miercuri, 10 octombrie 2012

Copacul este cel care a platit

   de Sora Emmanuel
Scrisoare catre Mama mea

   A trebuit sa aiba loc evenimentul de la New York pentru ca sa realizam mai bine puterea extraordinara a virtutii smereniei. Deja Sfantul Paroh de Ars o laudase atunci cand, intr-o zi, a fost intrebat care este cea mai mare dintre virtuti: "Smerenia" a raspuns el imediat.
   - Si a doua?
   -  Smerenia
   - Si a treia?
   - Smerenia...
   OK, dar ne trebuie exemple concrete.
   Exista unul pe care nu-l pot evoca fara sa cad in genunchi. Una dintre prietenele mele, Karen, a intrebat-o intr-o zi pe Marija:
   - Cand Sfanta Fecioara este in fata ta, cum te priveste? Cine simti ca esti pentru Ea?
   Marija a suras si s-a recules cateva secunde, ca pentru a retrai aparitia in interiorul sau si a gasi cuvintele potrivite. Apoi a spus cu micuta ei voce clara:
   - Atunci cand vine Sfanta Fecioara, cand ma priveste, eu am impresia ca, pentru Ea, eu sunt Regina Pacii si ca Ea se minuneaza ca are privilegiul de a veni sa ma vada.
   - Ce! Poti sa mai spui o data?
   - Da, asa este. Ea se minuneaza de acest privilegiu pe care i l-a acordat Dumnezeu...
   - Dar e lumea intoarsa pe dos!
   - Este smerenia Sfintei Fecioare.
   Karen a ramas fara glas. Dar ceva mai tarziu, ea a fost invitata sa vorbeasca despre Medjugorje intr-o mare biserica, din plin centrul New York-ului, biserica Sfantul Pius al X-lea. Evident, o imensa multime se inghesuia pentru a o asculta. Era deja noapte, o noapte luminoasa de vara.
   Karen s-a lansat intr-o magnifica descriere a Fecioarei Maria, din ceea ce vizionarii au putut percepe, ei pentru care un colt al valului se ridica in fiecare zi. Ea a vorbit despre smerenia Mariei, evocand bineinteles cuvintele tulburatoare ale Marijei citate mai sus.
   -  Dintre creaturi, Maria are cea mai mare putere impotriva lui Satan, caci Ea este cea mai smerita...
   Karen se opreste brusc, surade si adauga:
   - Va previn ca ceea ce va voi spune nu-i place de loc lui Satan, caci este vorba de ceva ce el nu poate nici inventa, nici imita, nici accepta... Iata: In Imparatia Cerurilor, Maria va fi cea mai mica... ( Calificativul de "Cea mai mica" se refera, bineinteles, la tresarirea de bucurie a Lui Isus: "Te binecuvantez, Tata, Doamne al Cerului si al pamantului, caci ai ascuns aceste lucruri celor intelepti si priceputi si le-ai dezvaluit pruncilor." (Lc.10,21) si "Cel dintre voi care este cel mai mic, acesta este mare." (Lc.9,48)
   Abia rostise aceste ultime cuvinte, ca un zgomot infernal a rasunat in intreaga biserica, facand-o sa se cutremure din temelii. Curentul electric s-a intrerupt, era bezna, microfonul nu functiona. Muta de frica, multimea a ramas incremenita un moment, unii se intrebau chiar daca nu cumva a venit sfarsitul lumii! S-a auzit atunci vocea firava a lui Karen insotita de un ras linistit:
   - Vedeti, v-am spus: nu-i place de loc ca Maria este atat de mica!
   Preotii au scos lanternele pentru a examina situatia, si a durat o jumatate de ora pana ce au putut face putina lumina pentru multimea aflata in rugaciune. O rugaciune agitata, desigur, dar, mai mult ca oricand, facuta cu inima! Afara, la cativa metri de naos, platanul enorm era culcat la pamant, rupt in doua, negru ca antracitul. Un trasnet il doborase la pamant. Trasnetul? Totusi, nu ploua, nu era nici furtuna, nici macar nu fulgera; stelele straluceau ca niste candelabre pe cerul New York-ului. Nu eram acolo pentru a le cerceta, ci pentru a o celebra pe Regina lor... poate vor incepe si ele sa danseze!

   Smerenia Mariei? O, suportati din partea mea o ultima povestioara:
Inima mea, Mariei!
   Un membru al grupului de rugaciune intretinea o activitate secreta: locuind foarte aproape de vizionari, el reusea sa puna chiar pe locul aparitiilor, un biletel pentru Sfanta Fecioara, daca tot venea in fiecare zi. Adesea,  formularea acestor mici cuvinte de iubire se limita la foarte putine lucruri, caci din lipsa de timp el scria in mare graba. I se intampla uneori chiar sa se margineasca la a desena o simpla inimioara pe o bucatica de hartie; dar gestul exista. Intr-o zi, el a intrerupt aceasta frumoasa traditie, caci pelerinii foarte numerosi ii ocupau toata vremea si timp de opt zile el a fost in "somaj de bilete dulci", spunandu-si: "Ei, oricum aceste cuvinte nu sunt nimic, ce poate face Sfanta Fecioara cu mizerabilele mele mici mazgalituri, ea imi vede inima, asta este important..." Totusi, intr-a noua zi, el a pus un mesaj de vreo trei patru randuri in ascunzatoarea sa secreta, fara sa stie nimeni, bineinteles.  Dupa aparitie, deindata ce s-a ridicat, Marija, cu un aer intrigat, l-a cautat cu privirea pe acel frate:
   - Zeliko? Vino sa vezi...
   - Ce este? intreba el cu voce pierita.
   - Sfanta Fecioara a aparut foarte, foarte bucuroasa!  Ea mi-a spus sa-ti transmit acest mesaj, dar eu nu l-am inteles: "Iti multumesc mult pentru scrisoarea ta, care Mi-a adus o foarte mare bucurie. Caci, in aceste opt zile, scrisorile tale mi-au lipsit mult..." Iata ce mi-a spus pentru tine.
   In acea zi, Zeliko a fost topit de fericire si a ramas multa vreme tacut!
   Asa este Mama sublima pe care Isus ne-a dat-O fiecaruia dintre noi.
   Cine va cunoaste vreodata delicatetea divina a Inimii Ei, cine va putea banui a suta parte din bucuria Ei, la cel mai mic gest gratuit din partea noastra?
   Draga Maica Sfanta, in ziua in care Isus mi-a spus: "Iata Mama ta!", El mi-a dat mai mult decat cerul si pamantul si tot ce ele cuprind. Mi-a dat in dar comoara Lui cea mai de pret!
   Iar bucuria mea de a Te avea, cine mi-o va putea lua?

                                                                                       "Medjugorje, anii '90..."

20 de comentarii:

  1. Draga Daniela,

    E adevarat. Ce mult se bucura Mama noastra de cuvintele noastre simple si sincere. Daca ne-ar fi la toti dor de Familia noastra din Cer, am transforma in cantece mesajele Reginei Pacii.
    Iar tinerii nu ar mai canta "I'm on the highway to hell" – Ac Dc, ci:

    Suntem pe calea îngustă spre Rai/ Căci pentru Veşnicie suntem creaţi aici/ Numai în Dumnezeu este pacea şi speranţa noastră/ Suntem pe calea îngustă spre Rai...

    Te imbratisez cu drag,
    Camelia

    Mesajul din 25 Septembrie 2012 “Dragi copii ! Când priviţi în natură bogăţia de culori pe care Atotputernicul vi le oferă, deschideţi-vă inima şi, cu recunoştinţă, rugaţi-vă pentru tot binele pe care îl aveţi şi spuneţi : «Eu sunt creat aici pentru eternitate». Aspiraţi la lucrurile eterne pentru că Dumnezeu vă iubeşte cu o iubire de nemăsurat. De aceea, El m-a dat vouă pentru a vă spune : «Numai în Dumnezeu este pacea şi speranţa voastră, dragi copii.» Mulţumesc că aţi răspuns chemării mele! « (Marija)
    Mesajul din 21 Septembrie 2012 “Dragi copii, si in seara aceasta va invit in mod special sa ne rugam pentru toti copiii mei care sunt departe de proprii lor parinti, pentru toti copiii mei care s-au indepartat de Fiul meu Isus. Dragi copii, rugati-va si voi ca sa se intoarca la Fiul meu Isus, ca sa se intoarca in familia lor si sa se intoarca in Biserica mea. Eu ma rog pentru voi toti si mijlocesc inaintea Fiului meu pentru fiecare dintre voi. Va multumesc, dragi copii, pentru ca si astazi ati raspuns chemarii mele.” (Ivan)
    http://www.pelerinajemira.ro/2011/11/mesajele-de-la-medjugorje/

    Mesajul din 2 octombrie 2012 - Apariţia avută de Mirjana

    Dragi copii, vă chem şi vin între voi pentru că am nevoie de voi. Am nevoie de apostoli cu inima curată. Mă rog, dar rugaţi-vă şi voi, ca Duhul Sfânt să vă înzestreze şi să vă călăuzească, să vă lumineze şi să vă umple cu iubire şi umilinţă. Rugaţi-vă să vă umple de har şi îndurare. Abia atunci mă veţi înţelege, copiii mei. Abia atunci veţi înţelege durerea mea din cauza acelora care nu au cunoscut iubirea lui Dumnezeu. Atunci mă veţi putea ajuta. Veţi fi ai mei purtători plini de lumină ai iubirii lui Dumnezeu. Veţi lumina calea celor cărora le-au fost dăruiţi ochi, dar care nu vor să vadă. Eu doresc ca toţi copiii mei să-L vadă pe Fiul meu. Eu doresc ca toţi copiii mei să experimenteze Împărăţia Lui. Din nou vă chem şi vă rog să vă rugaţi pentru aceia pe care Fiul meu i-a chemat. Vă mulţumesc.
    http://www.medjugorje.ws/ro/messages/

    RăspundețiȘtergere
  2. Continuare

    Ma bucur, draga Daniela, ca iti place Parintele Arsenie Boca.

    Arsenie Boca - "Seminte duhovnicesti. Un caiet al Parintelui Arsenie Boca"
    “Totusi un rost au si incercarile acestea. In incercarile acestea veti vedea prezenta Mea. Eu voi grai puternicilor lumii prin voi. Voi grai si prin rabdarea voastra, care ii va uimi si-i va sili sa Ma cunoasca pe Mine.”
    "Noi suntem raspunzatori de darurile lui Dumnezeu.(Noi nu le cunoastem si le tinem ca lumina sub obroc)
    Avem raspundere la Judecata din urma.
    Foarte repede avem sa aflam lucrul acesta la moartea noastra;de aici dincolo, vom ala masura noastra, pana unde era sa ajungem, cu schimbarea noastra in bine.Caci ne poarta ingerul nostru pazitor dupa ce trecem vamile vazduhului, unde cunoastem si recunoastem pacatele, ne duce in Rai si ne arata masurile unde trebuia sa ajungem, dupa inzestrarea Lui Dumnezeu.
    Toti cei botezati au cinci, doi sau un talant.Si dupa acei talanti se cunoaste datoria (fecaruia), unde trebuia sa ajunga cu sfintenia vietii pe pamant.Daca n-a indeplinit masura aceasta, va fi trimis la judecata deosebi si va petrece dupa pacate, dupa tandaleala lor, pe care le-a iubit mai mult decat pe Dumnezeu(va petrece in iad)
    Daca urmasii lui fac osteneaa si milostenii, poate iesi la bine, iar daca nu , petrece in iad pana la Judecata din urma.

    Viata de dincolo de mormant e si rai , si iad. Si crestinii lenesi locuiesc acolo pana ce cunosc dreptatea Lui Dumnezeu si datoria lor de a se fi facut mai buni.Pentru a se sili mai bine(tragere de inima spre bine)Aici putem alege, acolo suntem legati.
    Cum vom pleca de pe pamant cu porneala aceea vom fi si dincolo, chiar de vom petrece in iad pentru trezire prea tarziu.
    Sa aducem pe suflet lui Dumnezeu la masura lui de desavarsire.
    Sa lucram binele si in afara si inlauntrul lui.
    E grea sarcina sufletului, daca pleci cu datorie de pe pamant.
    Masura ta o stie preotul, sub purtarea lui de grija poti merge inainte. caci el stie cat de bine poate face fiecare dupa puterea lui.
    Toti suntem chemati cu dragoste de Dumnezeu.
    Lamuririle sunt dovada a dragstei lui Dumnezeu pentru darul acesta si celor ce vor auzi.
    Intelegeti si petreceti potrivit cu dragostea parinteasca a Parintelui Ceresc, Tatal, Care ne trimite ajutoare , cunostinte si minuni, lucreaza cu alesii Sai.
    Probat ca ne ajuta rugaciunea sa fim subtiri de obraz de a-I darui Lui viata, dragostea si sufletul nostru, caci ne ajuta.
    Este posibila o schimbare a crestinatatii noastre: sa ne rugam, ca Dumnezeu este hotarat sa ne ajute. O stralucire din noi si a celorlalte popoare, care sa porneasca de la noi."

    Rugati-va pentru aceasta!Amin!"

    http://din--dragoste.blogspot.ro/2009/10/alte-invataturi-din-seminte.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Stapanul

    Am vazut: Stapanul sta rezemat intr-o usa de gara, cu ochii pierduti in zare, dar parea ca vede toate trenurile, toti oamenii din ele si toata lumea. Tremura de frig – asa mi se parea; insa am inteles ca o durere fara seaman pentru ceea ce vede, aceea Il facea sa-I tremure gura. Cu adevarat “Omul durerii”. Peste tot avea infatisarea de cersetor cu imbracamintea, insa n-am prea luat seama la imbracaminte, ca peste masura m-a izbit durerea Lui, cum n-am mai vazut niciodata nicaieri, dar si o frumusete pe care n-am mai intalnit-o am vazut-o pe chipul Lui. O frumusete pe care n-o mai pot uita. N-a privit la mine, dar m-a vazut si m-am aprins de o dragoste de a suferi cu El. Nestiind cu ce sa-I ajut, cu cea mai mare graba am dat fuga sa-I dau din painea noastra. Si cand m-am intors cu painea nu L-am mai gasit, desi nu trecusera decat cateva secunde…
    Atunci am inteles ca m-am intalnit cu Cel gol, insetat, falmand si fara salas in lumea aceasta. Atunci am inteles in cateva clipe mai mult decat tot ce am invatat in atatia ani de zile.
    Dar in inima mi s-a aprins un dor ce ma arde ca un foc de a suferi cu El, de a ma stinge pe mine de dragostea Lui si de neasemanata-I Cruce.
    Dau marturie si eu, nevrednicul, pentru cuvantul: “Iata, Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacurilor.” (Matei 28, 20)

    (Seminte duhovnicesti, Un caiet al Parintelui Arsenie Boca)

    Părintele Arsenie Boca spunea că Domnul Iisus Hristos vine în viaţa noastră din vreme în vreme, ca persoană, ca să nu se uite adevărul absolut al existenţei sale reale. Şi el L-a întîlnit de câteva ori, iar asta l-a şi schimbat, ca om.
    A fost trimis în Basarabia la Chişinău, ca să înveţe metaloplastia, să facă icoane din acelea acoperite cu metal. Atunci a avut loc şi cedarea Basarabiei către Rusia(1940). Ruşii au lăsat o singură zi în care cine voia putea să plece.
    Părintele a ajuns la ultimul tren. Oamenii se împingeau disperaţi ca să ajungă în tren, renunţau şi la bagaje numai să nu rămână la ruşi. Şi el avea un mic bagaj şi o franzelă care să-i ţină de foame până ajungea la mânăstire. Se uita cu milă la oameni, când a văzut aproape de el pe cineva îmbrăcat sărăcăcios care se uita şi el cu atâta milă la acei oameni cum nu mai văzuse în viaţa lui aşa ceva. Atâta durere exprimau ochii lui încât primul gest al părintelui a fost să se aplece să ia franzela şi să i-o dea lui. Dar, în acele fracţiuni de secundă cât s-a aplecat să ia franzela, acel om a dispărut pur şi simplu. Când a întins mâna acela nu mai era! Atunci a avut un fior, un înţeles adânc: era Hristos! Era chipul de care vorbea Isaia, chipul durerilor, mielul care ia păcatele noastre.
    A spus părintele Arsenie că atunci a înţeles multe lucruri, ceea ce într-o viaţă întreagă, chiar duhovnicească, n-ar fi putut înţelege. Când îl vezi pe Hristos viu şi adevărat, atunci şi credinţa devine vie, de nezdruncinat. Nu te clatini la orice vorbă a unora, nu te sminteşti la orice faptă, ci rămâi cu Hristos şi în Hristos.(Pr. Ciprian Negrean)
    **/
    Ne spunea cât de amărât a ajuns Domnul Hristos din cauza păcatelor nostre (atunci era şi comunismul în floare) şi ne sfătuia: "Faceţi milostenie, daţi la săraci, daţi la neputincioşi, la orbi, la şchiopi. Cercetaţi bolnavii, daţi-le de mâncare, daţi-le apă… Dacă voi nu faceţi bine, cum de aşteptaţi binele!? La ţiganii tineri să nu le daţi, că e păcat. Toţi tinerii pot munci".
    (Paraschiva Anghel, Dejani)
    **/
    Altădată Părintele a spus: "Când fărădelegile vor încleşta mintea şi inima oamenilor şi-i vor sălbătici aşa de tare, încât vor zice că nu le mai trebuie Dumnezeu şi Biserică şi preoţi, încât va fi sălbăticirea şi nebunia urii peste tot pământul, atunci vine sfârşitul." ("Mărturii din Ţara Făgăraşului despre părintele Arsenie Boca" - Editura Agaton, 2004)
    http://www.orthoblog.ro/2007/10/15/arsenie_boca_a_nva_apa_turi


    RăspundețiȘtergere
  4. Continuare

    …”Clocoteşte ura în jurul vostru ca marea în jurul unei insule de piatră. Vi se vor întinde paharele de ademenire, politicianismul, prin miile de mijloace, va voi să vă facă trădători,vor curge cuvintele mieroase şi promisiunile, minciunile,calomniile. Vor încerca dezbinarea voastră, vor curge deopotrivă asupra voastră ameninţările şi ura. Veţi fi prigoniţi. Veţi simţi amarul nedreptăţilor. Eu vă strig: nu vă lăsaţi! Cine vrea să învingă trebuie să ştie să rabde. Acum e eroismul răbdării”… (Corneliu Zelea Codreanu)
    http://rahoveanu.wordpress.com/%CF%83-testamente-politice-ion-antonescu-si-corneliu-zelea-codreanu/


    ÎNSEMNARI DE LA JILAVA, de Corneliu Zelea Codreanu

    Vineri, 27 Mai.

    … În fata marei nedreptati care ma loveste, sunt linistit, cu constiinta împacata.
    Deschid la întâmplare carticica de rugaciuni a Sf. Anton. Se deschide la pag. 119. Citesc: «Fa ca sa primesc cu liniste orice trimite Dumnezeu, pricepând ca este vointa Lui.»

    Duminica, 29 Mai.
    Note de la proces. ...

    O mare nedreptate!
    Primeasca Dumnezeu si suferinta mea, spre binele, spre înflorirea Neamului nostru.

    Durere lânga durere, chin lânga chin, suferinta lânga suferinta, rana lânga rana, pe trupuri si în suflet, mormânt lânga mormânt, asa vom învinge...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vineri, 3 Iunie.

    Continuarea notelor dela proces. Campania de ura.

    Nu stiu daca a existat vreodata, în viata publica a României, un om care sa fi fost atacat cu atâta înversunare, patima si rea credinta de întreaga presa si de toate cluburile iudeo-politicianiste, asa cum am fost eu de la arestarea mea, în tot timpul instructiei, în scopul de a pregati condamnarea, în fata opiniei publice.
    N'a fost nimeni, în tot trecutul politic românesc, asupra nimanui nu s'a concentrat atâta ura. Nimeni n'a fost lovit ca mine fara a avea posibilitatea sa ma apar, fara ca cineva sa ma poata apara.«Buna Vestire» si «Cuvântul» au fost lovite din primul ceas, sus-pendându-se aparitia lor.
    Condamnarea Bisericii.

    Nu stiu daca ar trebui sa numesc astfel discursul catre tineret al Patriarhului Miron Cristea, în care acesta condamna în cuvinte grele Miscarea legionara a tineretului.
    Biserica ortodoxa ia atitudine fatis ostila tinerimii românesti.
    E dureros, e extrem de dureros!...
    Sa lupti pentru Biserica Patriei tale, la marginea lumei crestine.
    Focul care arde bisericile de alaturi, îsi întinde para pâna la noi.
    Luptam, jertfim, cadem, ne tâsneste sângele din piepturi, sa ne aparam bisericile... si Biserica ne condamna ca «periculosi Neamului», ca «rataciti, ca straini de Neam».
    Ce tragedie în sufletele noastre!

    Un mic exemplu, pentru a prinde nuanta acestei tragedii.

    Un copil care nu si-a vazut de mult pe tatal sau, se repede la el sa-l îmbratiseze. Când copilul se apropie, tatal îl priveste rece si-1 loveste cu palma peste gura, scotându-i doi dinti.Nu va puteti imagina zdruncinul sufletesc, tragedia din sufletul copilului, în fata acestei neasteptate lovituri.
    Dezamagirea, rusinea, durerea fizica, raspunsul la cea mai curata dragoste, durerea morala, nu stii care mai mult, dar toate la un loc strivesc o inima de copil.

    «Biserica parinteasca», «Biserica strabuna» ne loveste.Patriarhul e si Prim ministru, în numele caruia se fac toate, de la care ne vin în fiecare zi atâtea chinuri. Doamne, Doamne, ce tragedie! Si la ce chinuri ne pui sarmanul suflet. Ce framântare în piepturile a zeci de mii de tineri, tarani, muncitori, studenti!
    Luni, 6 Iunie.
    Din alte hrube aud în fiecare seara cântând: «Cu noi este Dumnezeu, întelegeti Neamuri si va plecati.»
    Si apoi pe rând toate cântecele legionare. E plina închisoarea de legionari. Ei stau împreuna, cred, în grupuri de câte 20 în fiecare înca pere. Ziua sunt liberi. Eu nu-i pot vedea.
    ...Acum citesc Evangheliile dela capat si peste timpul lung, dincolo de 2000 de ani, Îl vad pe Domnul nostru lisus Christos, descris din Evanghelie, ca si cum ar fi la zece pasi de mine, îi vad îmbracamintea, îl vad cum paseste rar înaintea apostolilor, cum ridica bratul, cum vorbeste cu ei, cum binecuvinteaza lumea, îl vad cum a cazut jos si se roaga: «Doamne, fa sa treaca paharul acesta dela mine, daca este cu putinta»... îl vad cum L-au prins si cum îl duc legat spre Ana si Caiafa. Ce trebuie sa fi fost în sufletul lui atunci, în drumul acela? Ce dureri, ce griji, ce amenintari coplesitoare îi fulgerau pe dinainte! Ce urias examen trebuia sa dea! îl vad cum îl bat, cum îl lovesc în fata, la interogatoriul luat în noaptea aceea de catre farisei si carturari, mai marii zilelor de atunci.
    Cum cauta sa-L încurce cu tot felul de întrebari si El tace si se uita la fiecare din jurul lui. Se uita în ochii lor, poate va gasi vreun sprijin la vreunul din ei. în nenorocirile lui, omul se leaga de doi ochi prietenesti. O privire calda, prieteneasca, întelegatoare, îi da sperante, puteri.Nimic ... pretutindeni ochi de fiara, plini de ura, de viclenie, de pofta de a chinui.
    Atunci II vad cum scârbit, îsi lasa ochii în pamânt...

    RăspundețiȘtergere
  6. Marti, 7 Iunie.
    «Toti L-au osândit sa fie pedepsit cu moartea» (Marcu 14-64) ... «Dupa ce au legat pe Iisus, L-au dus si L-au dat în mâinile lui Pilat» (Marcu 15. 1.). Si rasuna în inima Lui aceeasi rugaciune din gradina Ghetsema-ni: «Doamne, daca se poate, fa sa treaca paharul acesta dela mine.» ...
    ...A înviat Hristos, sadind peste toata lumea, pâna la sfârsitul vremii, speranta, nadejdea, ca niciodata nu vom pieri sub piatra nedreptatilor, oricât de greu ar fî asezata peste firavele noastre trupuri.
    Vom învia, vom birui.

    A înviat Hristos, sadind nadejdea învierii din morti; ca viata noastra nu se termina aici, la acesti asa de trecatori 60-70 ani; ca se prelungeste dincolo; ca ne vom întâlni iar cu cei dragi ai nostri si nu ne vom mai desparti niciodata. Ca vom învia din morti în numele lui Hristos si numai prin Hristos, adica în afara de credinta în Hristos nimeni nu va învia si nu va fi mântuit.

    Miercuri, 15 Iunie.

    Când am terminat Evangheliile am înteles ca stau aici în închisoare din voia lui Dumnezeu; ca, desi n'am nici o vina sub latura juridica, El ma pedepseste pentru pacatele mele si-mi pune la încercare credinta mea. M'am linistit. A cazut linistea asupra zbuciumului meu din suflet, cum se lasa seara linistita la tara peste zbuciumul, zvârcolirile si încordarile lumii. Oameni, pasari, animale, copaci si ierburi, pamânt muncit si taiat de fiarele plugurilor, intra în repaos.
    Caci tare am fost zbuciumat ..
    Mult a mai suferit sarmana carne de pe mine. Nu cred sa fi îndurat vreodata mai mult ca acum.
    «Credinta» si «Dragostea» nu mi le-am pierdut, dar am simtit ca la un moment dat mi s'a rupt firul nadejdei.
    Si acum terminând de citit scrisorile Sf. Apostol Pavel, am desprins din ele, dovezi hotarîtoare despre existenta învierii si puterii Mântuitorului lisus Christos. M'a impresionat: 1. Sinceritatea si curatenia sufleteasca a Sf. Apostol; 2. Viata integral crestina, fara pata; 3. Primejdiile si suferintele prin care a trecut pentru Domnul; 4. Seninatatea si chiar bucuria cu care primea aceste suferinte; 5. Taria de
    a mai încuraja si pe altii, ca sa nu se mai clatine în fata suferintelor si prigonirilor; 6. O dragoste sfânta de o înaltime zguduitoare pentru toti fratii crestini sau copiii lui duhovnicesti; 7. O râvna neînvinsa si rar cunoscuta printre apostolii unei credinte de a propovadui neîncetat pe Mântuitorul lisus, la toate neamurile; 8. Marea stiinta si întelepciune.
    În fiecare scrisoare, aproape, începe: «Eu întemnitatul, care ma gasesc în lanturi pentru credinta în Christos, Domnul nostru.» Apoi scrie lui Timotei; «Sileste sa vii la mine curând» (II Timo-tei, 4, 9). îi era si lui dor sa vada pe cineva. «Când vei veni, adu-mi mantaua.» îi era frig si lui ca si mie.

    RăspundețiȘtergere
  7. În sfârsit, cu cât patrundem mai mult în citirea scrisorilor, ajungem la concluzia:
    — Ca nu suntem crestini, ca suntem departe de a fi crestini.
    Cât de departe...
    — Ca ne crestinam în forma, dar ca ne descrestinam în continut.
    — Ca omenirea a suferit acest proces de descrestinare de-a lungul veacurilor pâna la noi, cu mici svâcniri spre adâncuri... Crestinarea în suprafata pare ca a preocupat mai mult lumea.
    — Caracteristica timpului nostru:
    Ne ocupam cu lupta dintre, noi si alti oameni, nu cu lupta dintre poruncile Duhului Sfânt si poftele firei noastre pamântesti.
    Ne preocupam si ne plac victoriile asupra oamenilor, nu victoriile împotriva Diavolului si pacatului.
    Toti oamenii mari ai lumii de ieri si de azi: Napoleon, Mussolini, Hitler, etc., sunt preocupati mai mult de aceste biruinte.
    Miscarea legionara face exceptie, ocupându-se dar insuficient, si de biruinta crestina în om, în vederea mântuirii lui.
    Insuficient!
    Raspunderea unui conducator este foarte mare.
    El nu trebuie sa delecteze ochii armatelor sale cu biruinti pamântesti, nepregatindu-le în acelasi timp pentru lupta decisiva, din care sufletul fiecaruia se poate încununa cu biruinta vesniciei sau cu înfrângerea vesnica.
    — în sfârsit, lipsa — cel putin la noi — a unei elite preotesti, care sa fi pastrat focul sacru al vechilor crestini. Lipsa unei scoli de mare înaltime si mare moralitate crestina.


    http://codreanu.ro/jilava.htm

    13 Septembrie 1899 – 13 Septembrie 2012. Documente din Arhiva Corneliu Zelea Codreanu XXV – XXVII
    http://roncea.ro/2012/09/13/13-septembrie-1899-13-septembrie-2012-documente-din-arhiva-corneliu-zelea-codreanu-xxv-xxvii/

    http://roncea.ro/2012/04/18/documente-din-arhiva-corneliu-zelea-codreanu-o-lucrare-inedita-aparuta-la-editura-tipo-moldova-in-saptamana-luminata-sub-editarea-lui-victor-roncea-pentru-civic-media-si-a-profesorului-gheorghe-b/

    http://roncea.ro/2012/09/09/au-aparut-volumele-xi-xii-si-xiii-ale-lucrarii-documente-din-arhiva-corneliu-zelea-codreanu-ajunse-de-la-cnsas-si-in-biblioteca-manastirii-petru-voda-si-lansate-la-maia-catargiu-113-ani-de-la-nas/

    RăspundețiȘtergere
  8. O formidabila dinamita: rugaciunea!
    Vasile Posteuca[1], martor al vietii sale zbuciumate, ne-a lasat pagini adanci de Pateric romanesc legate de persoana lui Corneliu. El a fost si martor ocular al dezgroparii Capitanului in noiembrie 1940 si al aflarii moastelor sale! (marturia respectiva mai jos…). Iata ce spune despre trairea crestina a acestuia:
    „Capitanul a stiut de puterea misterioasa a rugaciunii. A stiut sa se roage. A practicat cu smerenie, cu ardoare, cu severa disciplina, rugaciunea. Se scula dimineata inainte de rasaritul soarelui si se retragea pentru meditatie si cititul rugaciunilor. Se ruga. Indelung. Intens. Se ruga nu numai pentru sine ca suflet de om, ci si pentru miscare, pentru neam… Capitanul se ruga. Si ne-a invatat si pe noi sa ne rugam, sa devenim oameni noi prin interiorizare, prin practicarea tacerii, prin rugaciune. Stia de marea putere a postului negru, a abstinentei. Era ascet. Se ruga cu inima”. Posteuca l-a surprins pe Capitan rugandu-se in ziua de Sf. Gheorghe, 23 aprilie 1933, la Radauti, in casa lui Vasile Iasinschi: „Prin usa intredeschisa l-am vazut in genunchi rugandu-se. Nu m-a observat, nu m-a auzit. Era adanc in rugaciune. Faptul acesta m-a socat. A trecut prin mintea si inima mea ca un fulger, despicand cerul in doua. Noi, jos, cantam, radeam, povesteam nazdravenii din viata studenteasca de la Cernauti. El insa se ruga. Statea intr-o batalie. Angaja destinul unui neam intreg. Avea nevoie de ajutorul direct al lui Dumnezeu”. Se ruga pentru a avea succes in munca de inviere a Neamului Romanesc. Capitanul voia sa se bata fara sabii, numai cu puterea rugaciunii si cu marele ajutor al fortelor nevazute. De aceea se ruga cu ardoare…
    Capitanul aducea un element nou in lupta. Nu numai curajul si fermitatea convingerilor, nu numai oratoria iscusita si suportul tineretii noastre nevinovate. Ci o arma noua. O formidabila dinamita, rugaciunea. Politica devenea religie si propaganda electorala rugaciune.
    Ni se pare astfel fireasca aprecierea unui strain despre el: „Codreanu avea mai mult profilul unui profet religios, decat acela al unui sef de partid. Cei care-l urmau il venerau ca pe un sfant” (Walter Hagen; la pr. V. Moise, „Marturia faptelor”).
    http://apologeticum.wordpress.com/2011/11/26/sfintenia-vietii-si-lucrarii-lui-corneliu-zelea-codreanu/

    RăspundețiȘtergere
  9. Laudati sa fie Isus si Maria,
    Draga Daniela,

    Ceea ce vreau sa spun e ca totul se leaga si noi suntem legati unii de altii iar trecutul e legat de viitor. Chiar Parintele Arsenie Boca spune ca "Prezentul este doar viitorul trecutului".

    Iti multumesc pentru frumoasele cuvinte de la ultimul mesaj. Greu insa se mai gaseste in Romania credinta simpla, curata...Saptamana trecuta am fost la Paraul Rece, la manastirea franciscana Sfanta Treime (fratii ne asteapta in fiecare prima sambata din luna). A venit si o ortodoxa, iar la intoarcere am discutat putin. Problemele sunt multe si dureroase. Membrii familiei se indeparteaza unii de altii, nu se mai aduna pentru a se bucura si a se alina, nu se roaga... ci sunt tot mai prinsi in problemele lumesti. Mi-a povestit ca le-a cerut surorilor ei, intr-o seara, sa aprinda o lumanare si sa se roage pentru o ruda decedata... Ea s-a rugat, dar nu stie daca si ele. Recent, vorbind cu un ortodox despre rugaciune mi-a spus: "Nu e suficient ca cred. Mai trebuie sa ma si rog." Problema este ca foarte multi oameni nu au fost crescuti in spirit crestin si chiar daca au crescuti intr-o familie credincioasa se limiteaza la a se spovedi de doua ori pe an, dar in preocuparilor nu intra Iubirea, Credinţa, Speranta... Sfanta Liturghie, Sfintele Taine... Rugăciunea, Postul, Dăruirea...De fapt, nu-L vor pe Dumnezeu in viata lor. Si m-a intristat foarte mult cand, anul trecut, mergand intr-un pelerinaj ortodox la Prislop, organizatoarea a refuzat sa ne rugam macar un Tatal nostru la plecare, spunand: "Poate pe unii ii deranjeaza..."
    Românii au nevoie de un nou Corneliu Zelea Codreanu care să-i înveţe să se roage, dar pe care să-l iubească şi să-l sprijine, iar nu să-l abandoneze în mâinile călăilor.
    Neamul acesta are multe păcate, mai ales ura, crima, ingratitudinea.
    Sa ne rugam impreuna pentru ca acest neam sa vada Lumina si sa fie Lumina in lume.Pentru că la Dumnezeu nimic nu este imposibil. (Luca 1:37)

    Te imbratisez cu drag,
    Camelia

    PS. Ar trebui ca toti romanii sa faca ceea ce face si Dumnezeu si sa urmeze sfaturile Sfintei Tereza de Calcutta.

    “Ce face Dumnezeu toată ziua?
    Participând zilele trecute la o liturghie de hram, am auzit o întrebare şi o povestioară. Întrebarea era: ce face Dumnezeu toată ziua? Era întrebarea pe care o prinţesă i-o adresase unui rabin, iar acesta îi răspunse: „Uneşte oamenii”. Prinţesa care avea în subordine mai mulţi slujitori şi slujitoare, s-a gândit să îi unească, să-i căsătorească pe slujitorii ei, ceea ce a şi făcut, după care a dat un ospăţ în cinstea lor. A doua zi, când a văzut ce dezastru au lăsat aceştia după ospăţ, ea a exclamat: „Ce grea misiune este să-i uneşti pe oameni!”
    Cred că această povestioară este extrem de sugestivă. Pentru Dumnezeu e o misiune grea să îi unească pe oameni? Da, nu pentru că ar fi ceva greu pentru El, ci pentru că el ne-a creat liberi şi nu face nimic împotriva voinţei noastre. ...”
    http://www.parohiaisusbunulpastor.ro/ce-face-dumnezeu-toata-ziua/


    RăspundețiȘtergere
  10. MESAJUL MAICII TEREZA DE CALCUTTA PENTRU...

    ...credincioşii români
    Să se roage. Rodul rugăciunii este adâncirea credinţei. Rodul credinţei este dragostea. Rodul dragostei este slujirea celorlalţi. Rodul slujirii este pacea.
    O familie care se roagă împreună rămâne împreună, şi dacă rămân împreună se vor iubi unii pe alţii, aşa cum îi iubeşte Dumnezeu pe fiecare din ei, de aceea este atât de important să se aducă rugăciunea în fiecare familie. Este foarte important ca familia, mama şi tata, să-şi înveţe copiii să se roage.
    Aduceţi rugăciunea în familiile voastre pentru că o familie care se roagă împreună, rămâne împreună, şi membrii ei se vor iubi aşa cum îi iubeşte Dumnezeu. Unde este iubire este pace şi unire, este bucurie. Lucrările dragostei aduc totdeauna multă bucurie şi pace.

    ...tinerii din România
    Tinerii de astăzi vor mai mult să vadă decât să asculte. Trebuie încurajaţi să-şi pună dragostea lor pentru Dumnezeu în lucrări pline de viaţă. Lucrările dragostei sunt lucrările păcii. Nu contează cât facem, ci câtă dragoste punem în ceea ce facem.

    ...preoţii români
    Să fie sfinţi. Biserica nu a avut niciodată nevoie mai mare, ca acum, de preoţi şi călugări sfinţi. Am fost chemaţi, am fost aleşi să fim consacraţi lui Dumnezeu însuşi. Isus a spus să fim sfinţi după cum Tatăl din ceruri este sfânt. Este o datorie elementară pentru noi toţi să ne rugăm cu adevărat, să ducem o viaţă cu adevărat sfântă. Atunci va fi pace, iubire, bucurie şi unitate în toată lumea.

    (Fragmente din „Aduceţi rugăciunea în familiile voastre. Interviu cu Maica Tereza de Calcutta”, de Mihaela BĂRBUŞ, Actualitatea Creştină, nr.12/1993, p. 2)
    http://www.facebook.com/ARCB.Romania/posts/443345232371493
    O, om!
    de Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ
    O, om, ce mari răspunderi ai
    De tot ce faci pe lume,
    De tot ce spui, în scris sau grai
    De pilda ce la alţii dai,
    Căci ea, mereu, spre iad sau rai
    Pe mulţi o să îndrume.
    Ce grijă trebuie să pui
    În viaţa ta în toată,
    Căci gândul care-l scrii sau spui
    S-a dus... în veci nu-l mai aduni
    Şi vei culege roada lui
    Ori viu, ori mort, odată.
    Ai spus o vorbă, vorba ta,
    Mergând din gură-n gură,
    Va-nveseli sau va-ntrista,
    Va curăţi sau va-ntina,
    Rodind sămânţa pusă-n ea
    De dragoste sau ură.
    Scrii un cuvânt... cuvântul scris
    E-un leac sau o otravă,
    Tu vei muri, dar tot ce-ai scris
    Rămâne-n urmă drum deschis
    Spre moarte sau spre paradis,
    Spre-ocară sau spre slavă.
    Ai spus un cântec, versul său
    Rămâne după tine
    Îndemn spre bine sau spre rău,
    Spre curăţie sau desfrâu,
    Lăsând în inimi rodul său
    De har sau de ruşine.
    Arăţi o cale, calea ta
    În urma ta nu piere,
    E calea bună sau e rea,
    Va prăbuşi sau va-nălţa,
    Vor merge suflete pe ea
    Spre cer sau spre durere.
    Trăieşti o viaţă... viaţa ta
    E una, numai una,
    Oricum ar fi, tu nu uita
    Cum ţi-o trăieşti vei câştiga
    Ori fericire pe vecie,
    Ori chin pe totdeauna.
    O, om! Ce mari răspunderi ai,
    Tu vei pleca din lume,
    Dar ce ai spus, prin scris sau grai
    Sau laşi prin pilda care-o dai
    Pe mulţi, pe mulţi, spre iad sau rai
    Mereu o să-i îndrume.
    Deci nu uita!... Fii credincios
    Cu grijă şi cu teamă
    Să laşi în urmă luminos,
    Un semn, un gând, un drum frumos,
    Căci pentru toate, neîndoios,
    Odată vei da seama.


    Amin

    http://poezie-crestina.tripod.com/id28.html

    Multumiri Domnului si tie pentru toate postarile, draga Daniela, si doresc ca din toate cuvintele scrise de tine aici sa creasca arborii iubirii.

    Arborele care daruieste

    "Se spune că a existat odată un arbore bătrân şi maiestuos, cu ramurile întinse spre cer. Când înflorea, fluturi de toate formele şi culorile veneau de pretutindeni şi dansau în jurul lui. Când făcea fructe, păsări din ţări îndepărtate veneau să guste din ele. Ramurile sale arătau ca nişte braţe vânjoase. Era minunat. ...
    http://www.cadouridedragoste.ro/pt-mama4.php
    http://www.slideshare.net/MariusDeWolf/arborele-care-daruieste-cu-muzica-joe-dasine

    RăspundețiȘtergere
  11. O, draga Camelia, iti multumesc pentru bogatia de subiecte pe care mi le-ai dat spre lectura. Ma gandesc uneori la cei care au trait credinta adevarata (cu experiente profund mistice) nestiuti de nimeni, multi, poate foarte multi in comparatie cu cei despre care am auzit, am citit, pe care poate i-am cunoscut sau ii cunoastem. Cu siguranta, ca aceste suflete devotate, stiute si nestiute, au fost cele care au salvat omenirea, au oprit suspendata deasupra noastra Dreptatea Divina, atat de indreptatita sa cada! Datrorita acestor suflete, noi existam.
    Trebuie sa ne rugam unii pentru altii, este imperios necesar.
    Sunt lucruri care poate nu-mi plac, poate ma revolta, poate ma intristeaza, poate chiar ma dor, la unii dintre semenii mei. Si atunci, lupta cu tendinta de a-i judeca devine foarte grea... Imi spun atunci: "cu siguranta ca si eu am starnit sau starnesc asemena sentimente unora dintre semenii mei, si asa cum eu cred ca am dreptate in felul cum ii privesc, cum ii inteleg, cum ii percep, indraznesc sa spun ca si ei isi au propria lor dreptate. Eu nu voi putea zdruncina convingerea cuiva decat prin exemplul faptelor mele, prin rugaciunea mea.
    Daca dorim apropiere, daca dorim unire, daca dorim cu adevarat dreptate si adevar, tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne rugam unii pentru altii si sa nu incetam aceasta rugaciune. Orice cale, afara de rugaciune, nu poate fi roditoare. Prin cuvinte nu ne vom putea convinge unii pe altii de parerile noastre care sunt in contradictoriu, dar prin rugaciune le vom gasi intotdeauna pe cele comune... pentru ca prin rugaciune invocam actiunea Spiritului Sfant, care nu greseste!

    Te imbratisez si eu, draga Camelia.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  12. “În temniţă am fost şi aţi venit la Mine.” Matei 25:36

    Da, aşa este, dragă Daniela, aceste suflete care l-au marturisit pe Isus cu pretul vieţii au făcut să coboare asupra omenirii harul milostivirii cereşti. În ei şi în toţi cei care-L iubesc, prin mărturia şi rugăciunile lor a biruit şi biruie Isus, oricat L-ar prigoni duşmanii.


    Lăudaţi să fie Isus si Maria!

    Părintele Arsenie Boca spune: “Iisus a tămăduit orbirea ochilor, dar n-a putut tămădui orbia răutăţii.Orbia răutăţii, stând pururi împotriva Adevărului nu are leac, dar are pedeapsă. Inima înfrântă şi smerită însă, Dumnezeu nu o va urgisi.”

    “Mai mare este omul în genunchi decat in picioare.
    ...în războiul văzut se luptă ostaşii pentru împărat, iar în războiul nevăzut se luptă Împăratul pentru ostaşi”. Şi mai spunea că la cine are răbdare, cad toate pe rând până omul scapă de necazuri. Când dai de necazuri singura soluţie e să te rogi şi să ai răbdare.
    Sfântul Apostol Pavel spune: “Noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu” (I Corinteni 3, 9)
    http://www.scribd.com/doc/92582621/Mai-mare-este-omul-in-genunchi-decat-in-picioare-Arsenie-Boca-1

    “Cu privire la Biserica Ortodoxa si cea Catolica, parintele zicea ca sunt doua strane ale aceleiasi Biserici” (Sora Aurica Tinca, Manastirea Sambata). Despre catolici a spus: “Biserica Catolica este aproape fara greseala”.(Gheorghe Silea, 45 ani – Sambata de Sus) - “Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca”
    In biserica Sf. Nicolae din Draganescu, in fresca “Inaltarea”, parintele l-a pictat pe Sfantul Francisc de Assisi, la capatul curcubeului in dreapta. In fresca “Biserica si Lumea”, Catedrala Sfantul Petru si Biserica Sfata Sofia sunt pictate impreuna, fiind scris Una, Sfanta Biserica.

    Parintele Arsenie Boca: Maica Domnului cu Iisus in Zeghe la Biserica Sf Elefterie cel Nou, azi. FOTO
    http://roncea.ro/2010/11/18/parintele-arsenie-boca-maica-domnului-cu-iisus-in-zeghe-la-biserica-sf-elefterie-cel-nou-azi-foto/

    Iisus in Zeghe – Mantuitorul lui Arsenie Boca. FOTO. Extraordinara poveste a unor icoane necunoscute, pictate de parintele Arsenie Boca, la Sf Elefterie cel Nou si Sf Anton din Bucuresti. 100 de ani de la nasterea Sfantului Ardealului

    http://roncea.ro/2010/09/29/iisus-in-zeghe-extraordinara-poveste-a-unor-icoane-necunoscute-pictate-de-parintele-arsenie-boca-la-sf-elefterie-cel-nou-si-sf-anton-100-de-ani-de-la-nasterea-sfantului-ardealului/

    Father Arsenie Boca, one of Romania greatest Saint
    http://www.youtube.com/watch?v=5r6ZX8M8vwY

    Pr. Arsenie Boca - pictura bisericii de la Draganescu
    http://www.youtube.com/watch?v=-DFwWDwrjrY&feature=related


    Rugaciunea de dimineata a parintelui Arsenie Boca
    http://parintelemarius.blogspot.ro/2010/08/rugaciune-de-dimineata-scrisa-de.html

    Radu Gyr
    “Iisus în celulă
    Azi noapte Iisus mi-a intrat în celula.
    O, ce trist si ce-nalt parea Crist !
    Luna venea dupa El, în celula
    si-L facea mai inalt si mai trist.

    Mainile Lui pareau crini pe morminte,
    ochii adanci ca niste paduri.
    Luna-L batea cu argint pe vestminte
    argintandu-I pe maini vechi sparturi. ...”

    http://www.cerculpoetilor.net/Radu-Gyr.html


    "Mărturisirea lui Dumnezeu cu preţul vieţii este preţul învierii oamenilor întru sfinţi." Pr. Arsenie Boca
    http://www.fericiticeiprigoniti.net/arsenie-boca

    RăspundețiȘtergere
  13. Am mai citit o istorioara care-mi place.

    "Un om de stiinta necredincios intra odata in casa unui astronom la care vazu un glob foarte frumos al cerului si uimit, il intreba:
    - Cine l-a facut ?
    - Nimeni!
    - Cum “nimeni”?
    - Da, nimeni! S-a facut asa...,singur, din intamplare.
    Si cand omul de stiinta (omul ratiunii) era sa se supere pentru ca simtea ca era luat in bataie de joc, astronomul ii mai zise:
    -Vezi, dumneata nu poti concepe ca un singur glob de hartie sa se faca singur, dar admiti ca universul intreg e rezultatul intamplarii. Legile universului nu sunt legile intamplarii, ci ale Legiuitorului. Existenta universului e argumentul existentei lui DUMNEZEU. Universul fara DUMNEZEU nu are explicatie."
    (Din invataturile parintelui Arsenie Boca ).

    ''Trufia stiintei, autonomia ratiunii, magia necredintei, acestea sunt temeiurilele pe care stau carturarii vremurilor si IL cenzureaza pe IISUS. Acestora IISUS nu le va fi cunoscut niciodata. DE ACEEA IISUS i-a fericit pe cei simpli!”(Parintele Arsenie Boca,“CUVINE VII”)
    http://hermanvlad.wordpress.com/2012/06/16/arsenie-boca-iisus-necunoscut/


    "Cine e IISUS ? S-a intrebat Irod,s-au intrebat carturarii si fariseii, zicand:cine-i acesta de iarta si pacatele? Se intrebau pana si apostolii: cine-i Acesta,de asculta de EL si vanturile si marea? Si s-a intrebat un sir nesfarsit de nedumeriti. S-a intrebat puterea lumeasca. S-a intrebat toata trufia mintii. S-a intrebat toata necredinta. Pentru noi crestinii, IISUS este sensul vietii, reazimul ei in ispite si furtuni, asemanarea dupa care tanjim si insetam de-a lungul vietii acesteia,originalul nostru,autenticitatea noastra,dar mai mult decat acestea EL este PRIETENUL nostru, e SINGURUL care nu ne paraseste niciodata,este Sfanta noastra IMPARTASANIE cu desavarsire si foamea noastra metafizica."( Parintele Arsenie Boca )


    RăspundețiȘtergere
  14. Inca una.
    Iti doresc o zi frumoasa.

    Cu drag,
    Camelia

    Isus , Cel mai mare OM din istorie.

    Isus n-a avut servitori şi totusi I se spunea Stăpân.
    N-a avut diplomă, şi totuşi I se spunea Învăţător.
    N-a avut medicamente, şi totusi I se spunea Vindecător.
    N-a avut armat ă , şi totusi se temeau de EL.
    N-a câştigat nici un război, şi totuşi a cucerit lumea.
    N-a comis nici o crimă, şi totuşi L-au răstignit.
    A fost înmormântat, şi totuşi trăieste şi azi.
    Mă simt onorat să slujesc un conducător care ne iubeşte.

    http://www.slideshare.net/ionescuvlad/povestea-lui-isus

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti multumesc, Camelia, pentru tot ce-mi oferi spre lectura si meditatie. Mi-am mai imbogatit cunostintele cu privire la Parintele Arsenie.
    Ce frumos sentiment de apropiere creeaza in noi o persoana plina de haruri. Ce mult echilibru ne poate da cand ne clatinam, ce far puternic, cand suntem in deriva, ce hrana spirituala, cand suntem flamanzi...
    Crestinii dau navala cand afla despre un om drept, despre un om sfant, pentru ca au nevoie sa fie atinsi macar de o scanteie a acestei sfintenii pentru a le reda fortele pierdute, sanatatea subrezita, credinta slabita, speranta pierduta...

    Totul cu Isus, totul prin Isus, totul pentru Isus!

    Eu iti spun noapte buna, mangaiata de ingeri si in bratele Mariei!

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Daniela,
    Parintele Arsenie m-a ajutat si ma ajuta mult. Oamenii l-au numit si "Omul lui Dumnezeu".
    Si cu adevarat Dumnezeu a vorbit prin dansul. A fost un documentar pe Antena 3 si cineva marturisea ca Parintele a spus ca "toti vor fi Una" si asa va fi (dar Una nu se refera la uniunea europeana asa cum a inteles cel intervievat, ci la trairea Evangheliei, a Iubirii.)

    Spune Parintele: “Iisus doreşte de la toţi credincioşii lumii o linişte de adâncime: liniştea credinţei în Dumnezeu. Aceasta ar da să se înţeleagă că în jurul unui om liniştit (din cauza rădăcinilor lui în Cer) se face linişte pe pământ. “
    http://www.fabrica-de-ganduri-bune.ro/produs/linistea-de-adancime-parintele-arsenie-boca

    Te imbratisez cu drag si doresc ca toti sa avem linistea pe care o vrea Isus de la noi.

    În premieră: Arsenie Boca, preotul care face minuni, la 22 după moarte
    http://www.youtube.com/watch?v=dffUb-I6EsE

    “Omul lui Dumnezeu” –Pr. Arsenie Boca
    Un excelent documentar realizat de regizorul si producatorul Nicolae Margineanu.
    In Epilog – Pr. Ciprian Negreanu
    http://www.as-arsenieboca.ro/?p=901


    Parintele a lasat si o rugaciune:
    "Preot monah Arsenie, trimite-mi duhul tău paznic şi dă-mi sănătate şi linişte. Depărtează de la casa mea necazurile şi suferinţele, că ai Duh Sfânt."

    Iata ce scrie in Evanghelia de pe icoana imparateasca a Mantuitorului - din biserica de la Prislop - mesaj si testament al Parintelui Arsenie Boca:
    “Nu te teme turma mica………
    Unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu acolo sunt Eu in mijlocul lor.
    Iata Eu sunt cu voi sunt – Trup si Singe – in toate zilele pana la sfarsitul veacului. Dar fericiti cei cu inima curata. Deci cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea lui si toate celelalte vi se vor da voua. Nu fiti cu spinii grijilor in inima. Ci Da-Mi Mie inima ta.
    Daca vrea cineva sa vina dupa Mine sa se lepede de sine,sa-si ia crucea sa,in fiecare zi si sa-Mi urmeze Mie. Asadar,oricine dintre voi care nu se leapada de tot ce are, ba inca si de viata sa,nu poate sa fie ucenicul Meu. In lume necazuri veti avea,din pricina Mea,caci va vor ocari si va vor prigoni pe voi,si mintand,vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra.
    Iar cand vor incepe sa fie toate acestea,prindeti suflet si ridicati capetele voastre, pentru ca rascumpararea voastra s-a apropiat. Indrazniti deci, Eu am biruit lumea.
    Iata stau la usa ta si bat……. “
    http://florianajucantravel.com/romania-mea-manastirea-prislop-mormantul-parintelui-arsenie-boca.html
    Curcubeu la mormantul Parintelui Arsenie Boca
    http://www.youtube.com/watch?v=cU9BAkaiIT4
    Moştenirea părintelui Arsenie Boca
    (la finalul articolului este o fotografie: Prislop: curcubeu la mormîntul Părintelui Arsenie. Este un curcubeu in trei culori, asa cum a aparut la Nusfalau).
    http://www.editurachristiana.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=117:motenirea-printelui-arsenie-boca&catid=26:cuvantul-christianei&Itemid=98
    Curcubeu in trei culori

    „De Sarbatoarea lui Cristos Rege, in 23 noiembrie 2003, la Nusfalau, pe Muntele Sfintei Treimi, am incoronat statuia lui Isus Indurator. Cununa de flori a fost pusa pe capul lui Cristos Rege de B. M. Eva (vizibila in imagine), proprietara locului. Cu aceasta ocazie am fotografiat statuia Domnului Isus. Dupa developarea filmului, in spatele statuii lui Isus Indurator a fost vizibil un curcubeu vertical in culorile rosu, galben si albastru.

    Explicatia culorilor curcubeului:
    Domnul Isus asteapta de la noi prin culoarea rosie – iubire slujitoare si jertfelnica, prin culoarea galbena – viata in rugaciune, prin culoarea albastra – ispasire, cerere de iertare si indreptare, ca reparatie pentru pacatele noastre.
    Rugaciunea mamei Eva la Cristos rege:

    Isuse cu inima induratoare!
    Iti ofer trupul meu, sufletul meu, vointa si toata viata mea asa cum sunt.
    Te rog iarta-ma pe mine, sarman pacatos!
    Ajuta-ma sa traiesc astfel ca Tu sa fii mereu Regele inimii mele!”
    (Sursa: Brosura „Semne si mesaje pe Muntele Sfintei Treimi”)

    RăspundețiȘtergere
  17. Camelia draga, este foarte important sa cerem mijlocirea celor din Cer. Cei care si-au trait viata pentru Cristos, dupa plecarea lor in Patria cereasca, sunt cu-atat mai doritori sa ne ajute, doar sa le cerem mijlocirea. Nu stiu daca este important carui sfant ne adresam - chiar daca fiecare simte o apropiere mai mare de un anumit sfant sau de anumiti sfinti, toti cei din Glorie, "Comuniunea Sfintilor" doresc cu ardoare sa ne ne ajute. Ei ne Iubesc cu Iubirea Lui Dumnezeu caci ei sunt in plinatatea Lui Dumnezeu.
    Am vorbit cu multe persoane legat de aceasta cerere de mijlocire, si am observat ca fiecare are "un sfant al lui" sau chiar o persoana din familia lui despre care simte, stie ca este in glorie si a carei mijlocire o simte activa. Mie mi-e tare greu sa "ma lipesc" mai tare doar de un anumit sfant, am simtit insa ca pe Sfantul Arhanghel Mihail a trebuit sa-l aleg patron pentru ca interventia lui in viata mea a am reusit sa o percep cu claritate, cu mare claritate, intr-un anumit moment al vietii.
    Despre ceea ce mi-ai scris de curcubeul din spatele statuii lui Lui Isus Indurator de la Nusfalau, am vazut si eu fotografia. Detin primele doua volume din carte mamei Eva "Secretul bucuriei mele", le-am citit si acolo, pe langa alte fotografii, era si aceasta.

    Te imbratisez, cu drag - in Domnul. Asa sa fie imbratisarile noastre, saluturile noastre, chiar si de la distanta...

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Daniela,
    Şi eu te îmbrăţisez cu drag, in Domnul.
    Maica Preasfântă să fie mereu Apărătoarea noastră.
    Sfântul Arhanghel Mihail, protectorul Impărăţiei lui Cristos pe pământ, să ne ocrotească.


    Stii Litania Sfântului Arhanghel Mihail a călugărului Mihai Neamţu?
    pag.34
    http://www.scribd.com/doc/63558572/Mihai-Neamtu-Ceaiuri-Invataturi-A4
    http://www.unchiulmihai.ro/ro/page/unchiul-mihai/1197

    Rugăciunea Papei Leon XIII către Sfântul Arhanghel Mihail
    http://www.scribd.com/doc/109273788/2-Rug%C4%83ciunea-Papei-Leon-XIII-c%C4%83tre-sf-Mihail-o-profe%C5%A3ie-despre-viitoarea-apostazie-in-Roma

    „Apariţia Fecioarei Maria pe Muntele La Salette”. (Muntele Săliţei – N. T.)
    http://yanush.wordpress.com/2011/12/19/secretul-melaniei/

    MACARIA (1926-1993) este o mare sfântă creştină contemporană care a trăit în Rusia. Ea a avut multe întâlniri cu îngerii şi cu Fecioara Maria.
    http://delalumeadunatesiiarasilalumedate.blogspot.ro/2011/05/macaria-1926-1993-este-o-mare-sfanta.html

    http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-carte/2062-cuvioasa-macaria,-mangaietoarea-celor-suferinzi-durasov,-ghenadie.html


    RăspundețiȘtergere
  19. Draga Camelia, scuze ca iti scriu cu ceva intarziere. Desi nu am intrat decat fugitiv, deocamdata, pe site-urile pe care mi le-ai trimis, iti marturisesc ca ma bucur mult ca mi-ai trimis "documentatie" despre Unchiul Mihai. Marturisesc ca mi s-a vorbit despre el cu mult respect, dragoste si admiratie. Ghida cu care am fost la Medjugorje l-a cunoscut personal, fiind o apropiata a lui. L-a vizitat des. O alta persoana mi-a promis o carte cu meditatiile lui dar, din pacate, nu a mai ajuns la mine cartea aceea. Ceea ce mi s-a spus despre el, despre viata lui, m-a cucerit (de altfel ca toate sufletele care s-au pus in totalitate in slujba Creatorului). Nu stiam litania Sfantului Arhanghel Mihail, iti multumesc mult si pentru ea. Postarile imi iau destul de mult timp (ma refer la scrierea textelor, uneori destul de lungi si, de asemenea, la prelucrarea imaginilor pe care le postez pe bloguri. Daca as citi mai mult ceea ce mi se ofera ( si sunt subiecte din abundenta), atunci nu as mai avea timp sa scriu, sa intretin blogul. N-as vrea sa renunt nici la una, nici la alta, si totusi... Deocamndata merge asa, cand altele vor fi planurile pentru mine, sper sa fiu capabila sa le inteleg - pentru a le urma.
    Si despre aparitia Fecioarei Maria de pe muntele La Salette am articole cuprinzatoare, ma gandeam ca poate o sa reusesc sa scriu si despre ele, candva.
    Eu iti multumesc pentru tot ce imi oferi si sper ca macar o parte din cititorii bolgului sa intre si ei pe aceste site-uri, atat de pline de bogatii spirituale.
    Te imbratisez cu mult drag. Dar ce imbratisare este a mea, in comparatie cu imbratisarea Materna si Speciala a Mamei Ceresti, care, sunt convinsa, te copleseste de bucurie, de pace, de iubire, de credinta...

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.