miercuri, 16 martie 2016

NU NUMAI CU PAINE TRAIESTE OMUL

Din locutiunile preotului Stefano Gobbi

   (Preotul italian Stefano Gobbi (22 martie 1930 - 29 iunie 2011),  a fost fondatorul (la inceputul anilor '70) a "Miscarii Sacerdotale Mariane" din care fac parte cardinali, sute de episcopi, zeci de mii de preoti si sute de mii de credinciosi, mai ales familii, in lumea intreaga.
   Apostol neobosit, in cursul nenumaratelo sale calatorii prin lume, s-a facut ecoul Sfintei Fecioare de la Fatima.
   Mica sa "carte albastra" (tradusa si in limba romana) este cunoscuta in intreaga lume: ea contine mesajele Sfintei Fecioare pe care el le primea sub forma de locutiuni interioare. 
   In testamentul sau, el a marturisit: "Las ca testament spiritual, tot ceea ce este scris in cartea < Sfanta Fecioara catre fiii Ei preaiubiti > si atest ca aceste mesaje au fost primite de mine sub forma de locutiuni interioare.  


   Brazilia, 26 februarie 1991
   Exercitii spirituale sub forma de Cenacol, cu episcopi si preoti ai Miscarii Sacerdotale Mariane din intreaga Brazilie


Sfanta Fecioara:  "In aceste zile, Inima Mea Neprihanita este mangaiata vazandu-va atat de multi la acest Cenacol continuu de rugaciune si de fraternitate. 
   Ati venit din intreaga Brazilie, acest pamant atat de iubit de Mine si tot mai inselat de adversarul Meu.
  Astazi primesc, in gradina Inimii Mele Neprihanite, Biserica ce traieste si sufera si patria voastra care trece inca prin momente de mari greutati si pericole.
   Ii chem pe toti fiii Mei sa se consfinteasca Inimii Mele Neprihanite si sa intre cat mai curand in adapostul pe care Eu vi l-am pregatit pentru aceste vremuri de purificare si de mare stramtorare.
  Sunt mama duioasa si intelegatoare pentru voi toti.
   Vreau sa va conduc pe calea pacii, a rugaciunii, a sfinteniei, a unei uniri cat mai stranse cu Isus, Mantuitorul si Salvatorul vostru.
   Eu vad zelul vostru in apostolat; cunosc marile voastre greutati; port cu voi apasarea suferintelor voastre zilnice.
   Mai ales privesc cu iubire angajarea voastra catre cei mai saraci, marginalizati, cei mai din urma, in efortul de a-i elibera din sclavia saraciei si a mizeriei. Dar, ca Mama a voastra, va iau de mana si va conduc la intelegerea intregului adevar.

   Nu numai cu paine traieste omul
   Omul traieste cu fiecare Cuvant care iese din gura Lui Dumnezeu, pentru a potoli foamea mintii sale. In afara de lipsa bunurilor materialer, exista o saracie si mai mare, o saracie de bunuri spirituale.
   Cat de multi sunt fiii Mei care traiesc sub jugul acestei sclavii spirituale! Sunt cei care devin victimele ideologiilor false, fundamentate pe negarea Lui Dumnezeu.
   Cum se raspandeste eroarea ateismului teoretic si practic, care-i face pe multi sa traiasca fara Dumnezeu.
  Sunt aceia care se indeparteaza de Biserica pentru a adera la diferite secte, care aici se raspandesc tot mai mult.
  Aceasta se intampla pentru ca mintile infometate ale multora dintre fiii Mei nu mai sunt hranite cu painea Cuvantului Lui Dumnezeu.
  Va cer sa dati din abundenta aceasta hrana spirituala si mai ales voua, preaiubitilor si fii consfintiti Mie, va cer ca efortul vostru de a raspandi pretutindeni Lumina Evangheliei sa devina tot mai mare. 
   Predicati Evanghelia plini de curaj si fara teama; dati-o cu toata claritatea integritatii sale; vestiti-o cu aceeasi forta cu care Fiul Meu Isus v-a predicat-o. Astfel ii ajutati pe toti sa mearga pe calea adevaratei credinte, in cea mai mare ascultare de Magisteriul Papei si a Episcopilor uniti cu el.

  Nu numai cu paine traieste omul
   Omul traieste si cu Harul Divin, pe care Isus i l-a dat pentru a hrani foamea sufletului sau.
   In afara de lipsa bunurilor materiale, exista o si mai mare si mai periculoasa saracie - cea morala, constituita din jugul apasator care-i face pe multi fii ai Mei sclavi ai raului si ai pacatului, sclavi ai pasiunilor dezordonate, mai ales ai necuratiei.
   Cat de mare este aceasta rana intre voi!
  Cat de vicleana este capcana vrajmasului Meu, care adesea va conduce sa folositi intreaga voastra misiune sacerdotala pentru a vindeca ranile saracilor si ale exploatatilor, spre a va face astfel sa uitati a privi mai ales la ranile adanci ale pacatosilor si ale celor rai.
  Dati hrana Harului Lui Dumnezeu acestor suflete care mor de foame!
  Pentru aceasta trebuie sa-i ajutati pe pacatosi sa se intoarca la izvorul Indurarii Divine, punandu-va la dispozitia lor in Sacramentul Impacarii.
   Acesta este timpul favorabil voua. Acesta este timpul convertirii si al intoarcerii la Domnul.
  Fii preaiubiti, deveniti voi insiva ministrii prompti ai impacarii, pentru salvarea multor suflete care risca sa se piarda.

  Nu numai cu paine traieste omul
   Omul traieste si cu Painea vie coborata din Cer pentru a-i hrani foamea inimii.
   Cati nu traiesc astazi sub ingrozitoarea sclavie a orgoliului, a egoismului fara limite, a lacomiei, a urii, a violentei, a unei mari incapacitati de a iubi!
   Calea ce va conduce la salvare este numai aceea a comuniunii si a iubirii.
  De aceea Isus v-a dat nepretuitul dar al Prerasfintei Euharistii.
   Isus este prezent in Euharistie pentru a fi hrana vietii voastre spirituale si pentru a va forma catre o adevarata capacitate de a iubi.
  Isus se daruieste voua in Euharistie pentru a iubi in voi, cu voi si prin voi.
  Isus Euharistic este Painea vie coborata din Cer, hrana care potoleste foamea, apa care potoleste setea.
   Isus Euharistic vrea sa devina astazi bunul samaritean pentru Biserica vostra atat de dezbinata si suferinda si pentru patria voastra atat de bolnava si de amenintata.
   Isus Euharistic vrea sa va conduca pe toti pe calea iubirii, a impacarii, a comuniunii, a pacii, a milostivirii si a salvarii.
  Invatati de la El care este bland si smerit cu inima, si veti gasi odihna sufletelor voastre.
  Astazi Eu va cer tuturor sa deschideti larg portile Lui ISUS CRISTOS care vine.
   Sunt mama celui de al doilea Advent si poarta care se deschide spre noua era. Aceasta era noua va coincide cu cel mai mare triumf al Imparatiei Euharistice a Lui Isus.
   De aceea va chem sa faceti sa infloreasca pretutindeni cultul adoratiei, al repararii si al iubirii Preasfintei Euharistii.
   Reincepeti in bisericile voastre sa expuneti Preasfantul Sacrament in ore solemne de adoratie publica.
  Euharistia sa devina centrul rugaciunii voastre, al vietii voastre, al cultului vostru si al reuniunilor voastre bisericesti.
   Astfel, si astazi, Isus Euharistic, cu Cuvantul Sau, va hrani foamea mintilor; cu Harul Sau va hrani foamea sufletelor; cu Iubirea Sa va hrani foamea inimilor voastre.
   Si Isus Euharistic va va da in sfarsit marele dar al eliberarii de orice forma de sclavie fizica, spirituala si morala.
   Atunci, in voi toti va straluci marea demnitate de fii ai Lui Dumnezeu,creati de El, iubiti, mantiuti, sfintiti si salvati.
  Iesiti acum de la acest cenacol al vostru si deveniti apostolii acestei noi evanghelizari in intreaga Brazilie.
   Eu va insotrsc cu iubirea Mea neprihanita si va sustin cu binecuvantarea Mea materna."



   din cartea: "CATRE PREOTI, FIII PREAIUBITI AI SFINTEI FECIOARE"  (locutiunile preotului Stefano Gobbi - fondatorul Miscarii Sacerdotale Mariane) 


  RUGACIUNE DE CONSFINTIRE LA INIMA NEPRIHANITA A MARIEI

 "Inima Neprihanita a Mariei, care in schimbul iubirii Tale fata de noi primesti atatea ofense, eu iti ofer si consacru pentru totdeauna fiinta mea intreaga, pentru a corespunde cel mai bine iubirii Tale de Mama, pentru a repara injuriile pe care le primesti din partea atator fii nerecunoscatori, si pentru a trai din partea mea consacrarea lumii intregi, atat de mult dorita de Inima Ta si facuta de Sfantul Parinte Papa.
   Binevoieste a primi aceasta umila, dar sincera oferire. Sufletul meu, trupul meu, viata mea sunt ale Tale; si, pentru ca iti apartin in intregime, pazeste-ma si apara-ma ca pe un bun al Tau. Amin."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.