vineri, 20 septembrie 2013

ELISABETH KUEBLER ROSS DEMONSTREAZA CA MOARTEA NU EXISTA

   de Marino Parodi
Dr.Elisabeth  Kuebler Ross
 Scriitor, psihiatru, filantrop, psiholog, Elisabeth Kuebler Ross este o figura remarcabila, atat in domeniul spiritualitatii cat si in cel al stiintei contemporane. Se numara printre cele mai celebre personalitati la nivel mondial in domeniul thanatologiei (disciplina care se ocupa cu studiul semnelor, conditiilor,  a cauzelor si naturii mortii). Este o mare crestina, oficial protestanta, dar cu o inima perfect catolica dupa cum vom vedea din devotiunea sa fata de Sfanta Fecioara si fata de ingeri.

   Nimeni in lume,  poate cu exceptia Maicii Tereza, n-a insotit atat de multi muribunzi pe drumul spre moarte, pana la ultima suflare, si n-a facut atat de mult pentru cei care au pierdut o fiinta draga; ea este aceea care a inventat efectiv insotirea muribunzilor. Profesor universitar, doctor honoris causa la doua facultati si mama a doi copii, dr. Ross a fondat in 1978, la San Diego, un centru de dimensinui mondiale, "Shant Nil", care in indiana inseamna "Casa speciala a pacii", destinata ingrijirii muribunzilor sub toate aspectele: medical, psihologic, spiritual si multe altele.
   Milioane de persoane din lume i-au exprimat recunostinta. Preocuparea sa este de a explica faptul ca, in realitate, moartea nu exista, ci este doar o trecere spre orizonturi de o fericire de neimaginat aici, pe pamant.
   Opiniile sale inserate mai jos, sunt extrase dintr-un interviu.

   Elisabeth Ross:In primul rand tin sa subliniez ca pentru mine, la fel ca pentru orice persoana care se aventureaza pe acest drum, este vorba de "a sti" cu siguranta ca ceea ce noi numim "moarte" nu este nimic altceva decat o trecere intr-o alta dimensiune, incomparabil mai fericita si mai bogata decat aceasta, si nu doar de "a crede" in ceva. Ori, multi nu sunt dispusi sa accepte acest adevar fundamental, tinand cont si de consecintele pe care aceasta le implica in mod necesar, adica marea responsabilitate legata de fiecare dintre alegerile noastre in viata.
   
   - Care este baza stiintifica a convingerilor dumneavoastra?

   Elisabeth Ross: -  "NDE - Near Death Experience (Experienta la frontierele mortii), adica ceea ce au simtit, in momentul mortii, milioane de persoane din lumea intreaga, care au fost pe pragul mortii in urma unui accident sau a unei boli, sau in stare de moarte clinica.
   Sunt fenomene extrem de semnificative, caracterizate, in profunzimea lor, de aceiasi factori, independent de enormele diferente de stare civila, de culturi, de societati, de tari si altele. Si anume: constiinta propriei morti, nu numai senzatia de pace si de bucurie, ci absenta oricarei dureri (in pofida unui tablou clinic de cele mai multe ori dezastruos), iesirea din corp astfel incat ei pot descrie evenimentele pe care ar fi fost imposibil sa le cunoasca altfel, chiar daca sunt indepartate in timp si in spatiu, senzatia ca traverseaza in mare viteza un tunel; intalnirea cu rude sau prieteni defuncti; primirea din partea unei Fiinte de lumina care iradiaza o nespusa iubire, figuri legate de religie, ca Sfanta Fecioara, Ingeri etc...; descoperirea unor peisaje de o frumusete fara egal; defilarea extrem de intensa si rapida a intregii vieti, cu retrairea emotiilor respective; reticenta de a se intoarce in propriul corp. In plus, experienta este traita si memorata de toti ca perfect reala: nu sunt o exceptie cei care sunt capabili s-o redea in cele mai mici detalii - nimic comparabil cu visul sau halucinatia.
   Urma profunda pe care NDE o lasa in cei care au trait-o, confirma faptul ca este vorba despre o experienta reala. Aceasta urma, cel mai adesea, le reda o noua constiinta, ii face sa-si reconsidere viata sub un unghi spiritual.
Elisabeth Ross impreuna cu Tereza de Calcuta
   Sa citam, de exemplu, cazul unei fetite careia nu i-a fost niciodata destainuita existenta unui fratior mort inainte ca ea sa fi venit pe lume; cand si-a revenit din coma, fetita a povestit ca si-a cunoscut fratiorul, pe care l-a descris cu perfecta exactitate si i-a spus prenumele.
   Sau cazul unei tinere indiene care a decedat la o ora dupa un accident de masina. Inainte de a disparea, ea a avut timp sa declare ca va merge sa-l intalneasca pe tatal sau, care era pe cale sa moara de un atac cardiac neprevazut. Tanara nu putuse sa aiba in nici un fel cunostinta despre aceasta, pentru ca tatal ei nu era in varsta, se bucura de o sanatate perfecta, si se afla la mii de kilometri.
   O alta femeie, iesita dintr-o NDE cauzata de un accident de masina, a declarat, fara sa ezite, ca sotul ei murise pe loc intr-un accident de masina petrecut la mii de kilometri distanta. Si in acest caz, totul s-a dovedit a fi exact.
   Pot mentiona, de asemenea,  cazul unor orbi care au fost in stare sa descrie scena accidentului caruia ii fusesera victime si spitalul in care se gaseau, etc...
   Ma gandesc, de asemenea, la marele numar al acelora care erau capabili sa descrie la perfectie ce faceau, de exemplu, niste rude, in acel moment precis, chiar daca acestea se aflau la mii de kilometri.
   Iar copiii, la portile mortii, dau dovada de o asemenea intelepciune si cunoastere, incat i-ar putea face invidiosi pe majoritatea adultilor. Copilasii care supravietuiesc unui accident rutier, sunt perfect capabili sa distinga, printre rudele si apropiatii lor implicati in acelasi accident, pe cei care au ramas pe pamant, si pe cei care l-au parasit.

   - Sfanta Fecioara si Ingerii revin in mod constant in viziunile micilor muribunzi?

   Elisabeth Ross: - Da, Isus, Sfanta Fecioara, Ingerii, pentru muribunzii de toate varstele; dar pentru cei foarte mici, in special, Sfanta Fecioara si Ingerii.
   Repet ca este vorba de experiente reale, care nu au nimic de-a face cu halucinatiile: amintirile si imaginile sunt clare si distincte, descrierile corespund perfect atunci cand sunt confruntate diferitele versiuni a mii de muribunzi.
    In marea majoritate a cazurilor, Sfanta Fecioara Maria este Cea care-i face pe copilasi sa depaseasca spaima de moarte. Ei se apropie de moarte absolut natural, intr-o seninatate deplina, datorita prezentei Ei de neinlocuit.

   - Din marele numar de cazuri pe care le-ati studiat, ne puteti povesti unul care sa va fi impresionat in mod deosebit?

   Elisabeth Ross: - Este vorba de un copil a carui moarte fusese declarata in urma unei injectii, si care a revenit la viata cateva ore mai tarziu. El a povestit ca fusese in Paradis si ca simtise o bucurie de nedescris in compania Ingerilor, a Lui Isus si a Mariei. Descrierile muribunzilor si resuscitatiilor pe aceasta tema, mai ales cand sunt facute de copii, sunt de o intensitate incredibila, pana acolo incat nici unul dintre ei nu voia sa revina pe pamant. Copilul a povestit ca Sfanta Fecioara i-a explicat ca trebuie sa se intoarca pe pamant pentru ca nu sosise inca ora lui."

   - Chiar dumneavoastra aveti o mare devotiune fata de Sfanta Fecioara si fata de Ingeri, nu-i asa?

   
Elisabeth Ross: - Da. De patruzeci de ani ma ocup de trecerea "dincolo", si de patruzeci de ani ating cu mana minunile pe care Regina Iubirii le face pentru noi care suntem inca pe acest pamant, si pentru cei care sunt deja in Cer. Am o relatie privilegiata si excelenta cu Ea; dialogam pe tot parcursul zilei...
   Am atins cu mana si prezenta Ingerilor si lucrarile lor. Fiecare dintre noi are ingerul sau pazitor, in mod constant alaturi de el. Depinde de noi sa invatam sa-l urmam si sa-l ascultam. Eu sunt in contact permanent cu Ingerii; ei ma ajuta, imi dau sfaturi, ma invata, ma asista.

   - Ati spus ca sunteti infinit recunoscatoare Lui Dumnezeu pentru viata pe care v-a dat-o. Care este secretul unei vieti intense si bogate spiritual, ca a dumneavoastra?

   Elisabeth Ross: - Inainte de orice, rugaciunea. Ma rog incontinuu, in orice moment, in fiecare clipa a zilei. Pentru mine intreaga viata este o rugaciune; un alt punct esential este sa acceptam suferinta ca dar al Lui Dumnezeu.

   - As putea sa va spun o ultima intrebare, doctor  Kuebler Ross? Dumneavoastra, care v-ati consacrat atatia ani din viata fenomenului "mortii", cum va pregatiti pentru propria dumneavoastra moarte?

   Elisabeth Ross: -  Sunt nerabdatoare sa vina! Dumnezeu ne-a pregatit acolo, sus, minuni si o bucurie inimaginabila! Viata de aici, de jos, nu este decat o pregatire, o scoala pentru a merge spre Dumnezeu si spre aproapele. Acesta este scopul ei.

                                                 "Stella Maris" nr.380 - "Regina Pacis" nr.105

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.