sâmbătă, 26 mai 2012

Sfanta Fecioara si Rozariul, m-au salvat!


   Promisiunile Mamei noastre din Cer nu sunt desarte. Iata o marturie despre ocrotirea de care s-a bucurat un suflet curat, increzator in Sfanta Fecioara Maria. Credinta si curajul unei tinere, originara din Burundi (Africa), au salvat-o din mainile asa-numitului "monstru din Ardeni", sinistru criminal belgian care viola si ucidea fetite. Tema a revenit in atentia opiniei publice cu ocazia procesului despre care a relatat presa franceza si belgiana (martie-aprilie 2008).

                                       Credinta, inocenta si curaj
   La sfarsitul lui iulie 2003, la jurnalul televizat de pe F3  se difuza un mic reportaj despre o adolescenta de 13 ani care tocmai scapase din mainile lui  Michel Fourniret, 62 de ani,  numit si "monstrul din Ardeni", pentru ca era un "serial killer" (ucigas in serie).  Datorita acestei fetite, care era o catolica pioasa, s-a putut proceda la arestarea ucigasului.
   Camera TV insista asupra mainilor adolescentei care isi trecea mereu degetele peste un rozariu de plastic alb infasurat pe incheietura mainii. Am avut atunci certitudinea ca acest rozariu ii salvase viata, pentru ca se rugase "Bucura-Te Marie" si ceruse ajutorul Sfintei Fecioare, care a ascultat-o si a salvat-o!
   Si iata ca procesul din 2008 de la Charleville-Mezieres, al ucigasului  Fourniret, confirma aceasta convingere.
   In a treia zi a procesului cuplului diabolic in fata Curtii cu juri din Ardeni, audirea s-a deschis cu marturia tinerei Marie-Ascension, salvata in mod miraculos din capcana pe care i-o intinsese Michel Fourniret. Aceasta marturie a celei care pe atunci era o fetita de numai 13 ani, este cutremuratoare. Sprijinita de avocatul sau, imbracata sobru in negru, Marie-Ascension (care implinise 18 ani in mai 2008), statea dreapta, avand infasurat in jurul incheieturii mainii stangi, care se pare ca purtase multa vreme urmele latului cu care fusese legata, un rozariu, semn al credintei sale in Dumnezeu. 
   Aceasta credinta, a spus ea, i-a permis sa reziste fara sa recurga la ajutorul psihologilor. Marie-Ascension a spus,  de asemenea,  ca nu are nevoie de psihologi pentru a suporta amintirea rapirii sale, invocand "harul". Caci patroana lui Marie-Ascension este (potrivit spuselor sale) Fecioara Maria. De fiecare data cand are probleme, ea spune,  in mod sistematic,  aceasta rugaciune: "Sfanta Fecioara, mergi inaintea mea."
   Foarte pioasa, tanara le-a explicat juratilor si presedintelui ca a scapat de Fourniret dupa ce se rugase cu voce tare si o invocase pe Fecioara Maria.
   La 26 iunie 2003. Marie-Asuncion Kirombo, se intorcea acasa, in oraselul Ciney situat in Ardeni, in Belgia meridionala. Iesise ca sa cumpere o ilustrata pe care s-o expedieze unei prietene. De ea s-a apropiat un barbat, cu parul grizonat, care conducea o furgoneta comerciala. Necunoscutul a intrebat-o cum sa ajunga la Manastirea Mont de la Salle. In pofida explicatiilor clare si detaliate, barbatul i-a cerut fetitei sa urce in masina ca sa-i arate mai bine drumul. Marie Asuncion i-a raspuns ca nu putea sa urce in masina unui necunoscut, dar el a insistat. "Nu-ti face griji, sunt profesor de desen si tata de familie. Poti sa fii linistita."  
   Mergeam unul langa altul. Ajunsi in dreptul furgonetei sale, el a deschis portiera din partea pasagerului si m-a invitat cu blandete sa urc, tinandu-ma de umeri. Ezitam intre neincrederea pe care mi-o inspira si datoria de a-i face serviciul de a-i arata drumul."
   Marie-Asuncion, al carei tata, si el profesor, o invatase sa ajute persoaele in dificultate, s-a lasat convinsa si a urcat. Apoi Fourniret a inconjurat masina pentru a se instala la volan.
   "Inainte de a urca, i-am incredintat drumul meu Fecioarei Maria. Am spus:  <Sfanta Fecioara Maria, mergi inaintea mea ca sa nu mi se intample nimic >...
   El nu s-a oprit la Mont-de-la-Salle. Mi-a spus ca va merge pana la  Dinant pentru a ma pedepsi, caci nu-i acordasem incredere. Dar continua sa fie mai degraba amabil. Imi amintesc ca m-a intrebat care mi-e numele si varsta".
   Ea i-a spus ca avea 12 ani, fiindca se speriase brusc, pentru ca barbatul nu pornise spre Dinant. Ii punea intrebari, dar el nu mai vorbea... Marie- Ascension a inceput atunci sa planga in tacere si "sa se roage in inima sa", incepand sa inteleaga capcana in care cazuse:
   - "Credeti in Dumnezeu?"
   - "De ce?", a intrebat-o, iritat, rapitorul.
   - "Pentru ca daca ati crede in Dumnezeu,  nu mi-ati face nici un rau."
   Se pare ca din acel moment Fourniret nu a mai vrut sa raspunda la intrebarile ei. Cand a vazut ca el nu mai vrea sa-i vorbeasca,  Marie-Ascension a inceput sa se roage cu voce tare...  De atunci, tonul lui n-a mai fost acelasi: la un moment dat, Fourniret s-a oprit si i-a spus:
   - "Ma agasezi cu rugaciunile tale!"
   Si ucigasul in serie a luat-o pe un drum laturalnic, a oprit motorul si a dus-o in partea din spate a furgonetei. Avea aerul unui om intr-adevar rau: nu mai ramasese nimic, a confirmat adolescenta, din cel care se prezentase ca profesor de desen de 61 de ani, inofensiv!
   Rapitorul de copii a inceput sa-i lege picioarele victimei sale, stangand puternic legaturile si spunandu-i:
   - "Da-mi mainile, ca altfel te lovesc!"
   - "De ce faceti asta?"
   I-a raspuns:
   - "Tu trebuie sa-mi dai placere, daca nu, nu te vei mai intoarce!"
   "Eram uimita, pana atunci nu stiam ce voia sa faca cu mine",  povesteste nevinovata Marie-Ascension, la bara martorilor. Atunci adolescenta a inceput sa tipe iar el o strangea de gat spunandu-i:
   - "Daca tipi, te omor!"
   Marie-Ascension l-a intrebat atunci pe rapitor daca facea partea din banda lui Marc Dutroux  ( Marcel Dutroux conducea o banda care rapea si ucidea copii, dupa ce-i violenta. A fost condamnat la inchisoare pe viata, in Belgia).
   - "Nu, sunt cu mult mai rau decat Dutroux!",  a afirmat el in timp ce strangea un lat in jurul incheieturilor mainilor copilei inspaimantate. Apoi si-a continuat drumul spre sinistra locuinta unde  ucisese deja cel putin vreo douasprezece fetite.
   In spate, Marie-Ascenion se ruga incontinuu cu glas tare, "din toate puterile", dupa cum a precizat ea. Si a observat atunci o harta rutiera a Tarilor de Jos a Belgiei si a Frantei. "Mi-am spus ca se sfarsise. Mi-am vazut intreaga viata trecandu-mi prin fata ochilor".   
   La o intrebare a unuia dintre consilierii sai, ea a adaugat: "M-am gandit la ceea ce nu facusem corect, la parintii mei care reusisera sa plece vii din Burundi si pe care-i voi deceptiona lasandu-ma ucisa astfel."
   Deodata, legaturile stranse, care-i inclestau picioarele, s-au largit, ea si le-a eliberat si apoi, cu dintii, a reusit sa-si elibereze si mainile.  La usa laterala glisanta a furgonetei Citroen C25, era un buton colorat, avand deasupra inscriptia: "Pentru a deschide, apasati aici." Ea a apasat. "Usa s-a deschis cu un asemenea zgomot incat m-am temut ca el l-a auzit", povesteste Marie-Ascension, dar ea n-a sarit imediat, caci masina avea viteza. "Nu indrazneam sa sar...", isi aminteste.
   Si atunci a avut loc oprirea providentiala: la un stop de la intersectia Mesnil-Saint-Blaise, singurul panou stop care exista pe distanta de 16 km parcursi de furgoneta, cum va explica inspectorul de politie.  "Furgoneta abia se oprise, a explicat Marie-Ascension, inca aveam un picior inauntru cand a pornit din nou". Dar ea a reusit sa sara si sa fuga fara ca Fouriret sa observa! El a luat-o spre Beauraing, in timp ce ea fugea in sens opus. "Am facut semn unei automobiliste, care a oprit: era Stephanie Janton", o femeie a carei prezenta de spirit va duce la prinderea lui  Michel Fourniret. 
   "Marie-Ascension,povesteste Stephanie Janton, mi-a explicat cum incercase acesta s-o rapeasca. Mi-a aratat urma latului pe incheieturile mainilor. Voia s-o duca acasa, la Ciney. dar eu am luat-o spre Beauraing deoarece consideram ca trebuie sa dau urgent alerta la cel mai apropiat birou de politie. Pe drum, am vazut venind, in sens invers,  o masina pe care Marie-Ascension a crezut ca o recunoaste de departe ca fiind aceea a rapitorului ei. Cand a trecut pe langa noi, ea a fost sigura de acest lucru."
   Stephanie Janton a notat marca si numarul de inmatriculare al furgonetei.
   Politia a reactionat promt, pentru ca s-a dus direct la domiciliul lui Michel Fourniret. El nu se intorsese inca, dar cand a sosit, politia l-a ridicat foarte repede, impreuna cu toate indiciile care se mai aflau inca in masina, printre care cartea postala pe care Marie-Ascension o cumparase pentru prietena sa... Si astfel au inceput cercetarile.


"Ati salvat vieti"
   Avocatul general Francis Nachbar s-a inclinat in fata martorei:"V-ati salvat viata si pe aceea a altor multe fete. Pentru aceasta vreau sa va felicit si sa va multumesc."
   Pe parcursul intregii depozitii, Fourniret parea ca doarme, nemiscat, cu ochii inchisi. Inaintea marturiei, el spusese din nou ca va refuza sa vorbeasca despre acest caz si despre celelalte, daca i se refuza procesul cu usile inchise , pe care il ceruse.
   Dupa amiaza, Presedintele curtii a citit o scrisoare a ucigasului in serie, catre fiul sau, scrisa in 2005, cand acesta il intrebase ce i-ar face fetei care este la originea prinderii sale:
"Evident ca i-as scoate ochii si i-as smulge membrele, de vie,  cu o nesfarsita placere. Marie-Ascension intruchipeaza o puritate sobra, as pune mana pe ea(...) As fi preferat, evident, sa-i produc suferinte grele, torturi morale si fizice," scrisese acuzatul.  Avocatul general l-a intrebat cum putea sa scrie asemenea "grozavii" propriului sau fiu. "Sunt sigur ca aveti raspunsul la aceasta intrebare, fiindca se pare ca ma cunoasteti bine", a raspuns el.
   Dupa cum scria ziarul "Die Welt" din 23 iulie 2008, chipul tinerei stralucea de o impresionanta pace interioara, ea insasi marturisindu-le parintilor ei: "Rugaciunile mele m-au salvat."
                    Multumire
   Faptul ca Marie-Asuncion a reusit sa scape din ghearele lui Fourniret, a indemnat pe parintii sai si pe prietenii familiei, in numar de vreo patruzeci de persoane, sa dea o Liturghie de multumire la Manastirea Mont de la Salle, aceeasi spre care Fourniret ii spusese fetitei ca voia sa mearga.  Au asistat 400 de persoane. Exemplul tinerei curajoase si evlavioase, a entuziasmat populatia locala. O fata care, intr-um moment de mare pericol, a recurs la Sfanta Fecioara, a primit ajutorul nepretuit al Acesteia.
   Nu este evident ca Sfanta Fecioara a onorat promisiunile a 7-a si a 8-a facute Fericitului Alain de La Roche cu privire la recitarea  Rozariului?
   Promisiunea a 7-a: "Cel care Mi se recomanda prin Rozariu, nu va pieri."
   Promisiunea a 8-a: "Celor care recita Rozariul Meu le promit ocrotirea Mea speciala."
   Si, de asemenea, Mesajul din 25 februarie 1988 al Sfintei Fecioare Maria dat la Medjugorje: "Dragi copii, si astazi as vrea sa va chem la rugaciune si la incredintarea totala Lui Dumnezeu,(...) De aceea, copilasilor, nu va temeti !  Daca va rugati, satana nu va poate face nici un rau, caci sunteti copiii Lui Dumnezeu si Eu veghez asupra voastra. Rugati-va!  Rozariul sa fie intotdeauna in miinile voastre, semnul pentru satana ca voi Imi apartineti."
   Iti multumim, draga Mama Maria!
                                                  ("Stella Maris" nr.448 - "Regina Pacis" nr. 206)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.