sâmbătă, 17 martie 2012

REGINA PACII - Medjugorje anii '90



REGINA PACII


Fecioara Neprihanita, Mama mea, Maria,  eu reinnoiesc
astazi si pentru totdeauna, consacrarea mea cu totul,
pentru ca Tu sa dispui de mine pentru binele sufletelor.
Iti cer numai, o, Regina mea si Maica Bisericii, sa cooperez
fidel la misiunea Ta, pentru venirea Imparatiei Fiului Tau in lume.
De aceea, iti ofer,  Inima Neprihanita a Mariei, rugaciunile,
faptele si sacrificiile acestei zile...

           Am fost si eu la Medjugorje si atat pot spune : am simtit acolo imbratisarea Cerului.
             
          Cartea "MEDJUGORJE  ANII 90..."  - scrisa de Sora Emmanuel - este alcatuita  din scurte "povestioare" semnificativ intitulate,  pe baza marturiilor pelerinilor care au "raspuns la chemarea Mamei Ceresti", iar una dntre acestea am sa o redau in cele ce urmeaza.
          In primii ani ai aparitiilor, copiii au fost mereu urmariti de militia comunista, au fost  inchisi, au fost supusi la nenumarate teste (multe dintre ele in momentul aparitiei)
Ivan Dragicevic - in timpul aparitiei
...  a invins Fecioara Maria, caci iata, dupa mai bine de 30 de ani de aparitii, roadele sunt mai mult decat vizibile.
                                                                            ***
           Din marturia Episcopului de "La Reunion" - Monsenior Gilbert Aubry, am sa redau doar un scurt pasaj: 
          "...Si daca toate acestea vin de la diavol ?   Ar fi un biet diavol nu prea viclean si prins in propria sa cursa. Caci atunci si-ar distruge propria sa actiune si veninul lui de nelegiuire. De fapt, la Medjugorje se desfasoara o strategie de intoarcere la Dumnezeu.  Pentru o lume care isi va gasi pacea in pacea data de Dumnezeu..."

Vizionarii in timpul  uneia dintre primele aparitii
***

IN ACEASTA SEARA MA POT ATINGE ! >

         <<  Mariei ii place sa povesteasca aceasta intamplare, caci pentru intreg satul Medjugorje, ea a prilejuit o schimbare radicala.
          Suntem in august l981, o vara "fierbinte", din toate punctele de vedere, caci canicula nu este cu nimic mai prejos decat fierbinteala din capetele militienilor comunisti. Caci iata ca pe colina aparitiilor se aprind focuri, care dispar cand te apropii de ele, fara sa lase nici o urma...!  Iar copiii (vizionarii) spun ca sunt "focuri supranaturale", semne date de Gospa (Fecioara Maria - in limba Croata)!  Dar pana unde au de gand sa mearga?  Pana si crucea de pe Krizevac, pe care toata lumea a vazut-o rotindu-se si dansand... iata ca acum a disparut pentru a face loc unei flacari uriase!  Satul nu vorbeste decat despre asta... Iar militienii isi spun: " Cum parem noi, comunistii, ce a cazut pe capul nostru?!"
          - Gospa voastra, le spun ei vizionarilor, are ceva cu noi! Vrea sa ne distruga!
          - Pentru niste atei, e destul de bine gandit, isi zice parintele  Jozo fara sa o spuna cu voce tare.   Chiar asa si este: Gospa a venit sa ne elibereze poporul de sub jugul comunist. Ea ne-a auzit rugaciunile si are un plan pentru a  distruge imperiul minciunii si a-i aduce la Dumnezeu pe prizonierii acestuia.   Oare diavolii nu au tremurat si ei la venirea lui Isus? "Ce ai cu noi, Isus din Nazaret, ai venit ca sa ne pierzi?" Da, comunistii au inteles bine, Gospa noastra este mai puternica decat ei...
          De altfel, nimeni nu ar putea sa-i faca pe vizionari sa taca. Cu toate ca li s-a dat ordinul formal de a declara ca nu au vazut nimic, ca au mintit de la A la Z si ca pe viitor isi vor tine gura;  dar nici vorba! Vicka este cea mai teribila. Somata sa ramana acasa si sa se faca uitate, ea urca pe acoperisul casei sale pentru a striga in gura mare ultimele mesaje ale Gospei, cu decibelii cunoscuti in cazul ei... inutila portavocea!  Pentru nimic in lume ea nu ar renunta la indeplinirea misiunii pe care  Gospa i-a incredintat-o ei si celorlalti 5 vizionari: "Spuneti poporului ca..."
          Militienii care pazesc casa ei nu mai rezista. La aceasta se adauga si faptul ca unii dintre ei se convertesc la auzul vocii Mamei lor, care le strapunge inimile, uneori cam prost blindate... Insa acestia sunt repede "detasati" si trimisi foarte departe, la Zagreb, Sarajevo sau... in inchisoare!
          Cum copiii nu tac, militienii se hotarasc sa le interzica oamenilor sa mearga pe colina. In curand sunt desfasurate cordoane la baza colinei Podbrdo, astfel ca multimea nu mai poate merge, cu miile sus, pentru aparitia zilnica.
          Dar Gospa este o "Fecioara inteleapta", ea a prevazut verdictul si prin urmare s-a organizat in functie de actiunile fiilor Ei, militienii.
          -Maine, le-a spus ea vizionarilor, voi aparea pe campul de la Gumno. Spuneti satenilor sa va insoteasca acolo.
          Soarele de august este inca destul de sus pe cer, cand Gospa le apare copiilor sai, la ora 18:40.
          - Astazi, le spune  vizionarilor, toti cei care vor, pot sa ma atinga.
          - Dar, raspund vizionarii, cum vor putea oamenii sa vina sa te atinga, fara sa te vada!  Noi suntem singurii care te vedem!
          - Mergeti voi si aducet-i la mine. Atunci ma vor putea atinge.
          E ceva nou... vizionarii, uimiti, executa ce li s-a cerut. Ei le explica satenilor darul pe care Gospa vre sa li-l faca, si-i ajuta ca, unul cate unul, sa se apropie de ea.
           Plini de uimire si incantare, condusi de catre vizionari, satenii isi pun mana pe umarul Preacuratei, pe capul sau pe voalul sau, pe bratele ei... si fiecare resimte prezenta ei cat se poate de reala, fara ca totusi sa o vada sau sa o auda. La atingerea ei, unii simt o caldura, altii o racoare, altii ceva ca un curent electric, un curent imposibil de definit.  Emotia este vie, de neuitat!
          Pe timpul desfasurarii acestor scene cat se poate de incredibile, vizionarii observa ca pe rochia Sfintei Fecioare apar pete. Putin cate putin, petele iau amploare, pana cand rochia devine cu adevarat murdara... si o mare tristete se asterne pe chipul Gospei.
          Nu mai merge! Nu e normal! Vizionarii sunt revoltati.
          - Gospa, rochia ta s-a murdarit toata!
          - Sunt pacatele celor ce ma ating, raspunde ea cu smerenie!
          Ca toti copiii, vizionarii sunt categorici. In plus ei sunt croati si indragostiti de Regina lor. Lucrurile Lui Dumnezeu sunt sfinte, nu-i voie sa le  murdaresti...
          - Opriti-va! N-o mai atingeti pe Gospa, le striga ei satenilor, opriti-va!
          Atunci le-a vorbit Sfanta Fecioara foarte serios de spovada, despre necesitatea spovezii lunare:  "Nu exista nici o persoana pe pamant care sa nu aiba nevoie sa se spevedeasca cel putin o data pe luna"
le-a  explicat ea.
          Atunci un barbat a exclamat:
         - Sa mergem toti sa ne spovedim pentru a ne curati!
Parintele Jozo impreuna cu vizionarii
        In acea seara, un val de pacatosi s-a revarsat catre parohie, o multime ata de mare, incat bietul parinte Jozo era cat pe ce sa-si piarda cumpatul!
          El a trebuit sa faca apel la confratii sai din satele vecine pentru a raspunde la cererile de spovada.     In acea seara, Indurarea Divina s-a revarsat din abundenta. Demonstratia facuta de Gospa, in toata stralucirea simplitatii sale, a stiut sa atinga inimile copiilor ei, mai profund decat orice lung discurs.
           De atuci, Medjugorje nu se goleste niciodata de pacatosii care-si cauta iertarea, in asa masura incat a dobandit un nume binemeritat.
          Medjugorje ?  Confesionalul lumii. >>

Vizionarii, dupa 30 de ani 

          Importanta spovezii pe care Fecioara Maria o readuce in actualitate, este cuprinsa si in mesajul din 6 august 1982 in care ea a spus: "Spovada lunara va fi un remediu pentru Biserica din Occident. Trebuie sa transmiteti acest mesaj in Occident."

Paddy Kelly,  fost membru al cunoscutei formatii "Kelly famili"(imag.1),  dupa pelerinaluj la Medjugorje s-a calugarit,  devenind Fratele John Paul Mary (imag.2)

6 comentarii:

  1. Ai un blog extraordinar de frumos, Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc mult. Comentariul tau ma incurajeaza, pentru ca eu sunt foarte, foarte incepatoare. Dumnezeu - care este Lumina - sa lumineze si blogul meu si - prin el- sufletele care-l viziteaza, scopul acesta este, daca voi reusi sau nu....

    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  3. E nou si perfect deoarece izvoraste din inima lui Iisus...
    Si deja reusesti ce ti-ai propus, iata eu citesc un text care altfel probabil nu l-as fi citit niciodata, iar imaginea cu sute de oameni care asalteaza biserica si preotul pentru a se spovedi e sublima...:)
    La fel si aceasta a prezentei unui reprezentant al cerului printre noi, incat sa il putem atinge.
    Suntem cu totii insetati de minuni si de semne...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, miracole... desi avem miracolul vietii, miracolul creatiei, care ar trebui sa ne fie mai mult decat suficiente, natura umana vrea sa vada, sa auda, sa atinga - ca sa creada, iar Dumnezeu in Iubirea Sa pentru noi (coborata pana pe crucea Golgotei), se lasa vazut, auzit, atins...
    Fecioara Maria vorbeste astazi in multe locuri in lume nu pentru a face zenzatie... ci pentru a-si aduna copiii (porniti care 'ncotro, pe te miri ce cai) si a-i conduce, cu iubire de Mama, la Dumnezeu in Patria vesnica.
    Noi pentru a trai nemuritori-in Rai, am fost creati dar pentru ca Adam si Eva au dorit altceva decat Dumnezeu le-a dat, ratacim pe-aici pe pamant, luptandu-ne pentru a ne recastiga vesnicia.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea Daniela totul este o splendoare!
    Chiar mai inainte am reusit sa ascult un Mesaj recent al Vickai din 23 aprilie 2012,nustiu eu am plins vara sa vreau cu toate ca nu am inteles limba prea bine, dar se simntea iubirea,exact ca aici la tine draga mea..
    Cea ce ni se cere cel mai mult la toti (este pararea mea) sa iubim,sa il gasim pe Isus in orice persoana,iar in incercari ca sa nu spunem noi multe...sa il intrebam pe Isus ce raspuns ar da el in locul nostru si este clar ca Iubirea sincera ,iubindul pe Isus atunci suntem in stare sa iubim orice suflet ,ori ce ne-ar fi facut doar prin Iubire.
    Fii binecuvintata de Isus si Maria!
    silvia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubirea duce direct in Rai. Tocmai de aceea lupta este mare si apar ispite si piedici in calea iubirii de aproapele, ca sa nu mai vorbesc de iubirea pentru dusmani. Dar ca sa putem ajunge la aceasta stare a iubirii pure, neconditionate, neinfluentate de considerente legate de materie ci sa fie o iubire spirituala sincera, trebuie sa trecem de niste obstacole : judecata aproapelui, neincrederea, nestatornicia si ar mai fi...
    Cine a ajuns la aceasta stare a iubirii, este cu-adevart FERICIT!
    Sa cerem haruri, in mod continuu sa cerem, doar asa putem inainta. Pana inchidem ochii pentru aceasta lume, trebuie sa invocam Spiritul Sfant, mijlocirea Sfintei Fecioare, a sfintilor si ingerilor.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.