duminică, 27 ianuarie 2013

Secretul spovezii


   Parintele Emiliano Tardif  (mare predicator din Canada franceza, care avea, la fel ca si sora Briege, darul vindecarii. Cauza sa de beatificare este in studiu la Roma) isi sustinea predicile cu povestiri din viata reala.  Ii placea sa povesteasca intamplarea urmatoare. Scena se petrece intr-un mic sat, intre preotul parohiei si una dintre enoriasele sale.
   Aceasta femeie pretindea ca primeste revelatii de la Isus si venea in mod regulat sa-i incredinteze parohului mesajele pe care le primea de la El. Parohul le ingramadea cu grija intr-un sertar, fara sa le citeasca, nu credea nimic din afirmatiile femeii. Locutiuni interioare, viziuni, aparitii..., toate acestea nu-l pasionau si vizitele enoriasei il agasau din ce in ce mai tare.
   Gramada crestea, devenea enorma, asa ca se decise sa o arda. Totusi, inainte de a actiona, il cuprinse o oarecare teama de Dumnezeu si-si spuse: "Nu se stie niciodata!" Asa ca ceru un semn de la Domnul:
   - "Daca intr-adevar ii vorbesti acestei femei, atunci dezvaluie-i pacatele mele, spune-i sa le scrie pe o foaie si sa-mi aduca mesajul..."
   A doua zi, suna soneria! Este femeia care pretinde ca a primit un mesaj special pentru el  din partea Lui Isus si ca a venit repede sa i-l aduca. Parohul incepu sa regrete serios alegerea din ziua precedenta, de a cere acel semn... era atat de stanjenitor...!
    - "Parinte, spune femeia, Isus ma trimite sa va spun ca nu va poate spune pacatele dumneavoastra pentru ca le-ati spovedit; deci nu-si mai aminteste care sunt!"

   Multi crestini ar fi repede vindecati de frica de Dumnezeu daca ar cunoaste acest aspect al Sau, foarte reconfortant. Amnezic in privinta raului. Atentiune, Dumnezeu nu simuleaza ca uita pacatele noastre. Ar insemna ca El este un farsor care ne spune "totul e bine!", dar care pastreaza arhive secrete ca sa ne condamne in ultima zi. Dumnezeu uita atat de bine pacatele noastre incat El cere Bisericii, preotilor Sai sa le uite si ei la randul lor, de unde "secretul spovezii".
   Intr-o zi, Sfanta Fecioara a dat, la Medjugorje, o lectie remarcabila in acest domeniu, cand abia incepuse sa-i formeze pe vizionari in privinta punctelor esentiale ale vietii crestine. Marija povesteste adeseori acest fapt, confirmat de mai multi sateni pe care-i cunosc.
   Era in timpul verii lui 1981, sfarsitul lui iulie,  iar militia interzisese locuitorilor accesul pe colina Podbrdo. Sfanta Fecioara le-a dat intalnire vizionarilor pe un camp de la picioarele colinei, cel al lui Jure,  la ora zece seara. In acea seara, in jurul vizionarilor s-au strans cam cincizeci de persoane, ca sa spuna Rozariul si sa asiste la aparitie, iar Sfanta Fecioara a anuntat un lucru neobisnuit: satenii prezenti puteau veni s-O atinga. Vizionarii, fiindca doar ei  O puteau vedea, trebuiau sa-i ia pe unul cate unul de brat si sa-i conduca spre Ea.
   Satenii au fost foarte bucurosi ca O pot atinge pe Sfanta Fecioara, insa foarte repede vizionarii au observat ca pe rochia Sfintei Fecioare apareau pete. Au plans si au intrebat-O de ce se intampla aceasta. De fapt, ei vedeau ca, in timp ce o atingeau pe Sfanta Fecioara, unele persoane lasau pete, nu pentru ca mainile lor erau murdare, ci din alt motiv. Sfanta Fecioara le-a raspuns: "Sunt pacatele celor care Ma ating!"
   Vizionarii puteau sa vada clar cine, ce pata lasa si pentru ce pacate! Erau foarte nemultumiti de acest fapt si Marija chiar isi spunea:"Voi tine cont de aceasta!"
   Insa, odata aparitia terminata, vizionarii au devenit amnezici de pacatele pe care le vazusera, ca si cum Dumnezeu voia, prin aceasta,  sa le dea un semn al secretului spovezii.
   In acea seara Sfanta Fecioara i-a invitat pe toti sa mearga sa se spovedeasca cel putin o data pe luna deoarece "nu exista nimeni pe pamant care sa nu aiba nevoie de o spovada lunara!", le-a spus Ea. Toti s-au dus la parohul lor, parintele Jozo, ca sa-si "purifice sufletele" prin Sacramentul Penitentei si sa schimbe ceea ce aveau de schimbat in vietile lor.
   Draga Ivankovic isi aminteste ca,  atunci cand a atins-O pe Sfanta Fecioara, a simtit un fel de descarcare electrica in toata fiinta sa, ceva foarte puternic si intim, ce nu poate fi descris in cuvinte. Ea isi aminteste si ca, in timpul aparitiei, cateva grupuri de croati veniti in vizita la Medjugorje, si care nu erau la curent cu evenimentele care aveau loc, treceau pe langa acel camp si, dintr-un obicei rau de-al lor, spuneau si blasfemii in conversatiile lor. Ea a fost in mod dureros socata de contrastul dintre imensa puritate a Mariei si limbajul acestor oameni si a inteles mai bine oroarea pacatului.
   Cred ca punctul cel mai important din amintirile Dragai este acesta:  nu pacatele, in general, patau rochia Sfintei Fecioare, ci numai cele care nu fusesera spovedite, cele de care oamenii nu se caisera inca, deoarece, pentru Dumnezeu, pacatele spovedite nu mai exista.
   Ce invatatura profunda pentru noi! Mai tarziu, Sfanta Fecioara va spune:
   "Dragi copii, va rog, dati-I Lui Dumnezeu tot trecutul vostru, tot raul care s-a acumulat in inimile voastre." (Mesajul din 25 februarie 1987)
Pr. Emiliano Tardif


   Dorim ajutor de la Dumnezeu? Vrem ca El "sa vada si sa se ingrijeasca" si ca Providenta Sa Divina sa ne ocroteasca? Maria ne cheama inca si astazi sa ne convertim inimile, sa abandonam pacatul care-i murdareste nu numai rochia, ci murdareste intreaga lume. Iertarea pacatelor in Sacramentul Spovezii (individuale) este o lucrare a Lui Dumnezeu mai mare decat crearea cerului si a pamantului.

          Sora Emmanuel Maillard - "Copilul ascuns din Medjugorjre"

9 comentarii:

  1. f frumos articolul,merita citit,multumim,o seara linistita la toti
    laudat sa fie ISUS!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos frumos!!!!as vrea sa povestesc la toata lumea tot ce citesc aici dar nu reusesc sa redau deoarece uit repede...o amnezie ???...LAUDAT SA FIE ISUS SI MARIA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Isus nu-si mai aduce aminte de pacatele noastre, daca ele sunt marturisite cu o cainta sincera. Si nici amintirile urate din trecutul nostru care, in anumite situatii, ne revin in minte si pot forma adevarate obsesii, nu-i sunt placute Lui Dumnezeu. Ceea ce am marturisit cu cainta, nu mai exista. Dumnezeu ne cere sa nu rascolim in sacii de gunoi ai trecutului nostru, daca acest trecut a fost splat in Sacramentul Iertarii.

    Va multumesc si eu amandoura, anonim si Ana. Bunul nostru Tata sa va invaluie cu mantia Sfintei sale Ocrotiri.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult daniela!!!miai explikt in citeva cuvinte intelesul intregii postari...ba mai mult ,cred k miai citit framintarile...multumesc bunului dumnezeu k mi tea descoperit.!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucura bucuria ta de a ma fi intalnit aici, dar nu este important daca sunt eu sau altcineva. Ceea ce este important este sa descoperi in fiecare fiinta care iti este scoasa in cale, pe Isus, si atunci o vei iubi ca si pe Mantuitorul. In fiecare persoana exista ceva bun care trebuie scrutat si scos la iveala. Nu exista oamnei care se nasc pentru a fi rai, ei devin astfel din indiferenta celor din jur; devind astfel pentru ca atunci cand sunt aproape in deriva, nimeni nu-i sustine, nimanui nu-i pasa, iar apoi, deznadajduiti, ei cad. Dar daca nu este un frate care sa-i ridice din cadere, Isus o face. Si o face cu multa gingasie, bucurie si iubire. Isus este Desavarsit, Isus iubeste in mod desavarsit, iarta in mod desavarsit, vindeca in mod desavarsit si inalta in mod desavarsit. Ia-L de mana, fa-L prietenul tau cel mai bun; ia-O de mana si pe Sfanta Mama a Iubirii, si vei vedea: trecutul se va contopi cu prezentul care prezent va fi bucurie, iar viitorul va fi speranta.

    Te cuprind in imbratisarea mea cu mare, mare drag, Ana, ca si cand ne-am sti de mult timp si am fi cele mai bune prietene, iar bucuria mea de a te intalni, in acest fel, pe aceasta umila postare, nu este cu nimic mai mica, chiar cu nimic mai mica!

    Laudat Sa fie Isus si Maica Sfanta!

    RăspundețiȘtergere
  6. am citi si am plins in hohote...nimeni nu mia vb. atit de frumooooooooos!!!!nam avut niciodata o prietena atit de aproape de sufletul meu...demult caut o persoana f. religioasa cu kre sa pot comunik kre sa ma indrume in drumul meu spre isus...nu prea stiu sa folosesc internetul dar am incerkt si am reusit sa comunic asa cu tine...sunt f. fericita acum...sper sa mai putem comunik.nu am cuvinte sa multumesc bunului DUMNEZEU kre imi vb. prin tine!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur, Ana. Si eu am trecut prin momente in care nu am avut cui sa-mi spun gandurile, si eu am avut nevoie sa simt pe cineva, in mod sincer, aproape. Eu iti stau la dispozitie, cu drag, de cate ori vei avea nevoie de mine. Dar nu uita, Ana, eu pot sa fiu sau sa nu fiu; sunt o mica frunza-n bataia vantului, o suflare care poate repede trece. Insa Isus si Maria pot fi mereu imprejurul tau, langa tine, in tine, doar trebuie sa doresti asta. Ei abia asteapta o prietenie vesnica cu fiecare dintre noi. Vorbeste-Le ca si unor prieteni, chiar daca nu-i poti vedea, Ei sunt cu tine si - prin vointa ta - pot face parte din tine; vorbeste-Le deschis. Isus spune ca, chiar daca ne cunoaste problemele si gandurile, totusi, ii place sa i le spunem noi, caci asa ne adresam ca unui prieten si pe El il bucura sa ne asculte cuvintele simple si stangace cu care-i povestim toate problemele noastre. Il induioseaza mult, iar noi primim o incredere mai mare in prietenia Lui.

    Te imbratisez inca odata, si sa stii ca aseara, cand ti-am scris, aveam si eu lacrimi in ochi si o puternica emotie; este placut sa gasesti un prieten care ti se deschide cu sinceritate, si este mai placut sa-i aduci o bucurie - cat de mica, oricat de mica, dar sa-i aduci o bucurie.

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu te imbratisez cu mare dragoste siti multumesc frumos k ai avut timp pt. mine!!!!tu miai facut o mare mare bucurie!!!!...nu stiu de ce dar de ceva timp astami doresc si caut permanent sa fac pe cineva fericit...dak reusesc,sunt fericita si eu...SA TE BINECUVINTEZE BUNUL DUMNEZEU CU TOATE HARURILE SALE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. La fel si pe tine, draga Ana, sa te binecuvanteze Domnul Dumnezeul nostru cu haruri si multe daruri spirituale.
    Vezi, Ana, asa cum noi, fara sa ne cunoastem, ne scriem cuvinte din inima si ne bucuram una pentru cealalta si una de cealalta, asa ar trebui sa fie toti oamenii. Ce pace ar fi pe pamant!! Dar, Isus ne-a promis asfel de timpuri, trebuie sa le asteptam in rugaciune multa, caci si incercarile vor fi mari. Dar, DUMNEZEU ARE ULTIMUL CUVANT, EL INVINGE!! Si ne va da putere si bucurie in orice stramtorare si greutate, caci El toate le poate.

    Te imbratisez cu drag mult, mult!

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.