joi, 2 ianuarie 2014

Miracolul euharistic permanent de la Siena

   Pastrat in Bazilica Sfantul Francisc


Impotriva oricarei legi fizice, chimice, biologice, Miracolul Euharistic permanent de la Siena se manifesta in prodigioasa conservare a 223 fragile Ostii consacrate la 14 august 1730 in Bazilica Sfantul Francisc din Siena, si furate in aceeasi noapte, de hoti necunoscuti, impreuna cu pixida (artoforul) de argint in  care erau pastrate.
   In pofida cercetarilor extrem de serioase ale autoritatilor religioase si civile, Sfintele Ostii nu au fost gasite decat cu totul intamplator in dimineata zilei de 17 august, in sanctuarul Santa Maria Provenzano, aflat in vecinatate, unde hotii le strecurasera intr-o cutie a milei.
   Ostiile, scoase din praful, panzele de paianjen si banii din cutie, au fost curatate cu piosenie, examinate cu deosebita atentie si identificate ca fiind cele furate. Ca un cuvenit omagiu de adorare si ispasire  din partea cetatenilor, au  fost readuse in Bazilica Sfantul Francisc, in procesiune solemna, cu cantari de bucurie, rugaciuni si torte.
   Pentru a satisface dorinta cetatenilor orasului si a parohiilor rurale de a continua manifestarile de credinta si de iubire, calugarii Minori Conventuali nu au consumat acele Ostii.
   Cu trecerea timpului nu s-a constatat nici un semn de alterare a acestora, cum era firesc sa se produca.
    Este evident ca, in planurile Providentei, acea profanare sacrilega trebuia sa ramana, pentru veacuri, cea mai apologetica marturie a Prezentei reale a Lui Isus in Sfanta Euharistie.
   De mai multe ori, la distanta de decenii, oameni ilustri le-au examinat cu toate mijloacele pe care progresul le punea la dispozitia lor,  luand in considerare cauze si elemente care, intre timp, ar fi putut favoriza deteriorarea lor (transvazari, zdruncinari, numarari, pulberi fine, umiditate, etc). Dar stiinta si-a incheiat intotdeauna  examinarile afirmand:  Sfintele Ostii sunt inca proaspete, intacte, nedistruse fizic, pure din punct de vedere chimic si neprezentand nici un inceput de deteriorare.
   Acesta a fost si verdictul Comisiei compuse din eminenti profesori de bromologie, igiena, chimie si farmacologie, care au efectuat marea examinare stiintifica din 10 iunie 1914.
   S-au repetat constatarile directe: in 1922, cand Cardinalul Giovanni Tacci a mutat Sfintele Ostii intr-un cilindru de cristal pur de roca; in 1959, cand au fost asezate intr-un ostensoar mai pretios; in 1951, in dureroasa imprejurare a unui nou furt sacrileg in care hotii, ramasi si de data aceasta neindentificati, au smuls sigiliile si rasturnand toate Sfintele Ostii intr-un colt al pardoselii de marmura a tabernacolului, au sustras cilindrul de cristal cu toate podoabele sale pretioase.
 
Papa Ioan Paul II in Bazilica Sf. Francisc - Siena
 Obiect al uimirii, admiratiei si veneratiei din partea grupurilor de credinciosi, a pelerinajelor organizate, a unor persoane celebre, a unor demnitari ecleziastici si laici, Sfintele Ostii au fost adorate di de Sanctitatea Sa Ioan Paul II, in decursul vizitei pastorale efectuate in orasul Siena, la 14 septembrie 1980. Cu acea ocazie, dupa ce a ascultat istoria lor, a exclamat cu emotie: "ESTE PREZENTA!"

   Miracolul Euharistic permanent de la Siena, pentru care timpul s-a oprit, ofera tuturor, de la cei mai sceptici, la cei mai superficiali - posibilitatea de a vedea cu proprii ochi si de a atinge cu propriile maini  UNA DINTRE C ELE MAI MARI MINUNI ALE LUI CRISTOS PE PAMANT, in fata careia stiinta si-a plecat fruntea.
   Miracolul care continua, trezeste in toti copiii Lui Dumnezeu o dorinta si mai arzatoare dupa  Painea cea Vie coborata din Cer si o iubire mai plina de adoratie fata de Acela care s-a facut tovarasul nostru de calatorie pana la sfarsitul veacurilor, pentru viata si mantuirea lumii.

                                                                                                    "Regina Pacis" nr.227

4 comentarii:

  1. La multi ani, Daniela, Dumnezeu sa aiba grija de tine si toata familia ta.
    Tovarasul nostru de calatorie sa te insoteasca pana la sfarsitul veacurilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Maria, iti doresc si eu - din toata inima - un an nou plin de haruri si binecuvantari de la Dumnezeu. El este dornic sa ni le ofere din abundenta, trebuie doar sa le cerem cu incredere si iubire.
    Te imbratisez cu mult drag!

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea draga,va doresc un An Nou plin de bucurii si multe binecuvantari Divine!
    Ce mai faci oare?
    ti-am mai scris de doua ori ...dar nu s-a trims...va imbratisez cu drag si dor,va pun pe toata familia in
    bratele Pruncului Isus sa va mangaie,sa va imbrace in haina IUBIRII SALE SFINTE ,si asa sa reamaneti vesnic.
    Noi toti suntem bine,ti.am scris si pe yahoo...Slavit sa fie Tatal Ceresc,Mihaiela fica mea treb sa nasca peste trei saptamani,iar fica cea mica Cristina in luna Iulie treb sa nasca....Dumnezeu sa le ocroteasca pe ele si pe toti copilasii din lume.
    Nustiu cauza ....mi.ai scris pe yahoo cumva nu am primit niciodata nimic...
    Te imbratisez mult,mult draga mea draga,Maicuta Sfanta sa va ocroteasca sa va indrume mereu pasii voastri la scoala ei de IUBIRE.
    Laudat sa fie vesnic Isus si scumpa Mama,Mama lui Isus si a noastra a tuturor !
    Milioane de binecuvantari ceresti sa vina peste voi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea Silvia, imi cer scuze ca iti raspund cu intarziere dar nu am intrat de cateva zile pe blog iar pe yahoo... nici nu mai stiu de cand...
    Iti doresc si eu un an nou plin de binecuvantari si haruri. Ma bucur mult pentru fiicele tale. Si pentru tine ma bucur ca vei deveni bunica a inca doi nepotei (sau nepotele).
    Sper ca voi putea sa scriu din nou postari pe blog, intr-un ritm ceva mai regulat, caci in ultima perioada am avut alte prioritati. In scurt timp o sa-ti scriu, mai detailat, pe yahoo.
    Te imbratisez cu mare, mare drag, Silvia. Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine, familia ta si familiile fiicelot tale!

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.