luni, 30 aprilie 2012

DOAMNA TUTUROR POPOARELOR


 UIMITORUL MESAJ AL UNEI APARITII CONTEMPORANE RECUNOSCUTE DE BISERICA

     Idda Peerdeman (1905-1996), dintr-o familie cu cinci copii, a vazut-o pe Sfanta Fecioara de 56 de ori, in diferite locuri din Amsterdam, din 25 martie 1945 si pana la 31 mai 1959. Mesajele ne cheama la pace si convertire. La 11 februarie 1951, Sfanta Fecioara i-a spus: 
"Eu sunt Mama, Mama tuturor popoarelor."
     Dupa un indelungat discernamant, Mons. Punt, episcop de Haarlem, a publicat o declaratie, datata  31 mai 2002, care recunoaste originea supranaturala a aparitiilor.
In fiecare an, mii de credinciosi, veniti din intreaga Europa, se aduna la Amsterdam in luna iunie. Rand pe rand au loc celebrari, rugaciuni si interventii. Interventia Parintelui Paul-Maria Sigl, preot austriac foarte apreciat in tara sa, pe care o publicam in continuare este una din cele mai remarcabile. El ne face sa traim "mesajul" Doamnei tuturor popoarelor.
     Stirile pe care ni le transmit zilnic mediile, lasa sa se intrevada perspective de viitor care, atat pentru unii cat si pentru altii, suscita din ce in ce mai mult o ingrijorare tot mai mare.
     Aparand la Amsterdam, Doamna tuturor popoarelor a tinut neaparat sa inlature orice teama de viitor si a dorit sa ne dea harul de a castiga o noua speranta dincolo de tot ceea ce simtim ca o amenintare. Intr-adevar, peste tot unde a aparut Preasfanta Fecioara Maria, a facut-o intotdeauna  in momentul prielnic. Ea voia nu numai sa ne avertizeze de pericole ci,  de asemenea si, mai ales,  sa ne faca cunoscute mijloacele de a evita nenorociri iminente.
     La 31 mai 2002 s-a raspandit o veste care ne-a umplut pe toti de bucurie: Episcopul de Haarlem-Amsterdam, Excelenta sa Mons. Josef Maria Punt, confirma printr-un document scris autenticitatea mesajelor de la Amsterdam. Numerosi episcopi mariani, preoti si credinciosi din lumea intreaga i-au exprimat gratitudinea lor. 
     Mons. Punt spunea in declaratia sa:
Mons. Josef Maria Punt
     "Avand in vedere toate aceste pareri avizate, toate aceste marturii si intreaga evolutie, si dupa ce am examinat totul in rugaciune si reflectie teologica, am ajuns la convingerea ca aparitiile de la Amsterdam au o origine supranaturala...  Daca este legat in constiinta de  Sfanta Scriptura, credinciosul nu este legat niciodata de  revelatiile particulare. Astfel trebuie sa privim ceea ce este revelat ca pe un mijloc care ne permite sa intelegem semnele timpului si sa traim mai desavarsit actualitatea Evangheliei. Ori, semnele timpului nostru sunt dramatice.   Eu sunt cat se poate de convins ca devotiunea la "Doamna tuturor popoarelor" ne poate ajuta, in momentele grave pe care le traim, sa gasim adevarata cale, calea care ne duce la o venire cu totul noua si speciala a Spiritului Sfant, singurul in masura sa vindece marile rani ale timpului nostru."

   SA FACEM CEEA CE NE SPUNE EA

     Ceea ce doresc eu din inima, este sa va impartasesc actualitatea si importanta inegalabila pentru pacea lumii, a mesajelor Doamnei tuturor popoarelor, a Carei aparitie la Amsterdam a fost recunoscuta de Biserica. Trebuie neaparat ca toti sa putem intelege mai profund miza cu care avem de-a face astazi si ceea ce doreste Doamna tuturor popoarelor, trebuie sa putem pricepe in ce masura pacea pe care o dorim cu totii, depinde de noi.
      Purtam toti responsabilitatea aceasta! Sa incercam sa invatam din lectia de la Fatima, pentru a nu cadea din nou in aceeasi greseala. Sa ne gandim la consecintele tragice pe care omenirea nu si le-a imaginat. Nenorocirea s-a abatut asupra lumii pentru ca a ignorat timp atat de indelungat mesajul de la Fatima si nu a luat in serios avertismentele Sale, nici nu a raspuns la cererile Sale. Ea ne avertizase despre drama unui al doilea razboi mondial si de pericolul ca Rusia sa raspandeasca, la scara mondiala, ideologia sa de ateism militant, cu rezultatul celor aproape  o suta de milioane de morti. Si, cu Inima Sa de Mama, ne-a dat, in acelasi timp, si mijloacele concrete de a impiedica toate acestea. Aceste mijloace erau simple: rugaciunea Rozariului, impartasania ispasitoare din prima sambata a  fiecarei luni si consfintirea la Inima Sa Neprihanita de Mama.  Catastrofa s-a abatut asupra Europei si a lumii pentru ca episcopi si preoti, crestini si oameni politici credinciosi, adica aceia care  ar fi putut  sa inteleaga mesajul, nu au vrut sa-l asculte. Cu permisiunea dumneavoastra va voi pune urmatoarea intrebare: daca apelul de la Fatima nu a fost luat in serios in momentul acela, care va fi astazi raspunsul la cererile Doamnei tuturor popoarelor, intr-o epoca ce este departe de a fi atat de mariana ca altadata?  Cerul ne lanseaza o provocare, de noi depinde s-o primim.

   URGENTA MESAJELOR DE LA AMSTERDAM

     Tinand cont de situatia internationala atat de grava, putem intelege urgenta si semificatia incomparabila a mesajelor de la Amsterdam. Doamna tuturor popoarelor a facut cereri numeroase si insistente. Noi avem datoria sa punem aceste cereri in practica in viata noastra cotidiana, aceasta fiind contributia noastra la edificarea unei lumi noi. Dar cel mai important lucru este propria noastra convertire. Este singurul mijloc de a ne apara de calamitatile care ne ameninta pe toti. Au trecut 60 de ani de cand ne parvenea aceasta implorare a Sfintei Fecioare:  "Ascultati deci cuvintele pe care imi este permis sa vi le spun in acest timp de tulburari... Voua ma adresez cand spun: Nu stiti cat de serios si de grav este acest timp!" (8 decembrie 1952). "Tu nu sti ce va rezerva viitorul" (15 aprilie 1951). "Puterea cu care domneste Satana o cunoaste numai Dumnezeu!" (31 mai 1955). "Toate popoarele gem sub jugul Satanei." (31 decembrie 1951).  "Popoare, va rog... Doamna voastra va roaga s-o ascultati. Niciodata inca Maica Domnului nu v-a rugat astfel!" (31 mai 1955).
     Maria ne spunea asta inca de acum 60 de ani! Iar aceste cuvinte sunt cu atat mai actuale astazi! Este suficient sa vedem modul alarmant in care s-a degradat situatia in Biserica si in lume.


      DOVEZI DE AUTENTICITATE

      Pentru a demonstra originea supranaturala a mesajelor de la Amsterdam, Dumnezeu a dat, in numar impresionant, fascinante dovezi de autenticitate.
     Doamna tuturor popoarelor  spune: "Semnele sunt continute in cuvintele Mele" (31 mai 1955 si 31 mai 1957). "Adevarul va va fi descoperit pe parcursul anilor (3 decembrie 1949), adica Ea a dat dovezi de autenticitate reveland evenimente care adeseori nu s-ar realiza decat cu multi ani mai tarziu. Dumnezeu a revelat catastrofe, dar n-a facut-o decat cu scopul de a impiedica cu orice pret amenintarea lor. Pasajul care urmeaza, extras din mesajele de la Amsterdam din data de 26 decembrie 1947, evoca marele pericol iminent al unui atentat terorist  contra Americii si Europei cu arme chimice si biologice.
Ida Peerdeman
Ida Peerdeman
     Vizionara Ida Peerdeman povesteste:
"Am simtit apoi o durere in mana si am vazut, una langa alta, Europa si America. Apoi au aparut scrise urmatoarele cuvinte: Razboi economic, Boicot, Devize, Calamitati. Am vazut atunci trecandu-mi pe dinainte imagini inspaimantatoare ale unor fiinte umane: fete acoperite in intregime de ulcere infioratoare, s-ar putea spune de un soi de lepra, sau cazand prada altor cumplite boli mortale: holera, ciuma...
     Toate acestea au disparut la randul lor si am vazut apoi niste minuscule puncte negre in suspensie, in jurul meu. Am incercat sa simt ce pot fi dar n-am reusit; mi se parea  a fi o materie foarte fina, dar ochii nu-mi permiteau sa disting ce este. Apoi, privind in jos, am vazut minunate campii albe. Pe aceste campii am vazut din nou aceste puncte negre, dar de data asta marite si ca si cum ar fi fost vii. Nestiind sa-mi explic toate acestea, am intrebat-o pe Sfanta Fecioara: < Este vorba de bacili? > Cu mare gravitate, ea a raspuns: "Este Diabolic!"
      Am simtit atunci cum mi se umfla fata, precum si tot corpul. Aveam impresia ca fata mi-a devenit enorma, ca tot trupul mi-e umflat si teapan. Nu ma puteam misca. Am auzit-o pe Sfanta Fecioara spunand: "Iata ce au inventat!" Dupa care, pe un ton energic, ea a spus: "Popoare, sunteti prevenite!"
     Fara nici un fel de indoiala ca acest mesaj, dat de peste 60 de ani, capata astazi un nou sens, pe care nu l-a mai avut niciodata.


   PUTEM IMPIEDICA O CATASTROFA MONDIALA

     Sa invatam din lectia de la Fatima pentru a nu comite aceeasi greseala acum, cand cunoastem mesajele de la Amsterdam! Caci la Amsterdam, Fecioara Maria a aparut - din nou  la timp - pentru a avertiza popoarele asupra amenintarilor, nu numai ale unui razboi si ale unei ideologii atee ci,  potrivit propriilor sale cuvinte, asupra unei mari catastrofe mondiale. Si, din nou, tocmai pentru ca este o Mama, Ea ne-a dat si mijloacele necesare pentru a impiedica nenorocirea. Ce a facut Ea? S-a manifestat sub un nou titlu: "Doamna tuturor popoarelor"; ne-a dat o noua imagine si o noua rugaciune despre care a spus: "Sub acest titlu si prin aceasta rugaciune, prin favoare divina, Eu am puterea de a salva lumea dintr-o mare catastrofa mondiala." (10 mai 1953). Ea ne-a cerut sa raspandim imaginea Sa si rugaciunea Sa printre toate popoarele, si chiar a dat un nume acestei difuzari mondiale: "Actiunea mondiala de mantuire si de pace." Aceasta actiune mondiala este, dupa propriile Sale cuvinte,  conditia de pregatire directa a unei noi dogme mariane,  proclamarea unui adevar de credinta, precum ca Maria este, pentru toate popoarele, Co-mantuitoare, Mijlocitoare si Avocata. Aceasta dogma mariana, ultima si cea mai mare, ne va aduce noi Rusalii  si va introduce popoarele intr-o  noua epoca de pace.


   RUGACIUNEA

     Doamna tuturor popoarelor a dat o rugaciune puternica pentru a ne apara de pericolul unui razboi catastrofal. Ea a numit-o "Rugaciunea Mea" (31 mai 1955). Este o rugaciune pentru pace in lume, o rugaciune pentru venirea Spiritului Sfant, singurul care poate da lumii adevarata pace.
Doamna tuturor popoarelor
Rugaciunea de pe spatele imaginii:
Doamne Isuse Cristoase,
Fiul Tatalui,
trimite acum Spiritul Tau
peste intreg pamantul.
Fa ca Spiritul Sfant sa salasluiasca 
in inimile
tuturor popoarelor
pentru ca ele sa fie aparate
de stricaciune, de calamitati
si de razboi.
Fie ca Doamna tuturor popoarelor
fericita Fecioara Maria
sa fie Avocata noastra.
Amin.
     Aceasta rugaciune, care isi are originea in 1951 la Amsterdam, a primit pana in prezent numeroase imprimatur. Congregatia pentru Doctrina  Credintei, dupa ce a deliberat cu episcopul locului, a aprobat textul rugaciunii, cerand totusi, cu scopul de a evita eventuale neintelegeri, sa se inlocuiasca propozitia incidenta initiala "care a fost candva Maria" prin "fericita Fecioara Maria".
     Iata cateva dintre promisiunile  pe care le face Doamna tuturor popoarelor celor care spun Rugaciunea Sa: "Doamna tuturor popoarelor va salva lumea: ea o va salva prin aceasta rugaciune." (10 mai 1953) "Aceasta rugaciune va permite sa fie indepartate din aceasta lume: stricaciunea, calamitatile si razboiul". (11 octombrie 1953).
     "Voi nu cunoasteti puterea si importanta pe care o are aceasta rugaciune pe langa Dumnezeu! El o va asculta pe Mama Sa pentru ca Ea vrea sa fie Avocata voastra." (31 mai 1955).
     "Tu nici n-ai idee despre valoarea pe care o poate avea aceasta ( a spune aceasta rugaciune in fiecare zi). Nu sti ce va rezerva viitorul." (15 aprilie 1951).
     "... Fiindca  Ea (DOAMNA TUTUROR POPOARELOR) este trimisa de Domnul si Creatorul Sau pentru ca, sub acest titlu si prin aceasta rugaciune, sa elibereze lumea de o mare catastrofa mondiala... Prin aceasta rugaciune, Doamna va salva lumea. Eu reinnoiesc, inca o data, promisiunea." (10 mai 1953).
     Ce promisiune minunata: Ea va salva lumea de o catastrofa mondiala! Fara indoiala ca astazi intelegem putin mai bine care ar putea fi aceasta catastrofa mondiala.

  

    ACTIUNEA MONDIALA

     Trebuie, asadar, sa punem intreaga noastra angajare pastorala in difuzarea imaginii si a rugaciunii de la Amsterdam pentru ca ea este cea care, in mod pasnic,  pregateste inimile natiunilor sa primeasca tripla dogma mariana. De aceea Doamna tuturor popoarelor a spus: "Aceasta imagine va precede. Aceasta imagine trebuie sa fie difuzata in lumea intreaga. Ea este interpretarea si ilustrarea noii dogme." (8 decembrie 1952)
     Din acest motiv Doamna tuturor popoarelor doreste ca rugaciunea sa fie tradusa in cat mai multe limbi si, prin intermediul tehnicilor moderne  "... sa fie raspandita in lume, printre toate popoarele. Caci toate au dreptul la aceasta. Te asigur ca lumea se va schimba!" (29 aprilie 1951)
     "Intelegeti bine ca si Domnul  avea nevoie de Mama sa pentru a se intrupa. Prin Mama vine Viata. Iata de ce trebuie s-o readuceti in Bisericile voastre si printre popoare; veti vedea atunci cum totul va reinflori." (25 martie 1973 - Mesajul euharistic al Domnului).
     "Angajati-va, plini de zel si de inflacarare, in aceasta lucrare de Mantuire si de Pace si veti vedea miracolul." (1 aprilie 1951)
     Daca facem ceea ce ne cere Maria, vor veni asupra Bisericii si a lumii intregi, noi Rusalii. Doamna tuturor popoarelor a promis-o! Iar natiunile vor putea sa respire din nou usurate si intre ele sa domneasca pacea deplina.

  
    NICIODATAT NU ESTE PREA TARZIU
     Pentru a putea extinde la scara mondiala ceea ce doreste Fecioara Maria, am trecut la actiune, trebuie s-o marturisim, putin cam tarziu. Dar daca acum facem, in sfarsit, ceea ce Mama noastra cere la Amsterdam, nu este, totusi, prea tarziu, si vom vedea miracolul pe care Ea il promite. Inca in 1951, Ea spunea: "Intrati cu un mare si fierbinte zel in aceasta opera de mantuire si de pace si veti vedea miracolul!" ( 1 aprilie 1951)
     Pentru a va dovedi ca Dumnezeu rasplateste peste orice asteptari ascultarea noastra de copii, doresc sa va relatez exemplul impresionant al miracolululi obtinut in Austria, gratie cruciadei ispasitoare a Rozariului, prin care tara a fost eliberata de ocupatia ruseasca (acest lucru este bine cunoscut). Cel de-al Doilea Razboi Mondial lasase Europa in ruine, iar Rusia tinea in mana o parte din Austria, chiar si capitala, Viena, pe care o ocupasera 50.000 de soldati ai Armatei Rosii.  Regina Rozariului de la Fatima ne avertizase tocmai despre acest pericol. Din punct de vedere uman, era deja prea tarziu. Dar existau barbati si femei, simpli credinciosi  si, de asemenea, oameni politici influenti care erau convinsi de puterea rugaciunii.


   VICTORIA ROZARIULUI

Pr. Petrus Pavlicek
     In 1946, intr-o zi cand Parintele franciscan Petrus Pavlicek se ruga in fata imaginii miraculoase de la  Mariazell (sanctuar marian din Austria vizitat si de papa Benedict XVI la 8 septembrie 2006), cerand ajutorul cerului pentru tara sa aflata sub tirania comunista, a perceput in inima sa raspunsul Fecioarei Maria: "Faceti ce va spun Eu si veti avea pacea." Asa a luat nastere cruciada ispasitoare a Rozariului. Parintele Petrus a strabatut Austria in lung si-n lat, purtand Statuia Sfintei Fecioare de la Fatima, si mii de crestini plini de bunavointa s-au alaturat miscarii sale de rugaciune. Iar Dumnezeu a acordat libertatea sperata. La Mariezell, cu ocazia unui pelerinaj de multumire, la douazeci de ani dupa eliberarea Austriei, parintele Petrus (al carui proces de beatificare este in curs) preciza in omilia sa: "Astazi sunt multi austrieci care considera libertatea in care traim ca pe o evidenta care a fost usor de obtinut. Cei care gandesc asa, gresesc. A fost o grea lupta politica pe durata a zece ani. Avusesera loc 267 de intalniri politice la varf,  fara rezultat. Cand, dupa a 268-a intalnire de la Berlin, Cancelarul Figl s-a intors la Viena, el mi-a spus, amarat la culme: << Parinte Petrus, n-am mai fost niciodata asa de trist la intoarcerea de la o intalnire politica. Domnul Molotov mi-a aruncat in fata: Domnule Figl, nu va faceti nici o iluzie, ceea ce noi, rusii, am luat intr-o zi, nu lasam din mana niciodata!  
Cancelarul Figl proclama
eliberarea Austriei
      Parinte Petrus - mi-a spus Figl -  acm nu mai exista decat o singura speranta: Dumnezeu!  Trebuie sa ne rugam mai mult Lui Dumnezeu si Preasfintei Fecioare Maria, pentru a ne redobandi libertatea! >> Ca urmare a acestei intrevederi, am facut tot ce imi statea in putinta pentru a indemna poporul austriac la rugaciune. Ca raspuns la invitatia domnului Cancelar, au avut loc nenumarate zile si nopti de adoratie in biserica fraciscana din Viena si numeroase procesiuni in tara. Si iata ca, sase luni mai tarziu, acelasi domn Molotov s-a vazut obligat sa semneze tratatul de la Belvedere, la 15 mai 1955.  De necrezut!  Dintr-o data, ceea ce era inimaginabil, a avut loc: Rusia a eliberat teritoriul ocupat! A fost oare numai opera oamenilor politici? Sau era harul obtinut prin rugaciune? Nu pot uita prima procesiune pe care am organizat-o la Viena, in 1950, pentru a cere libertatea. Au fost multe ranjete batjocuritoare, multe indoieli. Multi considerau ca vor participa doar cateva femei evlavioase: "Doar n-o sa mergem si noi!" - se auzea. Atunci, Cancelarul Figl mi-a spus: <<  Petrus, chiar daca doar tu si cu mine vom fi singurii care ne vom plimba pe Ring (centrul Vienei) si ne vom ruga,  patria noastra merita s-o facem. Altfel, nu vom obtine libertatea! >>  Si au fost 15.000, ca iesiti brusc din pamant,  atunci, la prima procesiune. Iar numarul lor n-a facut decat sa creasca, de la o procesiune la alta, pana la 80.000.
     Rugaciunea are o mare putere! Doar ca trebuie sa credem in aceasta putere, trebuie sa credem ca Dumnezeu ia rugaciunea in serios si, prin urmare, trebuie sa o luam si noi in serios!"

   

   CONSFINTIREA LUMII FACUTA DE IOAN PAUL II

     Un exemplu inca si mai impresonant, care arata binefacerile pe care le obtinem cand raspundem dorintelor Preasfintei Fecioare Maria, este caderea intregii Uniuni Sovietice datorita consfintirii la Inima Neprihanita si Materna a Mariei. Consfintirea era asteptata de zeci de ani si a fost uneori neinteleasa, ba chiar blocata de cei mai buni dintre cei buni din Biserica. Sora Lucia (vizionara de la Fatima), care era discreta, spunea referitor la aceasta:  << Domnul nu se plange numai de marile pacate, ci si de teama noastra de ardoare si de neglijenta noastra fata de ceea ce doreste El.>>
     Papa Ioan Paul II, el insusi profund marian, nu a ajuns sa inteleaga importanta mesajului de la Fatima decat prin durerosul atentat din 13 mai 1981.  Biserica  universala nu a raspuns intotdeauna dorintelor Fecioarei Maria.
     Citind continutul dramatic al celui de-al treilea secret de la Fatima, pe care l-a cerut ca sa-i fie adus la clinica Gemelli (unde a fost internat dupa atentat), papa a inteles importanta pe care o avea indeplinirea, in sfarsit, a ceea ce doreste Dumnezeu, pentru a ocroti Biserica si lumea de pericolele care le ameninta. 
     
      La 25 martie 1984, la trei ani dupa atentat, el a facut consfintirea lumii, in piata San Pietro
( in prezenta a 250.000 de pelerini), in comuniune cu toti episcopii lumii. In acest scop a cerut sa fie adus la Roma cu elicopterul, orignalul statuii de la Fatima, pentru a manifesta in mod vizibil tuturor, vointa sa de a raspunde la ceea ce ceruse Fecioara Maria prin intermediul celor trei pastorasi.
     Un episod mai putin cunoscut este consacrarea la Inima Neprihanita a Mariei, pe care Mons. Pavel  Hnilica, iezuit slovac si prieten apropiat al Papei Ioan Paul II, consacrat in clandestinitate ca Episcop, a infaptuit-o in mod miraculos, in 25 martie 1984 la Moscova, in unire cu Ioan Paul II care celebra marea consacrare la Roma, in fata statuii de la Fatima, in comuniune cu episcopii din intreaga lume.
     Reintors de la Calcutta cu rozariul Maicii Tereza si promisiunea rugaciunii neintrerupte a Misionarelor Caritatii, pe 21 martie 1984, Mons. Hnilica a plecat spre Moscova cu un permis de sedere pentru patru zile in capitala Uniunii Sovietice. El obtinuse acest permis in mod miraculos avand in vedere ca era considerat "Inamicul numarul 1 al comunismului" din cauza figurii sale reprezentative de martor al persecutiei din Europa de Est. La 25 martie 1984, episcopul sosea la Kremlin. A mers in acea biserica dezafectata, botezata ironic de catre regim "Muzeul ateismului", unde poporul venea sa venereze in secret icoanele, sub pretextul admirarii operelor de arta.
     Inima-i batea cu putere caci, pentru un vechi detinut al inchisorilor comuniste evenimentul tinea de domeniul miracolului. A cumparat ziarul "Pravda" si s-a postat in spatele unui vechi altar. In ziar a asezat textul lui Ioan Paul II pentru consacrarea lumii.
     Mons. Hnilica a celebrat Euharistia in buzunare, dupa un rit invatat in inchisoare, si a plecat fara sa mai astepte ceva. Ce bucurie ! A putut sa traiasca aceasta consacrare impreuna cu toti episcopii lumii, intocmai cum ceruse "Doamna" de la Fatima! O pagina din istoria comunismului era definitiv intoarsa.
     Efectele acestui act de abandonare totala Fecioarei Maria, au fost imense si au depasit tot,  dar absolut tot ce se putea inchipui.  La doar cativa ani dupa consfintirea lumii si imediat dupa anul marian 1988, s-a produs inimaginabilulul, caderea zidului Berlinului si disparitia cortinei de fier, dezmembrarea tarilor din Est si chiar a Uniunii Sovietice. Aceasta mare schimbare fusese prezisa in mesajele de la Amsterdam inca din 1951, cu 38 de ani inainte sa aiba loc, in 31 decembrie 1951.  Nici un om politic nu avusese in vedere o asemenea eventualitate!  Insusi Papa Ioan Paul II a spus ca aceste evenimente " vor ramane pentru totdeauna surprinzatoare prin rapiditatea cu care s-au produs". (Terito Millennio Adveniente).  Va amintesc toate acestea pentru a demonstra importanta pe care o are ascultarea de mesajele de la Amsterdam si pentru a va invita sa faceti ceea ce doreste Doamna tuturor popoarelor: raspandirea rugaciunii Sale si a imaginii Sale. Totusi, va intreb: credeti cu adevarat ca difuzarea imaginii Sale si a rugaciunii Sale poate insemna o "actiune mondiala de mantuire si de pace" ca sa permita evitarea unei catastrofe mondiale? Caci in ochii unora ar putea sa para prea simplu. Deci, permiteti-mi sa va intreb, ce credeti?

   

   REVOLUTIA ROZARIULUI

     Pentru a ne intari credinta in puterea de neinvins a rugaciunii, sa ne amintim de situatia dramatica in care se afla Filipine in anii '80.  Ea ne demonstreaza cu ce mana sigura si calma ii conduce Fecioara Maria pe copiii sai spre victorie, atunci cand i se pun sub ocrotirea si conducerea Sa si fac ceea ce doreste Ea. 
     S-a scris mult despre caderea regimului dictatorial Marcos, dar foarte putin despre adevaratele motive ale eliminarii lui. Inca din 1985, episcopii din Filipine cerusera la Roma sa le fie acordat un an marian. A fost un an de convertire si de ispasire care a pregatit inimile pentru evenimentul revolutiei Rozariului.
     In 1986, cardinalul Sin a invitat credinciosii sa protesteze pasnic contra regimului corupt. In cateva ore s-au adunat 3-4 milioane de filipinezi pe strazile din Manilla, care au inceput sa se roage Rozariul, in timp ce in  pietele capitalei filipineze preotii celebrau, zi si noapte, Sfanta Liturghie. Chiar copiii-i invitau pe soldatii inarmati pana in dinti, sa se roage; ei imparteau flori conducatorilor carelor de asalt, sosite pentru a imprastia multimea. Numerosi soldati ieseau din carele lor pentru a se uni cu multimea in rugaciune. Fecioara Maria s-a manifestat intr-un mod minunat ca Mama a poporului Sau. Comandantul escadrilei de elicoptere, care decolase pentru a bombarda cu grenade multimea, a povestit: "In clipa in care am vrut sa execut ordinul lui Marcos, am facut o descoperire inspaimantatoare: mi-am vazut sotia si copiii in multimea aflata in rugaciune. Riscand Curtea martiala, am abandonat imediat aceasta misiune, ca sa ma intorc acasa si, surpriza de neinteles: sotia si copiii mei erau acolo. I-am reprosat sotiei mele ca se dusese in orasul aflat in acest mare pericol, insa ea m-a linistit spunandu-mi ca nu iesise din casa toata ziua..."

   

   CARDINALUL JAIME SIN ISI AMINTESTE

     Celebrul si popularul cardinal Jaime Sin, decedat la 21 iunie 2005, a acordat un lung interviu jurnalistului american Wayne Weible, putin inainte de a se pensiona din motive de sanatate. Cardinalul a evocat evenimentele incepand din momentul in care trupele fidele dictatorului Marcos au primit, in februarie 1986, ordinul de a imprastia cu forta multimea  aflata in rugaciune pe strazile din Manilla la apelul autoritatilor religioase. Rezultatele alegerilor prezidentiale tocmai fusesera publicate, si toti stiau ca fusesera trucate. "Carele de asalt incercau sa inainteze asupra multimii. Iar oamenii se rugau si isi aratau rozariile. 
     Mai multe calugarite se aflau in fata tancurilor pentru a incerca sa le opreasca, iar soldatii mi-au spus ca hotarasera atunci sa atace multimea. Era doar o chestiune de minute si toata lumea ar fi fost ucisa". Atunci, soldatii aflati pe tancuri, au vazut o cruce pe cer.
     Cardinalul a continuat:"Apoi, o frumoasa doamna le-a aparut soldatilor. Nu stiu daca ea a aparut pe cer sau se afla la nivelul pamantului. Apoi alti soldati mi-au spus, ca ei credeau ca era o calugarita, imbracata in albastru, care se afla in fata carelor de asalt. Aceasta doamna era foarte frumoasa, iar ochii ei straluceau. Frumoasa doamna le-a vorbit soldatilor astfel: "Dragi soldati, opriti-va! Nu trageti! Nu le faceti rau copiilor Mei!"
     Cand au auzit aceste cuvinte, soldatii au incetat orice fel de actiune, au parasit carele de asalt si s-au alaturat poporului. Era sfarsitul grupului de soldati loiali lui Marcos."
Cardinalul Jaime Sin
     Cardinalul a facut o pauza si apoi, ridicand mainile, a spus: "Nu stiu cine sunt acesti soldati. Tot ce stiu este ca, au venit la mine plangand. Ei nu mi-au spus ca fusese Sfanta Fecioara. Mi-au spus doar ca era o frumoasa calugarita. Dar, stiti (si cardinalul radea din toata inima zicand asta), eu le-am vazut pe toate calugaritele din Manilla, si printre ele nu exista nici una foarte frumoasa. Asadar, trebuie sa fi fost Sfanta Fecioara!"
     Apoi, continuand pe un ton mai serios, cardinalul a spus: "Da, inima imi spune ca fusese Maria. Si pentru ca ei au ascultat de aceasta doamna care le aparuse si n-au urmat ordinele de a trage asupra multimii, Marcos nu mai avea pe nimeni de partea lui si nici alta solutie decat sa fuga din tara. A fost sfarsitul acestui dictator."
      Tocmai in ziua de 25 februarie 1986, sarbatoarea Sfintei Fecioare a Victoriei, Marcos a demisionat si a plecat in exil.

  

    A DOUA REVOLUTIE A ROZARIULUI

     Momentele emotionante pe care le-am evocat s-au reprodus peste cincisprezece ani.  Dupa mandatul lui Cory Aquino, Jsef Estrada, un fost actor si play-boy, a reusit sa castige alegerile ca presedinte al Republicii. Si, cum el a devalizat casieria Statului in timpul mandatului sau, poporul a saracit si mai mult. Senatul fusese corupt de el, ceea ce impiedica destituirea sa prin alegeri anticipate.
     Si, din nou, rugaciunea timp de zile intregi a milioane de persoane a contribuit la producerea imposibilului: comandantul sef al armatei si generalii s-au desolidarizat de presedintele corupt si au trecut de partea poporului. Chiar in aceeasi zi, Gloria Masapgal-Arroyo, politiciana a opozitiei si catolica convinsa, a fost aleasa presedinta.
     Dupa cateva zile, in scrisoarea sa pastorala, cardinalul Sin afirma: " Rugaciunea plina de incredere este mai puternica decat armele. Postul si sacrificiul sunt mai eficace decat proiectele strategice. Iar puterea tacuta a unui popor in rugaciune este mai mare decat forta militara."

  

    A NE RUGA CU INCREDERE, OFERINDU-NE

     Aceste doua fapte istorice ale celor doua revolutii pasnice din Asia de sud-est ar fi de ajuns sa ne intareasca in convingerea ca si astazi ar fi cu putinta, in orice tara si in orice moment, sa se provoace, printr-o miscare de rugaciune, o intorsatura nu numai de ordin politic ci si spiritual.
     Desigur ca intelegem mai bine acum "Actiunea mondiala de mantuire si de pace", pe care ne-o propune Fecioara Maria. Cand ne rugam cu inima smerita, cu incredere si oferindu-ne pe noi insine pentru a implora venirea Spiritului Sfant in inimile tuturor oamenilor, aceasta rugaciune are putere. Este ceea ce a vazut Ida, vizionara de la Amsterdam. ea a vazut-O pe Fecioara Maria aratand cu degetul Inima Sa si apoi inimile popoarelor, si a auzit-o spunand: "La fel cum zapada care se topeste, impregneaza pamantul,  tot asa este si cu rodul Spiritului Sfant care va veni in inimile tuturor acelora care se vor ruga in fiecare zi aceasta rugaciune"  (1 aprilie 1951).  " Voi nu stiti cat de puternica este aceasta rugaciune si cat este ea de importanta in ochii Lui Dumnezeu." (31 mai 1955).

   

   O NOUA INFLORIRE

     De ce doreste Doamna atat de mult sa o recunoastem cu totii ca Mama? Explicatia ne este data de glasul Domnului in mesajele euharistice, cand spune prin cuvinte fara egal:
     " O Biserica si un popor fara Mama sunt ca un trup fara suflet." (31 mai 1965).
     "Mireasa nu   a fost trimisa in zadar pe pamant. Duceti-o printre popoare. Sa intelegeti bine: chiar Domnul a avut nevoie de Mama Sa pentru a se intrupa. Caci prin Mama vine viata. De aceea trebuie s-O readuceti in Biserica voastra si printre popoare, si veti vedea inflorirea!" (25 martie 1973).
     " Trebuie s-o readucem in Biserica noastra si printre popoare, si vom vedea inflorirea."
Mons. Josef Maria Punt si Papa Benedict XVI
     Nu este oare o promisiune minunat de frumoasa? Intr-un timp de inflorire spirituala, Sfantul Parinte ar putea sa proclame dogma sperata a Mariei Co-mantuitoare, Mijlocitoare si Avocata,  care este discutata de teologi.
     In acest timp de reinnoire a Bisericii si a lumii,  vom vedea inaltandu-se, prin colaborarea tuturor popoarelor, aceasta splendida biserica pe care Ida a avut harul sa o vada in viziunile sale. Ganditi-va numai ca ea a vazut aceasta biserica a Doamnei tuturor popoarelor exact alaturi de imensa sala rezervata marilor manifestari publice unde se aduna, in fiecare an in iunie, mii de crestini in jurul Doamnei  tuturor popoarelor. Aceasta bazilica, asa cum a vazut-o Ida, va fi o rotonda cu trei cupole.
     Sa participam, asadar, cum ne spune Mama noastra, cu un nou elan, la aceasta actiune mondiala de mantuire si de pace, asa cum fac deja multi episcopi in diecezele lor, in Slovacia sau in Australia, in America, in Indonezia sau in Uruguay, in Coasta de Fildes sau in Filipine.  Daca facem ceea ce doreste Mama noastra, ne putem bucura de acest timp nou care ne-a fost fagaduit!
      


                                                                   Parintele Paul Maria Sigl
( "Chretiens Magazine"  nr.202)                                                            









4 comentarii:

  1. Draga mea Daniela,sunt Silvia am incercat de multe ori sa-ti scriu dar nu puteam nici cum trimite mesajul,de aceasta data cred ca voi reusi nustiu asa simnt...
    Draga mea nu am putut termina de citit tot si am inceput sa ma rog cu toata fiunta mea,am rugat-o pe Fecioara Maria sa ma inspire cum pot sa deszvalui aceste Mesaje al ei la cit mai multe suflete...Doamne sunt asa de reale toate, simnt cum ne vorbeste din Iubirea ei de Mama,doreste salvarea noastra a tuturor a inceput chiar sa se arate din Iubirea fata de noi multor suflete si prin finetea si simplitatea ei ne face chemare.
    Pacea,Iubirea,Bucuria Duhului Sfint sa vina peste tine,peste familia ta si peste intreaga lume!
    Cu mult,mult drag Silvia o zi binecuvintata i-ti doresc draga mea Daniela!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Silvia, imi amintesc de tine, ne-am intalnit pe blogul lui mmary si am comunicat putin acolo.
    Eu mereu ma gandesc la ceea ce a spus Fecioara Maria la Medjugorje: "Daca ati sti cat va iubesc ati plange de bucurie" - cum pot eu biet pacatos, sa-mi imaginez o astfel de iubire? Aceasta iubire neinteleasa de noi O aduce pe Ea pe pamant pentru a ne ajuta. Este o mare bucurie sa stim ca O avem de Mama iubitoare si protectoare pe Mama Creatorului nostru. Este trist, foarte trist insa, sa stim ca sunt atatea suflete care nu O primesc, nu O accepta, nu O recunosc...

    Binecuvantarea Domnului sa coboare asupra ta si a celor dragi ai tai.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este foarte frumos. Cred câ numai avem mult. Şi lumea va cunoaşte pe ISUS CRISTOS.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.