luni, 1 septembrie 2014

SFANTA FECIOARA, VIZIONARII, PELERINII, SFINTENIA

de Pietro Zorza

   "Iti multumesc Tie, Doamne, Stapanul Cerului si al Pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei invatati si intelepti si le-ai descoperit celor mici:  da, Tata, pentru ca Tu asa ai vrut!".  (Luca 10, 21)


 Isus se bucura in Spiritul Sfant cand dezavaluie aceste adevaruri lumii. Cei invatati si cei intelepti sunt o minoritate a umanitatii, dar sunt obisnuiti sa aiba totul. Intrucat ei se considera mai importanti decat Isus si considera ca nu au nevoie de El, se autoexclud de la revarsarea Harurilor Lui Dumnezeu peste ei. Luand in considerare cele intamplate la Medjugorje, i-am descoperit si eu pe "inteleptii mandri" care obiecteaza: "De ce nu se duce Sfanta Fecioara sa le spuna viitorul celor care conduc lumea?"
   Nu! Dumnezeu i-a ales intotdeauna pe cei  umili pentru a-i incurca pe cei mandri! Acest lucru s-a intamplat si cu cei noua vizionari din Medjugorje. Dumnezeu i-a ales pe ei sa avertizeze lumea! Dumnezeu i-a ales pe ei pentru ca sunt mici: Jacov, Ivan, Ivanka, Mirjana, Marija, Vicka, Parintele Jozo, Jelena si Marijana ( Jelena si Marijana, prietene care locuiau in alte catune decat cei sase vizionari, au crezut instantaneu in aparitii si au fost dispuse sa urmeze tot ceea ce Sfanta Fecioara ceruse prin vizionari. Sfanta Fecioara a recompensat zelul celor doua fetite de 9 si, respectiv, 11 ani, iar acestea au primit darul locutiunilor interioare prin care Sfanta Fecioara transmite mesaje importante lumii).  Ei sunt saraci cu duhul in fata Lui Dumnezeu, in fata oamenilor, in fata membrilor familiei, in fata prietenilor si a pelerinilor. Nimeni nu se simte inferior in fata lor. Pot sa afirm acest lucru dupa ce am glumit, am mancat, am calatorit, am meditat si am iubit cu ei, alaturi de ei. Am descoperit eu insumi cum Dumnezeu isi creste copiii ascultatori, tandri si smeriti. Am simtit pe propria mea piele, si nu din cartile scrise de hagiografi, ce este Sfintenia. Am inteles ca punandu-L pe Dumnezeu pe primul loc in inimile noastre, limitele umane, ale personalitatii si varstei noastre, toate pot trai impreuna cu Sfintenia. Lucrurile de care oamenii se rusineaza, pe care le numesc defecte si pe care incearca sa le ascunda prin bune maniere, prin etichete, pot convietui cu Sfintenia si Puritatea. Deoarece acesti vozionari, pe care atat de multi oameni ii critica pentru limitele lor, au inteles si au trait Iubirea Lui Dumnezeu in inimile lor si s-au simtit iubiti de Dumnezeu prin Sfanta Fecioara, fara nici cea mai mica indoiala. Am vazut in ei adevarul Lui Isus: "Daca nu veti fi asemenea copiilor, nu veti intra in imparatia cerurilor!"
Jakov
Jakov a dat un raspuns clar, desigur ca un baietel de numai 10 ani, cand preotii l-au luat la intrebari: 

   - "Cum se poate ca un baietel atat de mic sa sustina ca O vede pe Fecioara Maria zilnic?"
   Si Jakov le-a raspuns:
   - "Cum se face ca dupa ce L-ati primit pe Isus timp de 30 de ani in Sfanta Liturghie, nu ati devenit inca sfinti?".
   Am remarcat ca apropierea de Dumnezeu scoate in relief umanitatea vizionarilor. Acesta pare a fi un defect pentru atatia intelepti ai zilelor noastre. Nu!  Este dupa cum ne-a vrut Dumnezeu: in libertatea noastra sa ne abandonam Lui! El ne lasa mici ca natura, dar imensi in Sfintenie, in Iubire, in Bucurie si in Pace. Cata veselie, cata pace si cata iubire au experimentat milioane de pelerini cu Vicka, cu Parintele Jozo, cu Marija, Jelena, Marijana, dar si in "ascunzisurile" Mirjanei, ale Ivankai, ale lui Ivan sau in fuga lui Iakov.
   La Medjugorje, Dumnezeu a ales noua flori diferite, pe care le umple cu haruri pentru intreaga lume, prin simplitatea lor, tineretea, smerenia, abandonarea si supunerea lor in fata Lui Dumnezeu, sub conducerea Sfintei Fecioare.
Mirjana
Enoriasii au fost uimiti, dar multumiti, cand Ivanka a intrebat-O pe Sfanta Fecioara unde se afla mama sa ( care murise de astm la 38 de ani, la putin timp inainte de inceperea aparitiilor) si voia sa stie daca era nevoie sa dea slujbe pentru ea. Mama Ivankai ajunsese in Rai. Inseamna ca toti pot ajunge acolo!  "Da!", ne-a raspuns Sfanta Fecioara. Intr-adevar, in mesajul din 13 noiembrie 1986, ne spune vrerea Sa: Vreau ca toti cei care s-au apropiat de acest izvor de Haruri sa ajunga in Rai cu un dar special pentru Mine: sfintenia personala", adaugand: "prin rugaciune si sacrificii".

   Fecioara Maria a educat bine pe cei pe care si i-a ales. I-a atras pe cei noua vizionari, pe pelerini si pe tinerii din grupurile de rugaciune aproape de Dumnezeu, prin rugaciunea cu inima: "Rugati-va din toata inima si schimbati-va viata zi de zi si Eu voi fi intotdeauna alaturi de voi".
Ivan
Apropierea de Dumnezeu prin Sfanta Fecioara a schimbat viata vizionarilor si a multor oameni. Sfanta Fecioara insista: "Faceti sacrificii pentru a obtine Pacea Lui Dumnezeu in inimile voastre, in familiile voastre si in lume. Nu vorbiti despre rugaciune, ci preamariti-L pe Dumnezeu prin faptele voastre. Stati cu Tatal in rugaciune si dati-I multumire jumatate de ora dimineata, jumatate de ora seara si alte trei ore in timpul zilei. Mergeti la Liturghie chiar si zilnic. Rugati-va continuu!".  Asta vrea Sfanta Maria si asta poate sfinti si transforma o fiinta. Drept consecinta, vi se va naste bucuria in suflet: "Pacea se va rervarsa ca un 
râu in inimile voastre pentru intreaga lume, ca un dar de la Dumnezeu si nu de la oameni".
Oricui o intreaba despre cele Zece Secrete, Mirjana-i raspunde: "Nu va ganditi la pedepse, ganditi-va la Dumnezeu ca la Tatal vostru, Care va iubeste nespus. Daca ne abandonam Lui, nimic nu ne poate face rau, caci un tata isi protejeaza copiii, nu-i raneste". Si spunand asta, ochii ei se lumineaza.  Si Vicka, care a suferit atat de mult, spunea: "Cand sunteti in necaz, saltati de bucurie, caci oricine sufera se purifica si Dumnezeu il iubeste nespus". Si ne spune acest lucru fiind ea insasi in suferinta, si chipul i se lumineaza de bucurie.
   Ivanka le-a spus criticilor celor Zece Secrete, cand a venit cu mine in Scotia: "Daca ati incerca cat de putin sa va deschideti inima Lui Dumnezeu, vi s-ar umple sufletul de bucurie" si, cu o extraordinara simplitate, a schitat gestul, lasand o mica distanta intre degetul mare si aratator.
Marija
Cand cineva afirma in preajma ei ca omul trebuie sa fie foarte important daca Dumnezeu Se intereseaza atata de el, Marija nu-l lasa sa-si termine afirmatia si cand aude:"Omul este important...", il intrerupe spunand cu putere: "Dumnezeu este important!"

   Vizionarii au inteles ca Dumnezeu este Tatal si ca Sfanta Maria este Mama, ca Isus este Fratele nostru, ca alaturi de Ei nu trebuie sa ne fie frica de nimic, nici macar de moarte.
   Vicka spunea: "Pentru mine sa mor acum ar fi ca si cum as iesi pe usa aceea. Camera aceasta e frumoasa, dar dincolo de usa se afla una si mai frumoasa. Oricum, fara sa ne grabim, daca Dumnezeu ne vrea aici; va veni si momentul in care sa mergem dincolo. Nu e important acest lucru atat timp cat Dumnezeu este in inimile noastre".
Vicka
"Nu este important sa fii calugar intr-o manastire sau casatorit; ceea ce e important e ca Tatal sa fie pe primul loc in vietile noastre",
ne reaminteste Marija.

   Asta le-a recomandat Sfanta Fecioara  copiilor din grupul de rugaciune, in timpul celor patru ani de scoala mariana.
  De ce cauta pelerinii din toata lumea sa-i vada pe vizionari, mai ales daca-i cunosc deja? Pentru ca se simt prietenii lor, fratii lor, tovarasii lor de viata. Simplitatea lor ii face pe pelerini sa uite cat de sus i-a inaltat Maica Domnului. 
Ivanka
Cine nu este miscat de smerenia Ivankai? Cine nu este miscat de bunatatea Mirjanei, careia-i curg lacrimi de fiecare data cand aude necazurile pelerinilor, sau cand Marija relateaza cu ardoare  anecdotele vietii sale in intalnirile ei cu Sfanta Fecioara? Cine nu admira simplitatea lui Ivan? Cine nu se simte cucerit de zambetul larg al Vickai si de seriozitatea cu care-si pune mainile pe capul bolnavilor, al pelerinilor, al preotilor si al episcopilor?  
 Cine nu observa in simplitatea franciscana si in zambetul prietenos al Parintelui Jozo caldura si iubirea fata de pelerini, care alearga din toate partile lumii ca sa-l auda vorbind despre minunile dumnezeiesti de la Medjugorje? 
Parintele Jozo
Si cine nu ramane impresionat de marturiile Jelenei si ale Marijanei, care le vorbesc pelerinilor cu glasuri blande care merg pana la suflet? Dar cine apuca sa-i cunoasca pe copiii pe care Sfanta Fecioara i-a educat pe parcursul atator ani in cadrul celor trei grupuri de rugaciune, isi da seama ca sfintenia de la Medjugorje s-a raspandit in toti copiii Ei, in familiile lor,  in toti pelerinii si preotii veniti acolo. Maica Domnului a reusit intr-adevar sa creeze un grup de sfinti smeriti, plini de bucurie, pace si iubire. 

Marijana
Ce familie minunata Si-a format sfanta Fecioara aici, in toti acesti ani! Oricine ajunge la Medjugorje, intelege de ce Maica Domnului ii cheama, pe fiecare in parte, la iubire, sa-si iubeasca propria familie, propria biserica cat si pe cei ce sunt departe de Dumnezeu; pentru ca oricine gusta din puritatea de la Medjugorje ar dori sa ramana aici unde si-a gasit adevarata familie, adevaratii frati, adevarata sa parohie si unde inca o data a regasit viata simpla a copiilor Lui Dumnezeu, pacea, bucuria de a fi cu Dumnezeu in rugaciune, departe de zgomotul lumii.

   "Dumnezeu Mi-a permis sa raman atat de mult cu voi pentru a va ajuta sa deveniti sfinti. Doresc ca toti sa deveniti sfinti. Doresc sa fiti fericiti pe pamant si apoi cu Mine, in Paradis. Cat de frumosi sunteti cand va rugati, sunteti asemenea florilor primavara, dupa zapada. Prezentati frumusetea vostra Lui Dumnezeu si pacea va izvora ca un râu, din inimile voastre catre intreaga lume!" - a proorocit Sfanta Fecioara.
Jelena
Si  oricine a fost la Medjugorje stie ca Sfanta Fecioara a construit cu adevarat pentru noi, pentru Biserica, pentru lume o Oaza de Pace, o bucata de Paradis pe pamant. Numai asa se explica convertirile continue, vocatiile continue ce se nasc in tinerii veniti aici. Si asa se explica de ce oamenii numara de cate ori au fost la Medjugorje, si-i vad pe cei ce se reintorc din New-York, Atena, Praga, Bucuresti, Glasgow, Viena, Fatima, Paris, Londra, Reikjavik, Canada, Brazilia, Mexic, Sri Lanka, Hong Kong, Africa de Sud, Zair, Germania, din fiecare oras al Italiei si din multe, multe alte locuri..., din toate partile lumii. Cata bucurie cand intalnesti episcopi veniti din diferite dieceze de pe Pamant si cand vezi cum le infloreste credinta, cand ii vezi cu alti preoti, cu credinciosii din diecezele lor si cu alti episcopi!

    Cata fericire sa stii ca Papa ii binecuvanteaza pentru ca vin la Medjugorje! (Este vorba aici de Papa Ioan Paul II)

  sursa: Pietro Zorza, in cartea  "MEDJUGORJE - DRAGII MEI COPII, VA MULTUMESC CA ATI RASPUNS CHEMARII MELE"  
                                                                                         (EDITURA IHTYS - 2002)

   Pietro Zorza  este un preot italian - un misionar foarte strâns legat de Medjugorje, unde a ajuns pentru prima dată în 1986. Din acel moment a avut un interes deosebit legat de ceea ce se întâmplă în acest loc, de  răspândirea mesajelor Fecioarei pe care le vedea ca o continuare a aparițiilor Mariei la Fatima și Lourdes. Mulți ani el a lucrat ca misionar printre italienii din Scoția. Cunoaste multe fapte si fenomenene incepand de la primele zile ale aparițiilor, care sunt incluse în cartea sa documentar intitulata: "DRAGII MEI COPII, VA MULTUMESC CA ATI RASPUNS CHEMARII MELE" 

 Alte articole din aceasta carte, puteti citi la eticheta: Parintele Pietro Zorza - despre Medjugorje - http://dinimaginatie.blogspot.ro/2014/09/sfanta-fecioara-vizionarii-pelerinii.html   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.