vineri, 27 aprilie 2012

MAI LUCREAZA PROVIDENTA ?


                                              
                                                                             In ceea ce priveste viitorul, am o pista...!
     
Preasfanta Providenta a Lui Dumnezeu,
 in Tine ma incredintez si ma abandonez !
     Mai mult decat Greta Garbo, Sfanta Providenta este "Divina" prin excelenta.  Ea are obiceiuri proprii si voi defini cele doua atuuri majore ale Sale ca fiind "Iubirea" si "Umorul".  Daca exista cineva care sa ne tachineze, atunci Ea este aceea! Ea exceleaza itr-atat in maniera Sa de a-i trata pe cei pe care-i iubeste, incat fiecare dintre ei se simte, pe buna dreptate,  cel mai fericit dintre oameni.  Atunci, cum se explica faptul ca sunt atat de putini?
 Sunt rari cei care-I cunosc adresa, aceasta-i problema; si mai rari sunt cei care locuiesc acolo. Vreti sa aflati secretul? Nimic mai simplu: daca nu ati intalnit-O niciodata si rataciti prin viata de la o zi la alta, schimbati brusc directia cu nouazeci de grade, de acolo de unde va aflati, da, chiar de acolo.  Deja v-ati apropiat de casa Ei. Dar atentie, trebuie sa urmati cu exactitate instructiunile, veti fi tentat sa nu faceti aceasta schimbare radicala, caci pe drum veti intalni   panouri atragatoare, mai ales daca va plac drumurile largi. Evitati-le! de exemplu, un bulevard larg si foarte frecventat este bd. Grija-de-viata-ta: nu mergeti!  Un bulevard foarte seducator inca de la inceput, bd. Aduna-multe: nu-l urmati, magazinele  par atragatoare, dar nu vand decat calmante. O artera foarte populata, Calea Neincrederii: fugiti de ea. O strada pentru pietoni, str. Imaginatie-rea: inutila, este o fundatura.  In fine, un bulevard cunoscut in intreaga lume, bd. Grija: in nici un caz, acesta duce la niste mocirle infecte verzi-albastrui. Nu, toate acestea nu va vor duce la Divina, caci strada Sa este modesta (e foarte usor sa o ratezi).  Este str. Increderea.  Acolo, locuieste Ea la o casa particulara si pe placa de pe portal veti citi "Abandon". Acolo este! Simtiti-va ca acasa, intrati, ea va asteapta ca pe Mesia...
    Odata ajunsi la Ea, veti merge din surpriza in surpriza!
     Veti fi cuprinsi de un sentimet de totala siguranta, aceasta va fi prima surpriza. Apoi, putin cate putin, vechile voastre atasamente fata de bd. Aduna-multe, Calea Neincrederii,  str. Imaginatie-rea,  bd. Grija, etc., vor cadea de pe umerii vostri ca niste zdrente pe care nu mai aveti chef sa le purtati. Divina va va introduce intr-o lume necunoscuta voua, veti inota ca un peste in apa si veti gusta o libertate extraordinara. Trebuie stiut ca Divina, prin inteligenta, cunostintele, pregatirea si deosebita delicatete a inimii, jongleaza cu usurinta cu cele mai dificile, cele mai tragice situatii ale celor pe care-i iubeste. Nici una nu-i rezista!
 La Medjugorje, Fecioara Maria nu ar fi putut sa ne ascunda adresa Ei, fara a avea probleme cu Fiul Sau. Din aceasta cauza, Ea nu inceteaza de a ne aminti etapele cheie ale acestui itinerar divin:
     "Incredintati intotdeauna greutatile voastre Lui Dumnezeu si nu va ingrijorati." 
      "Dumnezeu va va face mari daruri daca va abandonati Lui."
      "Abandonati-va mie, pentru ca sa va pot conduce in toate. Nu va preocupati de lucrurile materiale."
      "Abandonati-va Lui Dumnezeu, pentru ca El sa poata vindeca, ierta si consola  tot ceea ce, in voi,  este un blocaj in calea iubirii."
      " Va chem sa va abandonati complet Lui Dumnezeu, ca tot ceea ce posedati sa fie in miinile Lui."
      "Abandonati grijile voastre Lui Isus. Ascultati ceea ce spune El in Evanghelie: < Si cine dintre voi poate, ingrijindu-se, sa adauge staturii sale un cot? > "
     "Fiti increzatori si ramaneti in bucurie."
      Daca aceste puncte de reper ce jaloneaza mesajele Fecioarei Maria sunt atat de putin urmate, este pentru ca,  din nefericire, celelalte itinerarii propuse de lumea inconjuratoare sunt semnalizate cu toate luminile. Si pentru ca sunt stralucitoare, toata lumea (sau aproape) da navala cu capul in jos!    Dar iata ca nu stralucesc pentru multa vreme si cine poate numara ravagiile teribile facute in inimi, suflete, chiar si trupuri, de catre Grija sau Aduna-multe? Cine va descrie tristetile  mortale, vidul si deceptiile ascunse?
     Armelle, traia in pace cu sotul si copiii ei. Insa Vicleanului nu-i convine. Se hotaraste deci, sa-i arate una din numeroasele sale profetii tragice de care este nesatul si care misuna prin librariile de prost gust. Bineinteles, dupa obiceiul stiut, el a avut grija sa mentioneze data iminenta a pretinsului "crash". Capcana functioneaza de minune si doamna, altfel o buna crestina,  incepe sa fie roasa de ingrijorare. 
     Este chinuita de obsesia de a-si proteja familia cu orice pret; si iat-o facand planuri cum sa adune mai multe provizii pentru supravietuire. Mai intai pentru incalzire, curatenie, gatit. Si pentru ca asa sta treaba, ea isi cumpara treizeci de butelii mari de gaz. Dar unde sa le stocheze? Din pacate pentru masina, buteliile au umplut garajul. Trece o zi, trec doua si trece si pacea. Nemultumita de a fi fost invinsa de   demonul "Aduna-multe", doamna se arunca acum in bratele fratelui lui geaman, "Grija". Pe timpul zilei, cu privirea perduta, ea fixeaza vidul rozandu-si unghiile, iar noaptea, tremura la gandul ca un muc de tigara ar putea sa faca sa explodeze buteliile si odata cu ele, intreaga casa. 
     Filmul de groaza ia amploare, caci insomniile-i provoaca o epuizare alarmanta, absentele sale de spirit ii agaseaza pe sot si pe copii, fricile ei o fac agresiva... intr-un cuvant, stratagema celui viclean a reusit: in trei saptamani, ambianta linistita a acestei case, a devenit una irespirabila: apar problemele. O familie este atat de vulnerabila, atat de repede distrusa!
     Dar nu!  Aceasta marturie are un"Happy end", caci o pelerina de la Medjugorje a stiut sa-i vorbeasca despre Divina, prietenei noastre care isi va schimba atitudinea si va opta pentru increderea in Provideta.    Naufragiul acestui camin a fost evitat la timp, slava Domnului!
     Cu totul alta este povestea lui Kathy, minunata mea prietena din Statele Unite. Ea are patruzeci si sapte de ani, opt copii si exploreaza bucuroasa comorile Divinei Providente de cand s-a casatorit cu Denis, cu atat mai mult cu cat impreuna lucreaza serios pentru Medjugorje si sunt instrumente alese in mainile Fecioarei Maria. Cand Cathy imi povesteste aventurile sale, eu nu stiu niciodata daca trebuie sa rad sau sa plang. Ultima sa aventura?
     Ea se hotaraste sa raspunda cu exactitate la cererea Mariei facuta in mesajul din 25 august 1996: "Dragi copii, ascultati,  Eu doresc sa va vorbesc si va invit sa aveti mai multa credinta si mai multa incredere in Dumnezeu..." 
     O luna mai tarziu, bucurandu-se ca poate sa rasufle putin, se duce in camera ei pentru a se reculege. De cum inchide usa, simte in inima ei ca Domnul ii cere sa iasa la cumparaturi. Insa aceasta nu era dorinta lui Cathy, caci momentul nu era bine ales (ora de mare afluenta). Totusi, din cauza hotaririi luate, ea se supune acestei miscari interioare si face costisitorul efort de a iesi.  Ea umple un carut imens, cumparand de doua ori mai mult ca de obicei, pentru a nu trebui sa revina prea repede la supermagazin. In timp ce sta la coada la casa, o doamna, trece in fata ei.  Cathy prefera sa-si pastreze pacea si sa se roage in liniste. Cand ajunge la casa, un barbat din magazin o acosteaza pentru a-i spune: "Felicitari, draga doamna,  sunteti a 5000-a clienta a noastra!  Sunteti, deci, castigatoarea jocului nostru promotional!  Intreg continutul caruciorului dumneavoastra va est oferit gratuit!"
     Ea ii multumeste Domnului cu un larg suras, cu atat mai mult cu cat ii incredintase situatia sa financiara ingrijoratoare. Ea se felicita ca a ascultat acest impuls, dar si mai mult, ca i s-a supus!
     Intr-o prima etapa, oamenii au tendinta de a se indragosti de Divina din cauza problemelor financiare, caci intr-adevar Ea exceleaza in acest domeniu. Dar Ea mai are multe alte aptitudini miunate, in special geniul intalnirilor umane, asa cum o arata urmarea acestui episod glorios.
     Daca in acea zi Cathy s-a dus cu mare greutate la supermagazin, iat-o ca iese de acolo surazand! Ea ajunge la masina in parcare, isi incarca portbagajul si...avanti! Acasa!  Dar Divina nu si-a spus ultimul cuvant (de altfel, Ea nu il spune niciodata, e bine de precizat acest lucru). In loc sa o ia drept spre casa, Cathy percepe o noua inspiratie interioara: "Ia-o la stanga!"
     - Dar, Doamne, nu asta e drumul, e mai lung pe acolo!  
     Tot datorita promisiunii facute, Cathy vireaza la stanga, cu un usor sentiment de absurd care apare uneori in inima inainte ca abandonul sa fie total. Ea se roaga spunandu-si: "Vom vedea!"  Dar, pe cine vede ea mai departe, asteptand in fata unei vitrine? O buna prietena din tinerete pe care nu o vazuse de douazeci de ani!
     - Jane! Incredibi, iata-te la Soth Bend!?
     - Cathy! Ce providenta!
     In realitate, Jane era cu moralul la pamant, caci la varsta de patruzecisicinci de ani era insarcinata cu al saselea copil si toata lumea-i dadea de inteles ca acest copil este in plus. Total dezamagita de remarcile umilitoare ale celor dragi, de glumele deplasate si mai ales de faptul ca toata lumea o sfatuia sa avorteze, Jane a alunecat spre o stare depresiva. 
    Ea nu putea suporta gandul ca acest copil, deja drag in secret, se va alatura milioanelor de fratiori care nu au vazut niciodata lumina zilei...
     - Intelegi, am patruzecisicinci de ani!
     - Si ce daca, exclama vesela Cathy, eu, la patruzecisicinci de ani, nu l-am avut pe al saselea copil ci pe al optulea! Si daca ai vedea cata bucurie le aduce tuturor!  Hai, vino sa ti-l prezint.
     Moralul lui Jane a urcat atat de puternic in acea zi, incat vocile care pledau pentru avort au tacut, stupefiate.  
     Astazi, America are o comoara in plus. Iti multumesc Divino!
                                                                                          de Sr. Emmanuel Maillard

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.