duminică, 3 iunie 2012

Familie, nu te lasa distrusa !


          (Extrase dintr-o conferinta a Sorei Emmanuel, organizata de Comunitatea Fericirilor pentru "Rusaliile Familiilor", de la Lixieux)
   SATANA VREA SA DISTRUGA FAMILIILE NOASTRE
   La Fatima, la fel ca si in prezent la Medjugorje, Sfanta Fecioara ne spune:
   "Dragi copii, Satana vrea sa distruga familiile voastre, el este foarte activ in aceasta directie."
   Intr-o zi l-am intrebat pe un celebru exorcist, foarte apropiat de Sfantul Parinte: "Dupa 40 de ani de exorcism, dupa parerea dvs., care este cea mai intensa actiune a Satanei astazi in lume?"   El a raspuns: "Distrugerea familiei este cel mai mare obiectiv al sau. Exista planuri satanice, in special prin legile pe care le promulga tarile noastre. Se porneste de la ideea ca pamantul este suprapopulat, ca trebuie limitate nasterile si se legalizeaza, ba chiar se sponsorizeaza avorturile. Apoi sunt toate aceste legi privind divortul, se legalizeaza casatoriile intre persoane de acelasi sex si se prevede autorizarea acestor cupluri sa adopte copii etc. In multe tari legile dispretuiesc celula familiala asa cum a creat-o Dumnezeu."


   SA DEVENIM CONSTIENTI DE ACEASTA AMENINTARE
   Planul Satanei poate fi anulat cu usurinta de cei care se incredinteaza cu totul Lui Dumnezeu si care iau armele propuse de Evanghelie si de Sfanta Fecioara.
   Maica Sfanta ne pune mereu in garda, Ea ne spune:
   "Satana actioneaza in special la tineri, si prin tineri vrea el mai ales sa distruga familiile."
   Multi tineri cauta fericirea tocmai acolo unde ea se pierde. Parintilor le revine misiunea de a le arata copiilor adevarata cale a fericirii.   Sfanta Fecioara spune:
   "Tinerii sunt cea mai mare speranta a Mea."
   Ei trebuie sa stie, deci, despre aceasta extraordinara speranta a Preacuratei. Dar Satana vrea sa rapeasca pacea familiilor. Vine si sugereaza ca sotul nu e bun, ca e insuportabil, ca se poate gasi ceva mai bun in vecini, ca poti divorta pentru ca, in fond, toata lumea o face, ca poti avorta, ca-ti poti insela sotia sau sotul pentru ca, desigur, toata lumea o face. Sfanta Fecioara ne spune:  "Dragi copii, va dati inconstient pe mana Satanei, facand ca toata lumea. Incepand din momentul in care va spuneti: <  Toata lumea o face, deci, pot s-o fac si eu >, deja il lasati pe Dusmanul familiilor voastre sa patrunda in spiritul si in inima voastra."
   Dar daca-L ascultam pe Domnul care ne spune: "Urmeaza-Ma", lasam sa ne patrunda Spiritul Lui Dumnezeu.


  "BOMBE" DE IUBIRE
   De ce este Satana atat de incrancenat in obiectuvul sau "number one" de a distruge familia? Familia este o realitate extraordinara si divina in planul Lui Dumnezeu, ea apartine Creatiei. Celula familiala permite rasei umane sa existe, si fara celula familiala, nu mai poate fi rasa umana. Frumusetea familiei, realitatea sa, izvorasc din insasi viata Treimii, din relatiile dintre Persoanele Treimii. Este un plan divin pe care Domnul il are asupra familiei. Rolul tatalui, al mamei fata de copii, iubirea conjugala, sexualitatea, sunt atat de frumoase in planul Lui Dumnezeu, incat Satana nu poate suporta, el vrea sa distruga tot ceea ce este frumos, deci vrea, evident,  sa distruga celula familiala.
   Din fericire, la Medjugorje, Sfanta Fecioara vine sa ne spuna din nou ca avem arme pentru a-l invinge pe cel care vrea sa ne distruga. Unul dintre marile motive pentru care familia se distruge in ziua de azi, este faptul ca nu suntem constienti ca detinem adevarate "bombe" de iubire pe care Domnul ni le-a lasat: rugaciunea, postul si sacrificiul, sacramentele, lectura Bibliei.


   "RUGACIUNEA SI POSTUL SUNT ARMELE PENTRU OPRIREA RAZBOAIELOR"
   La Medjugorje vin multe persoane care sunt chinuite de destramarea familiilor lor, in special prin cai ale mortii pe care se pare ca au pornit-o  tinerii, prin drog, prin tot felul de cai de perversiune, de intuneric. Multi imi cer  sa intervin la vizionari ca sa se roage pentru ei, fiindca Satana este pe cale sa puna gheara pe familia lor. Eu le raspund: 
   -  "Bineinteles, dar lasati-ma sa va pun o intrebare: Postiti pentru intentiile dumneavoastra?"
    - "Ah, nu, sora, de ce?"
   Primul lucru care trebuie facut este sa ne rugam si sa postim, sunt mijloacele pe care Insusi Isus ni le-a dat in Evanghelie, pentru a-l combate pe cel rau; acestea sunt armele necesare. Incepeti sa va rugati si sa postiti pentru copilul dumneavoastra si veti obtine miracole!
   Luati aceste arme, deveniti constienti ca detineti aceste arme si nu va spuneti: "Sunt prea neinsemnat, prea slab, prea pacatos, toate acestea sunt arme pentru sfinti." Nu, acestea sunt arme pentru cei mai mici dintre noi.
   Parintii nu-si lasa copilul singur in casa daca stiu ca in jur da tarcoale un sadic. Nimeni 
n-ar face asa ceva. Dar astazi cati parinti nu-si lasa copiii fara sa-i previna ca exista un "sadic" care este mai ingrozitor decat toti oamenii sadici despre care se poate citi in ziare? Satana este un inger sadic care vrea sa distruga copiii. Nu-i lasati singuri, inconstienti in fata acestuia, puneti in mainile copiilor vostri arme bune si ei vor fi mai puternici. Binecuvantati-i!
   "Parintii sa-si binecuvanteze in fiecare zi copiii", ne spune Sfanta Fecioara.


   RUGACIUNEA IN FAMILIE
   Vicka, una dintre vizionarele de la Medjugorje, ne transmite cuvintele Sfintei Fecioare:
   "Arma contra Satanei este Rozariul recitat in familie, caci Satana nu poate face nimic impotriva familiei astfel unite in rugaciune." Maria mai spune de asemenea:  "Primul vostru grup de rugaciune, dragi copii,  sa fie familia voastra. Incepeti prin a-i iubi pe cei din propria voastra familie si atunci ii veti putea iubi pe cei care vin in casele voastre."
   Fara rugaciune familia nu poate rezista in ziua de azi si poate ca va veni o zi in care numai familiile crestine vor mai fi inca "familii" in lume. Copiii trebuie sa vada pe tatal si pe mama lor in genunchi in fata Lui Dumnezeu. Nu exista nimic care sa poata uni familiile la fel de mult ca rugaciunea Rozariului. Cea mai eficienta arma contra Satanei este rugaciunea, in special cea a Rozariului. La Medjugorje, Sfanta Fecioara ne invita, de asemenea,  sa purtam obiecte binecuvantate (sfintite) asupra noastra si sa le punem in casele noastre pentru a-l indeparta pe Satana.


   POSTUL
   Postul are o putere extraordinara impotriva raului, caci el atrage haruri nemaiauzite. Bineinteles, copiii nu sunt obligati la post. Si nici bolnavii, dar copiii pot fi initiati inca de mici in spiritul sacrificiului. Orice parinte stie ca un copil care este solicitat sa faca un sacrificiu, are mai multa generozitate decat un adult.


   BIBLIA
   Sfanta Fecioara ne cere, de asemenea, sa plasam Biblia in casa intr-un loc vizibil, pentru ca este Cuvantul Lui Dumnezeu. Cei care vor veni in vizita, in loc sa gaseasca programul de televiziune, vor vedea mai intai Biblia. Lasati-o deschisa si ei vor citi unul sau doua versete impreuna cu dumneavoastra si veti incepe, firesc, sa vorbiti despre Dumnezeu.
   Cand tatal, capul familiei, termina de citit Evanghelia si ia cartea si o saruta, pe Iisus Il saruta. El isi initiaza copilul in iubire fata de Cuvantul Lui Dumnezeu, in iubire fata de Cuvantul Lui Iisus, in dragoste fata de Biblie, el il salveaza de toate aceste minciuni mediatice care vor sa se infiltreze in spiritul lui si in inima lui, ca sa il perverteasca. In loc sa aiba spiritul lumii in inima sa, copilul va avea spiritul Lui Iisus.


   IERTAREA, EUHARISTIA
   Sfanta Fecioara ne invita sa ne spovedim o data pe luna. Nu spuneti: "Nu este preot", pentru ca inca mai sunt, si prin spovada lunara facuta din toata inima voastra,  nu numai ca-i inviorati pe preotii vostri, care sunt uneori in "somaj tehnic" de confesional, ci veti suscita noi vocatii de preoti.


   PARINTII SA-SI CEARA IERTARE
   La Medjugorje vin multi soti si li se sugereaza sa-si aleaga una dintre Liturghiile din cursul pelerinajului lor, pentru a-si pune,  in mod spiritual, verighetele pe patena si a-si reinnoi sacramentul casatoriei, dupa ce si-au cerut reciproc iertare pentru toate certurile pe care le-au avut de zece, douazeci, poate treizeci  sau patruzeci de ani de casatorie. Caci vin uneori persoane casatorite care au treizeci sau patruzeci de ani de casatorie, sau chiar mai mult si descopera ca la Medjugorje este pentru prima oara in viata lor de cuplu cand isi cer unul altuia iertare. Dar ce bucurie, ce reinnoire in viata lor.
   Cand Papa Ioan Paul al II-lea Celebreaza (celebra) Liturghia, el tine mereu ochii plecati asupra altarului si doar intr-un singur moment parcurge cu privirea adunarea, si anume la ofertoriu, ca si cum ar culege toate intentiile, toate suferintele, rugaciunile poporului Lui Dumnezeu, ale intregii omeniri, pentru a le pune pe patena, cu painea si cu vinul. La ofertoriu, puneti spiritula, casatoria voastra, verighetele voastre pe patena, pentru a le oferi Lui Iisus, iar Domnul sa reinnoiasca acest extraordinar sacrament de unire care este casatoria voastra.
   Aduceti-va copiii la Euharistie, ne-o cere Maica Sfanta.  Euharistia sa fie cu adevarat o sarbatoare de familie, mergeti sa luati Trupul si Singele Lui Cristos, impreuna.


  " PUNETI-L PE DUMNEZEU PE PRIMUL LOC IN FAMILIILE VOASTRE" (25.12.91)
   Dumnezeu sa fie in centrul discutiilor voastre, sa fie cu totul prezent, viu in conversatiile voastre, in relatarile, ideile, hotararile voastre, in tot ceea ce puteti spune si trai in prezenta copilului. Cand se iveste o problema, o dificultate in familie, copilul se va intoarce in mod spontan spre Dumnezeu impreuna cu parintii sai pentru a spune: "Doamne, vino in ajutorul nostru."
   Cand aveti de luat vreo hotarare, rugati-va Creatorului vostru, Cel care isi cunoaste foarte bine planul asupra voastra si cereti-i sa incline inima voastra si inteligenta voastra spre hotararea cea mai buna. Copilul sa stie ca atunci cand ai de facut o alegere, i te adresezi Lui Dumnezeu.
   In fata suferintei, a bolii, copilul sa stie ca avem o cruce de purtat si ca o vom oferi in unire cu suferintele Lui Iisus. Astfel el nu va fi nici revoltat, nici disperat, pentru ca va gasi sensul suferintei. Suferinta oferita Lui Dumnezeu, poate face miracole in lume.


   "PARINTII SA-SI FACA TIMP SA FIE CU COPIII !"
   Oare cati copii sunt singuri? In ziua de azi totul merge prea repede si copilul este singur, caci multi parinti cred ca sunt chit fata de copiii lor daca-i coplesesc cu lucruri materiale. Copilul are mai mare nevoie de exemplul parintilor sai, de exemplu  al pacii inimii, al unitatii conjugale, al unitatii in familie. Mama este pazitoarea pacii si a casei, in traditia evreiasca, ca si in traditia crestina. Recitati Enciclicile, scrisorile lui Ioan Paul II asupra familiei si femeii.


   "PARINTII SA NU CEARA DE LA COPIII LOR NIMIC DIN CEEA CE N-AR DA EI INSISI EXEMPLU"
   Eu locuiesc intr-un tinut din Bosnia-Herzegovina unde copiii nu prea au nimic din punct de vedere material. Dar ei sunt mult mai fericiti decat cei din tarile dezvoltate, pentru ca acolo sunt familii care se iubesc. Iar ei au nevoie de iubire, de pacea inimii.
   Invocati Spiritul Sfant atunci cand aveti o problema, cand va rugati in familie, si astfel Dusmanul nu va mai avea loc in ea. Daca le vorbiti copiilor vostri despre Dumnezeu, ei vor fi impregnati de frumusetile, de comorile credintei noastre. Vorbiti-le inca de cand, dupa parerea voastra, ei nici n-ar fi in stare sa inteleaga, fiindca ei capteaza mult mai mult decat ati putea crede. Vorbiti-le despre Cer, despre Purgatoriu si despre Iad, inainte ca societatea sa le vorbeasca despre reincarnare, despre neant sau despre nu stiu ce inventie omeneasca si ca erorile sa inceapa sa se infiltreze in spiritul lor. Vorbiti-le despre adevarul revelat de Evanghelie si de Biserica.


   TELUL FAMILIEI: SFINTENIA
   Cati tineri nu au fost deturnati de la credinta din cauza unui mod gresit de a le fi transmisa, ca pe o morala. Dar ceea ce converteste, este iubirea! Cand copilul, inainte de adolescenta, L-a "gustat" deja pe Dumnezeu in sanul familiei, el este pazit in adancul sau si revine mereu la Dumnezeu.
   Daca nu L-a "gustat" pe Dumnezeu inainte de adolescenta, ce va avea ca masura de comparatie pentru "dulciurile" pe care Satana i le va propune: drogul, sexualitatea total dezordonata, tot felul de muzici... Cum va discerne binele de rau? Dar daca L-a "gustat" pe Dumnezeu, el va spune: Eu am ceva mai mult, Il am pe Dumnezeu. Si avandu-L pe Dumnezeu, am totul !"  Telul vietii familiale nu este nici sanatatea, nici prosperitatea! Oare Sfanta Familie avea vila la sosea sau vreo frumoasa proprietate in suburbiile Nazaretului? Desigur, nu trebuie sa dispretuim lucrurile pamantesti, dar trebuie sa le acordam locul cuvenit in ordinea Lui Dumnezeu. Telul familiei este plinatatea iubirii, adica sfintenia.
   Sotii Martin s-au casatorit dupa ce s-au rugat mult si au ajuns la concluzia ca,  unirea lor prin casatorie era in planul Lui Dumnezeu, apoi s-au rugat sa aiba copii, si-au facut timp sa le vorbeasca despre Dumnezeu copiilor lor, pe care i-au si oferit Lui Dumnezeu. Datorita acestei "rasadnite" o avem noi pe Mica Tereza (Sfanta Tereza a Pruncului Iisus, de Lixieux).


   COMOARA CREDINTEI
   Toti sotii pot face la fel ca sa dea lumii mici Tereze, mici sfinti Francisc, mici Ioan Bosco, mici Parohi de Ars.
   Faceti astfel incat copiii vostri sa "capteze" prin voi toate aceste comori ale credintei, puneti temeliile inca din sanul mamei. Cu cat copilul este mai mic, cu atat impactul asupra lui este mai mare. Mama trebuie sa se roage cu copilul ei chiar de cand il poarta in sanul sau, copilul s-o auda pe mama sa adresandu-i-se cu dragoste si astfel ea va pregati un fond de pace in inima copilului sau.
    Nu spuneti: "Am un copil, il voi lasa liber, iar la optsprezece ani isi va alege singur credinta." V-ar veni cumva in minte sa va luati pruncul imediat ce l-ati nascut, sa-l aduceti intr-un orfelinat si sa reveniti, dupa optsprezece ani, sa-i spuneti: "Iata, noi suntem parintii tai, acum alege daca ne vrei de parinti, sau nu!"  Copilul v-ar spune: "Imi pare rau, dar nu v-am vazut niciodata. Nu va cunosc!"
   Cand ii aud pe unii parinti spunand: "Il las pe copilul meu liber, el va alege la optsprezece ani daca vrea sa fie crestin si sa se boteze", plang! Si poate nu sunt singura care plang, caci si Cerul trebuie sa planga. A-l priva pe copil de Dumnezeu dovedeste parerea noastra ca Dumnezeu nu este ce avem mai bun in viata noastra. Daca vom astepta optsprezece ani sa sa i-L propunem pe Dumnezeu, el va fi avut deja timp sa se structureze ca ateu. Asigurati fericirea copiilor vostri, viitorul lor, sfintenia lor,  asigurati-le bucuria, unitatea interioara si exterioara.


   FACETI CE VA INVATA BISERICA
   Supunandu-va Bisericii, mergeti spre sfintenie. Daca va vine greu la inceput, cereti-i ajutor Lui Dumnezeu si veti avea intotdeauna harul de a realiza ceea ce va cere Dumnezeu. Sfanta Fecioara ne spune: "Dragi copii, familiile care-L iau pe Dumnezeu ca Tata si pe Mine ca Mama, nu au a se teme de nimic."   Copilul sa stie ca Tatal in familie este Dumnezeu, ca Mama este Sfanta Fecioara, iar taticul si mamica sunt slujitorii paternitatii si maternitatii care le vine de sus. Ei sunt marturisitorii acestei iubiri a carei sursa este in Cer.
   Intr-o zi am asistat la o convorbire intre  Mirjana, vizionara, si un grup de pelerini. Unul din ei a 
intrebat-o: 
   - "Ce i-ati spune unei tinere insarcinate care n-ar dori sa aiba copilul?"
   Ea a strigat: "Sfanta Fecioara a spus:  "Dragi copii, nu va temeti sa aveti copii, ar trebui mai degraba sa va temeti sa nu aveti !"
   Nu va temeti sa aveti copii. Ori de cate ori veti avea un copil, incredintati-l Tatalui sau din cer, Mamei sale din Cer.
                                                               ("Feu et Lumiere" nr.143 - "Regina Pacis" nr.29)
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.