declara:
   "- Acel sfat mi-a schimbat viata. Mi-am depus viitorul in mainile Mamei Lui Dumnezeu. Si atunci nelinistea si frica au facut loc bucuriei profunde de a fi in siguranta cu Ea. La cateva saptamani dupa ce l-am intalnit pe acel preot, Isus m-a chemat sa fac o schimbare radicala pentru El. Ce bine ca eram in aceasta dispozitie pentru ca, altfel, nu as fi putut nici sa aud, nici sa accept chemarea Sa, cu atat mai putin sa-i spun "DA". Ma rog pentru tineri, pentru ca ei sa-si incredinteze viitorul in mainile Mariei. Sa se abandoneze Ei, inseamna sa opteze pentru siguranta!
   Cand "aprindeti farurile masinii", reinnoiti acel "Da" spus Mariei, ca sa puteti trai prezentul."

   Fa-ma preot!

   Parintele Joseph Quinn, din Irlanda,  a venit la Medjugorje ca sa-i multumeasca Mamei Lui Dumnezeu. 
   El a inceput de foarte tanar sa-si "aprinda farurile" sub conducerea Sfintei Fecioare. Micul Joseph avea noua ani cand unchiul sau, care avea cancer, se pregatea sa faca un pelerinaj la Lourdes. Joseph a fost uimit sa vada vecinii si prietenii venind acasa la unchiul sau, ca sa-i dea plicuri misterioase. Mama sa i-a explicat ca acele persoane ii trimiteau, in acest fel, intentiile lor Sfintei Fecioare de la Lourdes, care le va citi si va raspunde la ele conform vointei Lui Dumnezeu.
 
 Atunci, in mintea copilului s-a nascut o idee. Fara sa spuna nimic, nimanui, el a fugit in camera sa si, cu cea mai frumoasa caligrafie, i-a scris aceste cateva cuvinte Sfintei Fecioare:
   "Draga Maria, fa-ma preot! Fiul tau,     Joseph".
   Pe vremea aceea Joseph se ruga Rozariul fara sa se gandeasca prea mult la el, dar urma cu placere obiceiul familiei. Desi nu se ruga inca cu inima, el stia de la mama sa ca Maria este o femeie minunata.
   Maria a luat in serios cuvintele micului Joseph: a fost hirotonit preot, in 1995.
   Astazi, parintele Joseph radiaza de fericirea de a fi preot!
   "Pentru mine, spune el,  transformarea painii in Trupul Lui Cristos si a vinului in Sangele Sau, este de fiecare data o experienta emotionanta."

             Din cartea "Copilul ascuns din Medjugorje", de Sr. Emmanuel Maillard
   

3 comentarii:

  1. http://slide.ly/view/32223f4fafa25e51b0c4142693decf3b?utm_source=Fb_ORG_Share

    Pelerinaj Medjugorje 29 10--5 11 2012 | Online Slideshow by Slide.ly
    slide.ly
    http://slide.ly/view/1e0aed98c229bbeb732a6d25bf0ed66c?utm_source=Fb_ORG_Share

    Silvia Lata's Slidely | Online Slideshow by Slide.ly
    slide.ly
    Iata cum ma vei putea cunoaste draga mea Daniela :)
    O Dumineca binecuvantata iti doresc sa ai alaturii de familia ta,bunul Dumnezeu sa revese
    peste voi cele ai pretioase Daruri si Haruri divine !
    Laudat sa fie Isus si Maria !

    RăspundețiȘtergere
  2. O puternica nostalgie m-a cuprins vizionand imaginile de la Medjugorje...
    Iti multumesc, Silvia, si ma bucur ca de acum, cand ma voi gandi la tine voi putea avea in gand si imaginea ta.
    Te imbratisez, fii binecuvantata impreuna cu toti cei dragi ai tai.

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara Maria!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur pentru tine si pentru mine a fost ca un cadou de la Mama noastra draga in data de 2 cand tocmai a noastra Maicuta coboara pe Pamant pentru noi toti cu mesaje de la Fiul ei Isus...cred ca le-ai vazu amandoua .
    Acum am reusit sa mai fac unul scurt cu pozele care erau facute de organizatoarea grupului Gabriela de la Cluj.
    Deci ma cunosti ...vocea mi-ai auzit-o,in scurt timp voi aduna pozele din Spania de aici din Londra si vei vedea cu ajutorul lui Dumnezeu si micul Medjgorje format dupa pelerinaj ...in viata mea si in inima mea ...in familia mea.
    http://slide.ly/view/8c10d473c0f2935fdcb368a6f3543181
    Aici si pentru mine a fost o traire enorm de mare findca urmaream pe yotube marturia lui Patrik si Nensy Lata,iar in scurt timp eu ma gaseam langa ei la Medjugorje ascultandu-i si imbratisandu-i ...numai inima mea stie,cunoaste si simnte...multumesc lui Dumnezeu si Maicutei Sfinte pentru lucrarea si planul pe care il au cu mine.
    Te imbratisez mult draga Daniela !
    Te las in bratele Maicii Sfinte si o rog sa iti bnecuvanteze toata familia si pe toti cei dragi tie cu Bincuvantarea ei Materna!
    Laudat sa fie Domnul Isus si Maicuta noastra Sfanta Fecioara Maria !

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.