marți, 24 aprilie 2012

Miracolul de la Soufanieh - Damasc



    Soufanieh, in Damasc (Siria)


      La 27 noiembrie 1982, in casa Myrnei Nazzour, o icoana a Maicii Domnului cu Pruncul, a inceput sa secrete ulei parfumat. Mai inainte cu cateva zile, uleiul a curs din fata si mainile Myrnei. Ea va primi mesaje de la Sfanta Fecioara Maria, chemand la unitate si, in mai multe randuri, va indura suferintele patimilor Lui Iisus. Toate acestea s-au petrecut in fata a nenumarati martori, nu numai in casa Myrnei, ci si in alte parti in lume(...).  (Stella Maris nr.302)
     Faptele initiale sunt relatate intr-o carte intitulata "SOUFANIEH - Les apparitions de Damas" (Soufanieh - Aparitiile de la Damasc) de Christian Ravaz,  prefatata de Rene Laurentin si editata de Editions du Parvis.  Redam in continuare, traducerea catorva fragmente:


      Aceste evenimente se petrec in  Orient. Nu este o poveste din  " O mie si  una de nopti". Suntem in Damasc, orasul in care Saul urma sa persecute primii crestini si a ajuns... crestin, doborat la pamant de Cristos.  Este un oras arab in care crestinii sunt numerosi, impartiti in diferite confesiuni intre care,  in decursul istoriei, au aparut diferentieri si divergente. Gasim aici toate contrastele Orientului, cu profunde radacini crestine.
Uleiul curs din icoana
      S-a intamplat in 27 noiembrie 1982 in casa Myrnei, locuitoare a cartierului crstin, Soufanieh; o mica icoana ieftina, intr-o rama de plastic, a inceput sa secrete ulei, picatura cu picatura, cat sa umple o farfurioara. Myrna avea 18 ani si era casatorita de 7 luni cu Nicolas. A primit acest ulei ca pe un dar al Lui Dumnezeu. Sotul ei fusese cel care cumparase icoana, cu ocazia unei calatorii in Bulgaria.

      Cu cateva zile inainte ca mica icoana sa secrete ulei (ea a fost ulterior demontata si cercetata atent de politie, care a sondat si peretii casei, fara sa gaseasca nimic suspect - n.t.) din mainile si fata Myrnei a inceput sa curga acelasi fel de ulei, ulei de masline - cum s-a constatat la analiza, iar medicii care au asistat de mai multe ori la acest fenomen, au fost derutati, caci trupul omenesc nu poate produce ulei de masline !
      Onctiunea cu acest ulei, facuta unor bolnavi, a produs vindecari pe care medicii le-au constatat cu uimire.
      Ratiunea se agita si protesteaza contra atator minuni.
Familia Myrnei
      Myrna traieste toate acestea cu simplitate, in viata sa de zi cu zi, pe care aceste fenomene o intrerup si uneori o deranjeaza.(...)
      Ea a avut aparitii ale Sfintei Fecioare si a primit mesaje. A avut stigmate si a primit atunci vocatia de a impartasi suferintele Crucii Lui Cristos. Ea ar fi preferat gloria in loc de Cruce, dar a acceptat Crucea din iubire pentru Domnul.  Asta nu o impiedica sa fie o femeie fermecatoare si o mama tandra.
Casatoria Myrnei
      Sotul ei, atat de putin crestin incat voise chiar sa evite casatoria religioasa, a intrat in harul ei.  Iar Sfanta Fecioara i-a spus Myrnei:
      Eu n-am venit sa despart ! Viata ta conjugala va ramane asa cum este.
      Multimea vine sa se roage la Myrna si Nicolas, aducandu-si si bolnavii. Le invadeaza casa, iar ei se pun la dispozitia lor.(...)
      Biserica ramane prudenta, pentru ca are obiceiul sa astepte. Cu atat mai mult ca la Damasc, Biserica este divizata in mai multe confesiuni. Myrna si Nicolas sunt un cuplu mixt: el ortodox, ea greco-catolica.  Ortodocsii, un moment favorabil acestei icoane, au transferat-o cu mare pompa intr-o biserica. Dar icoana a  redevenit o icoana obisnuita si a fost inapoiata in casa Myrnei cu mult mai putina onoare...

      Numarul vindecarilor este atat de mare incat n-a putut fi intocmit pentru fiecare, un dosar medical si istoric. De altfel, cei apropiati de evenimente, cred ca nu au fost semnalate toate vindecarile (...)  Cea mai mare parte a vindecarilor a avut numerosi martori, unele au avut loc sub ochii tuturor si atunci se putea vedea o multime bucuroasa care aclama Gloria Lui Dumnezeu si-I aducea laude timp de ore intregi. 
      Numarul de crestini, veniti sau reveniti la credinta in acesti ultimi ani, cu ocazia unor astfel de eveimente, este incalculabil. Credulii care afirma ca aceasta nu se poate intampla decat unor persoane simple (un eufemism binevoitor pentru a nu spune: prostute) va trebui, de acum inainte, sa-si revizuiasca prejudecata; pot cita din memorie o lista impresionanta de intelectuali, medici, ingineri, preoti, care au fost bulversati de manifestarile supranaturale si care nu inceteaza de atunci  sa dea marturie, care despre intoarcerea sa la Dumnezeu, care despre atitudinea lui de credinta de acum diferita si mai interiorizata, care despre schimbarea radicala a stilului de viata. (...)  Vremurile credintei superintelectualizate, ale teologilor  "cu pret redus", ale religiei politizate, ale indoielilor institutionalizate, s-au sfarsit.  Poporul Lui Dumnezeu cere numai si numai Adevarul.

      Doctorul Mansour, unul dintre medicii personali ai lui Reagan, pe care l-am cunoscut la Soufanieh, a fost categoric: toate evenimentele din domeniul parapsihologic despre care avea cunostinta, se limitau  la unele manifestari sporadice, si a adaugat:  "Aici, la Soufanieh,  Dumnezeu este Cel care intervine.  " Doctorul Mansour era un credincios putin convins, el s-a convertit fiind martor la o parte dintre aceste evenimente.  In Statele Unite, unde isi exercita profesiunea, da dovada de prozelitism in favoarea evenimentelor de la Soufanieh. (In 1988 i-a invitat pe Myrna si sotul ei, in Statele Unite -  n.t.)

     In noaptea de 24.03.1983 (Bunavestire), Sfanta Fecioara ii apare Myrnei si-i da urmatorul mesaj:
     "Copiii Mei, misiunea mea s-a terminat. In aceasta noapte igerul Mi-a spus: 
< Binecuvantata esti Tu intre femei > iar Eu n-am putut sa-i spun decat:  < Iata roaba Domnului >.  Sunt multumita.  Eu nu merit sa va spun: iertate va sunt pacatele, dar Dumnezeul Meu  a spus-o.  Fondati o Biserica.  N-am spus: construiti o biserica.  Biserica pe care a creat-o Iisus este Una, pentru ca Iisus este Unul.  Biserica este  imparatia cerurilor pe pamant.  Cine a divizat-o, a pacatuit, si cine s-a bucurat de dezbinarea ei,  a pacatuit.  Iisus a cladit-o, era foarte mica, iar cand a crescut, s-a dezbinat.  Cine a divizat-o, nu are iubire in el. UNITI-O.  Va spun: Rugati-va, rugati-va, rugati-va.  Cat sunt de frumosi copiii Mei in genunchi, implorand.  Nu va fie teama: Eu sunt cu voi.  Nu va dezbinati, asa cum fac cei mari. Voi sa invatati generatiile, cuvintele de Unitate, de Iubire si de Credinta.  Rugati-va pentru locuitorii pamantului si ai Cerului".
      In 1985,  la 1 mai - prima zi a lunii Mariei, Myrna a vut o noua aparitie, in care Sfanta Fecioara chema din nou la unitate: "Copiii mei, uniti-va, Inima Mea este ranita. Nu lasati Inima Mea sa se imparta din cauza dezbinarilor voastre..." iar in 14 august 1985, in ajunul  Asumptiunii, Preacurata  i-a incredintat Myrnei urmatorul mesaj: " Copiii Mei, sarbatoare fericita. Iata sarbatoarea Mea: este atunci cand va vad pe toti reuniti. Rugaciunea voastra este sarbatoarea Mea. Unitatea inimilor voastre este sarbatoarea Mea."
      Rugaciunile care aveau loc la Soufanieh se terminau intotdeauna prin cantece in onoarea Sfintei Fecioare, dintre care unele erau compuse chiar de Ea. Iata unul dintre ele: " Sfanta Fecioara ne aduna in fiecare seara la Soufanieh, ca sa ne rugam pentru pace si pentru unitatea crestina"

Icoana in timpul exudatiei
      La jumatatea lui octombrie 1983, Parintele Malouli (fost profesor al colegiului Lazarist din Damasc, o personalitate foarte deosebita si celebra in acest oras - n.t.) a propus ca noiembrie, luna primei aniversari  a exudatiilor  de ulei, sa fie numiita: "luna uleiului sfant".  Propunerea a fost acceptata cu bucurie. La cateva zile mai tarziu, va incepe o noua serie de manifestari, care va fi la originea a numeroase convertiri. Mii de fotografii ale micii icoane fusesera distribuite de mai multe luni. La 20 octombrie 1983, o persoana telefoneaza la Soufanieh pentru a informa ca o fotografie a icoanei pe care o avea acasa la ea,  secreta ulei.  In aceeasi zi, un inginer, in timp ce se afla in rugaciune la Soufanieh, vede aparand picaturi de ulei pe reproducerea pe care o avea in mana.  Apoi, din zi in zi, numarul manifestarilor identice se mareste in mod impresionant:  la 22 octombrie 1983 uleiul curge din 15 fotografii, in 2 noiembrie din alte 15 fotografii, in 3 noiembrie din 9 fotografii, in 4 noiembrie din 18 fotografii, in 5 noiembrie din 10 fotografii, in 6 noiembrie din 43 fotografii.  De atunci, fenomenul n-a incetat si se propaga mereu in lume.
      Aceasta noua orientare a manifestarilor  "uleiului de la Soufanieh" a inceput la putin timp dupa ce Parintele Malouli a propus ca noiembrie 1983 sa fie  "luna uleiului sfant".  Coicidenta sau cauza?  Nimeni nu a putut sa afirme sau sa demonstreze vreodata.  Totusi, aceste manifestari pot fi legate de una dintre frazele din mesajul dat de Sfanta Fecioara la aparitia din 18 decembrie 1982: "Eu voi vizita mai multe camine, caci cei care merg la biserica, nu merg intotdeauna ca sa se roage".  Aceste sute de reproduceri ale micii icoane din care curge ulei nu sunt oare un mod delicat al Sfintei Fecioare de a "vizita" pe copiii Sai? (...)
      Numeroase imagini ale Sfintei Fecioare de la Soufanieh au exudat ulei in case ale musulmanilor din Damasc.  Mai multe esantioane din uleiul strans la Soufanieh au fost analizate (doua analize au fost efectuate in Siria,  doua in Germania, una la Paris, una la Roma).  Esantioanele au fost prelevate de pe icoana sau de pe pielea Myrnei.  La vederea rezultatelor acestor analize, specialistii au afirmat ca se afla in prezenta unui ulei de masline cu puritatea de 100%.  Ori, uleiul de  masline pur este aproape de negasit in mod natural. Intr-adevar, toate uleiurile de maslin comporta, in afara de componentii de baza, componenti exteriori intr-o cantitate mai mare sau mai mica. De ex. in Provence, maslinele pentru a fi presate sunt puse in cosuri de rachita care,  sub presiunea morilor, elibereaza intr-o cantitate mai mare sau mai mica componenti straini uleiului, cu care sunt amestecati.
      Cand uleiul acopera corpul Myrnei, el se evapora puti cate putin, fara a lasa vreo depunere pe epiderma. Acest ulei nu pateaza. Am facut urmatoarea experienta: pe doua esantioane de matase luate din acelasi cupon, am varsat pe primul cateva picaturi de ulei de la Soufanieh, pe al doilea cateva picaturi de ulei din comert. Dupa opt zile, esantionul impregnat cu ulei din comert era patat,  esantionul impregnat cu ulei de la Soufanieh nu prezenta nici o pata si era uscat !
      Icoana este inchisa intr-un mic tabernacol de marmura si sticla (confectionat de tatal Myrnei) iar usa are lacat. Singura cheie era detinuta de Parintele Malouli, care era foarte econom cu pretiosul ulei (Parintele Malouli a trecut la cele vesnice).  In gluma, prietenii sai spuneau razand: "Parintele Malouli si-ar da mai degraba sufletul decat sa dea ulei."
      Nicolas mi-a povestit ca intr-o zi a pus o mica fiola in seiful sau a carui combinatie n-o cunostea nimeni afara de el.  Dupa cateva zile,  a deschis seiful, iar fiola era goala si uscata.  "Nimeini, mi-a spus el,  n-ar fi putut deschide seiful."

      La 18 decembrie 1982, Sfanta Fecioara ii apare Myrnei:  "Ea era imbracata cu o rochie alba, peste care avea o capa cu un cordon bleu, un voal pe umarul stang care cadea spre stanga pana la picioare... era foarte frumoasa, nu pot s-O descriu mai bine, n-am cuvinte pentru asta."
      Mesajul pe care i l-a incredintat a fost urmatorul:
      "Copiii Mei,  amintiti-va de Dumnezeu: Dumnezeu este cu noi.  Voi cunoasteti tot felul de lucruri si nu cunoasteti nimic. Cunoasterea voastra este o cunoastere imperfecta.  Dar va veni ziua in care veti cunoaste toate lucrurile, asa cum le cunoaste Dumnezeu.  Faceti bine celor care va fac rau si nu nedreptatiti pe nimeni.  V-am dat ulei mai mult decat mi-ati fi putut cere. Si am sa va dau ceva mult mai puternic decat uleiul. Caiti-va si credeti.  Si amintiti-va de Mine in bucuriile voastre.  Vestiti-L pe Fiul Meu Emmanuel.  Cine Il vesteste este salvat, iar cine nu-L vesteste, credinta sa este vana.  Iubiti-va unii pe altii.  Nu cer sa se dea banii la biserici, nici ca banii sa fie impartiti saracilor.  Eu cer Iubire.  Cei care isi impart banii la saraci si la biserici, fara sa aiba Iubire, aceia nu sunt nimic.  Eu voi vizita mai multe camine, caci cei care merg la biserica, nu merg intotdeauna ca sa se roage.  Nu cer sa-mi construiti o biserica, ci un loc de pelerinaj.  Dati. Nu privati pe nimeni, dati tuturor celor care cer ajutor."
      La 21 februarie, Sfanta Fecioara ne sfatuieste cum sa ne comportam fata de orgoliosi: " Nu-i insultati pe cei orgoliosi care sunt lipsiti de umilinta.  Cel  smerit este insetat dupa observatiile altora,  ca sa-si corecteze defectele.  In timp ce orgoliosul corupt neglijeaza, se revolta, se manifesta cu ostilitate.  Iertarea este lucrul cel mai bun dintre toate.  Cel care se pretinde pur si cartabil in fata oamenilor,  este impur in fata Lui Dumnezeu.  Eu vreau sa va cer ceva: gravati-va in memorie aceasta fraza si repetati-o mereu:  "Dumnezeu ma salveaza,  Iisus ma lumineaza,  Spiritul Sfant ste viata mea, de aceea nu ma tem de nimic."  Suportati si iertati, caci aveti mult mai putin de suportat decat Dumnezeu Tatal."

     Mesajele aparitiilor sunt completate de mesaje din timpul extazelor.  In general, in cursul acestor extaze Myrna vede sau pe Sfanta Fecioara sau pe Cristos, pe care-L vede sub forma unei aparitii de lumina, fara sa distinga trasaturile  chipului Sau.  Iata cateva dintre mesajele primite de la  Iisus in cursul acstor extaze:

      31 mai 1984, cu ocazia Inaltarii:
      " Fiica Mea, Eu sunt Inceputul si  Sfarsitul.  Eu sunt Adevarul, Libertatea si Pacea.  Va dau Pacea Mea.(...) Roaga-te ca sa se implineasca in tine Voia Domnului si spune: <  Preaiubite Iisuse, da-mi harul sa ma odihnesc in Tine mai presus de orice creatura, mai presus de orice elogiu, mai presus de orice bucurie si fericire, mai presus de orice glorie si demnitate, mai presus de intreaga oaste cereasca, fiindca Tu esti Cel Preainalt, Tu singur esti Puternic si Bun mai presus de toate.  Vino la mine, consoleaza-ma, desfa lanturile mele si da-mi libertatea.  Caci fara Tine bucuria mea nu este intreaga, fara Tine masa mea e goala > .  Atunci Eu voi veni ca sa-ti spun: iata-Ma, am venit, caci tu M-ai chemat."
      21 mai  1987, in Joia Inaltarii:
      "Iubiti-va unii pe altii si rugati-va cu credinta."
      22 iulie 1987 ( in Liban):
      "Nu te teme, fiica Mea, prin tine voi educa generatia Mea.  Rugati-va, rugati-va, rugati-va.  Iar cand va rugati, spuneti:  <  O, Parinte Vesnic, pentru meritele ranilor  Fiului Tau,  mantuieste-ne pe oi".
      14 august 1988 (Los Angeles SUA):
      "Copiii Mei, Eu va dau pacea mea, dar voi, voi ce Mi-ati dat?  Voi sunteti Biserica Mea, iar inima voastra Imi apartine, doar daca aceasta inima nu are un alt dumnezeu decat pe Mine. Cu adevarat am spus: BISERICA ESTE IMPARATIA CERURILOR PE PAMANT, CINE A DEZBINAT-O A PACATUIT, IAR  CINE SE BUCURA DE DEZBINAREA SA, A PACATUIT CU ADEVARAT.  Este, de asemenea, mai usor pentru Mine, ca un necredincios sa creada in numele Meu decat cei care pretind ca au credinta si caritate si care jura pe numele Meu.  Numai in Dumnezeu trebuie sa va manifestati demnitatea. Rugati-va pentru pacatosii care iarta in numele Meu si pentru cei care o reneaga pe Mama Mea.  Copiii Mei, Eu v-am dat tot timpul Meu,  dati-mi si voi o parte din al  vostru".

      7 septembrie 1988 (Damasc)
      " Fiica Mea, ti-am spus cu adevarat ca trebuie sa treci peste toate dificultatile si sa stii ca nu ai avut decat putine.  SPUNE COPIILOR MEI CA DE LA EI CER UNITATEA SI NU O VREAU DE LA CEI CARE JOACA TEATRU IN FATA LOR, SIMULAND CA LUCREAZA PENTRU UNITATE.  Du-te si du  vestea, caci peste tot unde vei merge Eu voi fi cu tine."
      14 aprilie 1990, Sambata Sfanta
      " Copiii Mei, sa invatati generatiile ce inseamna cuvintele UNITATE, IUBIRE si CREDINTA.  Eu sunt cu voi.  Dar tu fiica Mea imi vei auzi vocea numai cand va fi unificata data Pastilor".
      In ceea ce priveste stigmatele, Parintele Malouli relateaza: cu exceptia stigmatelor de vineri, 25 noiembrie 1983, constatam ca  STIGMATELE NU SE DESCHD DECAT IN ANII IN CARE CATOLICII SI ORTODOCSII CELEBREAZA IMPREUNA SARBATORILE PASCALE. 


 In ceilalti ani nu se intampla absolut nimic, nici macar exudatia unei picaturi de ulei, nici la Pastile catolice nici la Pastile ortodoxe ( din brosura "Soufanieh - Damasc, Messages et manifestations  de la Vierge Marie et du Christ a Myrna", 1982-1991).

      La 25 noiembrie 1994 la Damasc in biserica Sfantul Kiril a fost celebrata a douasprezecea aniversare a evenimentelor de laSoufanieh, de catre Mons. Georges Coueter, episcop greco-catolic de Sidon, Libanul de Sud, in prezenta Mons. G. De Nicolo, nuntiu apostolic de Damasc.  In timp ce preotii distribuiau impartasania, mainile Myrnei raspandeau ulei din abundenta. 


 A doua zi, in prezenta Mons. Bahnam Jijawi, episcop sirian ortodox de Ierusalim si a nuntiului apostolic, uleiul a umplut mainile Myrnei si ochii, incat nu mai putea vedea clar.  (..)  


 La 30 noiembrie, a inceput sa curga ulei dintr-o mare replica a Sfintei Fecioare de la Soufanieh in Canada in casa familiei Emilie si Marie Sara, care o primisera pe Myrna si familia ei in timpul sejurului lor din iunie/iulie 1993 in America.  La Chicago, incepand din 14 iulie 1994, o imagine marita a Sfintei Fecioare  de la Soufanieh, secreta ulei fara intrerupere in casa unui sirian ortodox, originar din Hassake, Siria, dl.  Daoud Hanna.  Casa sa a devenit loc de pelerinaj.  Acest fenomen s-a produs deja in numeroase alte locuri.  DOMNUL SI SFANTA SA MAMA ATRAG ATENTIA OMENIRII ASUPRA PREZENTEI LOR IN ACEASTA LUME MULT PREA MATERIALISTA, INDIFERENTA FATA DE TOT CEEA CE ARE LEGATURA CU RELIGIA.
        
         (Regina Pacis nr.7,8 - Stella Maris  nr.302)                                                                                                












Myrna Nazzour

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.