joi, 16 august 2012

Crucea Glorioasa, lumina pentru zilele noastre


  Cu aceasta imagine, Isus vrea sa ne pregateasca pentru intalnirea noastra cu El. 
    El doreste ca ea sa intre in inimile tuturor oamenilor, pentru ca ei sa fie pregatiti sa-L primeasca intr-o zi. Traducerea Inscriptiilor: 
Sus -          Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, nu va muri niciodata.
Stanga: -  Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi usura.
Dreapta: - El va sterge orice lacrima din ochii lor si moarte nu va mai fi, nici plangere, nici strigat, nici durere... Eu sunt inceputul si sfarsitul.

      PENTRU A INTELEGE ACEASTA IMAGINE
Viziunea primita de Angela



   Prapastia si intunericulLumea, dintotdeauna, si astazi mai mult ca oricand, este cufundata in intuneric. Satana a provocat o mare ruptura in omenire si in Biserica insasi. Omul traieste o schizofrenie spirituala inspaimantatoare: este dezbinat in el insusi.
   Crucea Glorioasa Totusi, planul Lui Dumnezeu nu se opreste. Isus, la implinirea timpurilor, pregateste intoarcerea Sa in Glorie, pentru ca in nesfarsita Sa Milostivire, El n-a incetat sa-l iubeasca pe om. Isus anunta Crucea sa Glorioasa ca preludiu si semn al intoarcerii Sale Glorioase. Aceasta Cruce de Lumina, duce la Lumina!
   Cercul: Euharistia:  Cristos a inviat ca sa ramana cu noi in toate zilele, in Euharistie, dar pentru multe persoane, El ramane doar paine.
   OmenireaAcolo unde era ruptura, aceasta cruce deschide un pasaj, o trecere. Ea incepe tocmai acolo, in prapastie, unde omenirea a cazut si mai mult in pacat si tot acolo omul gaseste, daca vrea,  poarta salvarii. Urcand pe cruce, omul se poate intoarce la Isus. Crucea Glorioasa are chipul Lui Isus, care recreaza un pamant nou! Omenirea va avea Chipul Sau. In haosul spiritual in care este cufundat pamantul (in dreapta chipului), omenirea, simbolizata prin pestii pescuitului miraculos, adunati in plasa Lui Crstos ( in stanga chipului), este creata din nou, in Cristos, si se reinnoieste in armonia initiala.
    Acest pamant este simbolul Euharistiei, caci contine Chipul Lui Isus. Acest chip de lumina care este in acelasi timp, profund uman, inalta in Sine intreaga omenire rascumparata. Acest Chip este unit intim cu Crucea Glorioasa care face separarea intre intuneric si lumina.
   Cuvantul Lui Dumnezeu, scris pe cele trei brate ale Crucii, ca pentru a o imbratisa, este Cuvantul Evangheliei!
   Mesajul principal este de o foarte mare claritate: numai cel care va alege Crucea de Lumina, va intra in lumina si va fi luat de Lumina care este Isus Cristos!
   CruceaIsus a venit in lume ca, prin jertfa Sa sa aduca mantuirea, dar n-a fost primit.
   CurcubeulSfanta Fecioara Maria este Curcubeul care uneste cerul cu pamantul. Crucea Glorioasa este um mesaj de speranta, de iubire, de bucurie! Este certitudinea vesniciei!
   

   M e s a j e l e   c o m u n i c a t e   d e   I s u s,   v i z i o n a r e i   A n g e l a

   Italianca, infirmiera in varsta de 50 de ani (2010), Angela, desi crescuta intr-o familie crestina, nu facuse experienta Lui Isus Viu... pana in ziua in care a fost atinsa de aripa harului, in timpul unor exercitii spirituale. I-a fost data o carisma, aceea a lui Ieremia: primeste imagini si viziuni dar nu le intelege sensul... pana cand Isus nu i-l dezvaluie.
   Isus a facut din Angela un martor al Crucii Sale Glorioase. Ea ne ajuta sa patrundem in profunzime sensul misterului Crucii pentru zilele de azi si ne dezvaluie sensul acestei "icoane" a Crucii Glorioase pe care Isus a cerut-o pentru coperta cartii sale "Eu sunt Invierea si Viata".

   Angela:   Preasfanta Treime a facut mult in sarmanul meu suflet, inca neslefuit, inainte de a-mi vorbi despre misiunea pe care Tatal Ceresc, in bunatatea Sa, a ales din vesnicie, sa mi-o incredinteze. Chiar si dupa intalnirea mea personala cu Isus, rugaciunea mea ramane destul de saraca si sumara, cum de fapt mai este si astazi. Nestiind cum sa-I mai spun Lui Isus ca Il iubeam, adeseori ramaneam tacuta in fata Lui, in adoratie. Dupa Sfanta Liturghie, contemplam - timp de ore intregi - magnificul Crucifix din biserica ce a devenit, prin Voia Lui Dumnezeu, tot mai mult "biserica mea". Cand ma simteam strivita de suferinta, cautam Crucifixul. Adeseori, in mod misterios, razele de aur care inconjoara crucea imi fascinau inima. Si atunci exultam: "Crucea este Lumina! Crucea este Glorie!"
   Nu era, desigur, o afirmatie teologica, dat fiind ca nu stiam nimic despre Scripturi; era pur si simplu o miscare a Sfantului Spirit, in mine! Acest Crucifix este cu siguranta o capodopera de o mare frumusete artistica. Si totusi, aceasta Cruce ma fascina nu atat prin arta sa, ci prin ceva nedefinit, care patrundea pana in adancul inimii mele. Ramanand timp indelungat in contemplatie in fata Lui, adesea mi se intampla sa pierd contururile Crucii si ale Lui Isus Insusi, care era de o mare frumusete, pentru ceea ce imi ocupa in intregime spiritul, erau numai razele de lumina din jurul Crucii. Fara ca inca sa fi stiut ca aceasta se intampla printr-un dar supranatural, uneori ochii mi se deschideau atat de mult incat se intampla ca o lumina foarte pura, imateriala, sa ia locul acestor raze aurite din jurul Crucii. Totul in mine era numai lumina si ramaneam extaziata! Dar apoi, cu uimire, imi reveneam frecandu-ma la ochi. Sfantul Spirit era pe cale sa ma pregateasca; dincolo de Jertfa Sa, Isus voia sa-mi vorbeasca de Gloria Crucii Sale. Cel Inviat voia sa ma formeze pentru ca intr-o zi sa devin apostol al Crucii Sale Glorioase. Dar eu nu stiam inca aceasta.

  AM VAZUT O CRUCE GLORIOASA DE O FRUMUSETE INEXPRIMABILA
   La 10 decembrie 1997, meditam asupra aparitiilor extraordinare ale Sfintei Fecioare la Medjugorje si reflectam asupra Semnului anuntat de Regina Pacii, cand ochii mei interiori s-au deschis asupra unei imagini extraordinare. Am vazut o Cruce Glorioasa (asa am definit-o eu, spontan), de o lumina si o frumusete inexprimabile, ca un foc viu care nu se stingea. Am vazut apoi ca ea era pe un munte. M-am apropiat si am vazut ca era din lumina extrem de pura (iata de ce nu se stingea) si, cat se poate de natural, am intrat in ea, si m-am oprit in interior. Cred ca nu m-as mai fi intors inapoi! Totusi, percepeam ca alte persoane se temeau sa ramana acolo si se intorceau inapoi. I-am spus Lui Isus: "Multi se tem, dar cand vor vedea fata Ta, multi vor fi luminati: chiar si cei din ultimul ceas."
   Oh, ce fericire! Nici un fel de cuvinte n-ar putea descrie ceea ce este de nedescris!
   La 17 ianuarie 1998, in timpul Sfintei Liturghii, de-ndata ce am primit Sfanta Impartasanie, mi-am ridicat ochii spre minunatul crucifix al altarului. Intr-o clipa, ca si cum mi s-ar fi deschis ochii si mi s-ar fi dilatat inima, am vazut interior ranile deschise ale Lui Isus. Din ele iesea ca un foc, amestecat cu carbuni incandescenti, care coborau pentru a atinge inimile oamenilor. Acesti carbuni aprinsi, acum cand scriu,  isi descopera semnificatia: Sunt "trupul" Lui Dumnezeu care  se daruieste lumii cu Iubirea Sa (focul)!
   Apoi, intreaga Cruce si altarul s-au invalui intr-o Lumina extraordinara, iar eu m-am aflat in interiorul acestei Lumini. Nici macar nu incerc sa descriu ce am simtit, caci nu gasesc cuvinte! Amin!
   CRUCEA ESTE GLORIOASA, SI NU MAI ESTE CRUCE, CI FERICIRE;  ESTE PARADISUL!
   La 15 februarie 1998, intr-o duminica, mergeam cu trenul recitand Sfantul Rozariu: o adanca durere m-a unit cu Isus pe care L-am vazut pe calvar, impovarat cu Crucea. Intorcandu-ma spre El, i-am spus: Ce pot face pentru Tine, spune-mi Doamne?
   - "Copila Mea, sterge-Mi  fata cu iubirea ta si voi intipari in inima ta Privirea Mea Milostiva pentru omenire.  Fii si tu Veronica Mea!"
   O, cat era de sfasietor sa-l vad pe Isus astfel! Am continuat sa ma rog misterele de durere si, spiritual,  am ingenuchiat la picioarele Crucii. Deodata Crucea a devenit luminoasa, apoi s-a marit tot mai mult, pana cand m-a invaluit. Am simtit o pace incredibila. Crucea este Glorioasa! As spune, nu mai este Cruce, ci fericire: este Paradisul!
   O, Domnul meu, care continui sa suferi pentru noi, ca sa ne dai Gloria Ta, fa ca toti oamenii sa te inteleaga!
   Am inceput sa inteleg ca voi fi implicata direct, in acest Plan de Salvare. M-am rugat Lui Isus: "Tu, care invalui mica Ta furnica in Lumina acestei Cruci care in curand va invalui pamantul, Isuse, pe care Oamenii au refuzat sa Te asculte pentru a realiza un mare Proiect in Numele Tau, Tu, care desi refuzat, nu te saturi de noi, fa ca omenirea sa nu mai refuze inca o data Crucea Ta Glorioasa care,  prin Milostivirea Ta de necrezut, vrea sa atraga totul la Ea! Numai in Ea este Salvarea! Vino repede, Isuse!." (Acum catva timp, o prietena mi-a vorbit despre Dozule, dar numai acum incep sa inteleg ca Sfantul Spirit imi da sa cunosc aceeasi Cruce Glorioasa care n-a fost primita acolo).
   Isus, prin aceste imagini si prin multe alte numeroase imagini, despre care scriam cu regularitate in caiet si le supuneam discernamantului Parintelui meu Spiritual, ma unea tot mai mult cu Proiectul Sau. Si acum El ma invita sa adun toate acestea intr-o carte a carei coperta mi-a aratat-o cu claritate.
   Scriam la 13 martie 1998: "De cateva zile Sfantul Spirit arata inimii mele imagini care au legatura cu caietul. Ca un puzzle, Isus imi arata coperta si, incet, prin imagini tot mai precise, El ma instruieste asupra sensului mesajului fundamental pe care vrea sa-l dea lumii. Este extraordinar de frumos! Sunt emotionata si-mi dau seama tot mai mult ca Autorul a toate acestea este si trebuie sa ramana numai Sfantul Spirit!
   O, Lumina! Lumina acestei Cruci este extraordinara! Unde as gasi ceva asemanator pe pamant? Cum as putea-o realiza? Cum voi face ca s-o transmit? Calauzeste-ma Tu, Isuse! Amin!"

   TOT MAI CLAR SE DETASEAZA O CRUCE IMENSA, GLORIOASA
   La 5 aprilie in acelasi an, am vazut in inima mea, imaginea mai multor persoane, unele cunoscute, altele necunoscute, stranse roata in jurul unei mari Cruci formata din multe. Era ca um mare lant, caci cu totii ne tineam de mana in jurul acestei Cruci, aparent comune. In inima mea, am primit acest mesaj: 
   "In curand, toti cei care au primit sarcina si misiunea de a anunta aceasta Cruce Glorioasa, pe care Insusi Isus o va inalta, vor fi adunati (dupa cate am inteles)  la Dozule!'
   Am perceput clar o Promisiune! Asa sa fie!  
   Apoi, la 22 aprilie 1998, inima mea a primit o revelatie mai mare: Universalitatea Crucii Glorioase care contine preafericita speranta care incheie Evanghelia (Ap 22,20): "Amin, vino Doamne Isuse!"
   In timpul Sfintei Liturghii, Sfantul Spirit mi-a dat aceasta imagine foarte vie si profund profetica:
   Am vazut in inima mea o colina pe care era ridicata o Cruce cu Isus mort. Cerul era intunecat si asupra colinei se dezlantuiau torente de fulgere infricosatoare. Apoi Sfantul Spirit m-a dus sa observ particularitatea acestei Cruci: din toate partile din care era privita, ea prezenta intotdeauna trupul Lui Isus. Adica de oriunde ai fi privit-o, n-o vedeai niciodata dintr-o parte sau din spate, ci numai din fata. Ca si cum Isus voia sa faca sa ramana marturia mortii Sale pentru noi, simultan la nord, la sud, la est si la vest. Ca si cum, de pe Crucea de pe Calvar Isus voia, cu Jertfa Sa, sa cuprinda lumea intreaga intr-o unica imbratisare de Iubire universala (Nu este usor sa explic toate acestea).
   Apoi, incetul cu incetul, o lumina ca un foc viu se nastea din Cruce si aprindea acea colina, ca si cum totul reflecta acea lumina. Apoi, din ce in ce mai clar,  se detasa o Cruce imensa, Glorioasa. Isus nu mai era pe Cruce. Isus Insusi era Crucea! As indrazni sa spun: Crucea era o persoana, era El, viu. Si aceasta cruce avea aceleasi caracteristici: putea fi vazuta in acelasi timp, la nor, sud, est si vest. Crucea avea bratele intinse peste tot unde era vazuta. Era ceva misterios si miraculos!

   OMENIREA URCA SPRE CRUCE: ERA UN EXOD CATRE CRUCEA GLORIOASA
   Apoi, am vazut in jurul colinei multe stradute ca niste raze pornind de la Cruce. Nu puteam vedea baza colinei, caci era intuneric, dar, pe masura ce urcam spre Cruce, lumina era tot mai intensa. Si atunci am vazut omenirea urcand spre Cruce, unii cu greutate, altii mai repede. M-am gandit: "Este exodul! Ca altadata spre Pamantul Fagaduintei, acum este spre Crucea Glorioasa, promisiune si anticipare a intoarcerii Sale Glorioase"
   Din adancul inimii mele se ridica un cantec: "Da! Domnul va veni si fiecare Il va vedea! El va veni in Glorie! Va face Ceruri noi si Pamant nou!'
   Dupa aceasta imagine, chemarea Sa si micimea mea in fata Gloriei Domnului meu, au devenit tot mai clare in mine. Sarmanul meu "da" era tot mai constient! Da, vreau sa fiu, chiar nedemna si nepotrivita cum sunt, un simplu instrument care sa duca Lumina Lui Isus Inviat, celor care sunt inca in intuneric. Caci a intalni aceasta lumina inseamna sa nu-ti mai fie frica! Si sa fii salvat! Da, Doamne, faca-se Voia Ta! Iarta-ma!
  La 16 mai am scris: "Ieri, la pictor, am vazut schita copertei cartii si am ramas cu gura cascata! Numai Tu, Isuse Te puteai gandi la un asemenea mesaj: Speranta si Iubire pentru intreaga omenire, si Lumina! O, aceasta Lumina, aceasta Cruce de Lumina cat se poate de pura. O, Isuse, numai Tu poti actiona in mine pentru o asemenea lucrare, eu nu sunt nimic! O, Doamne, Crucea mea Glorioasa! In fata acestei opere care este a Ta, voi putea adora Crucea Ta impreuna cu toti cei care vor sa se uneasca cu mine pentru a Te astepta! O, da, vino repede, Isuse!"

IN CRUCEA GLORIOASA ESTE SPERANTA CERURILOR NOI SI PAMANTULUI NOU
   Isus isi exprimase dorinta ca aceasta imagine care va constitui coperta cartii "Eu sunt Invierea si Viata"  sa fie gata pentru Rusalii si, la 23 mai 1998, pictorul mi-a inmanat doua acuarele. Se poate spune ca ele contin cu adevart intreaga substanta a cartii. Este de ajuns o privire aruncata asupra acestei imagini, pentru a fi absorbit cu totul de gandul Lui Isus, de Iubirea Sa, de Milostivirea Sa fara limite; in ea este speranta pentru mine si pentru intreaga omenire a "Cerurilor Noi si a Pamantului nou" in Cristos, Lumina lumii!
   Emotionata, m-am dus la Sfanta Liturghie si I-am cerut Lui Isus sa binecuvanteze aceste tablouri, pentru ca ele sa devina instrumente de convertire si de salvare pentru toti cei care le vor cunoaste, cand, deodata,  L-am vazut pe Isus pe altar! Tinea in maini tabloul Crucii Glorioase si se ruga astfel, tatalui:
   "Parinte Sfinte, in Numele Meu, da Viata acestei Cruci pentru ca sa se implineasca  in Vointa Ta tot ceea ce aceasta copila iti va cere in Numele Meu si pentru Gloria Crucii Mele!"
   Si n-am mai vazut nimic altceva, decat Lumina! Am simtit nevoia sa ridic ochii spre Cer si am vazut tabloul Crucii Glorioase la picioarele Preasfintei Treimi...dupa care l-am vazut cum coboara din nou pe pamant. O Multime de oameni statea intr-o tacere profunda in fata acestei "icoane" care parea cu adevarat vie. Din chipul Lui Isus iesea ca o melodie: "Veniti la Mine!" Si fiecare persoana, fiecare chip era transformat in Chipul Lui Isus.
   In acel moment nu stiam cum se puteau realiza toate acestea, dar astazi stiu ca sunt pe cale sa se realizeze, pentru ca multe persoane in lume, au intalnit acest Chip! In timpul Rusaliilor din acel an, asa cum a dorit Isus, primele probe ale primului volum, cu aceasta coperta, au  fost incredintate Preotilor si altor persoane alese de Isus. Nu stiam ca era doar inceputul: 
   Isus a cerut apoi, sa se realizeze multe carti postale pentru ca imaginea Sa sa poata fi difuzata rapid in toate colturile pamantului. Isus continua sa ne instruiasca cu iubirea Sa, sa ne conduca spre Gloria Sa, cerand cu umilinta sa-L asteptam cu credinta. Cu aceasta imagine El vrea sa ne pregateasca pentru intalnirea cu El. Doreste ca ea sa intre in inimile tuturor oamenilor pentru ca ei sa fie pregatiti pentru
 a-L primi intr-o zi.
   Isus, in nesfarsita Sa Milostivire, ne pregateste sa putem sa-L recunoastem pe cel Inviat si pe Cel Viu in mijlocul nostru in Gloria Sa, si sa-L alegem pentru Vesnicie!
  EU STAU IN FATA MORMINTELOR MULTOR INIMI, SI BAT
   Iata ce a comunicat Isus, in sarbatoarea Pastelui din anul 2000: 
   Angela: " Eram in biserica pentru a participa la  Veghea Pascala anuntand Invierea Domnului. Dupa binecuvantarea focului si a Lumanarii Pascale, am ascultat lecturile privitoare la eliberarea poporului evreu din robia Egiptului si trecerea miraculoasa prin Marea Rosie. Si am revazut atunci, in inima mea, piatra mormantului rostogolita si imediat am fost orbita de o lumina aurie provenind din Mormantul deschis si gol. O clipa, spiritul meu a exultat, dar numai o clipa. Apoi, fara sa inteleg, am vazut piatra mormantului cazand inapoi pentru a inchide din nou in Mormant aceasta Lumina extraordinara. O, Doamne, ce mi se intampla?
   In duminica Pastelui, Isus a vorbit in inima mea: " Copila Mea, tu impartasesti cu Mine suferinta Mea peste veacuri. Pentru multi, pentru prea multi, in decursul veacurilor, chiar incepand de la acesti evrei, martori ai faptelor, acest Mormant s-a reinchis,  exact la fel ca inimile lor in fata Adevarului. Multi oameni au preferat sa reinchida Lumina, cu piatra mormantului, aceeasi Limina care, in noaptea asta,  ti-a inundat ochii interiori. Multi au preferat sa creada numai in aceasta Cruce neagra de pe Calvar, semn al Mortii Mele, la fel ca a multor profeti, dar tot moarte.
   Multi au preferat, pentru ca presupunea mai putina constrangere, sa comemoreze un mort, decat sa mearga in fiecare zi cu Dumnezeu Cel Viu. Este mai usor sa asculti de un invatator care nu mai vorbeste, decat de un prieten care in fiecare zi, cu iubire,  te corecteaza si te calauzeste. Multi au preferat sa fuga de existenta Iubirii Vesnice, a Iubirii care este Lumina asupra pasilor lor. Multi au preferat sa inabuse Viata, rostogolond din nou piatra mortii peste Adevar. 
   Copila Mea, intelegi acum de ce doresc ca Crucea Mea Glorioasa sa invadeze lumea?
   Multi ochi trebuie sa se obisnuiasca sa ia in considerare Lumina credintei in Dumnezeu. Multe inimi trebuie sa-si puna intrebari asupra Invierii Mele, acum, dupa 2000 de ani. Eu vreau sa dau timp acestei imagini a Crucii Glorioase, un timp asemanator timpului in care am dat invatatura in Israel, pentru a fi cunoscuta, primita si asteptata. Pentru ca in Ea este Salvarea!"
   Mai tarziu, Isus a continuat: " Din ziua aceea,  in fiecare zi, in orice clipa, Eu sunt in fata mormintelor multor inimi, si bat. Din ziua aceea, Eu continui sa mor, mistic dar real, la fiecare dintre Sfintele Liturghii, pe toate altarele de pe pamant. Din ziua aceea, in fiecare zi si in fiecare noapte, Eu astept,  inchis in tabernacole, vizita copiilor Mei, pentru ca multi dintre Crestini nu mai cred nici ca Eu sunt Viu. 
   Prea multa vreme Lumina a fost inchisa in mormintele lumii. Vine timpul, a si venit timpul  Revelatiei finale: de data aceasta nu prin Intrupare in sanul unei Femei, ci in Puterea Divinitatii Mele.
  Pastele!
  Pastele, in istorie, a insemnat intotdeauna un nou eveniment, fara ca totusi sa-si schimbe vreodata semnificatia.
   De acum, Pastele va avea un nou chip: chipul Victoriei!
   Chiar in mormintele inimilor voastre, ale tuturor inimilor, veti vedea Lumina Mea!"
   Angela: Si n-am stiut atunci sa spun o alta rugaciune decat: "Vino repede, Isuse, in Gloria Ta Divina! "
                                                      ( "Stella Maris" nr.402 - "Regina Pacis" nr.239)        

2 comentarii:

  1. Dega mea,am citit si despre tine ca nu te simnti asa bine,si ai mare dreptate cu neputinta fiecaruia.
    Azi sarbatorim in inimile noastre ziua Sfintei Cruci,doresc ca intreaga omenire sa afle intregul adevar despre Fiul si Mintuitorul Nostru Isus Cristos si despre Iubirea Sa Mare ce o are fata de noi pacatosii.
    I-ti doresc sa te faci bine,Isus sa vina spre tine cu Darurile Sale si sa faca Voia Sa!
    Ne rugam si ne vom ruga pentru tine...
    Latat sa fie Isus si Maria!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc, draga Silvia, pentru rugaciuni. Ma simt ceva mai bine dar nu sunt la capacitatea mea obisnuita. De obicei pot munci destul de mult si sa trec pragul de oboseala, insa acum obosesc foarte repede. Oricum, ma simt mult mai bine decat cu doua zile in urma. Sa mai oferim si suferintele noastre si neputintele nostre Lui Dumnezeu, nu doar cuvintele, rugaciunile noastre. Le va folosi acolo unde este nevoie. Daca este ziua Crucii, macar putina neputinta si suferinta sa simtim, in comparatie cu ceea ce a insemnat Crucea pentru Domnul nostru...

    Te imbratisez, draga Silvia, cu mult, mult drag.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.