marți, 3 aprilie 2012

VEI INVIA PE CEI MORTI !

      de Sora Emmanuel
                                                                                         
Rugati-va !

    Rolul meu nu este de a scotoci prin lazile de gunoi ale Medjugorje-lui (omniprezente si mereu pline pana la refuz) pentru a expune ceea ce este urat. Dimpotriva, asemenea cautatorului de perle, eu sper sa aduc la lumina zilei lucruri minunate, astfel incat o frumoasa rugaciune de multumire sa se inalte spre Dumnezeu.
    Aceasta selectie de reportaje nu trebuie sa faca din noi niste naivi convinsi ca totul este roz in acest sat sfant! Exista roz, desigur, ca si rosu, albastru, dar de asemenea si negru.
    Deunazi, varul Vickai, Karlo, imi spunea:
    - Cand eram copil si hoinaream seara, auzeam fiecare familie spunand Rozariul. Mergeam in ritmul rugaciunilor de "Tatal Nostru" si "Bucura-Te Marie" ce ieseau prin fiecare fereastra. Astazi, daca merg pe langa aceleasi ferestre, aud zgomotul televizoarelor si aceasta ma intristeaza.  Nu recunoastem timpul in care "suntem vizitati", este grav.
                                                          Parintele Jozo constata si el:
Rugati-va!
    - In familii, televizorul a inlocuit rugaciunea. Ceea ce Islamul si comunismul nu au reusit sa faca timp de secole impotriva credintei poporului,  banii au reusit in zece ani... Aceste doua remarci, dintre atatea altele,  alcatuiesc ecoul strigatului Gospei: "Nu abandonati rugaciunea! Veti fi pierduti!"  Fara rugaciune noi nu avem viata, suntem niste morti ambulanti. Fara rugaciune, inimile noastre sunt incapabile de iubire.
    La inceputul aparitiilor, Gospa le-a revelat vizionarilor lucruri deosebit de interesante despre realitatea Cerului si a Purgatoriului. In Cer, intre cei alesi exista relatii de iubire foarte personale. Ei se cunosc in lumina deplina a Lui Dumnezeu, de la suflet la suflet si comunica intre ei intr-un mod necunoscut aici la noi. Fiecare stie cine s-a rugat pentru el atunci cand traia pe pamant sau suferea in Purgatoriu, iar Domnul ingaduie ca intre acest ales si "binefacatorul" sau, sa existe o legatura vesnica si foarte speciala, in sanul Trupului  Mistic.
Rugati-va !
      Daca spun astazi doar aceste cuvinte :"Tata, binecuvinteaza-l pe Jacques in incercarea sa", Jacques si cu mine vom avea pentru totdeauna in cer o relatie de iubire. Aceste cateva cuvinte si harul pe care aceasta rugaciune il va fi atras asupra lui, vor fi in inima sa o sursa inepuizabila de uimire si de bucurie, caci gradul atins de el in slava va fi crescut prin acest har. In Cer, vom cunoaste cu exactitate si cel mai mic sacrificiu, cea mai mica rugaciune pe care altii (oameni dar si ingeri) le-au facut pentru noi. Ne vom bucura de tot felul de favoruri din partea Lui Dumnezeu si vom sti cine ni le-a obtinut, cum, cand si cu ce pret. Vom intelege atunci valoarea nemaipomenita, inestimabila si a celei mai mici rugaciuni. Ni se vor deschide ochii in ceea ce priveste splendoarea Comuniunii Sfintilor.
    Sufletul care nu se roaga, nu se poate decide el insusi pentru convertire, pentru a termina cu un  anumit pacat, pentru a se autodepasi in caritate, pentru a se elibera de puterea banilor, pentru a ierta un dusman, etc.
Rugati-va !
 Acest suflet este inert. El face parte din acei "copii morti care sunt in sanul Bisericii",  dupa cuvintele Sfintei Catarina de Sienna. In schimb, eu ii pot obtine cu rugaciunea mea acele miscari spre bine pe care acest suflet nu le poate produce. Intr-o zi, acel suflet va lua o decizie buna si aceasta-i va salva viata.  Cine-i va fi obtinut acel har?  El nu va sti decat in Cer.
    Astfel, chiar si in mijlocul contemplarii fericite, care va fi bucuria noastra eterna, fericirea alesilor va fi impletita cu aceste legaturi de iubire  si de recunostinta unii catre altii. Minune a Trupului Mistic!
    Cand cineva paraseste lumea si se consacra rugaciunii, el alege atunci sa se specializeze intr-o meserie minunata: invierea mortilor.  M-am intrebat adesea de ce nimeni nu pune in aplicare aceasta porunca atat de clara a Lui Isus:"Inviati-i pe cei morti!" Unde este Lazar cel contemporan cu noi, care sa spuna: "Eram mort de patru zile cand cineva mi-a spus: Ridica-te!"
    Nu,  Isus nu ne cere sa mergem in cimitire si sa strigam: "Hei! Voi, cei dinauntru, treziti-va! Toata lumea in picioare!"     Este vorba de altceva.
Rugati-va !
    Maria de la Medjugorje mi-a dat cheia problemei: fiecare din rugaciunile mele  va atinge un paralizat cu sufletul pentru a-l pune pe picioare. Iar atunci cand voi ajunge in Cer, el va sari ca un cerb si ne vom imbratisa cu bucurie pentru ca fusese mort si a revenit la viata. Voi afla de asemenea ca,  daca nu m-am prabusit cand eram la mare incercare, este pentru ca altcineva s-a rugat pentru mine.
    Preferand televizorul in locul rugaciunii (1),  incetam sa mai ascultam strigatul celor morti. Cine le va veni in ajutor? Satan este cel care vrea sa faca din noi niste apatici ai ecranului, consumatori de vid,  maniaci ai trecerii continue de pe un canal pe altul. La Medjugorje, o parte din biserica s-a golit, cand televiziunea a difuzat "Santa Barbara" la ora Liturghiei.  Santa Barbara?  Nu e chiar atat de sfanta pe cat pare!  In Cer exista cu siguranta o sfanta Barbara. Dar, banuiesc ca aceea ne sopeste:
"Nu-i lasa sa-ti fure meseria, nu-i lasa sa-ti fure fericirea: apasa pe "off",  scoate-l din priza si mergi sa-i invii pe cei morti!"

_________________________
(1)  I-am intrebat pe vizionari: Gospa nu ne cere sa  aruncam televizorul. Dar ne cere adesea sa-l inchidem, mai ales pe timpul novenelor care preced marile sarbatori. Si in aceasta privinta, Ea ne lasa liberi, pentru ca noi sa decidem orice lucru din iubire si nu din constrangere.                                                                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.