duminică, 24 februarie 2013

Un rod adus de Colette

de sora Emmanuel

Pentru a intelege mai bine carismele Colettei si misiunea incredintata ei, accesati postarea:
MISIUNEA LUI COLETTE (http://dinimaginatie.blogspot.ro/2013/02/misiunea-lui-colette.html)



   "In pacat m-a conceput maica mea! ( Psalmul 50), isi repeta Fabienne, dar MAMA a fost zamislita fara de prihana". Ea a auzit aceasta fraza la Lourdes, in octombrie 1994, in timpul unei conferinte si de atunci nu inceteaza sa se framante. Ea simte, intr-un mod confuz, ca in aceasta fraza se ascunde un mare adevar si o pista de salvare pentru ea. La douazecisicinci de ani, Fabienne nu mai poate suporta atata suferinta. Starea de rau launtric nu-i da pace nici o clipa. Ea nu si-a gasit identitatea si are senzatia chinuitoare de a fi o uzurpatoare, iar ingrozitoarea ei lipsa de incredere in propria-i persoana, ii compromite relatiile cu ceilalti. Ea se teme de privirea lor si timiditatea sa bolnavicioasa ii afecteaza comportamentul. "O adevarata salbatica!" isi spune ea cu amaraciune. Fabienne si-a pus bine diagnosticul: caci se inchisese in ea insasi.
   Intalnirea ei cu Colette are loc in etape si, inca de la prima rugaciune, Fabienne se mira: De ce-i vorbeste Colette atat de mult de Sfantul Ieronim? Mai intai, cine este el???
   - Sfantul Ieronim, ii spune Colette, ii daduse totul Domnului, totul, in afara de pacatul sau."
   - "Cum a putut un sfant sa nu-si spovedeasca pacatul...?" se intreaba atunci Fabienne si nevazand legatura cu problema ei...
Colette Estadieu
    Impinsa de Colette, Fabienne se hotaraste sa mearga la Medjugorje. La intoarcere, totul se precipita; in rugaciune, Colette o vede pe Fabienne "intr-un invelis amniotic si refuza sa iasa de acolo".  Ea stie doua lucruri despre Fabienne: ca parintii sai pirdusera o fetita de doi ani, si ca Fabienne fusese foarte dorita si se nascuse la un an dupa acel deces. Atunci Domnul ii dezvaluie secretul. De fapt, parintii lui Fabienne au dorit-o foarte mult, dar nu ca pe un al doilea copil, unic si particular. Ei o doreau pentru a o inlocui pe prima lor fetita. Voiau sa-si regaseasca copilul disparut. Si Colette merge mai departe, ea ii explica lui Fabienne, ca in sanul mamei sale, ea se revoltase impotriva parintilor din aceasta cauza, refuzase sa se nasca, spusese nu vietii. In acelasi timp, ea refuzase sa fie fata.
   De indata ce Colette ii relateaza lui Fabienne ceea ce traise si suferise in sanul mamei sale, pe vremea cand era abia conceputa, Fabienne traieste o vindecare imediata. ( Pentru Colette, aceasta a fost o minunata mangaiere, la care se gandea intotdeauna  in orele de totala epuizare, atunci cand misiunea sa o solicita pentru ajutorarea sufletelor).
   O saptamana mai tarziu, Fabienne se pregateste sa plece din nou la Medjugorje. Colette o suna si-i cere:
   - "Cand ajungi acolo, sa cauti un preot, ca sa marturisesti acest pacat."
   Consternare pentru Fabienne... Cum sa explice ea unui preot ca pacatuise in sanul mamei sale, refuzand viata!?!
   - "Du-te la parintele Slavko, ii spune Colette, el va intelege."
   "Voi merge, nu voi merge..."  Fabienne traieste o lupta intensa pe timpul calatoriei. La Medjugorje,  preotul canadian care celebreaza Liturghia din prima zi,  declara in predica sa:
   - " Asa cum Domnul i-a cerut Sfantului Ieronim, sa-i oferim si noi ceea ce El doreste cel mai mult, pacatul nostru!"
   Fabienne nu-si crede urechilor, spiritul sau se ilumineaza, ea intelege acum de ce aceste cuvinte: "In pacat m-a conceput maica mea, dar MAMA  a fost zamislita fara de prihana" care-i reveneau fara incetare in minte. Ceea ce Domnul ii ceruse Sfantului Ieronim, trebuia sa faca si ea, la randul ei.
   S-a dus deci sa-l caute pe parintele Slavko si aceasta spovada a facut ca vindecarea interioara a lui Fabienne sa fie completa. Odata cu iertarea si  indurarea, o acceptare totala a vietii s-a salasluit in inima ei. Dupa toti acei ani ingrozitori petrecuti intr-un adevarat tunel, in care ea trebuia sa avanseze prin viata  ca si cum ar fi fost condusa de radar si impotriva vointei sale, Fabienne a putut sa guste in sfarsit bucuria de a vedea mana Lui Dumnezeu peste ea. Ea a devenit constienta ca El putea, in sfarsit, sa-Si realizeze planul Sau divin cu ea, ca meritase efortul. A stiut in inima ei ca fusese creata, iubita, aleasa intr-un mod unic. Toata tulburarea pricinuita de sentimentul ca inlocuieste pe cineva, a disparut. Fabienne a inteles in sfarsit ca era nascuta prin Vointa Divina si ca adevarata sa sursa, adevarata sa radacina se afla in sanul Tatalui, cu mult mai mult decat in sanul mamei pamantesti. Ea isi descoperea Creatorul! A inceput sa respire intr-un alt mod, si rodul cel mai palpabil al vindecarii sale stralucea sub ochii tuturor: Fabienne, cea salbatica, inaccesibila, stangace, a devenit o fata intelegatoare, plina de indurare si pace, in asa fel incat era o adevarata fericire sa te apropii de ea.
   Insa Colette nu stia doua lucruri despre viata lui Fabienne... Vreti sa le cunoasteti?

   1. Ea il primise in acel an pe Sfantul Ieronim drept sfant protector (amanunte despre  acest mod de alegere a sfantului protector, in postarea: UN TOVARAS CAZUT DIN CER  http://dinimaginatie.blogspot.ro/2012/12/un-tovaras-cazut-din-cer.html )

   2. Trecusera noua luni intre momentul in care ea se cufundase, la Lourdes, in apele materne ale Sfintei Fecioare (stiti, acele piscine inghetate...) si momentul in care, la Medjugorje, ea a trait renasterea, acea nastere din nou, sustinuta de rugaciunea Colettei.

   Dintre persoanele ajutate de Colette, cazul lui Fabienne nu era, de departe, cel mai grav, daca-i consideram pe toti aceia care nu au fost doriti de mama lor sau care au fost supusi unei adevarate respingeri.
   Multe disperari profunde, multe angoase cronice sau blocaje aducatoare de handicapuri, isi au originea in aceste rani. Dar, pentru fiecare nenorocire, Dumnezeu a pregatit o indurare si a ascuns-o in Inima Neprihanita a Mamei Sale... Acum, aveti adresa!

                                              Sora Emmanue Maillard - "MEDJUGORJE ANII '90..."   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.