marți, 27 martie 2012

Medjugorje - peste 30 de ani de mesaje de iubire...asteptand dezvaluirea celor zece secrete




    Inca de la inceput, copiii au fost instiintati ca Sfanta Fecioara va incredinta fiecaruia dintre ei cate  zece secrete, pe care le vor comunica autoritatilor bisericesti la timpul cuvenit.  Dupa cateva saptamani de la inceputul aparitiilor, Sfanta Fecioara a inceput sa incredinteze fiecarui vizionar secrete care se refereau la diferite evenimente viitoare.  Despre acestea vizionarii nu au spus prea multe, nu se cunosc nici macar datele cand acestia au primit secretele.  Singurul lucru pe care au reusit sa il afle parintii lor spirituali si rudele lor este faptul ca primele doua secrete se refera la enoriasii parohiei din Medjugorje, dar si la toti cei veniti din alte parti care au acceptat chemarea Fecioarei si au devenit un fel de "enoriasi ai locului".
    Al treilea secret se refera la un "semn" permanent, indestructibil, care va aparea in acel loc si care va putea fi vazut chiar si de catre cei care nu cred.  Toti vizionarii cunosc acest semn, iar patru dintre ei stiu si ziua cand acesta se va implini.
    Au mai spus de asemenea ca de acest semn vor fi legate multe vindecari miraculoase si ca atunci cand acesta va apare, va mai ramane putin timp pentru convertire.  Din acest motiv este bine sa fie folosit acum acest timp de har.  Dupa acel semn, Sfanta Fecioara va mai aparea doar de cateva ori.
    Vizionarii pastreaza foarte bine secretele, caci nu vorbesc despre acest lucru nici macar intre ei.  Iata ce au explicat ei :
    " In timpul aparitiei, fiecare dintre noi se simte ca si cum ar fi singur. Uneori auzim ceea ce spun ceilalti, alteori nu.  Nu ne intereseaza de ce Sfanta Fecioara nu ne spune aceleasi lucruri tuturor.  Noi suntem fericiti doar pentru ca suntem cu Ea si nu ne uimeste faptul ca Sfanta Fecioara vorbeste in acelasi timp, dar in mod separat cu fiecare.  Aceasta este Vointa Domnului si pentru El totul este posibil."
    Sfanta Fecioara le-a povestit copiilor ca satana s-a prezentat inaintea Tronului Lui Dumnezeu, cerandu-i permisiunea de a pune la incercare biserica pentru o anumita perioada de timp.  Dumnezeu i-a dat aceasta permisiune pentru un secol intreg: al douazecilea [ Este viziunea profetica pe care a avut-o Papa Leon XIII (1870-1903) in urma careia el a compus " Micul exorcism"].
   Cand toate secretele incredintate vizionarilor se vor adeveri, puterea satanei va fi nimicita. Acum s-a scurs peste un secol, satana pirde teren si din acest motiv este atat de agresiv: dezbina casatoriile, alimenteaza discordia intre preoti, provoaca obsesii, crime, etc.
    Cel mai bun mijloc de a ne apara de satana il reprezinta rugaciunea comunitara si obiectele binecuvantate pe care ar trebui sa le purtam mereu asupra noastra.  Nu ar strica sa ne intoarcem la vechiul obicei de  a stropi casele noastre cu apa sfintita in fiecare vineri.
    Cand, la inceputul aparitiilor, Mirjana se ruga impreuna cu Sfanta Fecioara si o implora sa salveze lumea de pedepse, ea a primit acest raspuns cu privire la cel de-al optulea secret:"M-am rugat, iar pedeapsa va fi atenuata. Rugaciunile insistente si postul atenueazs pedepsele Lui Dumnezeu, dar este cu neputinta ca acestea sa fie evitate in totalitate. Mergi pe strazile orasului si numara cati Il glorifica pe Dumnezeu si cati Il ofenseaza. Domnul nu mai poate suporta toate acestea".
    Datorita rugaciunilor, a postului si a penitentei pe care credinciosii le-au oferit, si cel de-al saptelea secret a fost mult atenuat.
    Mirjana are o misiune foarte dificila,  ea fiind prima care foarte repede, dupa 18 luni, a incetat sa O intalneasca zilnic pe Sfanta Fecioara (aparitiile sunt acum lunare - in data de 2 a fiecarei luni - Sfanta Fecioara i-a spus Mirjanei ca data de doi a lunii este foarte importanta si ca vom intelege mai tarziu de ce...). A fost prima care a primit toate cele 10 secrete scrise pe un "pergament"  nefacut de mana omeneasca, un obiect din Cer primit de la Sfanta Fecioara.
    Sfanta Fecioara a sfatuit-o apoi sa aleaga preotul caruia va trebui sa-i comunice secretele la timpul cuvenit, pentru a fi dezvaluite.  Cu aprobarea Sfintei Fecioare, a fost ales parintele Petar Ljubicic OFM  ( nascut in 1946), deoarece inima acestuia era complet deschisa Lui Dumnezeu.  Ceilalti preoti au fost uimiti de alegerea facuta, deoarece parintele Petar traia departe de Medjugorje, iar cand venea pe acolo trecea neobservat. Slab, cu chip de eremit, spovedea neobosit in fata bisericii.  In spatele ochelarilor, ochii sai senini erau plini de devotiune.  Un zambet cald dezvaluia simplitatea si umilinta acestui franciscan, care-i inveselea pe toti cu prezenta sa.
    Parintele Petar a remarcat:
Par. Petar Ljubicic

" M-am mirat ca Mirjana m-a ales pe mine, caci eu slujesc departe de Medjugorje, insa ea m-a asigurat ca, atunci cand timpul se va implini, Dumnezeu se va ocupa de toate.
    Sfanta Fecioara i-a incredintat Mirjanei un fel de "Pergament" pe care sunt scrise secretele si data la care se vor implini.  Cu zece zile inainte de primul secret, Mirjana imi va da acel "pergament" si eu voi putea citi continutul primului secret, dar nu si al celorlalte.  Dupa zece zile, in momentul revelarii secretului, va trebui sa-i dau inapoi "pergamentul". (Parintele Petar nu va vedea pe pergament decat continutul secretului care trebuie anuntat, desi pe "pergament" sunt scrise toate cele zece secrete incredintate Mirjanei).
    Daca va fi necesar, voi revela lumii secretul cu trei zile inainte de implinirea acestuia.  Primele doua secrete sunt avertismente si demonstreaza faptul ca Sfanta Fecioara a fost prezenta aici la Medjugorje.  Cel de-al treilea secret este un semn concret, permanent, aratat intr-o aparitie tuturor vizionarilor.  Nu se stie cate secrete sunt comune pentru toti.  Chiar si semnul permanent va fi anuntat cu trei zile inainte de aparitie.  Toti trebuie sa ne pregatim prin post si rugaciune.  Cei care vor urma aceste sfaturi, nu trebuie sa se teama de nimic. Eu nu stiu daca, si ce catastrofe ameninta lumea.  Stiu doar un singur lucru: nu se va intampla nimic care sa nu fie stiut sau permis de Dumnezeu."
    Parintele Petar va revela asadar cate un secret de fiecare data.  Nu se stie peste cat timp aceste secrete vor fi dezvaluite, dar in teorie,  va trebui sa treaca zece zile intre ele: sapte zile pentru post si rugaciune, dupa care secretul revelat va fi transmis lumii si el se va realiza trei zile mai tarziu.
                                                               (din "Maria ne cheama la Medjugorje", Ed. Serafica)

    Nota: Toate mesajele  Sfintei Fecioare constituie un ajutor concret pentru ca sa inaintam in viata noastra spirutuala zilnica, un fel de "instructiuni" pentru a ajunge la sfintenie. Printre aceste mesaje, cel din 2 Mai 2011 a surprins prin amploarea lui: "Dragi copii, Dumnezeu Tatal Ma trimite ca sa va arat calea mantuirii, pentru ca El doreste sa va salveze, nu sa va condamne.  De aceea Eu, ca Mama,  va adun in jurul Meu, caci doresc, cu iubirea Mea Materna, sa va ajut sa va eliberati de murdaria trecutului, pentru ca voi sa incepeti sa traiti din nou si intr-un mod diferit. Va invit sa inviati in Fiul Meu.   Prin spovedirea pacatelor renuntati la tot ce v-a indepartat de Fiul Meu si a facut viata voastra goala si neroditoare. Spuneti DA, din inima, Tatalui si intrati pe drumul "mantuirii pe care El va cheama prin intermediul Duhului Sfant. Eu ma rog in mod special pentru pastori (preoti), pentru ca Dumnezeu sa-i ajute sa fie cu toata inima aproape de voi.  Va multumesc!"

                                                          Imnul "Reginei Pacii" - Medjugorje

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.