vineri, 6 septembrie 2013

O RANA DESCHISA

 de Sora Emmanuel Maillard - "Comunitatea Fericirilor" Medjugorje


Desigur, suferinta poate provoca o anumita revolta sau sa inchida o inima in fata Lui Dumnezeu. 
   Cand primim o lovitura, rana care se formeaza ne face mai vulnerabili. Este o rana deschisa, o deschizatura care sangereaza si Satana - in lasitatea lui - este foarte multumit sa profite de slabiciunea noastra. El va incerca sa-si introduca otravurile sale in aceasta deschizatura. Mai clar,  el ne va sugera ganduri si sentimente, pe care le scoate din interiorul sau, pentru ca sa infecteze cat mai bine rana. 
   Unele exemple:
   Disperarea: "Uite cat ai suferit deja in trecut! Cu aceasta noua lovitura, n-o vei mai scoate la capat! Ce e mult, e mult! De ce sa continui sa traiesti mereu in durere? Ai putea sa te sinucizi chiar acum...".
   Ura: "Uite ce ti-a facut aceasta persoana! Este inacceptabil! Convingete ca-i faci si tu la fel! Fa tot posibilul sa-i distrugi reputatia, viata sa familiala, profesionala... Trebuie sa plateasca pentru tot...".
   Revolta impotriva Lui Dumnezeu si indoiala: "Ce fel de Dumnezeu este acesta care permite acest rau? Credeai ca te iubeste? Ei bine, vezi! Nu are timp pentru tine, doar nu crezi ca, cu atatea miliarde de oameni cati sunt in lume, El se intereseaza de soarta ta. La ce bun sa-ti pierzi timpul la Liturghii, duminica? Las-o balta! De altfel, oare Dumnezeu exista cu adevarat?".

   Niciodata nu trebuie sa ascultam aceste voci perverse care miros a pucioasa! Aceste veninuri violente trebuie sa le refizam, chiar daca ele ne dezmiarda pornirile de moment si par sa fie intemeiate. Ce roade vom obtine daca cedam lor? Vom suferi si mai mult si ne vom pierde pacea! 
   Daca traim in rugaciune, ne va fi usor sa recunoastem originea unui astfel de discurs; la radiografia Evangheliei, aceste sugestii nu au succes! Ele contrazic Fericirile si amplifica tendintele noastre rele. Si in acest caz tot Cuvantul Lui Dumnezeu este cel care ne salveaza.
Sora Emmanuel Maillard
 Din fericire, langa rana noastra deschisa se afla si Isus. Si El doreste sa ne vorbeasca, dar ce diferenta in discursul Sau! Vocea Lui umila si blanda, infinit de respectuoasa fata de libertatea noastra, se va lasa recunoscuta in rugaciune...:

   - "Nu-ti fie frica, sunt Eu! Priveste-Ma! Priveste-Mi mainile, picioarele, coasta... Vezi, si Eu am suferit! Nu te teme de nimic, sunt cu tine. Impreuna vom reusi si vom obtine victoria..."
   Tocmai aici, Isus imi va cere o favoare:
   - "Vrei sa-Mi dai suferinta ta? Vrei sa-Mi dai rana ta?"       ( "Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati, iar eu va voi da odihna" - Matei 11,28;  "Totusi, El suferintele noastrte le-a purtat si durerile noastre le-a luat asupra Lui" - Isaia 53,4;  "prin ranile sale suntem vindecati" - Isaia 53,5).
   Topita in ranile Lui Isus, rana mea va deveni, astfel, rana de iubire, izvor de har, de consolare de pace... Desigur, durerea nu va disparea, insa balsamul de iubire care o va insoti, o va transforma intr-o cale de bucurie.
   Sfanta Tereza a Pruncului Isus, care a indurat mari suferinte fizice si morale,  scria in Povestea unui suflet:  "Cand voi ajunge in Cer, voi putea contempla pe Trupul glorios al Lui Isus propriile mele rani..."
   Propriile sale rani, ale ei, Tereza? Da, fiindca pe pamant, la fiecare noua lovitura primita, la fiecare frangere a inimii, ea se grabea sa i le dea pe toate Lui Isus. Stia ca El le va folosi pentru a face bine, in functie de urgente si nevoi: sa converteasca un pacatos, sa elibereze un suflet din Purgator, sa usureze suferinta unui bolnav, sa intareasca un preot, sa consoleze un copil...
   Tereza stia ca, prin ofrandele sale, putea sa stinga setea Lui Isus aflat pe Cruce si sa contribuie la realizarea pe deplin a lucrarii Sale de Mantuitor:  sa transforme in har un lucru rau in sine, sa schimbe ranile noastre mizerabile in izvoare tasnitoare.
   Suferinta cu Satana ne face participanti la lucrarea sa de distrugere, pe cand suferinta cu Isus ne face sa devenim co-rascumparatori cu Maria si in Maria, co-Rascumparatoare prin excelenta.
   Ca si suferinta morala, boala este o realitate cu doua taisuri: ea ne doboara sau ne glorifica, depinde de vocea pe care alegem s-o ascultam sau de "prietenul" caruia i-o incredintam.
Vicka - vizionara Medjugorje
Intr-o zi, Vicka (una dintre vizionarele de la Medjugorje) suferea din cauza unei dureri de gat, si am intrebat-o:

   - Te-ai rugat pentru vindecarea ta?
   - Nu! Nu cer niciodata vindecarea mea. Sfanta Fecioara stie ce este important pentru mine, n-am nevoie sa cer. Dar ma rog pentru vindecarea altora! As vrea sa spun tuturor bolnavilor ca, atunci cand Sfanta Fecioara apare, mai intai ma rog in mod special pentru ei si pe urma pentru ceilalti. (Fara indoiala, aceasta explica de ce aparitiile dureaza mai mult cu Vicka decat cu ceilalti vizionari!)
   -Vad ca, chiar si atunci cand esti bolnava, nu-ti pierzi bucuria. Este minunat! Multor persoane le-ar placea sa faca la fel. Care este secretul tau?
   -  Stii, pentru mine, suferinta si boala sunt daruri si sunt fericita sa le primesc. Ii multumesc din toata inima Lui Dumnezeu pentru aceste daruri. As vrea sa-i indemn pe bolnavi sa se roage astfel: "O, Doamne, prin suferinta mea, fa sa am ceva sa-Ti ofer! Tot ceea ce eu iti cer acum, este puterea si curajul sa-mi port crucea, cu toata iubirea inimii  mele si cu bucurie!"
   - Asa te rogi tu, Vicka?
   - Asa m-a invatat Sfanta Fecioara. Personal, sunt fericita ca am suferit si ca am putut sa-i ofer suferintele mele Lui Isus, deoarece stiu ca, daca ofer in acest mod suferintele mele, il ajut.  Sfanta Fecioara mi-a spus: "Astazi, sunt foarte putine persoanele care primesc cu adevarat suferintele lor ca pe un dar". Prin urmare, din toata inima mea, vreau sa spun  ca suferinta este un mare cadou. Vorbesc astfel pentru ca eu insami am trait acest lucru. Suferinta este un dar pentru ca prin ea planurile Lui Dumnezeu se realizeaza in favoarea celor care ne sunt aproape si a celor care sunt departe. Cea mai buna oferire pe care i-o putem face Lui Dumnezeu, este aceea a suferintelor si a bolilor noastre.
   In Povestea unui suflet, Sfanta Tereza spunea: "Suferinta trece, faptul de a fi suferit ramane (in vesnicie)."

                   sursa: "Copilul ascuns din Medjugorje"  de Sora Emmanuel Maillard

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.