miercuri, 1 noiembrie 2017

ELIBERATI SUFLETELE DIN PURGATORIU !

   


   Luna noiembrie este dedicată credincioșilor răposați. Creștinii vor putea obține indulegență plenară pentru cei răposați din după-amiaza zilei de 1 noiembrie (ora 12.00) și până în ziua de 2 noiembrie dacă, fiind spovediți, împărtășindu-se și vizitând o biserică, vor spune Tatăl Nostru, Crezul și Născătoarea de Dumnezeu la intenția Sfântului Părinte.

   Indulgența plenară se poate obține în aceleași condiții pentru cei răposați și în perioada 1-8 noiembrie, vizitând un cimitir cu devoțiune și spunând rugăciuni pentru cei r
ăposati.
   Despre Indulgenţa plenară
  Este bine cunoscut faptul că Indulgenţele plenare au ca rod ispăşirea pedepselor temporare pentru păcatele deja iertate prin Taina Spovedaniei, şi se pot aplica fie pentru propria persoană, fie pentru sufletele din Purgator. Dacă Indulgenţa parţială şterge o parte a pedepsei vremelnice ce se cuvine în urma săvârşirii păcatelor, Indulgenţaplenară, în schimb, şterge cu totul această pedeapsă vremelnică, ambele Indulgenţe fiind obţinute prin lucrarea Bisericii în virtutea puterii de a lega şi a dezlega, ce i-a fost acordată de Mântuitorul Isus Cristos.
Trebuie amintit şi faptul că, în virtutea comuniunii sfinţilor, autoritatea Bisericii a stabilit ca Indulgenţa plenară obţinută de creştinii indemnati de o autentică părere de rău, să poată fi aplicată şi pentru cei răposaţi. În felul acesta, se subliniază în aceeaşi Constituţie Apostolică Indulegentiarum doctrina, credincioşii îşi manifestă dragostea pentru cei dragi adormiţi în Domnul, şi, ridicându-şi ochii la ceruri, vor acţiona cu mai multă înţelepciune în lucrurile lumeşti.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu