miercuri, 27 mai 2020

EVITAREA PURGATORIULUI ESTE POSIBILA?

   de Sora Emmanuel - "Comunitatea Fericirilor"  Medjugorje                                                                                             
   Evitarea Purgatorului... este posibilă? Fericiți sunt cei care au avut ocazia să o audă pe vizionara Vicka vorbind despre „călătoria“ ei, atunci când, împreună cu Jakov, au fost duși de Sfânta Fecioară să vadă Cerul, Purgatorul și Iadul. (a se vedea PS1). Dar fericiți sunt și cei care cred simplu de tot ceea ce învață Biserica despre viața de după moarte (a se vedea PS2). În luna noiembrie, în care ne rugăm pentru cei decedați, aș dori să subliniez un punct despre Purgator. În zilele noastre, chiar și printre unele persoane consacrate, existența Purgatorului este pusă la îndoială, ca și cum această realitate ar trebui brusc să înceteze să mai existe, deoarece este incomodă pentru anumite minți. Cu toate acestea, un număr mare de mistici au vizitat Purgatorul, de exemplu sfânta Faustina, sfânta Maryam din Betleem, sfântul Ioan Vianney, ca să nu mai vorbim de Padre Pio și mulți alții ! Relatările lor sunt fascinante. Da, Purgatorul există și este chiar foarte recomandabil să ne gândim în mod activ la el încă de pe acum, înainte de a ne apropia de ultima stație a vieții noastre de pe pământ.
Cum putem să evităm această purificare foarte dureroasă, înainte de a intra în îmbrățișarea lui Dumnezeu, în unirea perfectă de iubire cu El care va fi fericirea noastră veșnică? Iată câteva puncte de reținut:

    
- Să facem cât mai mult pentru sufletele din purgator. Să facem să se celebreze liturghii pentru ei, să oferim un rozar, o Cale a Crucii, un post, sau să oferim unele dintre suferințele noastre pentru aceste suflete. Maria ne spune că atunci când ne rugăm pentru sufletele din Purgator, obținem mijlocitori, care la rândul lor vor mijloci pentru noi. Aceste suflete ne vor ajuta să nu ne atașăm de lucrurile pământești, ci de Dumnezeu. 

    
- Să practicăm mult umilința, această armă foarte puternică împotriva Satanei.

    
- Să avem încredere deplină în bunătatea lui Dumnezeu și în îndurarea Sa infinită.

    
- Să fim foarte caritabili față de cei săraci și să-i dăm lui Dumnezeu zeciuiala din venitul nostru. ”Caritatea acoperă o mulțime de păcate.” (1 P 4,8). 


    - Să ne îngrijim de părinții noștri în vârstă și să le fim devotați. 

   
 - Să renunțăm la păcat și să frecventăm regulat Sacramentul Reconcilierii (Spovada). 


    - Să fim îndurători și să iertăm ușor ofensele primite. ”Fericiți cei îndurători, 
căci ei vor afla îndurare”, ne spune Isus. (Mt 5,7.) 


    - Să nu judecăm niciodată pe nimeni, ci să preferăm să fim îngăduitori. ”Nu judecați, ca să nu fiți judecați“, ne spune Isus. (Mt 7,1)

    
- Mai ales, să evităm bârfa și calomnia, precum și orice păcat împotriva carității. Calomniile nemărturisite necesită o purificare foarte lungă și dureroasă în purgator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.