vineri, 26 octombrie 2012

Povestea unui alt suflet

                                   de Sora Emmanuel 
  Georgette Faniel  (1915 - 2002).
   
  Georgette s-a nascut in 1915 la Montreal, unde ea ducea o viata foarte ascunsa, intr-o rugaciune intensa. De la varsta de sase ani, Isus o ia in intimitatea Sa si vorbeste atat inimii cat si urechii ei. Ea credea ca toata lumea aude vocea Lui Isus si ramane discreta asupra experientei sale. Mai tarziu, se face auzita vocea Tatalui, cat si vocea Sfantului Spirit si aceea a Fecioarei Maria.
   De la varsta de sase ani ea este atinsa de o boala care o va face sa sufere din ce in ce mai mult si sa ramana invalida: "Insotitorii ei ceresti" o ajuta sa duca aceasta cruce in pace si sa isi uneasca suferinta cu cea a Lui Isus.
   Georgette traieste, de asemenea, in intimitate cu ingerii care o ajuta intr-un mod foarte concret in obligatiile ei materiale, menajere, uneori cu mult umor. S-a intamplat de mai multe ori ca, neputand sa duca la bun sfarsit o lucrare din cauza durerilor accentuate, sa-si gaseasca lucrul terminat... se ocupasera ingerii!
   In 1950, ea primeste ranile Lui Isus si traieste Patima.
   Intentia mea nu este de a trasa aici toate etapele impresionante din viata mistica a Georgettei, pentru asta ar trebui mai multe volume! Insa intr-o zi, pentru ea se produce un eveniment cheie, care nu se poate sa nu-i bucure pe cei care iubesc Medjugorje: In Vinerea Sfanta din 1985, cand Georgette se oferise deja Tatalui Vesnic ca jertfa de ardere de tot din iubire, Domnul ii pune o intrebare speciala care o va duce inca si mai departe in ofranda totala de sine: daca "accepta sa-si ofere viata, toate suferintele si rugaciunile pentru ca autenticitatea aparitiilor de la Medjugorje sa fie recunoscuta?"
   Georgette auzise despre Medjugorje de la parintele Girard, care o conducea spiritual. De atunci ea nu inceteaza sa "lucreze" pentru cauza Medjugorje, zile si nopti (in care nu dormea decat o ora), sacrificandu-se pentru vizionari, pentru franciscanii din parohie, pentru episcopul locului si bineinteles, pentru toti enoriasii si pelerinii.
   In timpul misiunilor din Canada, vizionarii ca si franciscanii, nu uita sa o viziteze, Georgette face parte din familia lor spirituala. Cunostintele sale despre Medjugorje se dovedesc a fi mai profunde decat acelea ale unora dintre cei nascuti aici! Totusi, imobilizata in locuinta ei, din cauza starii da sanatate, ea nu poate veni la Medjugorje. Bilocatia? Pentru ea ca si pentru sora Faustina sau Padre Pio, aceasta este o solutie de la Dumnezeu.
   In ceea ce ma priveste, am convingerea intima ca extraordinara fecunditate a Medjugorje-lui in lume este datorata acestor suflete, jertfite nestiut inlauntrul unei camere, care se lupta pana la sange impotriva puterilor intunericului si obtin de la Inima Lui Dumnezeu, cele mai pretioase victorii: Georgette se numara printre ele.
   Eu o simteam prezenta in fiecare zi si, cand trebuia sa indeplinesc o misiune pentru Sfanta Fecioara, sprijinul ei ma purta, lucram ca in tandem. Stiu si ca ea resimtea pana la agonie toate ofensele aduse Reginei Pacii, toate masinatiile puse la cale impotriva Medjugorje-lui, indiferentele noastre fata de mesaje, divizarile noastre, tergiversarile noastre.
   Georgette a fost luminata in privinta rolului fundamental al Papei Ioan Paul al II-lea pentru Medjugorje si ea urmarea din interior, ca pe un ecran de televiziune mistica, marea lupta care se da la Medjugorje pentru salvarea speciei umane. Dar sa-i dam cuvantul:
Pr.Svetozar, Vicka, Georgette
   - "De cand  Tatal Vesnic mi-a cerut sa-I ofer suferintele si rugaciunile mele pentru cauza Medjugorje-lui, Satan s-a dezlantuit impotriva mea mult mai mult ca inainte."
   (Nici inainte nu o lasa niciodata in pace cautand sa o sufoce fizic si sa o distruga prin toate mijloacele. Mai ales ii repeta fara incetare ca este osandita si ca si-a petrecut viata mintind, inseland chiar pe parintele sau spiritual in ceea ce o priveste.)
   Georgette are si harul transverberatiei (termen mistic pentru strapungerea inimii), ca si sfanta Tereza de Avila.
   - "Este ca o sageata de foc foarte fierbinte care strapunge inima. Este de o foarte mare intensitate. Simt ca sufletul meu nu trebuie sa inceteze niciodata a multumi, in timp ce Isus imi raneste inima. In acel moment, am in suflet o foarte mare bucurie interioara. Cele mai mari bucurii din lume nu se pot compara cu ceea ce simt in mine. Aceasta rana ma face mai asemanatoare cu Isus rastignit, pentru ca imi unesc vointa cu cea a Tatalui, asa cum Isus a facut-o de-a lungul intregii Sale vieti, dar mai ales pe Cruce.
   Tatal mi-a cerut sa ofer aceste rani pentru Sfantul Parinte, pentru sufletele consacrate, pentru preotii din Medjugorje, pentru vizionari, pentru ca ei sa fie aparati de dusmanii lor vizibili si invizibili, pentru episcopii fostei Iugoslavii si pentru toti cei care cer rugaciunile noastre. Mi-am facut din aceasta, o datorie. De cand stiu despre Medjugorje, ma rog si imi ofer suferintele pentru ca autoritatea aparitiilor sa fie recunoscuta cat mai repede posibil. Le ofer pentru ca mesajul Mariei, Regina Pacii, sa fie raspandit peste tot, in forma sa autentica. (...)  Intr-o zi, dupa ce ma rugasem pentru ca aparitiile sa fie recunoscute si pentru ca sa dispara obstacolele, am vazut-o pe Fecioara Maria plangand. Aveam convingerea ca plangea din pricina situatiei Medjugorje-lui. Cand o aud plangand din cauza sufletelor consacrate, plansetele Ei sunt in hohote, e ca o durere fizica. In cazul Medjugorje, nu auzeam hohote. Ea plangea mult, dar in tacere si cu nobletea unei Mame si a unei Regine. Ea cere rugaciuni pentru preotii din Medjugorje, dar si pentru preotii care viziteaza acest loc binecuvantat, pentru pelerini, pentru vizionari, pentru ca ei sa ramana fideli fata de ceea ce le cere Ea.
   Ea cere cu o foarte mare insistenta sa ne rugam pentru ca Biserica sa recunoasca, prin puterea Duhului Sfant, autenticitatea aparitiilor de la Medjugorje. (...)
   In rugaciunea mea, Ii vorbesc tatalui Vesnic despre Maria, regina Pacii. Ii face placere, caci tot ceea ce O priveste pe Mama Lui Isus, Il consoleaza. Ii cer, mai ales, sa pastreze intregi mesajele Fecioarei Maria, pentru ca totul sa fie prezentat in autenticitate si adevar.
   Pentru mine, Maria este prezenta invizibila lumii pentru a da pacea; Sfantul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea este prezenta vizibila lumii, pentru a cere aceasta pace." ( 1 )
   Georgette este una dintre cele mai minunate bijuterii ale Medjugorje-lui. Cand o veti vedea in Cer, nu va fi nevoie sa-i cereti pasaportul. Cred ca insasi Regina Pacii va va povesti  ce era pentru Ea aceasta micuta doamna in capotel albastru, acolo, la Montreal...
___________________________
( 1 ) Am auzit aceste cuvinte chiar din gura Georgettei. Ele au fost de asemenea consemnate in: "Marie, regina Pacii, ramai cu noi" . Sr. Emmanuel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.