vineri, 8 iunie 2012

CU MARIA, SA-L INVINGI PE SATAN



     Cand Marija ( una din  vizionarele de la Medjugorje) locuia inca in casa parintilor sai, numerosi pelerini treceau sa o vada si sa vorbeasca putin cu ea, mai ales italieni, caci Marija vorbea bine aceasta limba (ea a primit acest cadou de la Sfanta Fecioara  cu ocazia aniversarii sale din aprilie l983: dupa aparitie, ea vorbea curent italiana, fara sa o fi invatat vreodata).
     O tanara italianca posedata, era la Medjugorje de cateva zile si toata lumea o respingea, caci  comportamentul  ei aducea multe necazuri. De fapt, ea facuse, printre altele, un pact cu Satana, participase trupeste la liturghii negre si alte sacrilegii, astfel incat era cu adevarat posedata de demon.  Marija, care o vedea in fiecare zi pe  Mama tuturor Indurarilor, a acceptat sa o gazduiasca, caci isi dadea seama ca aceasta fata cauta intr-adevar pacea si vindecarea la Medjugorje.
     Timp de o luna viata familiei Pavlovic s-a schimbat... Fenomenele provocate de demonul care o stapanea pe aceasta fata si tortura erau spectaculoase.  Marija reactiona fara sa se tulbure, desigur uimita, dar de neclintit in pacea si bunatatea sa.
     In acele zile mai locuia la Marija si un preot italian aflat in trecere si evident, intre Satana si "Sacerdotiu", sareau scantei. De exemplu, intr-o zi, preotul a vrut sa se roage in mod discret pentru tanara fata (era imposibil sa se roage in fata ei, fara ca ea sa se transforme intr-o furie!). Cand ea se gasea in camera ei, el a profitat pentru a o binecuvanta in tacere, de cealalta parte a usii, trasand cu mana semnul crucii in aer. Atunci ea a deschis usa cu violenta si a inceput sa urle:
     - Inceteaza sa ma mai torturezi (sar peste vocabular...)!
     Alta data, cand zacea culcata la pamant si traia un adevarat infern interior, o prietena de-a Marijei statea langa ea pentru a o ingriji. Iar in inima ei, o ruga pe Gospa sa vina Ea Insasi sa o consoleze si sa o binecuvanteze. In acelasi moment tanara fata a sarit ca arsa de fierul rosu si a strigat:
     - Inceteaza cu rugaciunile tale murdare!
     Dar Marija intuise bine; perseverenta in felul simplu de a o gazdui, rabdarea si rugaciunea tuturor i-au venit de hac necuratului. In cele din urma acesta a lasat-o in pace si, intr-o luna,  tanara era eliberata. Ea s-a intors in tara sa, in pace.
     Ura seculara care exista intre Satan si Sfanta Fecioara este o realitate foarte palpabila la Medjugorje. Am relatat in cartea "Medjugorje, razboiul, zi de zi" ceea ce i s-a intamplat Jelenei in ajunul zilei de 5 august 1984 (aniversarea celor 2000 de ani ai Preacuratei). Insa o mare surpriza a fost pentru mine atunci cand Jelena mi-a vorbit despre anumite mesaje despre Satan, date de Gospa unui mic nucleu din grupul ei de rugaciune. La vremea aceea Jelena era o foarte tanara adolescenta si Maria i-a spus:  "Intr-o zi, Satan s-a prezentat in fata Lui Dumnezeu (aceasta aminteste de  Cartea lui Iov, din Biblie). El a cerut sa i se predea Medjugorje, in schimbul  caruia ar fi renuntat la tot restul lumii."
     Si Jelena a adaugat : "Bineinteles,  Dumnezeu a refuzat! Gospa voia sa ne arate astfel importanta centrala pe care o are Medjugorje in planurile de astazi ale lui Dumnezeu, pentru mantuirea lumii. Trebuie ca acest mesaj sa fie plasat in contextul sau".
     Cu toate ca eram foarte convinsa de onestitatea Jelenei, am ramas totusi perplexa: ea daduse intotdeauna dovada de sobrietate si de o uimitoare rigoare in transmiterea mesajelor. Am mers sa-l caut pe parintele Tomislav Vlasic, care a fost conducatorul spiritual al acestui grup de rugaciune. Gospa le spusese despre el vizionarilor: "Va conduce bine". El mi-a confirmat acest mesaj in totalitate si chiar a adaugat:
     - Nu este nimic surprinzator! Suntem inca departe de a fi inteles planurile Lui Dumnezeu cu Medjugorje. Gospa Insasi a spus adesea : "Voi nu intelegeti planurile mele!"
     El mi-a confirmat si un alt mesaj important. Gospa i-a spus Jelenei: "Satan si ingerii lui au parasit multe locuri de pe pamant pentru a se stabili la Medjugorje si a impiedica realizarea planurilor Mele."
     In orice moment, Gospa ne previne ca Satan este activ, ca vrea sa ne distruga si ca este mai puternic ca niciodata. Ca o Mama grijulie, Ea nu conteneste a ne aminti armele pe care Isus ni le-a dat pentru a-l invinge pe satan: postul si rugaciunea (pentru protectia noastra, ea ne recomanda folosirea apei sfintite).
     In Canada, un preot mi-a spus ca el a crezut in aparitiile de la Medjugorje din momentul in care enoriasii lui au inceput sa posteasca la intoarcere din pelerinaj.
    - "Va vorbesc in calitate de paroh: Postul? Puteti oricand sa-i faceti pe oameni sa inghita pilula! Dar nici unul dintre noi, preotii,  nu ar fi reusit sa convinga pe cineva din parohia lui, sa posteasca! Astazi, ei se intorc de la Medjugorje si, fara sa li se spuna nimic, se pun pe postit doua zile pe saptamana... Acest lucru a transformat intreaga parohie. In ce ma priveste, nu am nici o indoiala, ceea ce apare acolo nu poate fi decat Sfanta Fecioara in persoana!"
     Un exorcist din Roma a venit in pelerinaj la Medjugorje. L-am intrebat care crede el, dupa douazecisitrei de ani de experienta, ca este cea mai puternica lucrare a lui satan in zilele noastre:
     - "Este distrugerea familiei, a spus el. Am vazut in Australia oameni organizati ca "Adoratori ai Diavolului", cultul lor era in acest scop, al distrugerii familiilor. I-am vazut cu ochii mei! Iar in Europa este si mai rau, caci aici exista inca si mai multe organizatii care vor sa distruga casatoriile. Mergeti in Parlamente: cine respecta casatoria? Legile sunt indreptate impotriva casatoriei."
     El o numeste pe Sfanta Fecioara "Cel mai puternic exorcist al lumii",  desemnata de Insusi Dumnezeu, pentru aceasta misiune. Dupa parerea lui,  exista mai multe metode de a-i usura si a-i elibera pe cei chinuiti de demoni. Pentru laici el recomanda sa se mearga cu persoana respectiva intr-o biserica, in fata unei statui a Sfintei Fecioare (sfintita dupa randuiala Bisericii), si sa se roage rozariul impreuna cu ea. In astfel de situatii, el a putut vedea foarte adesea cat de puternica este Mana Lui Dumnezeu in a-l invinge pe satan din inimile oamenilor.
 Acest exorcist a experimentat de asemenea binefacerile rugaciunilor spuse in fata Sfantului Sacrament expus. Este adusa persoana demonizata si i se cere sa-L priveasca pe Isus-Euharisticul. La inceput ea nu vrea si nu sta linistita.  Isi inchide ochii. Dar, daca Il priveste pe Isus, va fi salvata. Important este a urmari in continuare acea persoana, a-i permite sa se umple de cunoasterea si de iubirea Lui Dumnezeu. (Formulele de exorcizare sunt rezervate preotilor. Ar fi periculos pentru laicii nepregatiti sa i se adreseze direct diavolului).
     Un alt marturisitor a ceea ce se petrece la Medjugorje mi-a spus:
     - "Medjugorje? Este calcaiul Mariei! Acolo va zdrobi Ea cel mai tare, capul sarpelui."
     Dintre cei sase vizionari, numai Mirjana l-a vazut pe satan fata in fata (in cursul unei aparitii care a precedat-o pe cea a Sfintei Fecioare). Ea s-a infricosat. Parea frumos, seducator, dar ochi-i erau rosii si plini de ura. Ea mi-a marturisit ca nu vrea sa spuna nimic despre el acum, dar ca va vorbi mai tarziu.
     - "Asteptam cu totii victoria Inimii Neprihanite", mi-a spus ea.
     Nu pot sa nu adaug aici cuvintele Marthei Robin (mistica franceza, 1902 - 1981) adresata filozofului Jean Guitton:  " Lucifer este mereu furios. Dar, atunci cand apare Preacurata, el nu poate face nimic impotriva Ei. Sfanta Fecioara este atat de frumoasa, nu numai chipul Ei, ci intreg trupul. Cat despre el, este capabil sa imite orice. Imita chiar si patimile. Dar nu poate sa o imite pe Sfanta Fecioara. Nu are putere asupra Ei. Atunci cand apare Preacurata, daca ati vedea ce degringolada, v-ar bufni rasul!"
     De ce este satan atat de furios pe Medjugorje? Sa nu uitam ca la fiecare aparitie, la fiecare venire a Preacuratei, satan mai pierde putin din puterea sa.
     "Din aceasta cauza a devenit atat de agresiv" i-a explica Sfanta Fecioara, Mirjanei.
     Credinciosii pot spune rugaciunea catre Sfantul Arhanghel Mihail, pe care Papa Leon al XIII-lea a recomandat-o dupa Liturghie:
     "Preaslavite Print al ostirilor ceresti, Sfinte Arhanghel Mihail, apara-ne in lupta contra stapanirilor si puterilor, contra conducatorilor acestei lumi a intunericului, contra duhurilor rele raspandite in vazduh. Vino in ajutorul oamenilor pe care Dumnezeu i-a facut dupa chipul si asemanarea Sa si i-a rascumparat cu un asa de mare pret, din tirania diavolului. Pe tine, Sfanta Biserica te venereaza ca aparatorul si protectorul ei, pe tine, cel caruia Domnul i-a incredintat sufletele rascumparate, pentru a le aduce la fericirea cereasca. Roaga-l pe Dumnezeul Pacii sa-l striveasca pe Satan sub picioarele noastre, pentru a-i lua orice putere de a-i mai tine pe oameni legati si de a vatama Biserica. Prezinta Celui Prea-Inalt rugaciunile noastre, ca sa se coboare, cat mai degraba, asupra noastra Indurarile Domnului si apuca-l tu insuti pe vesnicul sarpe, care nu este altul decat diavolul sau Satan, pentru a-l azvarli inlantuit in adancuri, asa incat sa nu mai poata niciodata sa ispiteasca neamurile."
     In 1995, Papa Ioan Paul al II-lea ne-a recomandat si el sa spunem aceasta rugaciune dupa Liturghie.
     Exista, de asemenea, o rugaciune foarte puternica in care o invocam pe Maria Regina Ingerilor. Papa Pius al X-lea si-a dat avizul canonic pe 8 iunie 1908, pentru ea:
  
  "Augusta regina a  cerurilor si Regina Ingerilor,  Tu care ai primit de la Dumnezeu puterea si misiunea de a zdrobi capul Sarpelui, Iti cerem cu smerenie, trimite legiunile ceresti pentru ca, sub conducerea Ta, sa-i urmareasca pe demoni, sa se lupte cu ei in tot locul, sa le reprime indrazneala si sa-i arunce in adanc. Cine este ca Dumnezeu? O, buna, o, blanda Mama, vei fi intotdeuna iubirea si speranta noastra. O, Mama Divina, trmite pe  Sfintii ingeri pentru a ma apara si a-l alunga pe crancenul dusman departe de mine. Sfinti ingeri si arhangheli, aparati-ne, paziti-ne."
                                                               de Sr. Emmanuel Maillard

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.