marți, 6 noiembrie 2012

O copila insangerata

 
   Andree a aprins un foc, iar Emilie nu are nici o idee despre ceea ce va urma. Ea priveste, stupefiata. Andree scoate dintr-un sac mare, o duzina de crucifixuri pe care le-a adunat de ici, de colo si, razand dispretuitor impreuna cu colegul sau, arunca crucifixurile in foc, apoi lund-o de par pe sotia sa:
   - "Du-te, ia-l pe Cristosul tau, daca ai curajul. Haide, scoate-l de acolo!"
   Andree umbla de la o femeie la alta si sotia sa, Emilie, traieste un adevarat calvar. In plus, el il detesta pe Isus din toata fiinta sa, pe cand Emilie, dimpotriva, Il iubeste enorm. 
   Pana la urma, el le alunga pe Emilie si pe fiica lor din domiciliul conjugal si blocheaza usa. O alta femeie ia locul sotiei. Emilie este primita intr-o casa de rugaciune, unde ziua lucreaza iar noaptea planga... Din fericire, un preot o supravegheaza spiritual si o ajuta sa indure incercarea. Prea obosita pentru a continua in acest ritm, ea prefera, totusi, sa doarma in masina sa. Timp de trei luni ea asteapta acolo, in rugaciune si in singuratate, urmarea pe care Dumnezeu o va da vietii sale destramate.
   Ora Medjugorje-lui se apropie pentru ea. In mai 1982, ea este trimisa acolo de catre parintele sau spiritual. Parintele Slavko o ia imediat, cu afectiune, sub protectia sa si o ajuta sa gaseasca o modalitate de a organiza pelerinaje din Canada. In spovada, Emilie i se deschide cu placere si astfel se creeaza intre ei o frumoasa comunicare de suflete.
   In mai 2002, in timpul unui pelerinaj, Emilie manifesta primele simptome ale unei sangerari, dar fara sa aiba dureri. La intoarcerea sa in Canada, nici unul din cei trei medici consultati nu reusesc sa opreasca hemoragia. Radiografiile arata ca ea are patru rinichi, mai degraba doi rinichi dubli, si sunt rinichi de tip "burete" (spongiosi)! De-a lungul lunilor, pirderile de sange prin urina, creste usor, iar Emilie primeste sacramentul bolnavilor. Ea ramane calma,  in ciuda norului intunecos care-i umbreste viitorul. In timp ce medicii cedeaza, Emilie se lasa introdusa de Dumnezeu intr-o experienta euharistica profunda. Fiecare Liturghie, fiecare cuminecare devine pentru ea o noua cucerire a iubirii, o iubire care transcede si transfigureaza neputintele trupului ei muritor.
   "Trupul meu slabea, insa Euharistia ma intarea din interior! - mi-a spus ea . Simteam revarsarea de Sange divin in mine si acest fapt imi permitea sa rezist. Nici o Euharistie nu era monotona, ci intotdeauna o Masa Divina pe care o luam stand fata in fata cu Cristos. Aveam nevoie de aceasta putere divina pentru a depasi incercarea. O simteam pe Sfanta Fecioara luandu-ma in bratele Ei si spunandu-mi: < Sunt cu tine, nu-ti fie teama pentru sanatatea ta! > "
   Aceasta forta de Sus ii permitea Emiliei sa-si continue munca pe care o realiza in slujba Sfintei Fecioare: pelerinaje,  grupuri de rugaciune etc. Ea se autodepaseste atat de mult incat ii lasa perplecsi pe cei din anturajul ei: de unde ii vine aceasta energie?!
   Pentru Sarbatoarea Craciunului din anul 2002, prietena ei, Terry, o invita sa petreaca doua luni la Medjugorje. Intelegere incheiata! Insa Emilie face greseala de a accepta niste produse naturale de la un terapeut, fara sa le verifice. Sosita la Medjugorje, pierderile de sange devin tot mai abundente in fiecare zi si Emilie se vede fara rezerve medicale valabile, pe pamant strain, foarte departe de acasa. Ea intra in panica.
   Intr-o noapte, vazandu-si corpul golindu-se de sange, ea se roaga astfel, in ciuda starii de neliniste care o chinue: "Doamne, daca asta este ceea ce vrei, fie! Maria, am incredere in Tine! Tu esti Siguranta mea, Tu hotarasti daca vrei sa faci ceva!"
   Emilie adoarme plina de pace. A doua zi, de indata ce se trezeste, ea simte o atractie irezistibila de a merge la mormantul parintelui Slavko caci acesta pare s-o cheme: "Vino la mine!"  In ciuda frigului din acel ianuarie 2002, in ciuda vantului taios si a oboselii extreme a unui corp golit de sange, Emilie isi descarca timp indelungat inima in fata mormantului prietenului ei, Slavko.  Ea ii spune totul, cu simplitatea unui copil. Pentru prima data Emilie indrazneste sa ceara vindecarea ei.
   Cine poate sti cum isi pregatesc sfintii din Cer actiunile, ca sa ne ajute? Care este timpul si momentele lor, de ce aleg una sau alta? Aceste lucruri le vom descoperi numai cand vom trece de cealata parte a valului. Insa, un lucru este cert: cuvintele noastre sarace nu vor putea descrie niciodata savoarea interventiilor lor ceresti din anumite momente "cheie" ale vietii noastre si fericirea pe care aceste intereventii o ofera. Emilie nu scapa nici ea aceste balbaieli stangace, cand vrea sa exprime vizita splendida a harului pe care a avut-o in acea zi de 30 ianuarie:
   - "Pe la ora 3 dupa-masa, dupa ce ne-am rugat Rozariul Indurarii Divine impreuna cu Terry, continua Emilie, revenim la hotelul nostru, cand o forta irezistibila ma face sa-mi intorc capul inspre Muntele Krizevac. Vad atunci o lumina orbitoare la picioarele Crucii. Aceasta lumina creste in amploare pana cand devine cu adevarat impresionanta. Nevrand s-o influentez pe Terry, ii sugerez sa priveasca Crucea, fara sa mentionez nimic. Ea exclama ca vede o lumina. Ori, lumina creste tot mai mult si in ea vad o silueta, ca si cea a Sfintei Fecioare; aceasta se deplaseaza de la stanga la dreapta, insa revine mereu la picioarele Crucii. Ma hotarasc sa merg in camera si sa-mi iau aparatul de fotografiat, dar o voce interioara imi spue: < Nu te duce! >
   Cat de mult regret ca am facut pe surda si ca, totusi, m-am dus!  Revin pe trotuar cu aparatul de fotografiat in mana, dar o tristete imi cuprinde inima. Fac doua fotografii (nereusite!) si incet, incet, lumina scade, pana cand dispare. Inteleg ca aceasta lumina supranaturala era activa,  ea a patruns in fiecare celula a trupului meu si a intregii mele fiinte. Ea m-a invadat.  Cat de trista sunt ca am cedat tentatiei de a o fotografia! Fara aceasta intrerupere, lumina ar fi ramas mai multa vreme?
   La mai putin de o ora dupa aceea, observ ca sangele a disparut din urina. Seara, apoi a doua zi, aceeasi constatare. Nu mai pierd sange! Pana in ziua de astazi, 15 aprilie 2006, vindecarea ramane. Am certitudinea ca parintele Slavko s-a rugat pentru vindecarea mea.
   In 25 octombtie 2000, cu o luna inainte de moartea sa, dupa Adoratia Euharistica de seara a venit la mine si la Terry ca sa ne binecuvanteze. In scaunul de spovada mi-a spus, cu tristete:  < Nu stiu daca va voi revedea! >. Doar mai tarziu l-am inteles, stia deja ca urma sa paraseasca Medjugorje. "

   Isus nu-i alege pe cei mai buni!
   Isus mi-a dat deseori harul - ce frumos har -  de a-i intalni pe unii dintre prietenii Sai, care-I sunt foarte dragi si care sunt instrumente alese de El pentru a raspandi consolarea Sa divina. Aceasta consolare se poate concretiza printr-o vindecare fizica, psihica sau morala, printr-o eliberare sau o inspiratie asupra alegerii unui drum de urmat etc. Am remarcat ca Isus nu alege persoane formate dupa stilul lumii, ci mai degraba se serveste de inimi care au suferit foarte mult. Suferinta, atunci cand o traim cu Maria, este cea mai buna carte pentru a invata despre Dumnezeu si secretele Sale. Este cea mai buna scoala pentru a invata sa traim compasiunea fata de suferintele celorlalti, intr-atat pana la a dori sa ne dam viata ca sa le oferim o alinare. Suferinta oferita este cel mai bun unguent pentru a vindeca ranile omenirii noastre sfasiate din toate partile. Emilie face parte dintre acestia. "Piatra pe care au dispretuit-o zidarii, piatra unghiulara a devenit." (Ps.118,22)
   Abia vindecata de aceasta scurgere de sange din corpul sau, Emilie primeste o misiune pe cat de vasta, pe atat de neasteptata. Nu pot descrie aici noua ei aventura fiindca ar ocupa tot restul cartii, insa voi strecura, totusi, o informatie remarcabila: prin munca Emiliei, in Canada si in SUA zeci de mii de persoane s-au consacrat si au consacrat tara lor, Inimii Neprihanite a Mariei, conform cererii pe care Cerul a facut-o la Fatima. Cine va putea sa evalueze impactul acestei lucrari in economia mantuirii? Pentru aceasta, Dumnezeu a cautat o copila care sangera si care nu avea decat bancheta masinii sale ca sa-si odihneasca capul, pe o strada din Montreal...
                                        Sora Emmanuel Maillard - "Copilul ascuns din Medjugorje"

10 comentarii:

  1. DRAGA DANIELA....AM TOT INCERCAT SA-TI DAU MESAJE DAR NU AM MAI PUTUT....MAI ALES INAINTE DE A PLECA LA MEDJUGORJE.
    DRAGA MEA DA....AM FOST S-A INTIMPLAT MIRACOLUL SI AM AJUNS ACOLO DE UNDE TARE GREU M-AM PUTUT DESPARTI DE MARIA MAMA NOASTRA....AM INVATAT DRUMUL SINGURA UNDE M-AM DUS SA STAU DE VORBA CU EA DE CATEVA ORI...OF..DOAMNE SIMNT PREZENT TOT CA SI CUM AR FI AVEA DRAGA MEA.
    TE-AM PUS IN INIMA FACUTA PE O HARTIE CU INCA MULTE INIMIOARE IAR PRIN PREOTUL NOSTRU A AJUNS HARTIA CU INIMIOARELE FACUTE EXACT LA LOCUL APARTIEI.
    TE BINECUVANTEZ CU SPECIALA IUBIRE MATERNA A MARIEI,PE TINE SI PE FAMILIA TA!
    FECIOARA MARIA MI-A INGADUIT SA.I SIMNT PREZENTA,MI-A INGADUIT SA-I SIMNT MIREASMA FRUMOS MIROSITOARE,ADIEREA ....ESTE....DA UN MIRACOL,LE MULTUMESC FECIOAREI SI LUI ISUS PENTRU TOT...SINGURA MEA DORINTA ESTE SA MA POT RUGA,SI SA POT ADUCE LA INIMA MARIEI SI A LUI ISUS CAT MAI MULTE INIMI!
    O NOAPTE CU ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL SA VA OCROTESACA SI SA VA PROTEJEZE PE TOTI!
    INIMA MEA ESTE ALATURI DE A TA...SILVIA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult, mult pentru tine, Silvia, ca ai reusit sa mergi la Medjugorje. Am si eu o mare nostalgie cand ma gandesc la zilele petrecute acolo... Stiu ca ti-a fost greu sa te desparti de acel loc binecuvantat, stiu din propria mea experienta, ti-am mai scris despre asta. Iti multumesc din inima ca m-ai asezat si pe mine la picioarele scumpei noastre Mame. Iti multumesc cu atat mai mult cu cat o lupta interioara se da in mine acum si am nevoie de rugaciunile celor dragi, ale celor care stiu ca este important sa ne rugam unii pentru altii.
    Nu o sa-ti scriu mai mult pentru ca sunt racita si am o stare care nu-mi permite sa stau la calculator. Sper sa-mi revin cat mai repede, daca nu, sa fie aceasta mica si umila mea forma de ispasire.
    Cu cel mai mare drag te imbratisez draga Silvia, si inca o data iti spun ca ma bucur mult ca ai reusit sa raspunzi la chemarea Sfintei Fecioare, pentru ca Ea te-a chemat la Medjugorje.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    Silvia draga, uite cum poti sa faci sa iti apara numele la comentarii (ca sa nu mai apari ca anonim): trebuie doar ca la optiunea Comentati ca:, sa nu mai alegi anonim, ci sa alegi penultima optiune - Nume/Adresa URL, unde este suficient sa completezi doar la nume (adresa URL nu este neaparat necesara). Dai apoi publicati si iti va aparea o fereastra: Dovediti ca nu sunteti un robot. Acolo trebuie doar sa copiezi numarul din fotografie impreuna cu literele inscrise, in ordinea in care sunt asezate, apoi dai din nou publicati. Uneori literele nu sunt lizibile si daca le scri gresit, nu-ti ia comentariul, dar poti sa faci mai multe incercari, si vei reusi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Of,scumpa mea ce rau i-mi pare de tine,nu pot face altceva decat sa ma rog pentru tine si pentru cei dragi tie.
    Ii rog pe toti Ingerii si Sfintii sa va ocroteasca!!!
    Silvia.
    am incecr...de mai multe ori dar la nume nu se scrie nimic draga mea...Daniela.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Silvia, uite, iti dau raspunsul meu folosind numele tau de data aceasta ( sa vad daca se publica numele, sau nu).
    Iti multumesc Silvia, pentru rugaciuni. Nici nu-mi doresc alt ajutor decat rugaciunile, pentru ca ele au adevarata valoare, si doar cu ajutorul lor se infaptuieste vointa Lui Dumnezeu in noi. Iar eu asta imi doresc, ca vointa Tatalui ceresc sa se implineasca in mine si prin mine.

    In alta ordine de idei, nu inteleg cum nu reusesti sa-ti scri numele la postari. Eu am incercat folosind un nume la intamplare, si am reusit. Am incercat de mai multe ori. Voi face o incercare folosind numele tau, ca sa vad daca reusesc. Oricum, nu este asta cel mai important lucru. Important este mesajul pe care il primesc de la tine.

    Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te aiba sub Sfanta Lui Protectie, impreuna cu cei pe care-i iubesti, si nu numai.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite, Silvia, ca am reusit. Si mesajul de mai sus ti l-am trimis folosind numele tau.
    Iti mai spun o data pasii: Dupa ce scri comentariul, in casuta in care scrie Comentati ca: sunt doua sageti (in partea dreapta), sus si jos. Apesi pe una din sageti si ti se deschid mai multe optiuni: Livejurnal, Word Press, Type Pad, AIM, Open ID, Nume/Adresa URL, Anonim.
    (Deci nu scri direct numele tau la Comentati ca:, ci apesi pe una din cele doua sageti din casuta ca sa ti se deschida optiunile pe care le poti folosi. (Numai daca apesi pe optiunea Nume/Adresa URL, vei pute sa-ti inscri numele).
    Aici, in casuta cu optiuni care ti se deschide cand apesi pe una din cele doua sageti ( pe oricare din ele), apesi pe Nume/Adresa URL si iti apare o fereastra EDITATI PROFILUL: aici iti scri numele (pentru ca mai intai trebuie sa-ti editezi profilul) apoi apesi pe butonul pe care scrie Continuati. Dupa aceea iti apare din nou fereastra cu comentariul tau iar la Comentati ca: , uita-te ca este deja scris numele tau. Dai apoi, publicati. Probabil ca pasii acestia trebuie sa-i faci doar o data. Dupa ce ti-ai editat profilul, de fiecare data cand imi vei trimite comentarii numele iti va aparea automat la Comentati ca: Silvia().
    Ceea ce este important este ca sa nu iti treci direct numele in fereastra Comentati ca: ci sa o deschizi si sa apesi pe optiunea in care trebuie inscris numele. Vei reusi.

    Te imbratisez, draga Silvia.

    Laudat sa fie Isus si Maria.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pace si bine!
    Am gasit unde era buba ...eu scriam in fata ...unde scrie numele....si acolo nu se scria nimic...dar este din jos de nume casut unde trebuie completat numele.
    Multumesc Domnului!
    Laudat sa fie Isus si Maria!
    Te imbratisez si eu draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca ai reusit. Imi este mai bine, asa, sa-ti vad numele la comanetariu.
    Te imbratisez si eu cu mare drag, scumpa Silvia si ma incredintez cu incredere, rugaciunilor tale.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  8. Scumpa mea,sper ca esti mai bine...am anuntat si pe Mary despre rugaciune...
    Cred ca am timp sa-ti povestesc un pic ce minunat a fost la Medjugorje,in prima zi am fost seara la liturghie si adoratie...m-am rugat mult ceva simnteam ca-mi lipsea acea simntire in inima...pina cand m-am rugat profund,profund...atunci tare splendid a fost tocmai cand se spunea in limba romana I-TI MULTUMESC ISUS....probabil asa a vrut Isus exact atunci sa-i simnty mai tare...lacrimile mele curgeau una dupa alta de bucurie,fericire,iubire toate la un loc...Ii multumesc lui Isus si Mariei Fecioarei pentru chemare.
    Adoua zi am vazuto pe VICKA....c-am o ora jumate,a fost o ploaie mare,mare dar in timp a incetat,ca sa fiu cat mai aproape de ia am intrt printr-o apa mare si acolo am stat sapot savura fiecare cuvant spus de ea,au suflete la care li sau facut rau si au cazut jos,chiar si langa mine la o fetita Paula...eu nu ma mai miram acum eram invatata daca Domnul a vrut sa fie linga mine am inceput sa ma rog pentru ea,s-a rugat si Vicka c-am 45 minute pentru fiecare persoana in parte...multumesc lui Dumnezeu totul a fost un miracol,in timp am simntit o privire a Vickai si o dulce sarutare venita exact spre mine...i-am raspuns si eu cu ochii plini de lacrimi de bucurie.
    A plouat mult nu am putu merge sa facem Calea Crucii,in schim am mers seara la Castel intalnindu-ne cu Ptrik si sotia sa,Diana si sotul ei din Cluj,am savurat fiecare clipa...Maicuta si-a facut prezenta simnta mult de tot in acea Capela unde ne-a binecuvantat pe fiecare in parte,la marturisirea lui Patrik eu am plans intruna dar lacrimi de bucurie....ieseau din ochii mei,cu toate ca-i stiam povestea din video,asa in direct personal a fost cu totul alceva...nustiu cum s-a intamplat caci am facut poza eu eram sub bratul lui patrik si tinandu-ma strans de maina cu sotia lui Nensi...ochii si inimile noastre radiau de fericire si iubire dumnezeasca...greu ne-am putut desparti...
    asa in 2 noembr...la 3 noaptea ne-am trezit si am pecat spre Crucea albastra pentru Aparitia Fecioarei cu vizionara Mirjana,nu trebuie sa-ti spun cum am stat in virvurile degetelor de la picioare mai mult, acele ore de rugaciune si cantece de lauda si marire...pina la 8,30...cand Mirjana si-a facut aparitia...este foarte ,foarte bolnava cu coloana avea dureri groaznice(are nev de rug noastre)c-am in 5minute Fecioara Maria a hotarat sa apara eu ...vroiam mult sama rog nu sa filmez...si atunci asa i-am spus Fecioarei Maria..Maicuta draga tu stii caci cred in tine si aparitia ta...eu o sa tin telfn in maina stanga deschis si aici lasa sa se vada ce doresti tu ...nu eu,in mana dreapta aveam Rozarul si ma rugam ...avea trairile mele extraordinare de frumoase a Fecioarei cu inima de aur asa i-am si spuseram cu ochii inchisi bine-nteles,i-am simntit prezenta tot timpul,am simntit adierea ei de doua ori la mainile mele,i-am simntit mireasma parfumata de doua ori...nu am cuvinte...tu stii cum este,a durat foarte putin aparitia poate sin cauza ca Mirjana sa nu se oboseasca tare,la treminare era sa cada jos asa rau se simntea...il rog pe Isus sa fie cu ea si sa faca Sfanta SA VOINTA.
    Dupa masa in acea zi ne-am intors aici si am facut cele 14 Statiuni ale lui Isus.
    In 3 a plouat ne-aa dus prin apropiere ...la Altarul din padure,la acea Casa de copii unde au un magazic frumos cu toate facute de copilasi...,seara la Biserica.
    In 4 la 8,30 am plecat spre a face Calea Cruci pe Muntele Krizevac....stiii cum este numai si numai in rugaciune,tot grupul a ajuns cu bine sus multumim lui Dumnezeu si Fecioarei Maria.
    In 5 la 3 plecarea.....aici a fost cel mai greu...
    nu puteam sa plec sa nu ma mai duc la Crucea Albastra sa stau de vorba cu Maria,ijn liniste,in pace,sa-i dau in Inima ei inimile duse de mine.

    RăspundețiȘtergere
  9. draga mea am scris prea mult....de nu m-a lasat sa ti-l trimit ca depasisem 4mii...si ceva,oricum am reusit inca oodata si in cealalta dimineata sa ma duc sa-mi iau ramas bun...a fost moment unic..multumesc Mariei,multumesc lui Isus,multumesc tuturor celor implicati pentru mine ca eu sa ajung acolo...
    draga mea draga...videourile filmate sunt pe feisboc...daca nu ai ,o s-o rog pe Mary sa le puna pe yotube sa le vezi si tu
    O noapte cu REGINA INGERILOR SA AVETI!
    CU MARE DRAG ...DIN DRAG SILVIA.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Silvia, am revazut in minte si inima pasii pe care i-am facut eu la Medjugorje, citind descrierea ta. A fost o experienta unica si sublima pentru mine, de aceea inteleg foarte bine trairile pe care le-ai avut acolo. Cand am fost prima oara, aparitia din data de 2 a Mirjanei s-a desfasurat la Comunitatea Cenacolo. Noi nu am mai avut loc in interiorul cladirii, am ramas in curte si (desi erau ecrane pe care o puteam urmari pe Mirjana in timpul aparitiei), asa cum spui tu, am inchis ochii pentru a simti o mai intensa intimitate cu Sfanta Fecioara si nu m-am uitat de loc la ecran. Emotia a fost atat de puternica... este imposibil sa-ti poti stapania lacrimile in astfel de momente. In al doilea pelerinaj in care am fost, aparitia a fost la Crucea Albastra dar nu am plecat foarte devreme acolo pentru ca organizatorii grupului nostru nu au organizatat participarea la aparitie, si atunci cativa din grup ne-am hotarat totusi sa mergem la aparitie insa am plecat tarziu si, cum era foarte multa lume, am stat destul de departe de Crucea Albastra. In locul unde am stat, unele grupuri se rugau, altele cantau imnuri, cantecele se amestecau cu rugaciunile in diferite limbi , astfel ca nu auzeam decat slab ceea ce se intampla in locul aparitiei, si nu am putut distinge clar momentul aparitiei - nu a mai fost ca prima oara...
    Si eu as fi dorit mult sa o intalnesc pe Vicka insa ea era bolnava atunci. Am participat totusi la o intalnire cu Mirjana (in parcul din apropierea bisericii) unde desi ne-am dus foarte devreme (cred ca am fost primii acolo) s-a umplut parcul si a fost o aglomeratie de nedescris. Mirjana a vorbit in limba italiana (erau majoritatea italieni acolo) iar traducerea s-a facut prin radio Europa FM (prin care am ascultat traducerile Liturghiilor, rugaciunilor, marturiilor si tot programul desfasurat in perioada Festivalului Tineretului (in acea perioada am fost). Ascultam traducerea la telefonul mobil si uneori frecventa se pierdea... dar am reusit sa inteleg marturiile Mirjanei (pe cele mai multe dintre ele le citisem deja in cartea "Medjugorje anii '90.)
    Noi am fost si la Parintele Jozo, care in acea perioada avea parohie undeva la 60 km distanta de Medjugorje (nu-mi amintesc numele localitatii). Pentru ca au participat la intalnirea cu el aproape toate grupurile de romani existente la festival (in jur de 400 de persoane) am fost primiti intr-un mare amfiteatru si fiind multi, nu ne-a binecuvantat personal ci i-a binecuvantat pe preotii grupurilor care ne-au transmis apoi fiecaruia in parte, aceasta binecuvantare. Cand participau grupuri mici la intalnirea cu el, binecuvanta fiecare persoana in parte, el personal. Mi-as fi dorit asta pentru ca stiam ca vizionarilor Sfanta Fecioara le vorbise despre sfintenia Parintelui Jozo si stiam ca si el O vazuse pe Gospa, ca avea o intimitate aparte cu Maica Sfanta.
    Am fost si la o intalnire cu Sora Emmanuel. Mie imi este foarte draga aceasta calugarita, citesc mult din scrierile ei si le savurez si cu inima si cu sufletul. Experienta teribila pe care ea a avut-o inainte de a se dedica cu totul Lui Dumnezeu, m-a miscat profund si m-a facut sa inteleg inca o data ca Dumnezeu iarta, vindeca, tamaduieste, iubeste si se milostiveste de sarmanele creaturi cazute si ranite de cel rau, sa inteleg cum scoate El dintr-un mare rau, un mare bine, sa inteleg ca El are un plan stabilit din vesnicie cu fiecare din copiii Sai.
    Medjugorje - experienta de neuitat, care ar trebui sa ne fie far in drumul tenebros al acestei lumi, intarire pentru suflet in momentele de incercare, flacara de speranta in momentele de descumpanire.
    Ceea ce se traieste acolo este de nedescris, tu sti asta...

    Eu ma simt bine acum, multumesc Domnului si iti multumesc inca o data si tie pentru ca ma cuprinzi in rugaciunile tale.
    Te imbratisez cu drag, Silvia si te pun, spiritual, in bratele Mamei Ceresti - acolo unde stiu ca deja esti cu toata fiinta ta.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.