marți, 20 martie 2012

"Masura" Lui Dumnezeu


                                                             "Masura" Lui Dumnezeu

         Sti sa-mi spui care este "masura" pe care o foloseste Dumnezeu in judecarea comportamentului oamenilor?  Cu siguranta cea pe care Isus a revelat-o intr-o zi persoanelor din jurul Sau: " Cu masura cu care masurati, vi se va masura si voua" (Lc. 8,38). Aceasta "masura" despre care vorbeste Isus priveste, mai ales,  lucrurile mici pe care le facem, cele mai putin evidente, de toate zilele, pe care altii nu le vad intotdeauna si poate nici macar noi, pentru ca Duhul Sfant scruteaza profunzimile, nu trece peste ceea ce este ascuns si mic.
            Spunand astfel, Isus nu ne impune o greutate, ci ne ofera un dar. De fapt, cuvintele Lui Isus nu sunt o amenintare, ci o incurajare care dezvaluie un secret: din Iubire pentru om, Inima Lui Dumnezeu cantareste  actiunile noastre folosind "masura noastra", fara sa si-o impuna pe  a Sa.  Aceasta nu ne reveleaza oare imensa sa Bunatate?  Nu ne spune ca umilinta Sa ajunge pana acolo incat Creatorul se apleaca pana la a folosi aceeasi masura a creaturii, pentru a o salva? Si astfel, daca primim o grosolanie sau o ofensa de la cei apropiati si-i iertam, daca folosim milostivirea fara rezerve, Dumnezeu ne iarta si noua fara rezerve, foloseste Indurarea fara rezerve, chiar si pentru cele mai mari lipsuri.
          Iata ce ne reveleaza Isus: daca nu refuzam suferintele pe care ni le ofera viata (cele de toate zilele, chiar si cele mai mici) si folosim indurarea fata de cine ni le procura (stim ca adesea greutatile noastre ne provin de la cei ce ne stau alaturi), atunci fiecare greseala a noastra este iertata, spre bucuria noastra si a altora, pentru ca acolo unde este iertare, acolo isi face lacas bucuria. Altfel, lipsurile noastre raman...
         Iti multumim, Isuse,  pentru ca ne-ai revelat "masura" lui Dumnezeu pentru salvarea noastra.  Iti multumimi pentru ca ne-ai invatat sa folosim "masura" pietatii si a indurarii, a supunerii Tale. Iti multumim ca ne-ai dat-O pe Maria, Mama Pietatii si a Indurarii.
                                                                                      ( "Ecoul Mariei, Regina Pacii"-  214)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.