joi, 20 martie 2014

SFANTA FECIOARA DE LA KERIZINEN

   de Mons. Johanan-Mariam de Cazenave


 (Despre aparitiile de la Kerizinen si vizionara Jeanne-Louise Ramonet, mai puteti citi in postarile: http://dinimaginatie.blogspot.ro/2013/07/sfanta-fecioara-preasfantului-rozariu.html



Aparitia de la Kerizinen
   O femeie modesta, intr-o umila locuinta dintr-un mic catun al frumoasei Bretanii: asa este cadrul acestei "aparitii". 

   Mesajul ei ne interpeleaza o data in plus,  printre cele 622 aparitii recenzate, recunoscute sau nu, de-a lungul secolului XX, in toate partile lumii.
   In ultimele decenii, acest "Lourdes breton" nu a obtinut adeziunea ierarhiei ecleziastice. Totusi, dupa puternice reticente, a venit ora unei deschideri, a unui dialog care incepe. Kerizinene  este vazut, de acum, ca un "loc de rugaciune" si, cu totii, preoti si laici, pot merge acolo sa se roage Sfintei Fecioare a Preasfantului Rozariu si Inimilor Unite ale Lui Isus si Mariei. Mesajul de la Kerizinen se potriveste cu atatea mesaje contemporane sau mai vechi care invita lumea la intoarcerea la credinta predecesorilor nostri, la o convertire necesara pentru crestinii care s-au indepartat de  evlavie si de sacramentele Bisericii, regasind astfel caile harului, singurele care le asigura mantuirea si care sunt stramte, caci: "multi sunt chemati, dar putini alesi".
   Cand lumea se indeparteaza de Dumnezeu si ridiculizeaza invitatiile Sale, pentru a se deda utopiei umaniste, da nastere unui haos de care Cerul ne previne si ale carui roade otravite le vedem astazi in fata usii noastre, in pofida optimismului afisat de cei care guverneaza planeta noastra, haos analog cu cel de altadata al acelora care au construit Turnul Babel, prabusit apoi in confuzia limbilor. 
   Daca aceasta "aparitie" vine din Cer, avem intr-adevar de ce sa ne ingrijoram, si fiecare dintre noi trebuie sa-si puna intrebari ca urmare a cererilor neincetate ale Bunului Dumnezeu prin mesagerii Sai, fara a ne inspaimanta, totusi, daca suntem in stare de har. As aminti numai invitatia dictata de Isus Insusi Sorei Faustina Kowalska - astazi canonizata: "Jezu ufam tobie" - "Isuse, ma incred in Tine", care vine dintr-un context profetic recunoscut. Si cum sa uitam cuvintele incurajatoare ale Fericitului Papa Ioan Paul II de la inceputul pontificatului sau: "Nu va temeti", caci adevaratul crestin are incredere in Providenta Divina care vegheaza ca un tata asupra copiilor sai. "Nu va ingrijorati de nimic, tot restul va va fi dat pe deasupra", confirma Sfanta Scriptura.
   
Cum sa nu ne gandim, prin cererea Sfintei Fecioare si a Lui Isus care solicita o devotiune speciala la "cele doua Inimi Unite ale Lor", la revelatia Sfantului Rozariu facuta in 1214 Sfantului Dominic, de altfel doctor al Bisericii, ca rugaciune puternica si meditatie asupra misterelor vietii Lui Cristos si a Sfintei Sale Mame, pana intr-atat incat Aceasta, in 1917, la Fatima, va ajunge sa spuna: "Eu voi salva lumea cu Rozariul". In cursul acestei faimoase aparitii de la Fatima, Mama Lui Dumnezeu va cere consfintirea lumii la Inima Sa Neprihanita, raspunzand ca un ecou al aparitiei de la Lourdes care confirma reflectia Bisericii si proclamarea dogmei Neprihanitei Zamisliri si ca un ecou, de asemenea,  al altei revelatii profetice, in sec.17, a Sfintei Inimi a Lui Isus, care i-a cerut - prin Sfanta Margareta-Maria Alacoque - lui Ludovic XIV sa-i consfinteasca regatul sau, ceea ce acesta nu a realizat. Consecintele au urmat in secolul urmator, cand au luat nastere "luminile" din care mai traim inca si astazi, bogatie materiala, saracie spirituala, intelectuala si estetica, care merg pana la blasfemierea crucifixului. Epoca noastra fara Dumnezeu  a devenit parodica, ea nu o stie, iar Bunul Dumnezeu continua sa intervina prin sarmane instrumente care prelungesc glasul "celui care striga in pustiu" si care sunt dispretuite, uneori persecutate.
Jeanne-Louise Ramonet
Jean-Louise Ramonet, vizionara de la Kerizinen, a ramas intotdeauna fidela si ascultatoare, pana la moartea sa. Mesajul sau dezvaluie frumosul mister al unirii Inimii Lui Isus cu Inima Mamei Sale, Maria, perfect unite, frumosul comentariu al Cerului cerand, de asemenea, ca Sfanta Euharistie sa fie traita ca o veritabila "intrupare" a Lui Cristos in noi.


   Sa-mi mai fie permis sa doresc recunoasterea acestei frumoase revelatii asupra profunzimii Unirii Sfintelor Inimi ale Lui Isus si Mariei, facuta la Kerizinen, care este apropiata de ceea ce Maria Valtorta, celebra mistica,  ne spune despre aceasta magnifica si perfecta intimitate care O introduce pe Maria in dimensiunea sa de Co-Mantuitoare, a unei creaturi asociate divinului Sau Fiu la Jertfa Crucii, ca merit al harurilor venite din al Sau "fiat" la vointa Lui Dumnezeu.
   Se spune ca aceasta - devotiunea la Inimile unite ale Lui Isus si Mariei - ar fi ultima dogma pregatita de teologii Bisericii (ceruta, de altfel, imperios, si la Amsterdam, Idei Peerdeman - vezi postarea: DOAMNA TUTUROR POPOARELOR - http://dinimaginatie.blogspot.ro/2012/04/doamna-tuturor-popoarelor.html ) si ca, la promulgarea sa vor fi multe opozitii. Sa nu ne indoim ca ceea ce va defini Biserica va fi confirmat de profetii timpului nostru: sa deschidem bine ochii, ca si Fericitul Papa Ioan Paul II, caci Mons. Stanislas Dzwisz, secretarul sau, astazi cardinal, ne spune ca vedea adeseori pe noptiera Sfantului pontif, un exemplar din "Evanghelia asa  cum mi-a fost revelata" a Mariei Valtorta.

                                       "Chretiens Magazine" nr.242 - "Regina Pacis" nr.258


   "OH, DREPTILOR! FITI, DECI, CONSTIENTI DE MISTERUL ISTORIEI LUMII"
   
   In mesajele Sale, Sfanta Fecioara, marturisindu-si imensa Sa iubire pentru fiecare dintre noi, ne-a dat sfaturi care ne vor ajuta sa ne intelegem mai bine datoria de crestini, intr-o lume devenita indiferenta sau ostila fata de Dumnezeu.

   La 21 noiembrie 1957, Mama noastra, Fecioara Maria, ne-a avertizat:
   "Conformati-va mereu ultimelor Mele mesaje. Meditati asupra lor: sunt haruri de prevedere, lumini pentru viitor, caci nimic nu este mai indicat pentru a-i converti pe pacatosi, decat teama de pedepse, si nimic nu este mai incurajator ca sa-i sustina pe cei drepti, decat certitudinea victoriei.
   Ca si altadata, cand Dumnezeu a facut sa urce apele potopului in mod progresiv, pentru a da pacatosilor timp sa se caiasca, la fel El actioneaza si astazi, in nesfarsita Sa Bunatate si mai ales in marea Sa Milostivire pentru pacatosi.
   El loveste succesiv unele localitati, pentru a-i avertiza in mod caritabil pe martori sa se pregateasca sa evite sau sa atenueze pedepsele Sale. Dar furtuna nu se va indeparta decat daca multimea, masa oamenilor, va fi supusa Lui Dumnezeu, Evangheliei, Bisericii in invatatura sa si primirii sacramentelor. Fie ca flagelul purificarilor actuale sa va dea convertiri in masa, iar voi veti inceta sa va temeti.
   Da, Dumnezeu, impresionat de rugaciunile celor drepti si de strigatele disperate ale omenirii, va interveni miraculos, asa cum a promis. El se va asemana unei mame enervate, pe drept, de copilul ei insolent: ea il saruta dupa o dura corectie acceptata cu respect si cainta.  El va reda societatii pacea, si Bisericii triumful.
    Acest triumf al Bisericii va fi cu adevarat miraculos in exterminarea completa si neprevazuta a ultimilor corifei ai Satanei. El va fi incomparabil, cel mai frumos din istoria Bisericii, caci nu va fi fost niciodata ceva asemanator lui. Va fi evanghelic, bazat pe umilinta in succes, pe desprinderea de bunurile si de demnitatile acestei lumi si, mai ales, pe iubirea practica fata de Divinul Rastignit. Mai ales aceasta trebuie sa o vedeti, sa o asteptati, sa o grabiti, sa o rascumparati.
   Cate victime, cati martiri au rascumparat-o inaintea voastra! Oh, dreptilor! Fiti, asadar, constienti de misterul Istoriei lumii. Traiti anticipat bucuria si speranta acestui triumf care va este fagaduit si pentru care voi lucrati, in timp ce nelegiuitii, in ciuda triumfului lor material si trecator, merg in intuneric spre sfarsitul lor fatal de invinsi.
   Cerestile Mele mesaje sa  fie, deci, o sursa constanta de bucurie si de speranta pentru toti cei care, prin credinta lor, prin increderea si iubirea lor, ajuta la realizarea acestui mare triumf, astazi foarte apropiat, si care va fi o dubla imparatie de iubire a Inimii Lui Isus si a Inimii Mele Neprihanite."

   La 28 mai 1960, Sfanta Fecioara ne-a lamurit sensul profund al evenimentelor, uneori tragice, care survin in lume:
   "Sa intelegeti ca in aceste evenimente teribile care survin, cum sunt razboaiele, inundatiile, cutremurele de pamant, populatii intregi distruse de cataclisme, Milostivirea Lui Dumnezeu se afla in conditii favorabile asupra fiecarui suflet atins de aceasta moarte cumplita.
   Sa intelegeti ca spaima care precede evenimentul, serveste adeseori de ispasire a multor greseli, a multor vieti rele si ca, in acel moment suprem, intre Dumnezeu si suflet se petrec mistere de iertare de nespus. Si astfel, un foarte mare numar de pacatosi sunt salvati... Nu va alarmati, deci, ci aveti mare grija sa ramaneti stapani pe voi insiva in pacea si linistea inimii... caci tot ce se intampla in lume este pentru ceea ce este mai bun din  punct de vedere al Iubirii pe care Dumnezeu o Poarta creaturilor Sale."                                                                              

CRESTINILOR, TREZITI-VA! FITI APOSTOLI!

   Urmati si traiti mesajele Mele

Este ceea ce Fecioara Maria ne-a cerut la 3 mai 1962:


   "Fie ca ei sa contribuie eficace la dezvoltarea in multe suflete a unei increderi tot mai complete si mai iubitoare in nesfarsita Milostivire a Lui Dumnezeu."
   "Nu, Eu nu va uit. Dar multi dintre voi Ma uita si Il uita pe Dumnezeu. Aceasta imi strange inima, si de aici vine intreaga tragedie a lumii si a sufletelor. Ceea ce caut Eu, va repet, este salvarea voastra. Vreau sa va ajut sa evitati pericolul care va pandeste de atat de aproape. Dar am nevoie de participarea voastra."

   "V-am recomandat atat de mult rugaciunea, penitenta, devotiunea la cele doua Inimi ale Noastre! Ele sunt tot mai uitate, mai dispretuite, mai combatute prin idei nelegiuite. Trebuie ca ele sa ramana semnele distinctive ale adevaratului crestin, sa marcheze, mai mult ca oricand,  spiritul sau in aceasta ora in care numai speranta in ajutorul divin poate sa potoleasca nelinistea in fata norilor grei ce se aduna la orizont."

   "Lumea arde. Oamenii se dezbina periculos. Sunt ambitiosii, pe care nu-i opreste nimeni. Sunt cei raniti, cei zdrobiti. Restul... se amuza. De ce atata  ura? Nu cumva pentru ca cei care se numesc crestini fideli, uita misiunea de iubire pe care este important sa o comunice celorlalti? Si, de asemenea, nu cumva pentru ca multi dintre catolici zac intr-o somnolenta periculoasa? Aceasta letargie este, intr-un fel, complicea fortelor satanice care, la aceasta ora cruciala, ataca doctrina Lui Cristos si vor sa azvarle omenirea in prapastia celei mai mari tragedii din toate veacurile."

   "Crestini, treziti-va! Fiti apostoli! Apostolul nu se inchide in mica sa lume personala si egoista, ci cauta sa duca departe flacara spiritului sau religios, iluminand sufletele fratilor sai cu adevarul pe care l-a revelat Dumnezeu, si intarindu-le in exercitarea poruncilor Sale. Prin iubirea fata de aproapele dam marturie despre iubirea noastra pentru Cristos. Intoarceti-va la Isus! Daca ati sti cat va iubeste! In timp ce voi lucrati cu atata incrancenare impotriva Lui, Inima Sa, mai mult ca niciodata, se umple de tandrete pentru voi. Intoaceti-va la El, nu ramaneti orfani. Voi aveti cea mai mare nevoie de Pace, aceea a copiilor Lui Dumnezeu. Cum o puteti intalni in mijlocul revoltei?
   In aceste ore de intunecare si de confuzie, refugiati-va in Inima Sa, care ramane  Adapostul vostru, Salvarea voastra, Iubirea voastra. Si credeti ca, la sfarsit,  va fi Imparatia de Iubire a acestei divine Inimi si a Inimii Mele Neprihanite."

   Cristos ne trezeste, El ne spune din nou ca ii asteapta pe prietenii Sai.

   La 26 martie 1963, Mantuitorul Isus:
   
Vechea capela a aparitiilor, pastrata in interiorul
sanctuarului de la Kerizinen
"Si tuturor prietenilor Mei fideli le adresez o chemare presanta sa se reinnoiasca in Iubirea Mea Euharistica.  Iubire si Ispasire, iata ce astept Eu de la sufletele voastre."
   "Eu doresc ca,  in acest mic sanctuar construt ata de generos de suflete sincere si unde am dat atatea semne ale Iubirii Mele Euharistice, sa se afle Sfantul Meu sacrament, cu Liturghii si  Impartasanii ispasitoare, deja cerute. Oh, daca ati putea intelege neglijarea pe care o suport in tabernacolele Mele, si marea suferinta pe care o simt in fata anumitor miscari moderne care se infiltreza aproape peste tot si care sunt contrare credintei voastre si traditiei Bisericii Mele, care pun mai ales Sfantul Meu Sacrament in pericol, din punct de vedere al pietatii, al credintei si chiar al Liturghiei! 
   Oh, formati in jurul tabernacolelor Mele ca o linie de aparare si coroana de iubire, pentru bucuria si consolarea Inimii Mele. Uniti-va cu inima si cu spiritul cu toate Liturghiile si Impartasaniile, rugaciunile si suferintele Bisericii, cu toate manifestarile euharistice si cu onorurile care Imi sunt aduse in Ostie, pentru a ispasi aceasta indiferenta rece si aceasta izolare atat de dureroasa pentru Inima Mea Iubitoare."

   Eu sunt calea care duce la Domnul

   La 25 februarie 1964,  Fecioara Maria ne repeta aceste cuvinte inspirate din Evanghelie: 

 " Eu sunt calea care duce la Domnul. Va invit sa iubiti, sa mergeti, sa intalniti, sa va depasiti.
   Luati-o, impreuna cu Mine, pe acest drum si nu veti merge in intuneric, ci veti avea Lumina Vietii, aceasta Lumina a Lui Cristos care a rasarit asupra lumii. Ea va patrunde in toata viata voastra. Va triumfa in voi asupra intunericului raului si va va inunda cu forta, cu pacea, cu bucuria Lui Dumnezeu.
   In primul rand, iubiti. Iubiti-L pe Isus. El nu inceteaza sa ceara inima voastra, sa va repete ca vrea sa fie iubit, ca iubirea este cea mai mare si prima dintre poruncile Sale. Vrea sa ocupe primul loc in inima voastra, dar va lasa libertatea sa i-L acordati voi insiva. Aceasta datorie implinita este rasplatita de El si va predispune sa fiti coplesiti mereu cu noi haruri. Oh, cat farmec necunoscut ar avea bucuriile si afectiunea lumii voastre daca le-ati subordona datoriei primordiale, aceea de a-L iubi mai intai pe Isus si de a iubi totul in El si pentru El! Este ceea ce trebuie sa va faca sa sperati ca mergeti spre o mare consolare a Bisericii, spre o aclamare mondiala a Lui Cristos.
   Fiti crestini adevarati, crestini care exista, care nu se tem sa umble, sa intalneasca, sa se depaseasca pentru ceilalti. Fiti adevarul revelat al celor care il cauta, caci secolul vostru cere adevarul. Si cat de dulce va fi, in seara vietii voastre, intalnirea cu Cristos Domnul, caci veti fi fost, pe pamant,  marturisitorii Sai pentru vestirea Imparatiei Sale si edificarea Bisericii Sale."
                                                                                              "Regina Pacis" nr.258
   


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.