luni, 26 noiembrie 2012

Cine se roaga, nu se teme de viitor

        de Andre Castella
   La 25 iunie 2000, Regina Pacii a dat la Medjugorje un scurt, dar important mesaj:
   "Dragi copii, astazi va invit la rugaciune. Cine se roaga, nu se teme de viitor. Nu uitati: Eu sunt cu voi si va iubesc pe toti..."

   Crestinul stie ca Dumnezeu este bun si ca vrea, mai mult decat orice, binele omenirii si cel al fiecaruia dintre noi.
   Raul a intrat in lume prin razvratirea unei parti dintre ingeri si prin pacatul omului, care au drept consecinte: decadere, ura, suferinta.
   Totusi, atunci cand o acceptam si o oferim Lui Dumnezeu in spirit de reparare,  suferinta noastra contribuie la rascumpararea greselilor noastre si ale fratilor nostri. Si astfel, pana la urma, suferinta noastra fizica sau morala contribuie la binele nostru.
   Pentru fiecare, viata aduce bucurii si necazuri. Isus si Maria le-au cunoscut inaintea noastra: Ei le-au trait laudand pe Dumnezeu, abandonandu-se total Providentei Divine.
   Si totusi astazi lumea se teme de viitor. Omenirea a experimentat, practic, toate ideologiile, dar nici una n-a facut-o fericita, pentru ca nici una nu a corespuns planului Lui Dumnezeu pentru oameni. Va intelege oare intr-o buna zi omenirea ca Isus si Maria pot sa-i rezolve problemele daca ea Li se adreseaza cu toata increderea si Le urmeaza sfaturile?
   La Medjugorje, Sfanta Fecioara a spus: "Cine se roaga nu se teme de viitor." Si ne explica si de ce: "Nu uitati: Eu sunt cu voi si va iubesc pe toti."
   Rugaciunea ne face sa depasim teama de viitor, nu pentru ca ea ne-ar aliena sau ne-ar distrage de la grijile zilnice, ci pentru ca rezolva, in mod radical, problema existentei noastre, cufundandu-ne in Viata Lui Isus.
   Maria si Isus stiau ca suferintele Lor faceau parte din Planul Mantuirii omenirii pe care Dumnezeu, in nesfarsita Sa Indurare si in infinita Sa Intelepciune, l-a stabilit. Si astfel Ei au acceptat adversitatea, din iubire pentru noi, caci Ei,  fiind fara de greseala, ispaseau pentru a ne salva.
   Iar Isus a spus: "Ucenicul nu este mai presus decat Invatatorul; ceea ce Mi-au facut Mie, va vor face si voua..."
   Suntem, deci, avertizati. Sa acceptam asadar bucuriile dar si necazurile, fiind siguri ca Domnul nu poate dori decat binele nostru. (...)
   Teama de viitor inseamna lipsa de incredere in Atotputernicia si Bunatatea divina, caci Dumnezeu, fiind infinit mai puternic decat printul raului, poate deturna de la noi orice rau. Daca n-o face intotdeauna, sau nu in toate, este pentru ca suferinta care rezulta, contribuie la mantuirea sufletului nostru si repara ultragiile omenirii fata de Creatorul sau.
_____________________________________
Frica de Dumnezeu este intelepciune
______________________________________
   "Iata, frica de Dumnezeu, aceasta este intelepciunea, iar in indepartarea de cel rau sta priceperea." (Iov 28, 28)
   Sa nu confundam frica de Dumnezeu, care este unul dintre cele sapte daruri ale Spiritului Sfant, cu teama de adversitati, de prezent sau de viitor, care este lipsa de incredere in Dumnezeu!
   "Vazandu-L umbland pe mare, ucenicii s-au inspaimantat... Dar El le-a vorbit indata, zicand: Indrazniti, Eu sunt; nu va temeti!" (Mt 14,26-27)
   "Iata, iti poruncesc: Fii tare si curajos, sa nu te temi, nici sa te inspaimanti, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine pretutindeni, oriunde vei merge." (Iosua 1,9)
   "Sa nu te temi de dansii, caci Eu sunt cu tine, ca sa te izbavesc, zice Domnul." (Ieremia 1,8)
   "Domnul este luminarea mea si mantuirea mea, de cine ma voi teme? Domnul este aparatorul vietii mele, de cine ma voi infricosa?" (Ps 26,1)
   "In iubire nu este teama, caci iubirea desavarsita alunga teama..." (1Ioan 4,18)
_____________________________________
Increderea noastra in Dumnezeu
_____________________________________
    Dumnezeu, care hraneste pasarile cerului, nu va avea oare grija de nevoile oamenilor pe care i-a creat dupa Chipul Sau? Daca omul nu beneficiaza, ( sau o face intr-un mod cat se poate de inegal), de binefacerile Domnului, raspunderea-i revine omului care, nerespectand preceptele divine, perturba echilibrul pe care Dumnezeu l-a stabilit creand universul.
   Autorul raului este cel care s-a razvratit primul impotriva Lui Dumnezeu: Lucifer.
   Neascultarea omului a marit raul in lume.
   Desigur, Dreptatea Divina cere ca binele sa fie recompensat iar raul pedepsit. Si va fi intotdeauna asa. Dar crestinul are incredere in Indurarea Divina si isi incredinteaza viitorul, Lui Dumnezeu, stiind ca nici un fir de par nu-i va cadea din cap, fara ca Tata din Ceruri s-o permita.

                                                           ("Stella Maris" nr.390 - "Regina Pacis" nr.24)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.