marți, 12 februarie 2013

CE SA FACEM IN FATA ACESTOR CATASTROFE?

de Sora Emmanuel

Ce sa facem in fata acestor catastrofe care se tin lant pe planeta si a dezechilibrului pe care il creaza? Sa ne fie frica? Sfanta Fecioara ne-a dat toate cheile necesare pentru a trai pacea in inimile noastre. Dar trebuie sa folosim aceste chei, chiar de astazi caci, atunci cand vine o nenorocire si fragilitatea noastra materiala se naruieste, este deja foarte tarziu!
Sfanta Fecioara ne spune: "Cel care se roaga, nu se teme de viitor, iar cel care posteste, nu se teme de rau". (25 ianueria 2001)  "Familiile care Il au pe Dumnezeu ca Tatal familiei, pe Mine ca Mama familiei si Biserica drept casa lor, nu au a se teme de nimic din viitor, de nimic din secrete." (Mesaj privat dat Mirjanei). "Numai prin post si rugaciune puteti impiedica razboaiele, puteti suspenda legile naturale." (1981)
   Se poate ca seria catastrofelor sa continue, eu nu sunt profet, dar acest lucru mi se pare evident. In noaptea de 1 ianuarie (2010), cand Sfanta Fecioara a aparut in fata Mirjanei, pe colina Podbrdo, in prezenta a mii de personae, am fost uimita ca sa aflu ca avea cu Ea mii de ingeri. De obicei, pentru zilele de sarbatoare (era sarbatoarea Maicii Domnului), Ea vine cu tre ingeri. Am remarcat cu uimire acest amanunt foarte rar. Noi avem nevoie, mai mult ca oricand, de un ajutor ceresc anul acesta  si in anii care vor veni! Recititi toate mesajele din data de 2 a lunilor anilor 2009 si 2010 si veti vedea ca Sfanta Fecioara ne-a prevenit: "Voi v-ati pierdut, copiii Mei"... "Sunteti atat de cufundati in pacat"... "Inima Mea este cuprinsa de mare durere cand privesc in inimile voastre"...
   Sfantul Paul ne spune ca "plata pacatului este moartea". Or, lumea alearga din ce in ce mai mult pe calea pacatului, pana la a vrea sa impuna pacatul tuturor, prin legi si tot felul de presiuni. Dumnezeu nu trimite moartea, ci noi suntem cei care o facem sa vina. O prietena de-a mea a fost numita "criminala" la spital, caci nu voia sa avorteze copilul diagnosticat cu Trisomie 21 . Micuta ei s-a nascut absolut normala! Numim "bine" raul, iar "raul" bine. Potrivit mesajelor si a Scolii Sfintei Fecioare in toti acesti ani la Medjugorje, este clar ca trebuie sa ne pregatim pentru incercare, dar intr-o mare speranta! Sa fim dintre aceia care se roaga constant, care spera, care cred si care iubesc, si care-i incurajeaza pe cei care nu-L cunosc pe Isus.
   Orice incercare are un sfarsit, iar "Timpurile Noi" despre care vorbeste Sfanta Fecioara, vor veni in ceasul stabilit de Dumnezeu. Nu ne putem face nici o idee despre cum vor fi, intr-atat va fi de frumos!
   Eu vad ca nici unul dintre vizionarii de la Medjugorje nu este pesimist in privinta viitorului, chiar daca ei stiu ca lumea va fi incercata. Dumnezeu va avea ultimul cuvant. Sfanta Fecioara isi va indeplini planul, incluzandu-i in acesta chiar si pe proprii Sai dusmani!
   A venit, deci, ceasul:
   1)  Sa lasam cu desavarsire pacatul si sa o luam de mana pe Mama noastra, Fecioara Maria, pentru a ne lasa condusi de Ea, in Biserica;
   2)   Sa facem spovezi sincere si sa ne impacam fara intarziere;
   3)  Sa ne impartasim cu Trupul si Sangele Lui Cristos, de fiecare data cand imprejurarile ne-o permit;
   4)  Sa practicam cu grija fiecare dintre cele 10 Cuvinte de Viata pe care Dumnezeu ni le-a dat prin Moise, si pe care Isus ni le-a reamintit in Evanghelie;
   5) Sa schimbam radical directia vietii noastre, amintindu-ne ca scopul vietii noastre este Cerul, sa-L punem pe Dumnezeu pe primul loc, si nu bunastarea noastra pamanteasca sau alt idol. 
   6)   Sa practicam caritatea fata de toti caci, "... caritatea acopera multime de pacate".
   7)   Sa alegem smerenia si simplitatea vietii, lauda constanta a Lui Dumnezeu, la fel ca Fecioara Maria si Sfantul Iosif la Nazaret, pentru a pregati venirea Domnului. Sa oferim orice suferinta pentru convertirea sufletelor, caci pacatosii sunt amenintati de o mare disperare.
   "Eu va voi ajuta cu harul Meu sa triumfati asupra erorilor si incercarilor", ne spune Sfanta Fecioara.
   Psalmul 45(46) care evoca atat de bine evenimentele lumii, ne da un raspuns luminat:
   "Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi. De aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii in inima marilor. Chiar daca  ar urla si ar spumega valurile marii, si s-ar ridica pana acolo de sa se cutremure muntii... Domnul ostirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scapare pentru noi!"
                                                ("Enfants de Medjugorje." - "Regina Pacis" nr.238)

   Sa iubim, si sa nu-i respingem pe cei pe care-i consideram mai putin buni ca noi, nedemni de noi. Prin noi, ei po deveni buni, prin bunatatea noastra ei pot dobandi bunatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.