vineri, 10 august 2012

SI SECRETELE?

  de Soral Emmanuel 


   Dintre multiplele speculatii cu privire la viitor, care obsedeaza atat de mult lumea de astazi, un singur lucru este sigur 100%: vom fi foarte surprinsi de ceea ce pregateste  Domnul, toti, fara exceptie.
   La Medjugorje, Ivanka este fara indoiala vizionara care cunoaste cele mai multe lucruri despre viitor, caci Maria a pus-o sa scrie caiete intregi despre viitorul lumii. 
( 1 ). Vicka este de asemenea bine informata, caci Sfanta Fecioara i-a incredintat si ei cateva lucruri, in 1985, dupa ce 
i-a dezvaluit povestea propriei Sale vieti, prin cuvinte si imagini.
   Mirjana cunoaste data exacta a fiecarui secret, dupa cum rezulta din declaratiile facute parintelui Tomislav Vlasic, in 1983. ( 2 )
   Mi-am pus adesea intrebarea de ce Sfanta Fecioara, de obicei atat de clara si de directa in interventiile Sale, simte nevoia de a face cunoscut lumii ca incredinteaza secrete unor inimi de copii? Ea este indeajuns de fina, pentru a putea prevedea anumite  reactii marcate de curiozitate, de agitatie, de teama poate. Nu putea ea sa incredinteze aceste secrete vizionarilor, fara ca noi sa stim? Multi dintre pastorii Bisericii dovedesc o slabiciune in fata secretelor, si adesea aceasta problema ii pune in impas. "Ah, daca eram in locul Sfintei Fecioare, eu nu..."
   Da, Sfanta Fecioara vine cateodata sa ne deranjeze pastoratiile.
   Maria incredinteaza secrete, pentru ca ea este Mama si inca Mama in chip dumnezeiesc. Secretele sunt un act de pura iubire materna din partea Ei. Printre mesajele pe care le-a pregatit pentru noi, unele sunt ceva mai greu de primit. Si noi nu suntem inca pregatiti. Ea stie ca la cuvantul "secret", noi ne vom scoate antenele, vom pandi momentul revelarii si vom da o mare importanta continutului acelui cuvant. Atunci cand un copil se plictiseste, el nu asculta nimic si refuza dialogul, dar este suficient sa-i promiti un secret, pentru ca brusc sa-i sclipeasca ochii. Interesul sau provocat dintr-odata, permite deschiderea dialogului si atunci i se poate spune acel lucru foarte important pe care trebuie sa-l stie. Fie el placut, fie... dureros.
   Daca mesajele sunt importante, secretele au un alt ordin de insemnatate, un ordin escatologic. Realizarea lor poate zgudui lumea, ca niciodata inainte. Mesajele sunt o scoala, dar secretele privesc in mod direct planul Lui Dumnezeu pentru omenire. Atunci cand parintele Tomislav i-a intrebat pe vizionari de ce Sfanta Fecioara a spus: "Am venit sa chem lumea la convertire pentru ultima oara" si "Acestea sunt ultimele Mele aparitii pe pamant", ei au raspuns ca nu puteau sa-i spuna de ce, caci atunci i-ar fi dezvaluit ceva din secrete.
   Dand secrete, Maria nu este numai Mama in chip dumnezeiesc, Ea este si Regina in chip dumnezeiesc. Ochii Ei se cufunda in legile Lui Dumnezeu, ea priveste cu mult deasupra campului nostru vizual si stie din experienta, din viata Ei de pe pamant, ca a incredinta secrete celor apropiati nu este ceva nou pentru Dumnezeu, in istoria mantuirii. Toti indragostitii au secrete, iar Dumnezeu este atat de indragostit de om! Intimitatea de iubire cu El, nu poate decat sa atraga secretele Sale! La Medjugorje ca si la Fatima, El a ales un punct de impact privilegiat, pentru a atinge pamantul nostru cu intimitatea Iubirii Sale si acest  punct de impact trece prin cei sase vizionari, pentru a se extinde asupra intregii parohii si apoi asupra intregii lumi. In Trupul Mistic al Lui Cristos, daca mana atinge ceva, toate madularele participa la aceasta atingere.
   La sosirea mea in Medjugorje, nu puteam intelege de ce ideea secretelor imi provoca atat de multa bucurie, o bucurie supranaturala. Pe masura ce bucuria mea creste, inteleg un piculet si de ce se intampla astfel. Secretele ne ajuta! Ele arata ca Dumnezeu are totul in mana, ca El controleaza lumea, ca este Rege, Stapan peste vremuri, si ca nu suntem orfani, lasati in voia fatalitatilor absurde ale statisticienilor. 
   Lumea este condusa de o Inima! Soarta mea este in mana unui Rege al Iubirii!
   Unele secrete contin pedepse (cum este, fara indoiala, cazul ultimelor trei date Mirjanei). Eu multumesc si pentru ele, caci daca as fi mama si as vedea viata copilului meu amenintata de o cangrena, ii voi taia piciorul pentru a-i salva viata. Cruzime a mintii? Nu! Iubire materna in actiune! daca cangrena, ciuma, SIDA, disperarea, au contaminat firea mea pacatoasa, atunci eu multumesc Lui Dumnezeu pentru manifestarea geniala a milei Sale, in scopul de a opri raul inainte ca pacatul meu sa ma arunce in moartea vesnica. Si nu pot decat sa-L binecuvantez pe Isus de pe Cruce, pentru Iubirea Sa nemasurata, El despre care Isaia a spus: Pedeapsa care ne aduce pacea, este asupra Lui." Pacea noastra, iata dorinta Lui Dumnezeu.
   Imaginea unui Dumnezeu care pedepseste, este o inventie satanica, eu nu cunosc decat pe Isus, si pe Isus rastignit, Care s-a facut pacat pentru a ma elibera de pacat si de moarte. Dumnezeu nu este decat Mantuitor, iar pedeapsa ( etimologic, corectia  aplicata de un tata) este inca una din inventiile Sale, pentru a oferi un ultim colac de salvare copilului care a preferat pacatul in locul Luminii. Suntem atat de abili in a impiedica Mila Divina, incat adesea pentru a ne aduce pacea, Lui Dumnezeu nu-I mai ramane alta posibilitate, decat pedeapsa. Daca ar trebui sa alegem intre Iad si pedeapsa... desigur, pedeapsa este de dorit.
   Si pentru ca vorbim de pedeapsa, sa deschidem ochii: nu suntem noi chiar in mijlocul ei? In ce alta epoca a istoriei am vazut tineri si copii ( 2 ) sinucigandu-se cu miile, in agonia sufletului si a inimii, pentru a nu aminti decat aceasta plaga? S-a mai atins vreodata cifra de saizeci de milioane de martiri pe an ( 3 )?
   Acestea imi amintesc de o cugetare a Marthei Robin, spusa unui preot,  prieten al comunitatii noastre: "Profetia din Apocalips cu privire la moartea a doua treimi dintre oameni, nu este legata de un razboi atomic sau de o alta catastrofa, ci de o moarte spirituala."
   Rugaciunea si postul pot atenua, chiar impiedica pedepsele; este cazul celui de-al saptelea secret de la Medjugorje ( 4 ).
   Cel mai frumos exemplu in aceasta privinta este, pentru mine,  ceea ce s-a intamplat in 1947, atunci cand Franta se gasea pe marginea prapastiei. Mari greve paralizau intreaga tara. Catastrofa era iminenta. Intr-o dimineata, la Chateuneuf-de-Galaure, parintele Finet deschide ziarele, si moralul ii scade din ce in ce, pana sub 0. Era 8 decembrie. Ca de obicei, el merge la ferma pentru a vorbi si a se ruga cu Marthe Robin. El ii expune in detaliu starea alarmanta a Frantei si concluzioneaza:
   - Marthe, Franta e terminata!
   - Nu, parinte, raspunde Marthe pe un ton vesel. Franta nu este cum ziceti! Caci Preasfanta Fecioara va aparea unor copilasi, iar Franta va fi salvata.
   Era ora zece dimineata. Parintele Finet iese de la Marth si isi continua activitatea, intrigat.
   La ora treisprezece, in aceeasi zi, Preacurata a aparut unui grup de patru fetite in biserica din L'Ile Bouchard in Touraine. "In aceste zile Franta este in mare pericol, le-a spus Ea, rugati-va!"  In zilele urmatoare, Maica Rugaciunii le invata cum sa spuna Rozariul, sa se roage pentru pacatosi si sa-si faca semnul crucii.
   Zece zile mai tarziu, grevele erau oprite, amenintarea comunista era indepartata, tara putea sa se gandeasca la reconstructie. Pentru aceasta, Sfanta Fecioara gasise patru fetite... si o mare sfanta care, zi si noapte, se oferea Lui Dumnezeu ca victima, pentru a indeparta din tara acel rod al pacatului care este moartea ( 5 ).
   Marele secret al Sfintei Fecioare la Medjugorje? Lasati-ma sa vi-l soptesc la ureche: "Rugaciunea este singurul mijloc de a salva specia umana."
________________________________
( 1 ) Mirjana afirma ca alegerea datei de 18 martie pentru aparitia sa anuala, nu are nici o legatura cu aniversarea ei. " Dupa revelarea secretelor, mi-a spus ea, vom vedea de ce aceasta data este importanta pentru Sfanta Fecioara. De asemenea, data de 2 a fiecarei luni nu este aleasa arbitrar, vom intelege semnificatia ei mai tarziu, cand secretele vor fi descoperite. Aceasta zi va fi foarte importanta."
( 2 ) In unele scoli din Quebec, parintii sunt infricosati caci, in fiecare clasa, copii de opt, zece, doisprezece ani, se sinucid in cursul anului.
( 3 ) Avorturile, in cursul carora copiii traiesc o tortura atroce a sufletului si a trupului. In fiecare an, un numar de zece ori mai mare decat holocaustul evreilor, comis de catre nazisti...
( 4 ) Mai intai vor fi descoperite cele dintai secrete si ele vor dovedi ca aparitiile sunt adevarate, mi-a spus Jakov. In legatura cu cel de-al treilea secret care priveste "semnul", el a precizat: "L-am vazut, este foarte frumos."
( 5 ) Parintele Finet ne-a marturisit ca Marthe ii impiedicase de mai multe ori pe comunisti sa ia puterea in Franta, in special in mai 1968, cand ea vedea ceea ce se uneltea la Moscova.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.