joi, 30 iulie 2015

ROZARIUL CA O ARMA

    Martor al miracolelor Sfintei Fecioare la Medjugorje, parintele Jozo Zovko catre pelerini:

Parintele Jozo - ADORATIE EUHARISTICA
 "Acum vreau sa binecuvantez un rozar si sa vi-l daruiesc; nu ca amintire, ci ca arma! Si aceasta icoana cu patru mesaje de la Maica Sfanta pe care va trebui sa le puneti in bucatarie: nu ca amintire din Medjugorje, nu! 

   In fiecare zi trebuie sa te intalnesti cu Biserica in inima ta, sa fii comuniune cu toti cei care se roaga; fie ca tu sa poti sa-ti pui in inima toata omenirea si sa te rogi cu ea si pentru ea.
   Maica Domnului invata la Medjugorje cum se implineste rugaciunea si cum se traieste. Maria vrea sa ne invete sa traim si sa ne rugam cu adevarat. Familia crestina nu exista daca nu se roaga. Nu se poate simti prezenta Lui Dumnezeu daca nu se roaga intr-un sacrament: in casatorie, in Biserica. 
   O biserica inchisa, fara preot, ramane un simbol, dar nu-L mai primeste pe Isus cu poporul Sau. Altarul ramane gol, nu mai serveste la nimic, este o iluzie, pentru ca nu mai da viata. Astfel, daca nu traiti fiecare dintre voi in rugaciune, veti fi ca un robinet care nu da apa, deziluzioneaza asteptarile. Biserica inseamna o mama care da viata, care creste copii, sfinteste, salveaza, conduce pe fii la Tatal; este un semn, este o cetate construita, este o lumina care nu poate ramane ascunsa. Maica Domnului a spus ca persoanele care stau in intuneric sunt stinse, au pierdut Darurile Divine. Nu mai servesc la nimic, sunt fara valoare in reinnoirea Bisericii. 
   Nu se pot gasi alte metode decat cele indicate de Maica Domnului. Pentru a reinnoi Biserica trebuie sa va reinnoiti prin spovedanie, atunci cand va convertiti. Convertirea este un proces; nu dureaza o clipa, este un drum. Pe acest drum primul loc il ocupa harul rugaciunii. Nu a ales calea dreapta acela care a stins rugaciunea si se teme de Isus si Maria; este in intuneric!
   Se teme sa mearga inainte, asemenea poporului in vremea lui Moise. Dumnezeu voia sa invete poporul sa poata trai nu din roadele pamantului, ci din Roadele Lui Dumnezeu: mana cereasca si apa izvorata miraculos.
   Timp de patruzeci de ani, Dumnezeu a vrut sa educe poporul Sau sa aiba incredere in El! Ei au inteles Providenta Divina; nu s-au mai preocupat; El ne conduce. A intelege semnificatia Providentei inseamna sa fii comuniune cu Dumnezeu prin rugaciunea cu inima, plina de Lumina Lui.
   Aici, Maica Domnului a spus de mai multe ori: In rugaciune puteti descoperi Vointa Lui Dumnezeu. Dar daca nu ma rog, cum pot sa spun: Doamne asculta-ma!? Nu se poate sa se ceara cu aroganta  Lui Dumnezeu sa ne asculte. Nu-ti este de folos ceea ce iti spune lumea. Dumnezeu da harul si sfatul; El, nu omul! El ne face sa intelegem ce vrea de la noi. Iar Vointa Lui o pot sti si afla numai rugandu-ma cu smerenie, nu studiind si scriind.
   De aceea, Isus a spus: Rugati-va!  Dar rugati-va mereu, in fiecare situatie. Sfanta Fecioara, la Medjugorje, ne invata sa ne rugam.
   Din aceasta seara, in timpul Rozariului, trebuie sa simtiti cum Biserica se roaga, cum rugaciunea curge ca un fluviu si te purifica! Te vindeca! Poti vedea cum toti se roaga in tine si pentru tine. Tu trebuie sa fii in rugaciune ca pestele in apa. Pestisorul se simte bine in apa, nu in lapte, nici in vin (rade cu pofta)... Crestinul simte in fluviul rugaciunii cat este de frumos. In rugaciune se simte bine, se schimba, se vindeca, ii face bine. Si cand te simti bine doresti sa ramai mereu in acea stare, sa nu mai iesi, rugaciunea nu mai este o greutate, nu! Pentru ca am descoperit natura mea, bucuria mea, pacea mea, scopul meu.
   Vad de aici toata lumea. Ii iubeesc pe toti din suflet si-i vad pe toti, ca un peste care traieste in apa. Prin rugaciune putem simti impreuna cu Biserica, putem sa ne vindecam in sentimente, in credinta si sa ne simtim fiinte minunate. Rugaciunea este un dar, un har, o minune a Domnului si a Sfintei Fecioare pe care au daruit-o fiilor Lor. De aceea vreau sa binecuvantez aceste rozarii si sa vi le dau ca pe o forta, ca pe un har, si vreau sa-i salut pe toti pelerinii care au fost aici, la Medjugorje. Ma rog cu toti, pentru ca suntem o familie care se roaga, imbinati asemenea unui rozar. Cand Ea ne spune: Rugati-va Rozariul, Ea nu spune: Recitati de 50 de ori Ave Maria! Ea doreste sa ne deschida Lui Dumnezeu pe care-L cunoastem si, in lumina misterelor Lui Isus, trebuie sa raspundem si sa-L urmam pe Isus asa cum El a raspuns. 
   Rugaciunea, Rozariul sunt ca o biografie a Lui Isus si a Mariei, si de fiecare data putem sa-i intalnim si, prin Spiritul Sfant, sa primim daruri, o noua lumina si astfel sa crestem! Se vede cine merge la Liturghie si traieste Liturghia; se vede dupa cum se comporta, dupa cum se inchina Lui Isus!"


 sursa: Pietro Zorza, in cartea  "MEDJUGORJE - DRAGII MEI COPII, VA MULTUMESC CA ATI RASPUNS CHEMARII MELE"  
                                                                                         (EDITURA IHTYS - 2002)

    Pietro Zorza  este un preot italian - un misionar foarte strâns legat de Medjugorje, unde a ajuns pentru prima dată în 1986. Din acel moment a avut un interes deosebit legat de ceea ce se întâmplă în acest loc, de  răspândirea mesajelor Fecioarei pe care le vedea ca o continuare a aparițiilor Mariei la Fatima și Lourdes. Mulți ani el a lucrat ca misionar printre italienii din Scoția. Cunoaste multe fapte si fenomenene incepand de la primele zile ale aparițiilor, care sunt incluse în cartea sa documentar intitulata: "DRAGII MEI COPII, VA MULTUMESC CA ATI RASPUNS CHEMARII MELE"

 Alte articole din aceasta carte, puteti citi la eticheta: Parintele Pietro Zorza - despre Medjugorje - http://dinimaginatie.blogspot.ro/2014/09/sfanta-fecioara-vizionarii-pelerinii.html   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.