joi, 18 septembrie 2014

MIGRENELE LUI BILL

de Sora Emmanuel Maillard - Comunitatea Fericirilor, Medjugorje


 In mai 2005, in timpul misiunii mele in Marele Nord Canadian,  am locuit pentru cateva zile cu un cuplu care lucra pentru dioceza din Mackenzie. In timpul unei mese, Bill mi-a povestit ca inainte suferea de dureri de cap violente, dar ca primise o frumoasa vindecare. De fapt, o femeie, care se afla in trecere prin Yellowknife, orasul sau, si care avea "darul vindecarii", a ajuns la ei acasa si i-a propus lui Bill serviciile sale. Ea a facut peste el un ritual anume, cu gesturi ale mainilor si tot felul de formule pentru modificarea energiei. Dupa sedinta, durerile de cap ale lui Bill au disparut.
   Nici nu termina bine Bill de povestit, ca sotia sa, Linda, il atentioneaza usor cu cotul, spunandu-i:
   - Explica-i totul sorei Emmanuel; si felul cum te simti dupa vindecare!
   - Hm... Da! Ei bine... Durerile de cap au disparut de tot, dar am un herpes zoster si, trebuie sa marturisesc, ma simt rau in interiorul meu. Ca sa zic adevarul, mi-am pierdut pacea inimii...
   - Spune totul, Bill! insista sotia lui.
   Atunci, le propun sa privim putin mai adanc problema.
   - Bill, cine este aceasta femeie?
   - Nu stiu... Este o catolica practicanta, este foarte amabila, s-a oferit sa se roage pentru sanatatea mea...
   - Ti-a vorbit despre contextul in care ea isi practica in mod obisnuit acest "dar"?
   - Stai sa ma gandesc... Da! Imi amintesc! A spus ca a fost instruita sa practice Reiki.
   - Reiki?! Bill, tu sti ce este asta?
   - Pare sa fie un lucru bun! Aceasta doamna ne-a spus ca viziteaza multi bolnavi. Se pare ca ajuta multe persoane, chiar si pe cele care nu sunt bolnave.
   - Inteleg... Asculta, Bill, dat fiind faptul ca ti-ai pierdut pacea interioara odata cu durerile de cap, am o intrebare pentru tine: daca ai avea posibilitatea, ai alege sa-ti regasesti pacea inimii, chiar daca durerile de cap ti-ar reveni? Sau ai prefera sa nu ai durerile, dar nici pacea inimii?
   - Oh, as alege - fara discutie - pacea inimii, cu sau fara migrene! Este de departe cel mai important lucru pentru mine, mai ales ca prin aceasta s-ar restabili legatura mea buna cu Linda! Si sti, avand de ani de zile migrenele, ma obisnuisem deja cu ele, i le ofeream Lui Isus pentru intentiile Sale si as fi gata sa continui sa fac tot asa!

   Bill are evident o inima buna, este generos, Il iubeste pe Dumnezeu si singura lui dorinta este sa mearga impreuna cu El, facand binele. Raspunsul lui ma impresioneaza si sunt convinsa ca Dumnezeu il va ajuta.

   - Asculta, Bill, situatia este simpla: poate ca femeia care ti-a facut sedinta de Reiki a fost sincera. Dar, sincera sau nu, Reiki este o capcana de clasa intai care provoaca vindecari false, iar, in final,  trebuie sa platesti foarte scump pentru sanatatea ta fizica si morala. De aceea iti propun ca in seara aceasta, inainte de a te culca, sa te rogi Lui Isus, ca El sa te lumineze asupra ceea ce ai primit in realitate. De exemplu, i-ai putea spune: "Doamne, daca aceasta vindecare vine de la Tine, lasa-mi-o si ajuta-ma sa-mi regasesc si pacea inimii. Dar daca aceasta vindecare nu vine de la Tine si acea femeie mi-a facut rau, atunci Te rog, ia-o inapoi si reda-mi pacea inimii. Sunt pregatit sa accept iarasi durerile de cap".
   - De acord, o voi face! raspunde Bill.

   A doua zi dimineata, la micul dejun, Linda imi face semn, cu un aer complice, ca sunt noutati... Bill se aseaza si, in timp ce-si serveste cafeaua, imi spune:
   - Sora Emmanuel,  am o veste buna pentru tine! Azi dimineata, cand m-am trezit, durerea de cap ma astepta ca un vechi tovaras de drum! Ce bucurie! Imediat i-am multumit Domnului pentru acest semn, dar mai ales pentru faptul ca mi s-a reintors pacea interioara! Cred ca de acum inaite ii voi oferi Lui Isus migrenele mele cu o si mai mare ardoare!
   Era o placere sa vezi bucuria lui Bill.
   Nu ma indoiesc de faptul ca oferirea zilnica a durerii lui Bill il va ajuta pe Isus sa-si extinda in lume regatul Iubirii Sale Isus i-a spus Sorei Faustina: "Uneste-ti micile tale suferinte cu toate durerile Mele, astfel ca ele sa primeasca o valoare infinita in fata Maiestatii Mele (Micul Jurnal) ] si sa vindece multe persoane de artrocardie ( "artroza" a inimii care impiedica dezvoltarea iubirii in ea). In orice caz, Biil este cu siguranta vindecat si chiar vaccinat impotriva naivitatii sale prea mari fata de anumiti virusi ai New Age care, sub masca de a oferi vindecare, antreneaza consecinte dezastruoase pentru suflet.

   Un an mai tarziu, primesc vesti de la familia lui si aflu ca darul Lui Isus pentru Bill a ramas: crucea migrenelor s-a transformat intr-o cale de bucurie!


(Reiki nu este inca foarte raspandit in Romania, dar se extinde, din pacate, foarte repede, fiind incurajat de New Age. Este vorba de o terapie care foloseste "Energia vitala a universului" si anumite puteri provenite dintr-un "spirit transcedental" care cu siguranta nu este Spiritul Sfant!  Tehnica consta in a chema asupra bolnavului energia universala, trasand asupra lui simboluri arhietipice. "Terapeutul" vizualizeaza atunci energia, care intra prin chakra din varful craniului sau, il umple, si iese din mana lui pentru a intra in pacient. In realitate Reiki deschide poarta fortelor oculte. Este posibil ca in anumite cazuri sa existe o ameliorare  provizorie a sanatatii, dar aceasta face loc imediat unor simptome care apar de obicei in contextul practicilor oculte sau chiar a spiritismului. Aceasta practica foloseste simboluri secrete, mantre... ce provin din surse obscure. Cum aceasta se intampla des in practicile promovate de New Age, la fel si Reiki neaga existenta unui Dumnezeu Creator personal, si lucreaza cu energiile intr-un spirit panteist. Reiki se transmite cu ocazia sedintelor initiatice (contrar darurilor Spiritului Sfant care nu se transmit in mod automat de la persoana la persoana, ci se primesc de Sus, conform alegerilor Lui Dumnezeu). Aceasta practica da nastere unor tulburari spirituale si nu poate coabita cu credinta crestina. Cu Isus, totul este clar! Faptul ca unele persoane consacrate practica Reiki, nu inseamna ca este bine s-o facem si noi: capcanele sale sunt subtile iar studiile in aceasta privinta nu sunt inca oferite marelui public. Pentru informatii, accesati site-ul parintelui Verlinde (in limba franceza): Familia Sfantului Iosif, F60380 CHASSELAY. 
Site-uri: www.fsjinfo.net  sau  www.final-age.net   )

   Boala este mutata

   Astazi multe persoane merg la vindecatori, fara sa-si dea seama ca nu se stie precis de unde vine "darul" pe care acesti vindecatori l-au primit. Astfel, daca cineva are o durere la genunchi si merge la un vindecator, poate ca genunchiul sau va fi vindecat, dar el nu stie ca boala sa a fost pur si simplu mutata. Ea va afecta o alta parte a trupului, un alt organ mai important sau chiar fiinta sa profunda. Atunci el se intoarce la vindecator care, poate, ii va vindeca si cea de-a doua durere. Dar va veni o a treia, mai grava... Intr-o zi, el se trezeste cu o teama necontrolata, de exemplu:  impusuri de moarte sau chiar dorinta de sinucidere. De ce, fara o cauza aparenta, un tanar se spanzura, cand nimic nu motiveaza un astfel de act din partea sa? De regula, se descopera ca in trecut mama sa l-a dus la un vindecator. Deseori vindecatorii primesc daruri prin transmitere de la o alta persoana care, la randul ei, l-a primit de la o alta... Si mergand tot asa, spre inceput, descoperim un vrajitor care a primit acest dar de la un diavol. Satana poate sa para ca el vindeca dar, asa cum a spus Isus in Evanghelie: "Se vor ridica Cristosi falsi si profeti mincinosi si vor infaptui semne mari si minuni, pana acolo incat sa-i insele, daca se poate, chiar si pe cei alesi" ( Matei 24, 24)
   Diavolii nu fac cadouri. Dar  fiindca sunt foarte abili in a imita ceea ce face Dumnezeu, ei muta boala pentru a se crede ca este vorba de o videcare, dar, de fapt, o agraveaza. Adeseori Comunitatea mea (Comunitatea Fericirilor) este chemata sa repare stricaciunile cauzate de aceste presupuse vindecari facute de catre vindecatori.


   Atunci cand Domnul Isus vindeca, El realizeaza vindecari adevarate si acestea nu includ nici un fel de inselaciuni. Nu sunt vindecari inlocuitoare. Isus nu vindeca doar trupul, ci El atinge si inima, si mintea, si sufletul pentru a le binecuvanta. El regenereaza fiinta intreaga in acelasi timp.
   De ce persoanele care merg la vindecatori se imblonavesc mereu? Pentru ca raul trece de la trup la inima sau de la trup la suflet. Credem ca vindecam o boala fizica, dar apoi descoperim simptome noi, mai profunde, cum ar fi uri ciudate, alergii... Cate marturii de acest fel am auzit!
   Brusc, nu ne mai putem suporta sotul, sotia, nu mai suportam modul sau de a vorvi, de a merge... Brusc, nu ne mai putem ruga, suntem blocati, nu mai avem bucuria de a trai, nu ne mai putem scula dimineata si nici sa facem o munca importanta... Dintr-o data suntem deprimati... 
   Nu va vindeti sanatatea si nici suferintele voastre cu orice pret, pentru ca, in final, sa ajungeti si mai rau!  De mai multe ori Sfanta Fecioara a recomandat sa apelam la medici, dar Ea nu a spus niciodata sa mergem la vindecatori si stie foarte bine de ce!
   Vindecatorii provoaca multe depresii, multe sinucideri, fara sa mai socotim bolile mintale.
   Este de datoria mea sa va spun: nu mergeti sa-i consultati, chiar daca ei va propun sa va ingrijeasca gratuit, sau chiar daca au asezat in salonul lor o statuie a Sfintei Fecioare de la Lourdes - pentru a atrage mai bine anumiti clienti.
   Daca ati fost deja la un vindecator, la un ghicitor, la un medium, la un reflexologist etc, pentru voi insiva sau pentru cineva din anturajul vostru, mergeti la un preot experimentat si cereti-i iertare Lui Isus pentru acest demers, chiar daca ati facut-o in mod constient sau din ignoranta. Cereti-i preotului sa faca peste voi o rugaciune de eliberare pentru a rupe orice legatura care ar mai putea sa va faca rau si care ar fi cauzate de acele cuvinte de moarte rostite peste voi de catre vindecator. De multe ori este suficienta o spovada buna, pentru ca acest sir de nenorociri sa fie intrerupt. Sacramentul Reconcilierii este foarte puternic, pentru ca prin el suntem purificati de Sangele Lui Isus care se revarsa peste noi. Cu toate acestea, nu este vorba de ceva magic, persoana trebuie sa renunte, in mod liber, la rau si la orice practica a intunericului. La reintoarcerea acasa este bine sa repete Fagaduintele de la Botez, pentru a respinge orice influenta negativa. Postul si rugaciunea sunt necesare, ele pot vindeca.

   Il acuzam pe Dumnezeu?


Cum as putea trece sub tacere acest fapt, atat de bogat in semnificatii, pe care l-am auzit la Medjugorje?
   Un barbat trece pe un camp, la poalele unei coline, cand surprinde un pastor maltratand un miel din turma sa. El scoate un strigat de groaza fiindca pastrul tocmai i-a rupt o labuta acestui animal nevinovat, care incepe imediat sa schiopateze.
   - De ce torturezi acest mielusel fara aparare? spune omul plin de agresivitate, gata sa sara asupra pastorului pentru a-i aplica aceeasi soarta! Cata cruzime!
   - Trebuie s-o fac, raspunde, calm, pastorul.
   - Trebuie s-o faci? Cum poti sa schilodesti acest animal?
   - Trebuie s-o fac... repeta pastorul. Acest miel a fugit deja de trei ori in munti, si aceasta regiune este foarte periculoasa din cauza lupilor. Acum, nu va mai fugi! Un timp il voi purta pe umerii mei, asa,  se va obisnui cu mine. In viitor, va raspunde la vocea mea. Aceasta-i va salva viata!
   - Oh...

   Dumnezeu nu a creat boala. Dar cand o permite, El are planul Lui... Dumnezeu nu are decat un unic scop in tot ceea ce face pentru noi, in tot ceea ce permite sa ni se intample: mantuirea noastra vesnica; altfel spus, siguranta gratuita si certa ca noi vom fi pe deplin fericiti cu El, la inceput in aceasta lume, si apoi in cealalta. Noi nu-L vom schimba pe  Dumnezeu, si cu atat mai bine deoarece cel mai mare atribut al Sau este Indurarea. In schimb, putem sa ne inlocuim ochelarii si vom vedea mai clar acest atribut in suferintele pe care El le permite in viata noastra.

    Sora Emmanuel Maillard - "Copilul ascuns din Medjugorje"

     Mesajul Sfintei Fecioare din 25 septembrie 1986:
     "Dragi copii, va chem ca prin pacea voastra sa-i ajutati pe ceilalti sa vada pacea si sa inceapa sa o caute. Voi sunteti in pace, dragi copii, si nu puteti intelege ce inseamna lipsa pacii. De aceea va invit ca, prin rugaciune si viata voastra, sa ajutati la distrugerea a tot ceea ce este rau in oameni si sa demascati inselatoria de care se foloseste satana. Rugati-va pentru ca adevarul sa triumfe in toate inimile!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.