marți, 26 februarie 2013

COMENTARIU LA CARTEA LUI DANIEL, CAP.7 - din revelatiile misticei Maria Valtorta

din "I Quaderni del 1944"  - de Maria Valtorta



      Maria Valtorta (1897-1961) a fost vizionara si scriitoare mistica italiana. A apartinut Ordinului Tertiar Franciscan si Ordinului Tertiar al Servilor Mariei.
   La 23 de ani, in timp ce mergea pe strada impreuna cu mama sa,  ea a fost agresata de un tanar dezechilibrat, care a lovit-o violent cu o ranga in spate. A stat in pat trei luni si sanatatea i-a fost afectata pentru toata viata. In 1931, dupa exemplulu Sfintei Tereza a Pruncului Isus, s-a oferit Domnului Iubirii Milostive si Dreptatii Divine, ca victima de ispasire pentru pacatele oamenilor. Ca urmare, sanatatea i s-a deteriorat progresiv si, din 1934, a ramas tintuita definitiv pe patul de suferinta, pana in momentul mortii, adica 27 de ani. Din 1943 a inceput sa aiba viziuni si sa scrie "sub dictare", umpland 122 de caiete, aproape 15.000 de pagini, cu descrierea viziunilor si revelatiilor primite intre anii 1943 - 1951. Din aceste 122 de caiete a fost editata opera principala in 10 volume sub titlul "Il poema dell'Uomo-Dio" (poemul Omului-Dumnezeu) sau, in franceza "L'Evangele, tel qu'il m'a ete revele" (Evanghelia asa cum mi-a fost revelata) si apoi "I Quaderni", in trei volume.

   Comentariu la Cartea lui Daniel, cap.7: el vorbeste despre cele patru fiare, altfel spus, despre cele patru erori care vor provoca oroarea finala, in fata careia Tatal va spune: "Ajunge!";  Fiul ii va judeca pe cei vii si pe cei morti; "copiii Lui Dumnezeu" care si-au pastrat credinta si harul, vor mosteni imparatia.

   Isus spune:  "Daca Isaia este un pre-evanghelist, care vorbeste despre venirea Mea in lume pentru salvarea lumii, Daniel este un pre-apostol, un pre-Ioan care anunta gloria triumfului Meu etern ca Rege al Ierusalimului care nu va trece.
   Si iata cum cele patru fiare descrise de Daniel (cap.7 - n.t.) anticipeaza semnele ministrilor diabolici din Apocalips (Ap. 13 - n.t.).
    Comentatorii s-au straduit enorm sa gaseasca o semnificatie umana si istorica acestor patru fiare. Dar trebuie sa va indreptati privirea mult mai departe si mult mai sus. Cand meditati cartile sfinte, inaltati-va deasupra pamantului, detasati-va de clipa prezenta, priviti spre viitor si spre supranatural. Acolo se afla cheia misterului. 
   Cele patru fiare reprezinta cele patru erori care vor precede sfarsitul, cele patru erori care vor fi orori pentru omenire si vor da nastere Ororii finale.
   Omul era aproape un semizeu prin har si prin credinta. La fel ca un vultur si ca un leu. El stia sa infrunte si sa invinga pericolele simturilor, sa se inalte pentru a se misca in atmosfera Lui Dumnezeu, acolo unde sufletul se uneste cu Domnul sau, printr-o nunta supranaturala de contopiri inflacarate, continue si rapide. El coboara de acolo reinnoit ca putere, bucurie, caritate pe care le va revarsa asupra fratilor sai, apoi se avanta din nou, si mai impetuos, spre Dumnezeu; caci fiecare unire il face sa-si mareasca perfectiunea, care isi gaseste desavarsirea cand unirea devine vesnica in paradisul Meu.
   Ateismul i-a smuls omului aripile sale si inima de semizeu si a facut din el un animal care merge prin noroi si isi intoarce spre noroi inima sa grea, in intregime de carne si sange. Omul poarta asupra "eu-lui" sau lipsit de aripile spirituale ale sufletului, o povara mai grea ca plumbul, care il inclina spre noroi, unde il intinde si-l innamoleste.
   Omul era un semizeu prin iubirea care traia in el. Iubind pe Dumnezeu si Legea Sa, care este o lege a iubirii, el il avea pe Dumnezeu si, cu El, pacea, care este un atribut principal al Lui Dumnezeu, si, cu pacea, o mare fericire universala si particulara.
   Or, omul a respins legea Lui Dumnezeu pentru a urma o multime de alte doctrine. Dar nici una dintre ele nu provenea si nu provine de la Dumnezeu, astfel incat adevarata iubire nu este in nici una. Urmarea a fost ca omul,  care imbratisase ateismul  si abandonase astfel starea sa de vultul si de leu pentru a deveni un simplu om, s-a creat el insusi printr-o vrajitorie infernala, ca urs, devorator feroce al semenilor sai.    
   Or, oroarea cheama oroare. Este o escalada. Oroarea nu inceteaza sa creasca deoarece, prin unirile sale blestemate su satana, omul pe care Cristos il adusese la natura sa de semizeu, da nastere la fiare tot mai cumplite. Sunt copiii erorii vanduti satanei pentru a obtine de la el un ajutor pamantesc.
   Din omul semizeu provine deci omul, din om ursul, si din urs noua fiara feroce si falsa cum este pantera, dotata de satana cu multe aripi pentru a fi mai rapida in a face rau. V-am spus ca satana il maimutareste pe Dumnezeu. A vrut, asadar, si el,  sa dea aripi aceleia care, de acum, este creatura "sa", omenirea fara credinta si fara Dumnezeu. Nu aripi de vutur, ci de vampir,  pentru a deveni cosmarul omenirii si a se putea abate cu repeziciune asupra unor parti din ea insasi, victima a ei insasi, pentru a-i suge sangele.
   Eu, la fel ca un pelican mistic, mi-am deschis inima pentru a va da Sangele Meu. Satana face din om, caruia Eu i-am dat Sangele Meu, vampirul care suge parti din sine insusi si se tortureaza pana la a-si provoca moartea.
    Nu s-ar putea spune ca este o legenda de cosmar? Si totusi, este realitatea voastra. Nu este o fiara mitica. Sunteti voi care, cu o foame diabolica, devorati parti din voi insiva, sunteti voi care va insangerati, care va mutilati pentru a da nastere apoi la noi parti, devorandu-le in acelasi timp pe cele care sunt deja formate, cu o continuitate care are ceva de maniac, dar de maniac diabolic.
   Puterea voita, stimulata, impusa pana la delict, iata cea de-a treia fiara. Dat fiind ca este vorba despre puterea umana, altfel spus care s-a vandut satanei pentru a se mari fara incetare, contra oricarei legi divine si morale, ea da nastere acestui monstru care poarta numele de Revolutie.
    Conform naturii sale, aceasta din urma poarta in protuberantele monstruozitatii sale cele mai violente orori ale revolutiilor, naufragiul social al binelui si al credintei.
   Cinstea, respectul, moralitatea, religia, libertatea, bunatatea dispar cand acest mostru isi revarsa asupra unei natiuni sufletul sau infernal. Ca o emanatie pestilentiala, el se raspandeste dincolo de hotare si infecteaza numeroase popoare, pana la a contamina lumea intreaga; facand aceasta, el pregateste pe catafalcul victimelor pe care le ucide si le face bucati la fel ca ruinele natiunilor complet daramate, leaganul ultimei fiare: Anticristul.
   V-am spus deja ca acesta va fii fiul desfranarii omului, nascut din unirea lui cu  Fiara. V-am spus-o si nu schimb nimic din cuvintele Mele. Ceea ce spun este adevarat. Este scris in gandul Lui Dumnezeu, in fata Caruia toate evenimentele omului in timp nu inceteaza sa defileze, unul dupa altul,  fara ca unul sa impiedice ca sa se vada celalalt.
    Acest Anticrist, perfectiunea Ororii, asa cum Eu am fost perfectiunea Desavarsirii, ii va chinui peste orice masura pe cei care vor forma mica Mea turma fidela si vor ramane discipolii Mei. El o va face servindu-se de armatele sale nenumarate, simbolizate prin cele zece coarne, prin falcile sale cu dinti de fier, prin picioarele sale distrugatoare si, in sfarsit,  prin cornul cel mic, simbol al rautatii extraordinare cu care satana il va dota pe fiul sau pentru a corupe lumea,  in timp ce o va seduce cu gura sa mincinoasa pentru a se face adorat ca dumnezeu. Putin cate putin,  micul corn va creste pentru a face rau; inteligenta satanica se va mari pentru a face ca gura sa sa spuna minciunile cele mai perturbatoare, ea va creste in putere ( asa cum Eu am crescut in intelepciune si in har), inarmata cu ochi pentru a citi gandurile oamenilor sfinti si a-i ucide prin acest gand.
   Oh! Sfintii Mei din timpurile de pe urma! Daca viata celor dintai, in mijlocul persecutiilor paganismului, a  fost eroica,  cea a ultimilor Mei sfinti va fi de trei ori, de sapte ori, de sapte ori sapte mai mult. Numai cei care se vor fi hranit cu miezul credintei vor putea sa aiba o inima de leu pentru a infrunta aceste chinuri, precum si ochi si pene de vultur pentru a Ma fixa pe Mine, care sunt Soarele, si a zbura spre Mine, care sunt Adevarul, atunci cand intunericul ii va invalui din toate partile, iar cel care este Minciuna va incerca sa-i convinga sa-l adore si sa creada in el.
   Dupa precursorii lui Anticrist va veni Anticristul in persoana. Perioada anticrerstina este simbolizata de fiara inarmata cu zece coarne - cei zece servitori ai satanei care se cred regi, dintre care trei (baga bine de seama) vor fi smulsi si azvarliti in neant, cu alte cuvinte in abisul in care Dumnezeu nu este, dar unde se afla, deci, Neantul, contrariul Lui Dumnezeu care este Totul.  Aceasta perioada anticrestina va culmina cu nasterea si cresterea, pana la puterea maxima, a celui de-al unsprezecelea corn. Acesta din urma este motivul caderii celor trei precursori de care am vorbit mai sus si sediul adevaratului Anticrist, care va blasfemia contra Lui Dumnezeu asa cum nici un fiu de om n-a facut vreodata, ii va calca in picioare pe sfintii Lui Dumnezeu si va tortura Biserica Lui Cristos. Cum el este fiul unirii dintre orgoliul demonic si desfranarea omeneasca, va crede ca va putea "sa faca lucruri mari, sa schimbe timpurile si legile", si vreme de trei ani si jumatate el va fi Oroarea care va domni asupra lumii.
    Apoi Tatal va spune: Ajunge!" in fata marelui cor care se va forma in Cer prin "sunetul cuvintelor solemne" ale sfintilor; atunci Fiara cea rea va fi ucisa si azvarlita in putul abisului, si impreuna cu ea toate fiarele de mai mica importanta, pentru a ramane acolo vesnic, cu satana care le-a nascut.
   Atunci voi fi chemat Eu de Tatal pentru a judeca "viii si mortii" asa cum spune Simbolul Credintei. "Viii, cei care au pastrat viata in ei mentinand vii harul si credinta, vor mosteni Imparatia, puterea si marirea Lui Dumnezeu". Cat despre cei morti spiritual, ei vor avea moartea vesnica, pentru ca este ceea ce vointa lor a ales sa aiba.
   Nu va mai fi nici pamant nici om trupesc. Vor fi numai "copii ai Lui Dumnezeu", creaturi eliberate de orice durere. Nu va mai exista pacat, nu va mai fi intuneric, nu va mai exista teama. Va fi numai bucurie, o bucurie imensa, eterna,  de neconceput pentru oameni; bucuria de a-L vedea pe Dumnezeu, de a-L avea, de a-I intelege gandul si iubirea.
   Veniti,voi, oameni, la Fantana Vietii. Eu ii deschid pentru voi izvorul. Beti si intariti-va pentru a fi cutezatori in incercare; veniti sa va cufundati cu totul in Mine, care sunt izvorul fericirii, in acest frumos Paradis pe care Tatal Meu l-a creat pentru voi: Iubirea Treimica a Lui Dumnezeu si Puritatea Mamei "noastre" va asteapta aici, si cu Ei toti cei care au dobandit deja Viata datorita fidelitatii lor." (25.01.1944")

                                     ( "I Quaderni del 1944" de M. Valtorta - "Regina Pacis"nr.183)


  Despre viata Mariei Valtorta si cateva din mesajele primite, puteti gasi la eticheta:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.