miercuri, 14 august 2013

SFANTA GERTRUDA CONTEMPLA RIDICAREA LA CER A MARIEI


 
 Gertruda era imobilizata la pat din cauza bolii. In ajunul sarbatorii Ridicarii la Cer a Mariei, ea a dorit sa-si faca devotiunile inca de dimineata si a vazut-O, in spirit,  pe Preafericita Fecioara, ca intr-o minunata gradina plina de flori de o mare diversitate, care raspandeau cele mai suave parfumuri. Preacurata intra in agonie: dupa blanda seninatate a chipului, dupa atitudinea plina de farmec, putea fi recunoscuta cu adevarat Cea plina de har. In aceasta gradina se vedeau splendizi trandafiri fara spini, crini de un alb stralucitor, violete parfumate si alte flori de toate felurile. Nobila Regina aspira cu o aviditate cereasca parfumul acestor flori, pentru a-l exala apoi in divina Inima pe care Fiul Sau parea ca Si-o deschidea pentru Ea.
   O multime fara numar de ingeri ocupa spatiul dintre Preacurata si flori: ei Ii aduceau omagiu si isi ofereau serviciile Acestei atat de Inalte Suverane.
   Gertruda l-a vazut si pe preafericitul evanghelist Ioan, rugandu-se cu fervoare la capataiul Feciorei-Mame. Domnul i-a dezvaluit atunci Gertrudei ca gradina simboliza trupul Fecioarei fara pata, iar florile, toate virtutile cu care fusese impodobita.
   Si cum Gertruda intreba ce rasplata a primit Ioan de pe urma solicitudinii sale fata de Maria,  Domnul i-a raspuns: "Inima Mea s-a apropiat cu blandete de el si l-a coplesit cu iubire pe masura solicitudinii care l-a facut sa secondeze virtutile Preasfintei Mele Mame..."
   Pe parcursul intregii zile, Gertruda a contemplat-o pe Maica Binecuvantata mai presus de orice creatura, odihnindu-se linistita pe pieptul Fiului Ei preaiubit. Acesta manifesta o inefabila bucurie sa inchida in Inima Mamei Sale toate roadele virtutilor pe care Ea le depusese acolo: trecand prin aceasta Inima divina, aceste roade capatasera o valoare infinita...
   Dumnezeu-Tatal a cantat El Insusi primul raspuns: "Am vazut-o preafrumoasa", pentru a le face cunoscut locuitorilor Cerului ca o gasise pe pamant ca pe o porumbita fara pata in nevinovatia Ei. Atunci Spiritul Sfant a facut sa straluceasca sfintenia vietii Ei, cu o sclipire vie. Apoi, toti sfintii si-au exprimat adanca admiratie... Ei s-au adunat in fata tronului Mamei Glorioase si au cantat intr-un cor armonios, raspunsul: "Bucura-Te Regina". Ei O laudau pentru ca este Regina puternica prin care limpezimea luminii eterne stralucea deja in ei; O mai laudau pentru ca va deveni curand Regina Cerului si a pamantului; fiind Maica milei, va veni cu duiosie materna in ajutorul oamenilor, in toate nevoile lor si va fi gloria lor eterna, caci prim meritele Sale, Ea este apogeul bucuriei tuturor sfintilor.
   In sfarsit, acest suflet preasfant s-a cufundat, printr-o unire fara egal, in izvorul acestei fericiri nemarginite din care nu va mai iesi niciodata.
   Intreaga Curte Cereasca a fost iluminata de prezenta unei atat de mari Regine: caci o vedeau pe aceasta incomparabila Fecioara, nespus de fericita in imbratisarea Regelui suprem; o vedea inaltata mai presus de toate corurile ingerilor si sfintilor, asezata in imediata apropiere a adorabilei Treimi...

*

   Cu alta ocazie, Gertruda I-a amintit Reginei Cerului aceasta glorie care este mai presus de orice intelegere si de care Ea era acoperita la intrarea sa in Imparatia eterna, cand Dumnezeu I-a dat primul loc in Ceruri.
   In urma rugaciunii Gertrudei, Preafericita Fecioara s-a ridicat si a venit sa ofere stralucitoarei Treimi meritele acestor inefabile grandori care, in ziua Ridicarii Sale la Cer, O inaltasera mai presus de oameni si de ingeri si O facusera foarte placulta Lui Dumnezeu...


*
Sfanta Gertruda

    La intoarcerea procesiunii, cum manastirea canta antifonul:"Bucura-Te Marie, Regina lumii", Gertrudei i se parea ca ostile ceresti faceau sa tresara tot Cerul de un nou val de bucurie. Imediat, Glorioasa Fecioara a aparut, in picioare,  in fata altarului, la dreapta Fiului Sau, intr-o lumina fara egal. La cuvintele: "Bucura-Te Regina Cerurilor!", toti sfintii, ingenunchind in fata Ei, au venerat-O ca Mama a Domnului lor.  Cum se canta:"Prin Tine a venit mantuirea noastra", inima Sa de Mama a fost atat de miscata de fericire, incat s-a sprijinit cu tandrete pe pieptul Fiului Sau. La cuvintele: "Roaga-Te pentru noi", Ea si-a petrecut bratul pe dupa gatul Fiului Sau, Regele Regilor. Cand s-a intonat antifonul: "Astazi Preafericita Fecioara", se parea ca Sfanta Fecioara se ridica la Cer in glorie, inconjurata de toate corurile ingeresti care aplaudau triumful Ei. Si in timp ce se ridica tot mai sus spre inaltimile Cerului, Ea L-a prins de mana dreapta pe Fiul Sau si a binecuvantat cu aceasta mana, intreaga adunare.
   Gertruda a inteles ca fiecare poate primi roadele acestei binecuvantari, daca are o credinta vie si o sincera incredere in Maica Milei.

      din: Sfanta Gertruda - "Le Herault de l'amour divin"
 - (extrase din "L'Appel du Coeur douloureox et immacule de Marie" Nr.139 - "Regina Pacis" Nr.14)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.