sâmbătă, 22 decembrie 2012

NI S-A NASCUT UN MANTUITOR - din revelatiile Fericitei Ana Ecaterina Emmerich


   Sfanta Fecioara, "Neprihanita Zamislire" - titlu sub care S-a prezentat Bernadetei la Lourdes, titlu aprobat ca dogma a Bisericii, trebuia sa aiba o nastere a Celui Preainalt si Necuprins, cu totul mistica.
   Iar revelatiile Sfintei Ana Emmerich dau raspunsuri la multe intrebari cu privire nu numai la nasterea ci si la Invierea Lui Isus si a altor mistere din viata Fiului Lui Dumnezeu.
    Nasterea Lui Isus a fost profund mistica, ea producandu-se in timpul extazului Sfintei Sale Mame si in rugaciune profunda a Sfantului Iosif.
    Indraznesc sa spun ca Fiul Lui Dumnezeu a iesit din sanul Fecioarei Maria asa cum, in momentul Invierii, a iesit din legaturile giulgiului ramase nedesfacute si pastrand in mod perfect forma Sfantului Sau Trup. 
    Ar fi suficienta luarea in considerare a revelatiilor misticilor ca raspuns la intrebarile noastre, daca nu - chiar noi insine - in rugaciune si comuniune cu Dumnezeu, nu am primit un oarecare raspuns in inima noastra...

                                  REVELATIILE FERICITEI ANA ECATERINA EMMERICH


Sfanta Ana Ecaterina Emmerich
   "Spre miezul noptii, Preacurata a intrat in extaz, iar lumina a inceput sa creasca tot mai mult in jurul Ei. Am vazut-O cu mainile incrucisate pe piept, plutind in aer. Totul in pestera era numai lumina. La un moment dat, am vazut cum bolta pesterii dispare din fata ochilor mei si un nesfarsit val de lumina s-a pogorat din inaltimea Cerului deschis, revarsandu-se asupra Sfintei Fecioare Maria, cuprinzand-o cu totul.
   Am vazut apoi despartindu-se din acea lumina cete si coruri de Ingeri. Preacurata si-a coborat privirea spre Acela care, in mijlocul valului de lumina si fiind inconjurat de ingeri, isi facea intrarea ca Prunc in lumea aceasta, din sanul Ei fara prihana. MANTUITORUL LUMII SE NASCUSE.
   Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi, oamenii.  L-am vazut pe Mantuitorul ca Prunc micut, culcat pe un covoras, la picioarele Mariei, stralucind intr-o puternica lumina. Preacurata, in extaz, L-a acoperit cu o panza alba, fara sa-L ia inca in brate. Numai dupa ce Pruncul a inceput sa planga, Maica Sfanta s-a trezit din extaz si L-a luat in brate, strangandu-L la piept.  Apoi, L-a asezat jos pe culcus, L-a infasurat in voalul Ei cel alb si i-a dat sa suga.
   Atunci am vazut in jurul Pruncului cete de Ingeri, prosternandu-se in fata Lui, pe rand, si adorandu-L."

   Sfantul Bonaventura spune ca toate cetele de Ingeri au venit pe rand sa se inchine, adorandu-L pe Isus in pestera. Astfel s-au implinit cuvintele profetului David, care a zis: 
 < INCHINATI-VA TOTI INGERII LUI. >

   Trecuse o ora de la nasterea Mantuitorului - spune fericita Ana Ecaterina Emmerich, cand Maica Sfanta l-a chemat pe Sfantul Iosif. El inca era adancit in rugaciune, prosternat cu fata la pamant si cu sufletul rapit in lumea cealalta, de unde se pogorase Fiul Lui Dumnezeu ca sa se puna sub grija lui si sa asculte de el ca de un tata.
Adorarea Pruncului Isus
   O, cat de fericit era in clipa aceea Sfantul Iosif si cat de rasplatit era pentru toate umilirile suferite in Betleemul care nu a vrut sa primeasca Sfanta Familie, intre zidurile sale!
   Apropiindu-se de Preacurata, Sfantul Iosif s-a prosternat cu fata la pamant inaintea Mantuitorului nou-nascut. Numai dupa aceea Maica Sfanta l-a indemnat sa se scoale, el s-a ridicat de jos si a primit Pruncul in brate strangandu-L la inima sa si inaltandu-si ochii plini de lacrimi spre Cer, in semn de smerita multumire si recunostinta.
   Preacurata a luat apoi Pruncul din bratele Sfantului Iosif si L-a infasurat in scutece curate, dar simple, caci cele scumpe pregatite, le lasase la Nazaret, dupa cum poruncise Domnul prin Ingerii Sai.
   Mantuitorul nu a voit sa vina in aceasta lume nici in palate somtuoase, nici in scutece fine, din prima clipa a venirii sale pe pamant, a voit sa ne dea o lectie de modestie, smerenie si dezlipire cu inima, de toate desertaciunile acestei lumi.
   Pruncul a fost asezat apoi in iesle, pe muschi moale, si infasurat in albituri si scutece simple si curate.
   Sfanta Fecioara Maria si Sfantul Iosif stateau langa iesle si-L adorau in tacere."

                                                                                                             "Regina Pacis" nr.110


  Despre viata Mariei Valtorta si cateva din mesajele primite, puteti gasi la eticheta:

2 comentarii:

  1. Draga Daniela,te binecuvantez cu toata Iubirea Infinta a Pruncului Isus !
    Si iti spun ca te iubesc mult,mult...esti in inima mea si rugaciunile mele pentru ca asa doreste Isus,Maria,toti Sfintii,toti Ingeri.
    Din toata inima mea iti doresc sa ai un Craciun Fericit impreuna cu toti cei dragi sufletului tau.
    Vesnic sa fie Isus Viu in Sufletele noastre.
    Sa-i aducem in acest moment Lauda,marire,inchnare,glorie,multumire si sa=l adoram mult,mult!
    Nasterea Sa Sfanta sa aduca in inimile noastre si mai mare sete de Iubire!
    Te las in bratele lui Isus draga mea!
    Te imbratisez tare,tare cu sufletl meu!
    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Silvia, urarile minunate si iubirea ta sincera imi dau curaj si incredere. Citind intotdeauna ce-mi scri tu, primesc certitudinea ca exista persoane asa cum Isus si Sfanta Mama doresc: sincere, iubitoare, cu putere de daruire, si primesc in acelasi timp speranta ca aceste sentimente ale tale se transmit mai departe, iar IUBIREA NICIODATA NU MOARE.
    Ma simt in suguranta cand stiu ca cineva se roaga pentru mine, pentru ca atunci puterea de protectie care coboara din Cer asupra mea, creste. Iti multumesc pentru urari iar urarile mele pentru tine sunt intru totul la fel. Sa ai un Craciun binecuvantat, da, sa-L adoram pe Isus Prunc, El a venit in lume pentru noi. Nu vom putea sa intelegem decat in Cer, Iubirea Lui Dumnezeu care a coborat din Inalturi, din fericirea vesnica, intr-o iesle saracacioasa, din iubire, iubire, iubire pentru noi!

    Te imbratisez cu darg. Pruncul Isus sa te ocroteasca si sa te invaluie cu puterea Iubirii Lui Dumnezeiesti.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.