luni, 11 februarie 2013

MISIUNEA LUI COLETTE

de sora Emmanule

                                                                               "Cancer la san, foarte avansat...!"
   Profesorul Joyeux pune jos rezultatele analizelor Colettei si-l anunta pe Christian, sotul ei, ca trebuie operata de urgenta.
   Soc pentru intreaga familie si pentru Comunitatea Fericirilor din care face parte, caci Colette este o femeie dinamica, plina de viata, tanara, frumoasa...
(Comunitatea Fericirilor -  comunitate laica fondata in 1973 in Franta, de catre un diacon casatorit, Efraim Croissant. )
   Dupa operatie, pentru Colette incepe o lunga cale a crucii, caci si alte organe incep sa fie atinse de metastaze. In ianuarie 1994, ea si Christian se hotarasc sa faca o nebunie: ei vin la Medjugorje, cu toata starea critica a Colettei care abia se tine pe picioare. La toate acestea se adauga o puternica angina, astfle incat Colette este tintuita la pat timp de sase zile din  cele opt petrecute la Medjugorje. Ea, care visa sa se poata ruga pe dealuri si sa mearga la Vicka (vizionara de la Medjugorje)!  Ea ofera totul Mariei, fara sa se planga.
   Dar iata ca o surpriza o asteapta:  Vicka fusese anuntata, ea vine in graba in camera la Colette si se roaga indelung, cu simplitatea ei cunoscuta. In timp ce-si murmura binecuvantarile in croata, ea ii surade cu un aer incurajator. La plecare, o imbratiseaza si-i spune:
   - "Nu te ingrijora, Sfanta Fecioara este mereu cu tine!"
   Fiind, ca intotdeauna, necunoscatori ai planului Lui Dumnezeu pentru vietile noastre,  noi asteptam cu totii vindecarea Colettei si aflam cu dezamagire ca lucrurile nu fac decat sa se inrautateasca cu mare repeziciune. Suferintele Colettei devin de nesuportat, cu toate tratamentele medicinei moderne. Insa Colette uimeste pe toata lumea prin pacea sa de nezdruncinat si bucuria spontana de care da dovada in mijlocul celor mai tragice situatii ale parcursului sau dureros  catre moarte. De la Medjugorje binecuvantarea Mariei o sustine, ai zice chiar ca ea se amplifica pana la a transfigura chipul Colettei.
   - "Dupa rugaciunea Vickai, Preacurata nu m-a parasit nici o secunda,  imi va spunea ea mai tarziu, Ea m-a invatat sa sufar in comuniune cu Isus, asemenea Ei, si n-o sa-ti vina sa crezi daca am sa-ti spun ca cu cat sufar mai mult, cu atat ma simt mai intim unita cu Isus. Pentru mine, momentele de cea mai mare suferinta sunt  momentele de cea mai intensa bucurie, o bucurie cu adevarat divina, pe care nu pot sa ti-o descriu. Simt bucuria Lui de a salva sufletele. Este extraordinar! Vazandu-ma in aceasta stare, o biata fiinta bolnava zacand la pat, nu ai crede ca sunt cea mai fericita femeie din lume! "
Colette Estadieu - cu o luna inaintea
mortii ei, in 1996
   In iulie 1995, vine sfarsitul. Bietul sau trup pustiit este la capatul puterilor. Familia se aduna in jurul ei, impreuna cu toti cei care o iubesc si care ii soptesc: "  Colette, cand vei fi acolo sus, nu uita..."
   Colette se pregateste de plecare impreuna cu Maria, in pacea unei vieti in care a dat tot ceea ce avea si chiar mai mult decat atat. Cu cateva luni inainte, in timpul unei adoratii (ea avea Sfantul Sacrament in camera), Isus ii aratase cum avea sa se petreaca sosirea ei in Cer... Ea a vazut un adevarat delir de bucurie din partea tuturor alesilor atunci cand isi facea intrarea intr-o minunata rochie alba, era cea mai frumoasa, era unica, iar Isus venea in intampinarea ei pentru a o lua in brate si a o face sa danseze, sa danseze, sa danseze...
   Dar, iulie 1995 nu era data hotarata de Dumnezeu caci, contrar oriccarei asteptari (medicale), Colette nu pleaca inca, ci recapata o noua energie, cu totul supranaturala. Ce se intamplase oare?
( 1902 - 1981 )
   La portile mortii, Colette a fost "vizitata" de Marthe Robin (mistica franceza, decedata in 1981, cu trei luni inainte de inceperea aparitiilor la Medjugorje. "Sfanta Fecioara este cea care va salva Franta", ii spusese Isus.)  si aceasta a intrebat-o daca mai accepta sa traiasca un timp pentru a-si prelungi misiunea ei de "crucificata din iubire"  in scopul de a-i ajuta pe fratii sai. [este termenul folosit de Isus pentru a-i explica Marthei vocatia si misiunea ei: "Tu vei fi micuta Mea crucificata din iubire" (1929) ].
    Colette nu era foarte familiarizata cu Marthe Robin, insa aceasta "vizita" a fost inceputul unei extraordinare colaborari intre cele doua suflete.
   Oare Colette nu-si oferise ea boala si viata pentru surorile si fratii  din Comunitate?
   Semnele palpabile ale acestei indurari fata de suflete nu se lasa asteptate. In zilele ce au urmat, Colette este patrunsa de o compasiune atat de intensa pentru fiecare om, incat nu se mai recunoaste. Aceasta nu vine de la ea!
    In adancul fiecarei inimi ea vede, ca la cinema, ranile, suferintele secrete ale fiecaruia, si circumstantele care au pricinuit aceste rani, cu toate amanuntele. Ea vede, aude, percepe pana si dialogul sau gandurile ascunse ale parintilor in momentul conceperii copilului. Il vede pe acest copil in sanul mamei sale, extraordinara sa constiinta a iubirii, in pofida dimensiunii sale microscopice, si descopera felul in care, aceasta fiinta minuscula a captat lipsa de iubire, conflictele, impuritatile, si mai ales respingerile din partea parintilor sai. Bebelusul este constient de toate, si cu cata limpezime!
    Ea plange in hohote din pricina durerii, insa acestea nu sunt lacrimile ei, ci simte ca Sfanta Fecioara este cea care plange in ea, din pricina acestor inimi sfasiate, torturate dinainte ca ele sa fi vazut macar lumina zilei. Este Preacurata care plange din pricina cailor gresite, nefericite, pe care va merge mai tarziu copilul, din cauza celor dintai si celor mai profunde rani ale lui ( trauma intrauterina).
   Atunci incepe pentru Colette o misiune nemaivazuta: In rugaciune, ea ii spune fiecarei persoane ceea ce Dumnezeu ii arata (1), si momentele precise in care copilul a spus nu vietii, nu Lui Dumnezeu, nu iubirii, ca pentru a se feri de neacceptarea a carei victima a fost. Dar, a vedea este una si a vindeca e alta! Ceea ce douazeci de ani de psihanaliza nu s-au priceput sa faca pentru a repune pe cineva pe picioare, Colette, ca instrument al Lui Dumnezeu, o face intr-una sau doua intalniri cu persoana respectiva.
   Compasiunea Lui Isus si a Mariei, ce salasluia in ea,  izbugnea din inima ca un izvor impetuos si vindecarea era inceputa. (2)
   Numai Dumnezeu stie cate invieri au avut loc in camera lui Colette. Ne duceam sa o vedem si, in spatele surasului, umorului, bucuriei, rabdarii sale... o vedeam pe Maria, o gaseam pe Mama vietilor noastre, cea care ne strange la pieptul Ei pentru a ne reda bucuria de a trai, pentru a ne darui adevarata noastra identitate. (3)
   Opt luni mai tarziu, pe 2 martie 1996 (prima sambata a lunii), Colette si-a facut, in fine, intrarea in Cer. In ceasul Pastelui ei, Christian, sotul ei, se afla langa ea, impreuna cu doi dintre copiii lor si o sora din Comunitatea Fericirilor. Colette nu mai poate rosti nimic, dar intelege inca. Ei se roaga Rozariul langa patul sau. Ajungand la cel din urma Mister de Slava, Incoronarea Mariei in Cer,  sora Colettei ii spune:
   - "Haide, Colette, acum poti merge! Te asteapta cu totii, acolo sus!"
   Si Colette i-a parasit chiar in acel moment, respiratia ei s-a oprit usor de tot.
   Astazi, ea isi continua lucrarea in mijlocul noastru, intr-un alt mod, venind in ajutorul celor ce il solicita. Dar pentru ca este dintre noi si stie prea bine ca noi avem intotdeauna nevoie sa vedem cu ochii nostri, sa atingem cu mainile noastre si sa auzim cu urechile noastre lucrurile cele mai frumoase ale Lui Dumnezeu, abia sosita in Cer, ea a si inceput sa vorbeasca altor inimi pregatite de Dumnezeu pentru a prelua stafeta lucrarii sale incredibile...
   Da, cultivand cu grija harul primit la Medjugorje, iata cum Sfanta Fecioara il face sa creasca si sa se inmulteasca. Ce promisiune pentru fiecare dintre noi! Caci Colette nu a facut nimic mai mult decat sa primeasca binecuvantarea Mariei pe un teren fertil.
   ____________________________
   (1) -   Acestea sunt darurile stiintei si a profetiei, asa cum le gasim in Biblie. De exemplu,  profetul Nathan il cauta pe David si-i spune, din partea Lui Dumnezeu, ceea ce el a facut, cu scopul de a determina o convertire ( 2 Samuel 12, 1-15). Acest lucru nu are, bineinteles, nimic de-a face cu "ghicirea" in care persoana se foloseste de suporturi materiale (fotografii, zat de cafea,  pendule, taroturi...) pentru a intreba spiritele ( si nu pe Spiritul Sfant) !   

   (2) -  Eu am beneficiat personal de aceasta  carisma. De fapt, de treizeci de ani nu mai puteam dormi decat luand medicamente si aveam niste insomnii ingrozitoare. Colette a vazut ca nu era ceva fizic, ci erau sechelele sedintelor de spiritism la care participasem cand eram tanara, inainte de convertirea mea. "Vicleanul a intrat prin acestea si are inca impact asupra somnului tau. El cauta sa te epuizeze si sa te distruga in acest mod! " mi-a spus ea. "Este furios, pentru ca tu esti chemata sa aduci pe Isus si Maria celor pe care el ii programase sa nu auda niciodata vorbindu-se despre Ei." Colette s-a rugat si, dupa doua luni, insomniile au disparut, la fel si medicamentele.

   (3) - Aceasta misiune a Colettei a fost indeplinita cu acordul parintelui ei spiritual, care controla autenticitatea harurilor primite.
           
                                                     Sora Emmanuel Maillard -  MEDJUGORJE ANII '90...

   Pentru a intelege mai bine cate haruri si carisme ofera Dumnezeu celor care isi ofera suferinta pana la a-si da viata in spirit de reparare, cititi postarea:
Un rod adus de Colette
http://dinimaginatie.blogspot.ro/2013/02/un-rod-adus-de-colette.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.