joi, 5 decembrie 2013

Ingrijorarea Fecioarei Maria

de Sora Emmanuel

   



In 1917, Fecioara Maria a aparut in fata a trei copii dintr-un mic satuc portughez: Fatima. Mesajul pe care l-a dat atunci era de o importanta capitala pentru salvarea lumii de un razboi atroce si de consecintele lui dezastruoase. N-a fost ascultata in acel moment. Cu toate acestea, Fecioara Maria nu a dezarmat: chiar si astazi, Ea ne invita sa-i consfintim inimile noastre si lumea intreaga. Cum ar putea Ea sa nu se ingrijoreze de soarta copiilor Sai?

   _________________________
   Fatima: o profetie de fericire

   Pe 13 iulie 1917, la Fatima,  Sfanta Fecioara a facut o profetie: "Inima mea Neprihanita va triumfa".  Aceasta profetie a traversat intregul secol ca un anunt de fericire, de victorie. Toti cei care merg cu Sfanta Fecioara sunt copiii victoriei Sale si stiu ca la sfarsit, vor fi deasupra fortelor raului. Aceasta este foarte important in epoca noastra care este plina de falsi "profeti", asa cum ne-a avertizat Domnul nostru. Sunt multe proorociri despre calamitati si multe persoane sunt nelinistite, framantate de ideea nenorocirilor teribile care urmeaza sa se abata asupra lumii... Dar Regina Profetilor ne-a spus: "La sfarsit, Inima Mea Neprihanita va triumfa". O adevarata profetie cuprinzand speranta si milostivirea! Daca un asa zis profet anunta o catastrofa intr-o tara sau alta si va da si data la care aceasta va avea loc, sa nu-l credeti! De cate ori o profetie vine de la Dumnezeu, include intotdeauna si milostivirea; daca ne convertim, daca ne rugam, putem anihila nenorocirea.

   Pentru aceasta, Sfanta Fecioara a vorbit copiilor despre Rozariu, si de necesitatea de a-l spune zilnic, pe cat posibil acasa, in mijlocul familie. Ea a subliniat importanta acestei rugaciuni pentru oprirea razboiului. Se intampla in plin razboi (1914-1918).

   _______________
   Un semn din Cer


 In acelasi iulie 1917, Sfanta Fecioara le-a aratat copiilor si Infernul si a anuntat ca daca lumea nu se va converti "...un razboi si mai mare va incepe sub domnia lui Pius XI. Atunci cand veti vedea o noapte iluminata de o stralucire necunoscuta, sa stiti ca acesta va fi marele semn pe care vi-l da Dumnezeu..."
   Multi isi amintesc de acea faimoasa aurora boreala din 1938 (in noapte de 24 spre 25 ianuarie). Acea noapte a fost iluminata de o stranie lumina. Oamenii de stiinta nu au putut explica fenomenul, si l-au denumit "Aurora boreala". In 1984, savantii americani au facut cercetari si au analizat fotografiile facute. Au descoperit ca aceasta iluminare era compusa din particule asemanatoare strafulgerarilor care preced explozia unei bombe atomice, asa cum s-a produs mai tarziu la Nagasaki si Hirosima. Aceasta faimoasa "aurora boreala" era in realitate un semn inexplicabil, ca un semn precursor al unei bombe atomice. (In 1938, nici o bomba atomica nu explodase inca si nu se putea face aceasta comparatie).
   Era semnul pe care Sfanta Fecioara il anuntase, semnul ca lumea nu se convertise si ca era intr-un mare pericol de razboi.

   _________________________________
   A veghea impreuna cu Fecioara Maria


 Pentru a impiedica pericolul anuntat, fapt tipic pentru o adevarata profetie,  Sfanta Fecioara a dat si solutia: Ea a cerut Consacrarea Rusiei la Inima Sa Neprihanita si  impartasirea reparatoare din prima sambata a fiecarei luni.
   Cum sa intelegem importanta acestei zile de sambata?
   Sambata Sfanta, in acest mare Sabbat in care Isus era in mormant, Fecioara Maria veghea avand certitudinea ca El va invia. Ea a inteles de ce a murit Isus si Inima Ei era plina de credinta iubirii, de durere si de speranta. Cel care-I apartine Fecioarei Maria traieste in speranta in mijlocul unei lumi care L-a indepartat pe Dumnezeu, care a proclamat ca Dumnezeu este mort. Speranta, iata secretul Fecioarei Maria in timp ce veghea inainte de invierea Lui Isus.
   Si aratandu-le micutilor vizionari raul cel mai mare, Infernul, Sfanta Fecioara a vrut sa le incredinteze si un remediu: Consfintirea la Inima Neprihanita a Fecioarei Maria.

   _______________________
   "Rugati-va pentru Rusia"

Consacrarea Rusiei si a lumii la Inima Neprihanita  a Mariei -  Ioan Paul II, 1984
 Atunci cand Sfanta Fecioara a aparut la Fatima, Rusia traia inceputul Revolutiei care va antrena ororile pe care le stim.

   Sfanta Fecioara dorea sa impiedice aceste nenorociri, dar n-a fost ascultata, si ceea ce a prezis s-a implinit in mare parte: Rusia a raspandit minciuna si un ateism "pur si dur" intr-o mare parte a lumii. A fost varsat mult sange, multi martiri, multa suferinta, milioane de victime si lagare ale mortii. Consfintirea ceruta de Sfanta Fecioara, apoi de Domnul Isus Cristos, nu a fost facuta.
   Au existat mai multe initiative de consfintire, dar Sfanta Fecioara a dat indicatii foarte precise care n-au fost respectate, in special ca aceasta consfintire sa fie facuta cu episcopii din intreaga lume.
   Abia in anul 1984  Papa Ioan Paul II a realizat - asa cum a confirmat apoi si Sora Lucia insasi ( Vizionara de la Fatima care mai ramasese in viata) - dorinta Sfintei Fecioare: Consfintirea Rusiei si a lumii intregi la Inima Sa Neprihanita, intr-o ceremonie solemna in Piata Sfantul Petru, in uniune cu toti episcopii din lume.

   ________________________
   De la Fatima la Medjugorje


Sapte ani mai tarziu, la Medjugorje, in 1991, Fecioara Maria a vorbit pentru prima data despre Fatima: "Dragi copii, astazi va chem la rugaciune, ca niciodata altadata, acum ca planurile Mele incep sa se realizeze. Satana este puternic. El vrea sa faca sa esueze planurile Mele de pace si bucurie, vrea sa va faca sa credeti ca Fiul Meu nu este puternic in deciziile Sale, iata de ce va chem pe fiecare dintre voi, dragii copii, sa va rugati si sa postiti cu si mai multa forta. Va invit la noua zile de sacrificiu, in asa fel ca si cu ajutorul vostru, tot ceea ce am vrut sa realizez prin mijlocirea secretelor pe care le-am inceput la Fatima, sa fie indeplinit." (Mesajul din 25 august 1991)
   Sfanta Fecioara reaminteste ca ea a inceput o opera la Fatima, legata de Inima Sa Neprihanita. Ea doreste ca sa ajunga sa o desavarseasca la Medjugorje.
   "Va chem sa va consfintiti Inimii Mele Neprihanite, doresc ca sa va consfintiti personal dar in acelasi timp ca familie si ca parohie. Astfel totul va apartine Lui Dumnezeu prin mainile Mele. Dar rugati-va micutii Mei copii, pentru a intelege importanta mesajului pe care vi l-am dat aici.  Nu vreau nimic pentru Mine ci totul este pentru salvarea sufletelor voastre. Satana este puternic si de aceea, copilasilor, prin rugaciunea perseverenta, cuibariti-va la Inima Mea de Mama."   (Mesajul din 25 octombrie 1988)
   Aparitiile zilnice de la Medjugorje sunt vestitoarele victoriei Inimii Neprihanite.  Medjugorje este locul victoriei Iubirii, victoriei inimii asupra raului lumii, a pacatului si a mortii.
   Ca si la Fatima, Sfanta Fecioara a aratat Infernul si a demascat lucrarea Satanei care face totul pentru a ne distruge. In acelasi timp, ea a intemeiat o "scoala" pentru reralizarea acestei Consfintiri, o scoala a iubirii, pentru ca sa prinda forma in Biserica acest Triumf al Inimii Sale. Ea vrea sa ne faca sa crestem in iubire apropiindu-ne de Inima Fiului Sau, Isus.

   _______________________
   Misterul Co-Rascumpararii


De ce consfintirea la Inima Neprihanita a Fecioarei este un remediu impotriva raului, a Infernului in care Satana vrea sa ne arunce pentru ca se afla el insusi acolo? Sa fim foarte clari: nu exista decat un singur Rascumparator, un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, Isus Cristos. Doar El singur ne-a salvat si ne-a readus la Tatal.
   Dar in marea Sa iubire pentru om, a vrut sa faca din Biserica Trupul Sau, si intr-un schimb de iubire intre El si noi, noi avem parte de viata Sa, de ministeriul de Rascumparator. Fecioara Maria, la picioarele Crucii, a trait o astfel de comuniune de durere, de iubire si de dorinta de salvare a oamenilor, o astfel de daruire de Sine, fara nici o compensatie pentru Ea Insasi, incat a fost in intregime unita cu Isus Cristos Rascumparatorul. De unde calitatea Ei de "Co-Rascumparatoare".
   Deja Sfantul Paul scria: "Eu implinesc in trupul meu ceea ce lipseste Lui Isus Cristos pentru Trupul Sau care este Biserica" (Col 1,24).
    Si cine mai mult decat Sfanta Fecioara, a completat in trupul Sau, in umanitatea Sa "ceea ce lipseste Patimirii Lui Cristos pentru Trupul Sau care este Biseria"? Ea este creatura umana cea mai apropiata de Isus, cea mai unita cu El. In iubirea Sa, Ea a vrut sa poarte ceva, o parte - imensa - din rascumpararea omenirii.
   Iar noi, noi suntem invitati sa "o copiem" pe Sfanta Fecioara, sa ne asemanam cu Ea. Acesta este misterul Bisericii, Fecioara Maria Co-Rascumparatoare si Mama a Bisericii.
   Fecioara Maria este aceasta "femeie" care va sfarama capul Sarpelui (Gen 3). Inima Sa Neprihanita, puritatea Ei, sunt cele care ii dau puterea de a zdrobi capul Sarpelui. Dumnezeu Insusi i-a incredintat acest minister!
   In ceea ce ne priveste pe noi, prin consfintirea noastra la Inima Sa Neprihanita, vom avea si noi parte de aceasta victorie. In Inima Fecioarei Maria putem avea aceasta asemanare, aceasta uniune extraordinara cu Dumnezeu.

   ___________________
   Un mesaj pentru toti

   La Fatima, Sfanta Fecioara a venit sa ceara sa ne convertim si sa oferim sacrificii pentru pacatosi: "Multe suflete merg in Infern pentru ca nu au pe nimeni care sa se sacrifice pentru ele." 
   La Medjugorje Ea i-a spus Vickai: "Nu va dati seama de valoarea suferintelor atunci cand ele sunt oferite impreuna cu cele ale Lui Isus."
   Oare rascumpararea sufletelor nu este ceea ce are cea mai mare importanta?
   Iata un apel adresat fiecaruia dintre noi! De a ne darui cu adevarat. Nu este vorba de a cere boli sau cruci, ci pur si simplu de a oferi greutatile pe care le intalnim. Putem fi bolnavi, putem fi in situatii dificile. Este mai bine sa oferim aceste incercari decat sa blestemam, sa ne revoltam impotriva Lui Dumnezeu si sa devenim tristi. Si Domnul ne va invata sa O ajutam pe Sfanta Fecioara, lucrand pentru salvarea lumii.

                                                    "Feu et Lumiere nr.158 - "Regina Pacis" nr.147

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.