vineri, 12 octombrie 2012

ADEVARATUL POST (din mesajele primite de Maria Valtorta)


Maria Valtorta
   Maria Valtorta (1897-1961) a fost vizionara si scriitoare mistica italiana. A apartinut Ordinului Tertiar Franciscan si Ordinului Tertiar al Servilor Mariei.
   La 23 de ani, in timp ce mergea pe strada impreuna cu mama sa,  ea a fost agresata de un tanar dezechilibrat, care a lovit-o violent cu o ranga in spate. A stat in pat trei luni si sanatatea i-a fost afectata pentru toata viata. In 1931, dupa exemplulu Sfintei Tereza a Pruncului Isus, s-a oferit Domnului Iubirii Milostive si Dreptatii Divine, ca victima de ispasire pentru pacatele oamenilor. Ca urmare, sanatatea i s-a deteriorat progresiv si, din 1934, a ramas tintuita definitiv pe patul de suferinta, pana in momentul mortii, adica 27 de ani. Din 1943 a inceput sa aiba viziuni si sa scrie "sub dictare", umpland 122 de caiete, aproape 15.000 de pagini, cu descrierea viziunilor si revelatiilor primite intre anii 1943 - 1951. Din aceste 122 de caiete a fost editata opera principala in 10 volume sub titlul "Il poema dell'Uomo-Dio" (poemul Omului-Dumnezeu) sau, in franceza "L'Evangele, tel qu'il m'a ete revele" (Evanghelia asa cum mi-a fost revelata) si apoi "I Quaderni", in trei volume.

                                                                   Din mesajele primite de Maria Valtorta:

   Isus spune: "Reprosurile voastre nedrepte urca la tronul Meu si, daca pacatul Ma ofenseaza ca o murdarie aruncata desavarsirii Mele, reprosurile voastre nemeritate si lipsite de respect sunt ca un fum care Ma supara si Ma face sa Ma indepartez tot mai mult de voi, ca sa-l evit.
   V-ati rugat? Ati mers la biserica? Ati postit? V-ati ferit sa ucideti si sa furati? Ce ati facum mai mult decat datoria voastra stricta? Si cum ati 
facut-o?
   Cum v-ati rugat si pentru ce? V-ati rugat cu sufletul absent sau cu sufletul murdarit de ura, si aproape intotdeauna pentru interesele voastre personale si, deci, egoiste. Asadar, rugaciunea voastra era lipsita de iubire. Cum vreti sa Mi-o fi putut oferi daca nu aveti cupa de aur in care s-o puneti si s-o inaltati spre tronul Meu?
   Ati mers la biserica? Cum si pentru ce? Din obisnuinta, din ipocrizie, pentru cleveteli. Cate cleveteli, chiar si in sfantul templu al Dumnezeului vostru, in fata Mea care sunt nimicit in sacramentul Iubirii pentru a va invata la ce devotament trebuie sa ajungeti pentru a fi placuti Parintelui Vesnic si folositori fratilor si surorilor voastre!
   Ati postit? Din pacate, posturile voastre, cand intr-adevar le tineti, sunt atat de neinsemnate, nu in privinta cantitatii, ci a spiritualitatii! Va refuzati o bucata de paine si apoi va satisfaceti lacomia mancand in exces. Tineti posturile fara vointa de a iubi, ci doar de teama de pedeapsa divina. Dar nu stiti ca este mai bine sa renuntati la o vorba rea, decat sa renuntati la mancare?
   V-ati ferit sa ucideti sau sa furati? O! Dar nu pentru Mine! De frica inchisorilor voastre. Iata de ce. Iar aceasta frica nu  va retine intotdeauna. Si apoi, credeti ca este o deosebire atat de mare intre cel care ucide un alt suflet atragandu-l la rau sau care ucide o reputatie, sau care fura un post, o sotie de la sotul ei sau un copil de la parintii sai, si cel care loveste cu cutitul sau fura o poseta? De fapt, adevarat va spun ca intre cel care ucide un trup intr-o pornire de manie si cel care ucide un suflet sau o reputatie printr-o actiune lenta si premeditata, si intre cel care fura o poseta si cel care fura o persoana de la familia ei, cei care se fac vinovati fata de spirit sunt mult mai vinovati decat ceilalti. Acesta este adevarul.
   Pentru ca va iubesc si pentru a va ajuta, o, copii mizerabili, care va faceti voi insiva tot raul din cauza caruia muriti, vreau ca voi sa va impuneti un cu totul altfel de post, o cu totul altfel de rugaciunie, un cu totul alt mod de a actiona. Sa faceti sa posteasca simturile voastre, o, creaturi infometate de orice forma de senzualitate; sa stiti sa va rugati prin faptele voastre mai mult decat cu buzele voastre; sa actionati asa cum v-am spus Eu sa actionati, Eu si nimeni altcineva, pentru ca nu este decat un singur Invatator si acela sunt Eu, Inteligenta, Dreptatea, Caritatea.
   Cum s-ar mai schimba atunci totul pentru voi! N-ati mai fi bastarzii, strainii, razvratitii Domnului vostru, ci ati fi din nou copiii Mei, ati fi din nou bucuria Mea, iar Eu bucuria voastra. Si cat de indepartat v-ar parea atunci timpul in care rataceati ca niste oi pierdute pe care toti trecatorii le lovesc sau de care oricine isi poate permite sa rada ca de niste nebuni care traiesc din pomana pe care le-o obtine mizeria lor de care ceilalti isi bat joc.
   Reveniti la Domnul Dumnezeul vostru. Ora este plina. Plina in toate felurile. Sunt patru cupe pline, doua divine si doua infernale. In acestea din urma sunt masacre pentru pamant si moarte pentru spirit. In cupele divine, intr-una dintre ele, este Dreptatea si in cealalta, Milostivirea. Depinde de voi, care atrageti prin actiunile voastre valurile debordante ale cupelor infernale, sa faceti in asa fel incat cupa pedepsei - Dreptatea Divina - sa nu se goleasca asupra voastra, ci mai degraba Milostivirea Mea sa fie aceea care se revarsa asupra lumii care moare, asupra oamenilor care mor, asupra spiritului care moare.
   Veniti la Salvatorul vostru. Veti gasi in Inima Mea deschisa, care vorbeste despre iubire, ceea ce voi ati delapidat: iubvirea. Daca veti iubi, veti fi salvati. Totul este usor pentru cel care iubeste si totul ii este iertat celui care iubeste. Eu sunt Cristos care a iertat-o pe pacatoasa, pentru ca a iubit mult. Eu sunt acelasi si nu Ma schimb. Sunt aici, aplecat asupra voastra, ca un tata asupra patului copilului sau bolnav si ca un medic asupra unui infirm, pentru a va salva din nou, pentru a va salva mereu.
   Lasati-va stransi in bratele Dumnezeului vostru, lasati-va tratati de Medicul vostru, lasati-va salvati de Salvatorul vostru. Eu nu cer decat aceasta: ca voi sa va lasati salvati de Mine venind la Mine cu sufletul vostru bolnav, dar plin de bunavointa.
   Mainile Mele care i-au vindecat pe leprosi, inainte ca martiriul pe cruce sa le fi facut de doua ori sfinte, pe langa natura lor de maini dumnezeiesti, revarsa din ranile glorioase ale palmelor, apa care purifica si balsmaul care sfinteste.
   Veniti la Mine.
   Va indemn ca Invatator. 
   Va rog ca cineva care va iubeste cu o iubire atat de mare incat doar in Cer ii veti putea vedea imensitatea fara a fi zdrobiti de ea.
                      (din I Quderni del 1943, de Maria Valtorta - "Regina Pacis" nr.174)


 Cartea in trei volume (editie in limba romana)    "EVANGHELIA ASA CUM MI-A FOST REVELATA", este ediţia integrală a celei mai însemnate opere a Mariei Valtorta.   Povesteşte naşterea şi copilăria Fecioarei Maria şi ale Fiului Său Isus, cei trei ani ai vieţii publice a Lui Isus (aceasta constituind partea cea mai extinsă), patima, moartea, învierea şi înălţarea Sa, începuturile Bisericii şi adormirea Mariei.
  Elevată ca stil literar, opera descrie peisaje, locuri, persoane, evenimente, cu vivacitatea unei reprezentaţii; schiţează caractere şi situaţii cu abilitate introspectivă; expune bucurii şi drame cu simţul celui care participă la evenimente; dă informaţii asupra caracteristicilor mediului, cutumelor, rânduielilor, culturilor, cu nişte amănunte de netăgăduit. Prin captivanta povestire a vieţii pământeşti a Mântuitorului, bogată în discursuri şi dialoguri, opera ilustrează întreaga învăţătură a creştinismului în conformitate cu ortodoxia catolică.
   „Prin îmbinarea armonioasă a unor daruri de la natură şi a unor daruri mistice – aşa scria venerabilul Gabriel M. Allegra, ilustru estimator al operei valtortiene – se explică această capodoperă a literaturii religioase italiene şi, aş putea spune, a literaturii creştine mondiale”.
                                                 http://www.operedimariavaltorta.it/edizione-rumena


  Despre viata Mariei Valtorta si cateva din mesajele primite, puteti gasi la eticheta:

6 comentarii:

  1. e tradusa opera integrala? Eu de la editura din Italia am gasit doar pana la volumul 7. Daca stiti de unde pot lua ultimele trei volume va rog mult sa ma ajutati! Le astept de mult. Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in romana ai gasit ?pe pagina lor scrie stoc 0...unde pot gasi cartile in romana online sau tiparite ? multumesc

      Ștergere
    2. in romana ai gasit ?pe pagina lor scrie stoc 0...unde pot gasi cartile in romana online sau tiparite ? multumesc

      Ștergere
    3. Eventual mai poti incerca la o adresa de unde eu mi-am mai procurat niste carti.
      Nu am numar de telefon, doar o adresa de casuta postala:

      NEGOITA ELENA
      Oficiul Postal nr.9, Cod 024210, Casuta Postala 31 - Bucuresti - Sector 2
      S-ar putea sa aiba volumele Mariei Valtorta in limba romana.

      Ștergere
  2. Imi pare rau ca nu iti pot oferi un raspuns. Eu am citit fragmente din aceasta carte in revista "Regina Pacis".
    Incearca la adresa de mai jos. Daca nu au cartea, poate poti primi relatii mai multe decat iti pot eu oferi.

    RĂDOI DANIELA - LIBRĂRIA "SF TEREZA"
    STR. EPISCOP PAVEL, 4
    410210 - ORADEA
    JUD. BIHOR
    TEL 0259 451 451

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt pana acum doar 7 volume aparute in romana.Eu le-am cumparat prin cineva din italia.continutul si valoarea lor spirituala mi-au intrecut orice asteptare.intelegerea sf.scripturi,a crestinismului,a misiunii si izbavirea cristianica se dezvolta pe intelesul fiecaruia.E cu adevarat o carte unica.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.