miercuri, 1 mai 2013

CAINTA DESAVARSITA SI ROADELE EI


  CAINTA DESAVARSITA

   Imparatul David L-a suparat odata foarte tare pe Dumnezeu si nu se gandea sa ceara iertare.
   Atunci, Domnul l-a trimis pe profetul Nathan la dansul si i-a spus:
   - "Erau intr-o cetate doi oameni: unul era bogat si celalalt sarac. Cel bogat avea  foarte multe bogatii, vite mari si mici. Saracul nu avea altceva decat o singura oita pe care o cumparase si o crescuse impreuna cu copiii sai. Din painea lui mancase si se adapase din ulciorul lui, la sanul lui dormise si era pentru el ca o fiica.
   Intr-o zi a venit la omul bogat un drumet; i-a venit greu sa gateasca ospat drumetului din turmele si cirezile sale, asa ca a luat oita saracului si a gatit-o."
   Atunci David s-a aprins de manie impotriva acelui om si i-a zis lui Nathan:
   - "Pe Dumnezeul Cel Viu, vrednic de moarte este omul care a savarsit aceasta fapta! Iar pentru oita sa plateasca de patru ori pretul...!"
   Atunci Nathan i-a spus lui David:
   - "Tu esti omul acela: Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Eu te-am uns pe tine rege peste Israel si te-am scapat din mainile lui Saul si te-am facut stapan peste casa Domnului tau, peste casa lui Israel si a lui Iuda, si daca acestea nu  ar fi fost de ajuns, as fi adaugat lucruri si mai mari. Pentru ce ai dispretuit cuvantul Domnului savarsind raul in fata Lui? Ai rapit-o pe sotia lui Urie hetitul si pe el l-ai ucis cu spada fiilor lui Amon. Din aceasta cauza sabia nu se va indeparta niciodata de casa ta. Domnul iti spune: peste casa ta voi trimite cele mai mari nenorociri".
   La aceste cuvinte, David a intrat in inima sa, si-a recunoscut pacatul, a fost cuprins de o durere adanca, pe care o exprima in psalmul "Miluieste-ma Dumnezeule" (Ps.50), care a devenit modelul tuturor actelor de cainta.
   Atunci Nathan spuse lui David in numele Lui Dumnezeu:
   "Dumnezeu ti-a iertat pacatul". (Rg.12)
   Iata cum un act de cainta desavarsita, spala pacatul si daruieste sufletului harul Lui Dumnezeu.
***

   In localitatea unde traia sora Caterina a Sfantului Augustin, era o femeie numita Maria care in tinerete fusese o mare pacatoasa. Ajungand la batranete, a ramas cu incapatanare in pacatele sale, si din acest motiv oamenii au alungat-o. Ea s-a retras intr-o pestera indepartata, unde a si murit pe jumatate nebuna, parasita de toti si lipsita de Sfintele Sacramente. Din acest motiv a fost ingropata in camp, ca un animal.
   Sora Caterina care avea obiceiul sa se roage pentru toti cei care plecau din aceasta viata, afland despre moartea acelei nenorocite femei, nu s-a gandit sa se roage pentru ea, crezand, asa cum credeau toti, ca se osandise.
   Dupa patru ani, intr-o zi i se arata un suflet din Purgator, care-i zise:
   - "Sora Caterina, ce nefericita e soarta mea! Tu te rogi pentru toti cei care mor, si numai de sufletul meu nu ai avut mila."
   - "Cine esti tu?" intreba sora Caterina.
   - "Eu sunt Maria cea saraca,  cea care a murit in pestera."
   - " Dar tu te-ai mantuit?" o intreba sora Caterina.
   - "Da, m-am mantuit!"
   - "Dar cum?"
   - "Iata cum: cand am vazut ca sunt aproape de moarte si parasita de toti, m-am ingrozit de pacatele mele, m-am indreptat catre Maica Domnului printr-o rugaciune fierbinte si Ea mi-a dobandit de la Dumnezeu un act de cainta desavarsita, apoi am murit si m-am mantuit. Tot Ea mi-a dobandit scurtarea suferintelor Purgatoriului. Acum, pentru a scapa definitiv din Purgator, mai am nevoie doar de cateva sfinte Liturghii; te rog, ocupa-te tu de acest lucru, iar eu iti fagaduiesc ca ma voi ruga intotdeauna Lui Isus si Mariei pentru tine."
   Sora Caterina i-a indeplinit dorinta, si dupa cateva zile acel suflet i-a aparut mai stralucitor decat soarele si-i zise:
   - "Caterina, iti multumesc; eu merg acum in Paradis ca sa cant indurarile Dumnezeului meu si sa ma rog pentru tine."

   Iata cum un act de cainta desavarsita, dobandit prin mijlocirea Precuratei Fecioare Maria,  sterge nelegiuirile unei vieti traite departe de Dumnezeu si duce sufletul in slava Cerului pentru a se bucura o vesnicie.
ROADELE CAINTEI DESAVARSITE

   Roadele caintei desavrsite sunt multe.  Cel mai mare rod este iertarea pacatului de moarte si coborarea harului Lui Dumnezeu in sufletul pacatosului. Acest lucru inseamna eliberarea omului din starea nefericita in care se afla si dobandirea celei mai mari fericiri pe care o poate avea. Cainta desavarsita reinvie sufletul de la moarte, la viata. Daca pacatosul ar muri cu pacatul pe suflet, s-ar osandi pentru totdeauna; prin cainta desavarsita se mantuieste si ajunge in slava fericita a Paradisului.
   Dar, in afara de iertarea pacatelor, cainta desavarsita are si alte trei roade nepretuite:
   Prima se refera tot la iertarea pacatelor. 
   Dupa ce spinul este scos, rana nu se vindeca imediat. La fel se intampla si cu pacatul de moarte dupa ce este sters din suflet; nu dispar deodata toate petele: pedeapsa vinei -  adica pedeapsa pacatului si pedeapsa daunei - adica pedeapsa de a fi lipsit de vederea Lui Dumnezeu. Aceasta din urma poate fi temporara sau vesnica.
   Odata cu iertarea pacatului se iarta pentru totdeauna pedeapsa vinei si pedeapsa vesnica, dar, de cele mai multe ori, ramane pedeapsa daunei temporare, care va trebui ispasita ori in aceasta viata, ori in cealalta - in Purgator.
   Iata pentru ce este trebuincioasa pocainta sacramentala, pocaintele particulare, indulgentele si rugaciunile pentru sufletele din Purgator.
   Uneori insa, cainta desavarsita cu dorinta spovezii are urmari mai mari decat insasi spovada facuta din obisnuinta, caci daca aceasta (spovada) nu sterge pedeapsa vremelnica, cainta desavarsita, cand este puternica, poate sa o stearga complet, iar sufletul poate intra direct in Paradis, fara a mai trece prin focul Purgatorului.
   Cine nu ramane uimit in fata acestui rod al caintei desavarsite?
   Un alt rod minunat este acela ca prin cainta desavarsita redobandim toate meritele pierdute. Pe langa multele daune pe care pacatul de moarte le produce in suflet, este si aceea ca pacatosul pierde toate meritele pe care le-a avut pana in momentul savarsirii pacatului.
   Faptele pe care le savarsim cu gandul curat, cand suntem in harul Lui Dumnezeu, sunt tot atatea merite care maresc in noi harul sfintitor si ne fac vrednici de o mai mare slava in Cer. Si lucrul acesta nu este valabil numai cand savarsim activitati grele si obositoare, dar si pentru cele usoare si obisnuite. De exemplu, este foarte usor a da un pahar de apa unui insetat. Ei bine, Isus spune ca cel care face acest lucru, nu-si va pierde meritul. (Mt. 10,42). Sfantul apostol Paul ne indeamna sa jertfim Lui Dumnezeu mancarea, bautura si lucrurile cele mai obisnuite. Daca asa este cu faptele mici, ce sa mai vorbim de cele mari, care se realizeaza cu multa truda, de rugaciuni, de sfinte Liturghii, lecturi bune, pomeni, sfaturi bune,  iertarea acordata aproapelui, ispitele invinse, crucea dusa cu rabdare! Toata viata crestinului poate fi un lant neintrerupt de merite.
   Pentru a intelege mai bine acest rod al caintei desavarsite, sa ne inchipuim o persoana credincioasa, ajunsa la sfarsitul unei vieti lungi, in care a adunat nenumarate merite. Sa presupunem ca are nefericirea sa cada intr-un pacat de moarte. Ce s-ar intampla cu ea daca ar muri in aceasta nefericita stare? Toate rugaciunile, jertfele, posturile nu ar valora nimic daca ar muri in aceasta stare, ar fi osandita la iad. Dimpotriva, daca inainte cu o clipa de a inchide ochii, si-ar inalta privirea spre Dumnezeu si, printr-un act de cainta desavarsita, i-ar cere iertare, acel suflet ar dobandi harul sfintitor, ar redobandi toate meritele si s-ar bucura de ele pentru toata vesnicia, ca si cum nu ar fi pacatuit niciodata.
   Dar trebuie sa mai spunem ca faptele bune facute in timpul starii pacatului de moarte a sufletului, nu aduc merite pentru Cer.
   Al treilea rod al caintei desavarsite este acela ca reda sufletului posibilitatea de a aduna din nou merite. Daca la o orga electronica lipseste curentul electric, aceasta nu mai suna. Zadarnic isi misca organistul degetele pe claviatura, orga nu va scoate nici un sunet. Acelasi lucru se intampla si cu un  suflet caruia, din cauza pacatului, ii lipseste harul Lui Dumnezeu. Pacatul rupe legatura dintre om si Dumnezeu. Inchipuie-ti, de pilda, un tata de familie care, cu toate ca de obicei duce o viata buna, totusi, la un moment dat are nefericirea de a cadea intr-un pacat de moarte. Munceste sarmanul de dimineata pana seara in camp, in arsita soarelui, asuda in fabrica pentru a-si intretine familia. Poate castiga bani, se bucura de ei, dar pentru Cer nu castiga nimic.
   Se lipseste omul de odihna, isi intrebuinteaza bine timpul, se ingrijeste de familie; mai mult, merge in fiecare duminica la Sfanta Liturghie, asculta Cuvantul Lui Dumnezeu. Cu acestea el dobandeste un nume bun si este laudat de toti cei care il cunosc. Dar pentru Cer nu castiga nimic. Pacatul savarsit tine departe de el harul Lui Dumnezeu - care singur este in stare de a face ca faptele sa fie meritorii. Unde va ajunge in felul acesta? Timpul trece si nu se mai intoarce! Ce nefericire! Si cate suflete nu sunt in aceasta stare? Ele merg la spovada numai cu ocazia anumitor sarbatori: Craciunul, Pastele. Dupa cateva zile cad iarasi in pacatul de moarte si nu se mai gandesc sa se impace cu Dumnezeu decat la o viitoare sarbatoare, peste o jumatate de an, sau poate chiar peste un an. In tot acest timp raman in pacatul de moarte si nu castiga nici un merit pentru faptele lor bune. Timp pierdut! Ce deznadajduit ar fi un negustor care, timp de un an, ar strange milioane si apoi, intr-o zi ar constata ca toti banii sunt falsi! Asa se intampla si cu acele sarmane suflete. La sfarsitul vietii isi vor deschide mainile in care cred ca au comori, dar vor constata ca sunt goale, pentru ca au dormit in pacat.
   Daca insa omul s-ar fi gandit la folosul caintei desavarsite si, imediat dupa pacat,  ar fi facut un act de cainta desavarsita, chiar daca nu s-ar fi spovedit pana la Pasti, ar fi dobandit harul sfintitor si astfel toate faptele bune ar fi avut merit pentru Cer.
   Vedem cat este de necesara cainta desavarsita.
   Dragul meu cititor, tu esti in harul Lui Dumnezeu? Sper ca da; daca nu esti, nu intarzia o clipa. Linisteste-ti constiinta, fa un act de cainta desavarsita pentru a-ti asigura un loc fericit in Cer.
***

   Sfantul Vincentiu Ferreri ne povesteste ca in timp ce predica odata unei mari multimi, a intrat la un moment dat in biserica o pacatoasa publica, imbracata cu tot felul de podoabe scumpe. Venise in biserica nu pentru a asculta cuvantul Lui Dumnezeu ci pentru a ademeni si pe altii la pacat. In timpul predicii insa, femeia incepu sa se intristeze, apoi sa suspine, sa planga in hohote si, in cele din urma, cazu moarta la pamant. Un sentiment de durere si de groaza ii cuprinse pe toti. De pe buzele tuturor se auzeau tot felul de vorbe. Unii ziceau ca este pedeapsa Lui Dumnezeu, altii ca s-a osandit la iad, etc.
   Sfantul Vincentiu, inspirat de Dumnezeu, le spuse ca aceasta femeie murise din prea mare parere de rau pentru pacatele sale. Un glas din Cer intari spusele sfantului: "Nu va rugati pentru ea, dar incredintati-va rugaciunilor ei, caci ea este in Paradis." (Gerosela vol.3, pag.284). Cine stie cate pacate impovarau sufletul acelei femei! Dar pentru ca, prin harul Lui Dumnezeu, a putut sa faca un act de cainta desavarsita, a dobandit iertarea nu numai a vinei si a pedepsei vesnice, dar si a pedepsei vremelnice, intrand astfel direct in slava Cerului fara sa mai treaca prin flacarile Purgatorului.

***

   Un fapt asemanator se istoriseste in viata Sfantului Ioan Vianney, cunoscutul paroh din Ars.
   Acesta vazu in bisericuta sa o doamna imbracata in doliu, care plangea nemangaiata. Miscat de lacrimile ei, sfantul se apropie de dansa si-i zise:
   -"Nu mai plange... El s-a mantuit... Maica Domnului pe care el a cinstit-O de mai multe ori in viata, i-a dobandit de la Dumnezeu un act de cainta desavarsita pe care l-a facut dupa ce a sarit de pe pod si pana s-a inecat."
   De fapt, ce se intamplase?
   Intr-o zi, sotul acestei doamne a fost ispitit foarte tare. Nefiind crestin practicant, nu a stiut cum sa lupte cu ispita si astfel ispititorul l-a impins la sinucidere. A plecat astfel de acasa spre fluviul din apropiere, s-a urcat pe podul inalt si s-a aruncat in valtoarea valurilor care-i curmara viata.
   Ce spui, dragul meu cititor, in fata acestui fapt? S-a sinucis si totusi s-a mantuit... Mare este Indurarea Lui Dumnezeu! Minunate sunt roadele caintei desavarsite!

                                 din "SECRETUL MANTUIRII" dupa can. Francesco Chiesa

38 de comentarii:

  1. HRISTOS a INVIAT !!!
    Lumina din Lumina,
    Dumnezeu adevarat,
    Din Dumnezeu
    Adevarat!!!!!!
    Iata pentru noi...
    Cu moarte pre moarte a calcat,
    a invins-o din marea IUBIRE...
    A INVIAT..Sa-l Laudam,Sa-l Cinstim,Sa-l Marim,
    Sa-l binecuvantam,Sa-l Adoram,Sa-i Multumim,
    Sa-l Iubim....sa mergem spiritual la picioarele Lui,Sa-i stegem Ranile....
    Dragele mele dragi,suntem inca in aceasta... pot sa zic Magie sufleteasca...de la moarte spre Inviere...si asa Sa-l tinem mereu prezent Viu,mai Viu ca nicodata in inimile noastre.
    Slava Tatalui Ceresc,la mine a fost si este totul minunat,am reusit si am fost la Biserica si pentru pregatirea Scumpului Sange si Trup al Domnului...am taiat painea bucatele mici am fost 4 persoane,sau pregatit 250 de pahare,si aici voiam sa ajung,cat de frumos era si simntitor acest lucru...eu am numit-o Magie,chiar i-am zis si la Preot simnteam totul era un mic sacrificiu,un mic cadou catre Isus cand le-am vazut toate terminate si impachetate...iar Lumanarea pentu Inviere,in afara ca-L simteam asa frumos pe Isus ....chiar aveam si emotii alegand florile cele mai superbe pentru Mirele nostru nu prea pot sa ma exprim in cuvinte.
    Multumesc,multumesc,multumesc pentru ca mi-a dat voie Domnul sa fac asemenea mici sacrificii pentru El.
    Voi ce mai faceti?
    Cum sunteti?
    Am inceput si eu aceste splendide Rugaciuni la inceput le-am spus pe toate in fiecare zi,dar intre timp cu mai multa traba nu le-am spus chiar pe toate...stiu ce frumos,si importanta mare are atunci cand ne rugam mai multi,voi incerca sa revin iar si sa le spun pe toate.
    Voi incerca sa continuu la impletirea Cununii din flori si rugaciuni a lui ISUS.
    Doamne ajuta-ne !!!
    Va doresc in continuare Sarbatori alese si binecuvantate!!!
    Isus sa fie vesnica noatra LUMINA LUMINATA in noi toti !!!
    Sa fim uneletele Lui intru totul !!!
    Laudat sa fie Isus si Maria !
    Lumina Sfanta si Bucuria ca Isus a Inviat sa ne cuprinda inimile noastre ale tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Silvia, frumoase si inaltatoare cuvintele tale. Cereasca bucuria ta si bucurie pentru mine caldura sufletului tau.
    Asa cum ai spus, sa fim uneltele Lui Isus intru totul - iata esenta. Daca acceptam sa fim uneltele Lui, acceptam vointa Lui iar acest lucru inseamna abandonare pe deplin Lui Isus. Sa uitam de noi, sa nu mai traim noi ci Isus sa traiasca in noi.
    Bucurie sufleteasca, iata ce ai reusit tu sa-mi daruiesti in aceste zile binecuvantate ale sarbatorilor Pascale.
    Dumnezeu sa te binecuvinteze, scumpa Silvia!

    Eu sunt bine, impreuna cu toti din familie. Sarbatorile le-am petrecut la biserica si acasa in odihna si rugaciune.
    Ma bucur pentru mica ta oferta Lui Isus. Dumnezeu pe toate le randuieste, le aseaza si le planifica spre pacea si bucuria sufletelor noastre, daca ne lasam calauziti de El.

    Te imbratisez cu dragoste si multa bucurie, bucuria Invierii Mantuitorului, bucuria rascumpararii noastre.

    Laudat sa fie Mantuitorul Inviat si scumpa Sa Mama!

    RăspundețiȘtergere
  3. LAUDAT SA FIE MANTUTORUL SI SCUMPA SA MAMA,MARIA FECIOARA PREASFANTA !!!!!
    Dupa cum observ eu draga mea Daniela,tu simnti asa frumos tot ce scriu eu pentru ca inimile noastre se contopesc in aceaiasi Iubire Sfanta,inima ta citeste nu tu ...si avem acelasi scop in aceasta lume cat suntem pe aici calatori Sa-l slujim pe Isus cat putem de mult,Sa-l tinem mereu prezent in inimile noastre ca atunci tare frumos putem sa-i simntim raspunsul care vrea sa ni-l dea sau sa ni-l trimita prin diverse persoane.
    Luni...sincer m-am scaldat in lacrimi de fericire,eram in curtea Bisericii pe o banca langa Statuia Fecioarei Maria,recitam Rozariul si ii simnteam atat de frumos prezenta Mariei,apare o Doamna englezoaica cu doua femei negrese de culoare...cea ce mi-a atras atentia cu cata finete si blandete se purta aceasta Doamna cu celelate...Doamne,a venit in final la mine...eu stiam ca Mama noastra o trimite..aveam in mana Rozariul de la Medjugorje..i l-am pus in mainie ei spre daruire...eu nustiu engleza,dar ne-am inteles spaniola exact Esenta,cand i-am zis de Medjugorje...a pupat tot Rozariul lacrimand si ea la andul ei cauta in geanta ei Roazariul mare si unul mic si mi le-a daruit mie,larcmile ne curgeau de fecire si bucurie cum cauta a noastra Mama sa uneasca inimi prin Iubirea Ei...ne-am facut poze la statuie...nustiu ce s-a intamplat cu mine caci radiam am simntit Medjugorje in inima mea ,am vorbit cu a noastra Mama si i-am multumit si i-am promis ca o sa caut Biserica cat o sa pot de mult,o sa ma duc si la picioarele Ei sa ma rog pentu cei care a cea mai mare nevoie ...de atunci ma duc in fiecare zi si special la Statuie,azi am fost am spalat vaza ,i-am pus tandafiri albi spunandu-i caci cate petale de trandafiri sunt acolo atatea inimi doresc eu sa vina spre Inima Ei si Ea Mama noastra sa le duca catre Inima Fiului Ei Isus.
    Este tare frumoasa aceasta permanenta conversatie prezenta in inima cu Maria si Isus,nu se prea poate vobi in cuvinte...
    stii Daniela ma gandeam sa nu-ti mai scriu chiar tot ce mi se intampla dar cand vad ca te simnt asa aproape de mine si te regasesti si tu in tot,ti le povestesc cu drag pentu ca sunt niste trairi adevarate in inma mea si intamplari adevarate in viata mea.
    Am uitat sa-ti spun,ca sambata am fost sunata de la Nusfalau mi-a zis aceasta femeie cum au facut Calea Crucii Vineri si Sambata dupa masa urca din nou dealul...am profitat de ocazie ca sa intreb dacase mai vand acolo cartile cu cruciada...am inteles ca da...atunci am intervenit usor,usor si i-am zis ca s-a adeverit ca totul este fals,pt ca avertismentele ce ziceau despre acest Papa...si uite cu multi ani in urma a cautat Medjugorje(mi-am dt seama ca daca arunc o bomba trebuia sa si explic de ce...)a ramas uimita tare,si i-am mai zis sa nu uitam ca ni se spune ca satana cauta sa intre in Biserici pe orice cale..
    Acum Tatal Ceresc sa lucreze mai departe.
    Te las Daniela scumpa in bratele Maicutei noastre dragi !
    Laudat sa fie in veci Isus si Maria!
    Ingerii si toti Sfintii sa va ocoteasca !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea Silvia, pe mine ma bucura mult si imi aduc pace in suflet trairile tale de iubire pentru Maria, Isus, Tatal Ceresc.
    Cand mi-ai scris despre felul in care v-ati daruit rozariile, tu si acea doamna, cu lacrimi in ochi si intr-o asa profunda emotie, mi-am dat seama ca acolo unde vorbeste Iubirea de Dumnezeu nu mai este nevoie de cuvinte, nu mai exista diferente de limba si aceasta Iubire exprima mult, infinit mai mult decat saracele cuvinte o pot face.
    Sfanta Fecioara, daca i te rogi si o invoci din inima, cu iubire, isi face simtita prezenta in moduri atat de delicate si sublime.
    Eu imi aduc aminte de parfumul cu a carui mireasma Maicuta Sfanta si-a luat ramas bun de la noi (eu, fiul meu si o prietena cu fiica ei) in ziua plecarii de la Medjugorje catre casa. Eram in spatele bisericii aproape de parcare, asteptam sa se adune toti membrii grupului pentru plecare. Simteam o durere mare ca trebuie sa parasesc Medjugorje si eram trista din cauza asta. Deodata, am simtit un parfum de flori, un amestec de flori, greu de definit. Primul gand care mi-a venit a fost sa ma uit in jur sa vad de la ce plante venea acea puternica mireasma cu atat mai mult cu cat a aparut deodata, nu o sesizasem inainte. Cand am inteles ca parfumul nu vine de la flori, caci nu erau in jurul nostru plante care sa emane astfel de parfumuri, nu era nici lume in jurul nostru, eram singuri doar noi patru, si am inteles, de asemenea, ca toti patru am simtit acel suav parfum, am stiut de unde venea el!
    Sfanta Fecioara adeseori isi face simtita prezenta prin miresme parfumate.
    Am fost atat de emotionati, a existat o atingere atat de puternica a inimii noastre de catre Sfinta Fecioara, incat ne-au dat lacrimile.
    In autocar am plans indelung, in timp ce ne indepartam de acel binecuvantat sanctuar...
    Eu nu stiu cine crede si cine nu, aceste experiente, insa ele sunt puternice si aduc o bucurie si o emotie in suflet si este imposibil sa nu curga lacrimi, lacrimi de bucurie, bucuria de a te sti atat de iubit de Mama din Cer si bucuria de a simti prezenta Ei intr-um mod atat de evident incat nu mai este loc de indoiala, de nici cea mai mica indoiala.
    Poate ca vei intelege mai bine, dupa cele ce ti-am scris, de ce ma bucura emotiile tale in Iubirea Lui Dumnezeu. In momentul in care citesc, aceste trairi si emotii imi sunt transmise intr-un fel care imi aduce bucurie.

    Te imbratisez si eu cu mult drag, Silvia. Sa ne rugam impreuna. Incearca sa faci si tu, cat iti este cu putinta, novena pe care ne-a scris-o Camelia. Este o frumoasa comuniune de rugaciune a unor persoane care nu s-au vazut niciodata dar care se simt asa apropiate de parca s-ar cunoaste de o viata...

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Laudat sa fie Isus si Maria!
    Draga mea Daniela,am citit cu mare drag tot ce mi-ai scris...si uite iubita mea cea ce m-a facut Mama noastra sa inteleg chiar acum,Ea Maria doreste sa ne vorbim una alteia,cum altcumva am putea noi istorisi cuiva ceva de cat prin trairile noastre,simntirile noastre pe care Ea ca Mama a noastra doreste sa le simntim si vine catre noi atat frumos.
    Azi gasindu-ma in Biserica..in fata mea era o Doamna blonda care tusea,eu m-am rugat pentru ea dar aveam asa o simntire ca se aseamana tare mult cu Vassula Ryden,si stii ca la Catolici se merge de se citeste din Evanghlie cand se incepe Litughia...si inchipuieti caci chiar aceasta femeie a citit,mie imi cugeau lacrimile una dupa alta atat de frumos citea ,explica nu numai ca o vedeam pe Vassula in ea ,Il vedeam pe ISUS,la teminr Liturghiei am ramas amandoua singure in biserica eu im terminam Rozariul...cand am vazut cum proceda ca mine la ranie lui Isus a pupat mana ei si le-a pus pe Ranile LUI Statuia lui Isus,am urmat eu la Statuie plangeam si ii multumiam lui ISUS,ea a plecat eu numai eu in biserica nu ma puteam despati de Isus,ii invoc pe toti Sfintii pe toi Ingerii atat de frumos isi fac prezenta simntita Daniela draga...atat de frumos,le multumesc la toti.
    Tot azi,am gasit pe Fesb o icoana cu Isus si alaturi Vassula cu un microfon in mana,iar acel chip a lui Isus nu-mi iesea din minte nici cum...imi aduc aminte ca l-am visat pe Isus...cred ca de o luna si la ochiul stang ii curgea lacrimi de sange(Mary stie i-am zis atunci)in aceasta seara am intrat la traducator si i-am scis la Vassula mesaj in engleza,deci mi se intampla niste lucruri chiar nepropuse.
    Dar ma gandesc acum ca este rugaciunea mea(exact ca tine la Medjugorje foarte greu m-am despartit de Maria cu toate ca am riscat si m-am desparit de grup de doua ori numai sa fiu cu Ea cu Mama noastra,sa-i mai simnt pezenta,mireasma chiar atingerea Ei fina)facuta pe microbus ca Duhul Sfant sa ma lumineze sa-mi dea intelepciune de a stii comunica cu oamenii in orice limba straina...inca nustiu,da timpul isi va spune cuvantul,iar a noastra Mama este prezenta mereu Medjugorje poate sa fie in inima noastra oricand.
    Ochisori mei incep sa ma doara iar ..controlez tot ce scriu dar nu vad bine literele nescrise (si leptopul este rau la taste apas dar nu se bate tot timpul)imi cer scuze,am nevoie si de ochelarii de vedere dar sunt in Spania,cred ca la sfarsitul luni mergem dupa lucruri acolo.
    Bine scumpa Daniela..am inteles cu Rugaciunile facute impreuna si ai dreptate multa asa ma unesc in Rugaciune cu Fabrizio din Medjugorje acum este in TORINO la o casa de copii Gardian,si cu TERESA tot din Italia,ne simntim enorm de mult cu toate ca nu ne cunoastem,Teresa chiar m-a sunat odata vorbim spaniola a fost tare frumoasa convobirea dintre noi IUBIRE PURA.
    Va iubesc dragele mele pe toate!
    Va imbratisez tare!
    Va las in INIMA NEPRIHANITA A MARIEI SI CEA MILOSTIVA A LUI ISUS,SI PLINE DE IUBIRE ACESTE INIMI SFINTE.
    Laudat sa fie in veci de veci Isus Cristos si Fecioara Maria!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Silvia, cand iubesti, barierele cad; cand reusesti sa iubesti cu iubirea Lui Isus si a Mariei, nu mai exista bariere de nici un fel, totul este libertate, bucurie, plinatate spirituala, pace.
    Cand putem iubi neconditionat, sa ne bucuram si sa multumim pentru acest mare dar; cand nu reusim sa iubim neconditionat, sa oferim Domnului nostru aceasta neputinta si El o va transforma in iubire pura caci primind ofranda neputintei nostre drept jertfa sincer oferita, va Iubi El Insusi pentru noi, pana atunci cand vom putea iubi din nou... neconditionat... pe oricine, de oriunde si in orice moment, fara rezerve, fara bariere.

    Te imbratisez cu multa dragoste.
    Fie ca iubirea pe care Maicuta Sfanta ne-o poarta, sa miste inimile noastre, sa le transforme, sa le sfinteasca.

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristos a Înviat! Cristos S-a Înălţat!

    Dragele mele,

    În fiecare zi, Domnul ne deschide o uşă pentru a merge pe Cărarea Iubirii. Şi în 13 mai 1917, Fecioara Rozariului a venit să ne arate că Rugăciunea, mai ales a Sfântului Rozariu este cheia salvării omenirii.
    Să ne rugăm ca toţi fraţii şi surorile noastre să aleagă Drumul spre Viaţă.

    Vă mulţumesc şi vă îmbrăţişez cu mult drag,
    Camelia

    “Iubirea este cea care va birui răul.
    Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, Te iubesc în Preasfântul Sacrament!
    Mă rog ca toţi oamenii să Te iubească şi să Te adore
    Şi ca Tu să ne salvezi de satana care voieşte să ne piardă.”


    Crushing the Serpent’S Head
    “It is love that will overcome evil.
    My God, my God, I love You in the Most Blessed Sacrament!
    I pray that all people will come to love and adore You
    and that You will save us from satan who is seeking our ruin.”
    http://www.childrenofmary.net/crushing.shtml


    Mama noastră, Fecioară, Regină Biruitoare a lumii, arată-ne puterea Ta!"
    Cântecul îngerilor şi al sfinţilor:
    "Slavă Tatălui, şi Fiului, şi Sfântului Duh, prin Preasfânta Fecioară, Regina Biruitoare a lumii acum şi pururea. Amin. Aleluia "





    Doamne al meu şi Rege,
    inimă curată zideşte întru mine
    şi cu duh stăpînitor mă întăreşte;
    şi voi învăţa pe cei fără de lege căile Tale,
    şi cei necredincioşi
    la Tine se vor întoarce. Amin.(Ps. 50 )

    “Adevărata Viaţă în Dumnezeu”, pag. 120, 26. 01. 90
    http://www.tlig.org/ro/romsg/TLIG-ROVol.3.pdf

    Mesajul din 18 martie 2003 - Aparitia anuala a Mirjanei Dragicevic-Soldo
    „Dragi copii! În mod special, în acest timp sfânt de pocăinţă şi rugăciune, vă chem să faceţi o alegere. Dumnezeu v-a dăruit voinţa liberă ca să puteţi alege viaţa sau moartea. Ascultaţi mesajele mele cu inima, astfel încât să puteţi conştientiza ce aveţi de făcut şi cum veţi găsi drumul spre Viaţă. Copiii mei, fără Dumnezeu nu puteţi face nimic; nu uitaţi aceasta nici o clipă. Pentru că, ce sunteţi voi pe pământ şi ce veţi fi, când vă veţi întoarce din nou în pământ ... Nu Îl mâniaţi pe Dumnezeu, ci urmaţi-mă pe mine, spre Viaţă. Vă mulţumesc că sunteţi aici. ”

    http://www.medjugorje.ws/ro/messages/annual/

    RăspundețiȘtergere
  8. Pilda:

    Într-o ţară aflată în război, era un rege care înspăimânta pe prizonierii săi, nu-i omora. Îi ducea într-o sală în care era un grup de arcaşi de o parte şi o uşă imensă din fier de cealaltă parte, deasupra căreia se vedeau sculptate figuri acoperite de sânge. În această sală, îi punea să formeze un cerc şi le spunea: puteţi alege între a muri săgetaţi de arcaşii mei sau a trece prin această uşă. În spatele acestei uşi EU VĂ VOI AŞTEPTA.Toţi alegeau să fie omorâţi de arcaşi.
    După terminarea războiului, un soldat care servise în slujba regelui mult timp, se adresă regelui:
    - Sire, pot să vă întreb ceva?
    - Spune, soldatule.
    - Sire, ce se află în spatele uşii?
    Regele îi răspunse:
    -Mergi şi vezi tu însuţi!!!
    Soldatul deschise înspăimântat uşa şi, pe măsură ce o făcea, intrau raze de soare şi lumina invadă sala. Şi, în cele din urmă, surprins, descoperi că uşa se deschidea în faţa unui drum care conducea spre LIBERTATE !!!
    Soldatul, vrăjit, îşi privi regele, care îi spuse:
    - Eu le dădeam ocazia să ALEAGĂ dar, din teamă, preferau să moară decât să rişte să deschidă această uşă!!!
    Câte uşi nu deschidem de teama de a nu risca?
    De câte ori nu ne pierdem libertatea şi murim înlăuntrul nostru, doar pentru că ne este teamă să deschidem uşa visurilor noastre?


    E-atât de simplu, Doamne, să iubeşti...
    Viaţa are o limită, iubirea nu... nu irositi viaţa, iubiţi-vă!
    Marin Bunget

    Nu irosiţi secundele tăcerii...
    E-atât de scurtă trecerea prin lut.
    Când ai ajuns la ceasurile serii
    Să nu pui întrebarea... ce-ai făcut?
    Nu înveli iubirea-n gânduri rele,
    Alege doar, când viaţa ta e goală,
    Să nu fii singur dincolo de stele
    Impovărat de propria-ţi greşeală.
    Când timpul curge fără de oprire
    Nu ţine ură-n viaţa ce-o trăieşti.
    Numai iubind ajungi în nemurire.
    E-atât de simplu, Doamne, să iubeşti...
    Nu căutaţi iubirea prea departe...
    Marin Bunget

    Am cunoscut iubirea când nu ştiam s-o strig,
    În mâna sfânt-a mamei ce mă-nvelea de frig.
    În ochi-i plini de lacrimi, în grijile-i tăcute,
    Când sufletu-mi de înger ştia să o asculte.
    Am cunoscut-o apoi în cântul ciocârliei,
    În floarea de alun... şi-n foşnetul câmpiei
    În strigătul de frate şi grija de bunic,
    În primul fir de iarbă şi-n greierul cel mic.
    În picături de ploaie, în roua de pe flori,
    În geana răsărită a soarelui din zori.
    Iubirea stă să cadă pe stelele din cer
    Şi este-acolo, sus, şi-n zori când ele pier.
    Câtă iubire, Doamne, ai pus pe lângă noi!
    Dar orbi cum suntem azi şi-n suflete prea goi,
    Împovăraţi de griji, sau gând de-navutire,
    Nu ne mai pasă Doamne... călcăm peste iubire.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a Inviat! Adevarat S-a Inaltat!

      Cristos in mijlocul nostru este si va fi!

      Iti multumesc, Camelia.
      Frumoase si profunde versuri.
      Frumoasa prietenia ta.
      Profunda prezenta ta in casuta mea.
      Cand ai pe cineva care sa-ti dea apa cand arsita te arde, cand ai pe cineva care emana caldura atunci cand in jur e rece, atunci viata este frumoasa si este mangaietor si placut sa sti ca exista inimi deosebite si ai privilegiul de a le fi intalnit.
      O inima frumoasa transmite altor inimi din frumusetea ei; o inima iubitoare transmite altor inimi iubirea ei, si alte inimi, tot mai multe inimi, vor deveni frumoase, vor iubi.

      Te imbratisez cu mult drag.

      Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

      Ștergere
  9. Lăudati să fie Isus şi Maria!
    Draga mea Daniela,

    Si eu îţi multumesc. Multe pot face inimile unite în Domnul. Am găsit mai demult, pe un forum un articol din “Regina Pacis”, “Viziuni ale Catalinei Rivas in timpul Sfintei Liturghii”. Se potriveşte de minune pe blogul tău.

    Cineva mi-a spus că îşi incepe ziua rostind aceste cuvinte: “Pot totul în Cristos, care mă întăreşte.” Filipeni 4:13. Ce frumos!

    Totul se va îmbrăca în stralucire când toate inimile se vor hotărî să asculte Glasul Domnului şi să-L urmeze cu încredere. Mariana a scris pe un forum ca a spus Isus: “Încrederea e cea mai înaltă formă de iubire.”
    Numai pe piatra credinţei se poate întemeia binele. Când umblăm prin vedere, ne cunoaştem drumul după obiectele pe care le văd ochii noştri. Când umblăm prin credinţă, ne ordonăm viaţa după Voia lui Dumnezeu, după Planul pe care Creatorul Îl are cu fiecare dintre noi. In domeniul Voii Sale, nu se găseşte imposibilul.

    Te îmbrăţişez cu mult drag,
    Camelia

    „Căci umblăm prin credinţă, nu prin vedere.” 2 Corinteni 5
    „Când te vei hotărî să faci un lucru, lucrul îl vei izbuti şi lumina va străluci pe toate drumurile tale.” Iov 22:28
    „Credinţa este încredinţarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute.” Evrei 11:1
    „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: "Mută-te de aici acolo", şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.” Matei 17:20
    „Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!” Marcu 9:23
    „La Dumnezeu toate sunt cu putinţă.” Marcu 10:27
    “Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu.” Luca 1:37

    Rugă
    de Corneliu Coposu

    Cerne, Doamne, liniştea uitării
    peste nesfârşita suferinţă,
    seamănă întinderi de credinţă
    şi sporeşte roua îndurării.

    Răsădeşte, Doamne, dragostea şi crinul
    în ogorul năpădit de ură
    şi aşterne peste munţi de zgură
    liniştea, iertarea si seninul.

    Epistola lui Dumnezeu catre sufletul aflat in necazuri
    -Scrisa de Sfantul Serafim de Virita-

    Te-ai gandit vreodata ca tot ceea ce te priveste pe tine Ma priveste, la fel de mult, si pe Mine? Lucrurile care te privesc pe tine sunt la fel de importante ca lumina ochilor Mei. Te pretuiesc atat de mult in ochii Mei (pe tine, suflete) si te iubesc atat de mult; de aceea, e o bucurie atat de speciala pentru Mine sa te pregatesc si sa te incerc. Cand ispitele si vrajmasul vin peste tine, revarsandu-se precum un rau asupra ta, vreau sa stii ca,

    Aceasta a fost de la Mine.
    ...
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=516294175073117&set=a.155249294510942.25858.155049277864277&type=1&theater

    Viziuni ale Catalinei Rivas in timpul Sfintei Liturghii
    din revista “REGINA PACIS” nr. 227 din noiembrie 2009, editura Tipofin,
    e-mail:reginapacis_ro@yahoo.com

    Iosif, 11-January-2011, 03:11 PM
    http://forum.ioanistrate.ro/archive/index.php/t-1656-p-4.html
    In engleza
    http://www.michaeljournal.org/holymass.htm

    RăspundețiȘtergere
  10. Viziuni ale Catalinei Rivas in timpul Sfintei Liturghii

    Despre Marea Cruciada a Iubirii si Milostivirii, despre mesajele date de Isus stigmatizatei Catalina(Katya) Rivas din Cochabamba, Bolivia, s-a realizat o emisiune de doua ore pe canalul FOX TV Network Broadcast, intitulata “Semnele lui Dumnezeu”. Arhiepiscopul de Cochabamba a dat Imprimatur(formula prin care cenzura bisericii catolice aproba tiparirea unei carti.)
    Catalina Rivas traieste cu sotul sau la Cochabamba, in Bolivia. Ea s-a convertit la 47 ani, in octombrie 1993. Dupa aceea a inceput sa primeasca mesaje de iubire si de milostivire de la Domnul Nostru Isus Cristos, sub forma de locutiuni interioare. In octombrie 1994, Catalina a vazut brusc, o lumina puternica in jurul Crucifixului si a simtit nevoia sa-si ofere viata Domnului. A vazut fascicole de lumina iesind din mainile, din picioarele si din coasta lui Isus rastignit, care au patruns ca fulgerul in mainile, picioarele si inima ei. Durerea a fost intensa. Dupa doua zile, Isus i-a spus ca stigmatele sunt un dar care ii permite sa impartaseasca cu El durerea Crucii Sale, si ca ele erau daruite numai acelora care sunt in stare sa-L iubeasca asa cum doreste El sa fie iubit.
    De atunci, Catalina poarta stigmatele Domnului, care apar joia seara, se manifesta vinerea cu dureri mari, si dispar sambata. Autoritatiile Bisericii le-au constat. Toate mesajele dictate de Isus, Catalinei, au fost stranse in opt carti, care au primit, la 2 aprilie 1998, imprimatur de la arhiepiscopul de Cochabamba, Mons. Rene Fernandez Apaza. In acest document, arhiepiscopul afirma: |Am citit cartile Catalinei si suntem siguri ca singurul lor scop este de a conduce pe calea unei spiritualitati autentice, a carei sursa este Evanghelia lui Cristos [...]. De aceea, autorizez editarea si difuzarea lor, recomandandu-le ca suporturi de meditatie si de directie spirituala, in scopul de a se obtine multe roade pentru Domnul, care ne cheama sa salvam sufletele, aratandu-le ca este un Dumnezeu viu, plin de iubire si milostivire|.

    Marturia Catalinei Rivas

    Intr-o minunata cateheza, Domnul si Fecioara Maria mi-au dat, in aceste pagini, invatatura “despre ce se intampla in timpul Sfintei Liturghii si cum sa o traim cu inima”. Trebuie si vreau sa dau aceasta marturie lumii intregi, inainte de toate, pentru cea mai mare Glorie a lui Dumnezeu si pentru mantuirea tuturor celor care vor sa-si deschida inima lui Dumnezeu.
    Apoi, dau aceasta marturie pentru ca numeroase suflete consacrate lui Dumnezeu sa poata reaprinde focul iubirii lor pentru Cristos. Unele dintre aceste suflete sunt proprietarele mainilor care au puterea de a-L aduce pe Cristos in lumea noastra, permitandu-I sa devina hrana noastra.
    Aceste pagini au scopul de a permite altor suflete sa “rupa” rutina modului in care Il primesc pe Cristos si sa poata retrai uimirea intalnirii de fiecare zi cu Iubirea. Si, in sfarsit, dau marturia mea pentru ca surorile si fratii mei laici din lumea intreaga sa poata trai, cu inima, cel mai mare dintre Miracole: celebrarea Euharistiei.
    Eram la Vigilia Buneivestiri, si noi cativa membrii ai grupului nostru de rugaciune ne-am dus la Sacramentul Reconcilierii. Cateva doamne din grupul nostru n-au putut sa ni se alature, si atunci si-au amanat spovada pentru a doua zi, inainte de liturghie. In ziua urmatoare, cand am ajuns la Biserica cu putina intarziere, Arhiepiscopul si preotii incepusera deja sa iasa din sacristie. Fecioara Maria a spus, cu glasul ei dulce si feminin, care mangaie sufletul :
    “Astazi va fi pentru tine o zi in care vei primi invatatura si vreau sa fii foarte atenta la ce vei asista, pentru ca va trebui sa impartasesti intregii omeniri aceasta experienta pe care o vei trai astazi”.
    Eram profund emotionata, fara sa inteleg de ce, dar am incercat sa fiu foarte atenta.

    Ritualul penitential
    Primul lucru pe care l-am remarcat, a fost o corala minunata care se auzea cantand ca din departare. Timp de cateva clipe, muzica s-a apropiat, apoi s-a indepartat, precum o suflare de vant.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arhiepiscopul a inceput celebrarea Liturghiei si, cand a ajuns la Actul penitential, Sfanta Fecioara mi-a spus: “Cere, din adancul inimii tale, Domnului, sa-ti ierte greselile care L-au ofensat. In felul acesta, vei fi in masura sa participi cu demnitate la privilegiul de a asista la Sfanta Liturghie”.
    Intr-o fractiune de secunda, m-am gandit: “Bineinteles ca sunt in stare de har cu Dumnezeu, caci m-am spovedit ieri seara”. Ea a raspuns:”|Te gandesti de de ieri seara nu L-ai mai ofensat pe Domnul ? Lasa-Ma sa-ti amintesc anumite lucruri. Cand ai plecat de acasa incoace, fata care te ajuta s-a apropiat de tine ca sa te intrebe ceva si, fiindca erai in intarziere si grabita, n-ai fost prea delicata in modul de a-i raspunde. A fost o lipsa de caritate din partea ta, si spui ca nu L-ai ofensat pe Dumnezeu?... Cand erai pe drum, un autobuz a manevrat gresit si era gata sa te loveasca. Te-ai exprimat intr-un mod putin recomandabil contra sarmanului om, in loc sa-ti spui rugaciunile si sa te pregatesti pentru liturghie. Ai fost lipsita de caritate si ti-ai pierdut rabdarea si pacea. Si spui ca nu L-ai ofensat pe Domnul? Sosesti in ultima clipa, cand procesiunea celebrantului era deja in drum spre altar, pentru a celebra liturghia ...si vei participa la ea fara sa fi pregatita”. Am raspuns: “Prea-bine, Mama, nu mai spune nimic. Nu trebuie sa-mi mai amintesti altceva, caci as muri de amaraciune si de rusine”. Sfanta Fecioara a continuat : “De ce trebuie sa veniti in ultima clipa? Ar fi trebuit sa vii mai devreme, ca sa fii in stare sa te rogi si sa-I ceri Domnului sa-L trimita pe Sfantul Sau Duh, ca El sa-ti acorde un duh de pace si sa te purifice de duhul lumii, de preocuparile, problemele si neatentia ta, pentru a-ti permite sa traiesti acest moment atat de sfant. In loc de asta, tu ajungi in momentul in care celebrarea este pe punctul de a incepe si participi ca si cum ar fi vorba de un eveniment obisnuit, fara nici o pregatire spirituala. De ce ? Aici este cel mai mare dintre Miracole. Vei trai momentul in care Dumnezeu Cel Preainalt da cel mai mare dar al Sau si nu stii cum sa-l apreciezi”.
    Era de ajuns. Ma simteam atat de tulburata si stiam destule pentru a-I cere iertare lui Dumnezeu. Nu numai pentru ofensele din ziua aceea, ci pentru toate momentele cand, la fel ca atatea alte persoane, asteptam ca preotul sa-si incheie omilia inainte sa intru in biserica. De asemenea, pentru momentele in care nu stiam sau refuzam sa inteleg ce inseamna sa fii acolo si pentru momentele in care, poate sufletul meu era plin de greseli mai mari si in care am indraznit sa particip la Sfanta Liturghie.

    Marire in cer lui Dumnezeu
    Era zi de sarbatoare si se recita Marire ... Sfanta Fecioara a spus: “Preamareste si binecuvanteaza cu toata iubirea Preasfanta Treime, recunoscand ca tu esti una dintre creaturile Sale”. Cat de diferit a fost acest Marire in Cer lui Dumnezeu!
    Brusc, m-am vazut intr-un loc indepartat, plin de lumina, in fata maiestuoasei Prezente a Tronului lui Dumnezeu. Ii multumeam cu mare iubire, in timp ce repetam: “Te laudam, Te binecuvantam, Te adoram, Te preamarim, Iti multumim Tie pentru slava Ta cea mare, Doamne, Dumnezeule, Imparate ceresc, Dumnezeule, Parinte Atotputernic”. Si mi-am amintit de chipul parintesc si tandru al Tatalui: “Doamne, Fiule-unule-nascut, Isuse Cristoase, Doamne Dumnezeule, Mielul lui Dumnezeu, Fiul Tatalui, care iei asupra Ta pacatele lumii ...” Iar Isus era in fata mea, cu chip plin de tandrete si de milostivire... “caci Tu singur esti Sfant, Tu singur Domn, Tu singur Preainalt, Isuse Cristoase, impreuna cu Duhul Sfant...”
    Dumnezeul iubirii vesnice. El, care in acel moment ma facea sa tremur din toata fiinta ... si am cerut: “Doamne, elibereaza-ma de toate duhurile rele. Inima mea iti apartine. Doamne, trimite-mi pacea Ta ca sa pot obtine cele mai bune haruri din Euharistie, pentru ca viata mea sa poata produce cele mai bune roade. Duhule Sfant a lui Dumnezeu, transforma-ma, actioneaza in mine si calauzeste-ma. O, Dumnezeule, da-mi harurile de care am nevoie pentru a Te sluji mai bine!”

    RăspundețiȘtergere
  12. Liturgia Cuvantului
    Sosise momentul Liturgiei Cuvantului, iar Fecioara Maria m-a facut sa repet: “Doamne, astazi vreau sa ascult Cuvantul Tau si sa aduc roade imbelsugate. Fie ca Duhul Tau Sfant sa curete interiorul inimii mele pentru ca, Cuvantul Tau sa poata sa creasca si sa se dezvolte in ea, purificand inima mea, pentru cu ea sa fie mai bine pregatita”. Sfanta Fecioara a spus: “Vreau sa dai atentie Lecturilor si intregii omilii a preotului. Adu-ti aminte ca Biblia spune: Cuvantul lui Dumnezeu nu vine fara sa aduca roade. Daca esti atenta, ceva din cele auzite va ramane in tine. Apoi, de-a lungul intregii zile, va trebui sa incerci sa-ti amintesti acele cuvinte care te-au impresionat in mod special. Uneori, acestea pot fi doua versete. Alteori, lectura intregii Evanghelii sau, poate, doar un singur cuvant. Savureaza-le de-a lungul intregii zile si astfel, ele vor face parte din tine, caci asa reusesti sa-ti schimbi viata, permitand Cuvantului lui Dumnezeu sa te transforme. Acum, spune-I Domnului ca esti aici ca sa asculti, ca vrei ca El sa vorbeasca, astazi, inimii tale”.
    I-am multumit inca odata lui Dumnezeu ca mi-a dat ocazia sa aud Cuvantul Sau. Si i-am cerut iertare ca am avut o inima atat de impietrita timp de atatia ani si ca i-am invatat pe copiii mei ca trebuie sa mearga la biserica din porunca bisericii si nu din iubire si din nevoia de a fi plini de Dumnezeu. Asistasem la atatea celebrari euharistice mai ales din obligatie si, in plus, din acest motiv, ma simteam mantuita. Dar nu le traiam si, mai rau, nu dadeam atentie Lecturilor si omiliei (predica) preotului!
    Ce mare durere am simtit pentru atatia ani irositi inutil, din cauza ignorantei mele! Cat de superficiala este participarea noastra la Liturghie, la care mergem numai cand cineva se casatoreste, sau pentru funeralii, sau pentru a fi vazuti de ceilalti! Cata ignoranta in privinta Bisericii noastre si a sacramentelor sale! Ce pierdere, cautand sa ne informam despre lucrurile lumesti, care pot disparea intr-o singura clipa, fara sa ne lase nimic si care, la sfarsitul vietii noastre, nu vor servi deloc la prelungirea existentei noastre. Dinpotriva, nu stim nimic din ceea ce ar putea sa ne dea un pic de cer deja aici pe pamant, si dupa aceea, viata vesnica. Si ne mai numim femei si barbati cultivati!

    Ofertoriul
    Un moment mai tarziu a inceput Ofertoriul, iar Sfanta Fecioara mi-a spus: “Roaga-te asa:(si eu am repetat dupa Ea) Doamne, Iti ofer tot ceea ce sunt, toate ce am si tot ce pot. Pun totul in mainile Tale. Tu stii, Doamne, ca eu sunt un nimic. Prin meritele Fiului Tau, transforma-ma, Dumnezeule Atotputernic. Eu mijlocesc pe langa Tine pentru familia mea, pentru binefacatorii mei, pentru fiecare membru al Apostolatului Tau, pentru toti cei care se lupta impotriva noastra, pentru toti cei care imi cer sa ma rog pentru ei. Invata-ma sa am o inima primitoare fata de ei, pentru ca mersul lor inainte sa fie mai putin dificil. Asa se rugau sfintii si asa as vrea s-o faceti fiecare dintre voi”.
    Asadar, in felul acesta ne cere Isus sa ne rugam pentru ei, ca si cum am prezenta, ca sa spun asa, inima noastra deschisa in fata lor, ca ei sa nu simta severitate, si sa alinam, astfel, suferinta pasilor lor.
    Multi ani mai tarziu, am citit o carte de rugaciuni compuse de un sfant pe care il iubesc mult, Jose Maria Escriva de Balaguer si, in aceasta carte am gasit rugaciunea asemanatoare celei pe care am invatat-o de la Sfanta Fecioara. Poate ca acest sfant, sub protectia caruia ma pun, i-a fost placut Fecioarei Maria cu rugaciunile lui.

    RăspundețiȘtergere
  13. Brusc, cateva personaje pe care nu le vazusem, au inceput sa se ridice. Era ca si cum, alaturi de fiecare persoana care era prezenta in Catedrala, se ivea o alta persoana si, in curand, Catedrala s-a umplut de persoane foarte frumoase si tinere. Erau imbracate in vesminte albe si au inceput sa se indrepte spre culoarul central, apoi spre altar. Mama noastra a spus : “Priveste. Acestia sunt Ingerii pazitori ai fiecarei persoane prezente aici. Este momentul in care Ingerii vostrii pazitori duc ofrandele si implorarile voastre in fata Altarului Domnului”.
    In momentul acela eram total uluita, caci fiintele ceresti aveau un chip atat de radios si de o asemenea frumusete incat ii este cu neputinta cuiva sa si-o imagineze. Aveau o infatisare foarte frumoasa, cu un chip aproape feminin. Totusi, trupurile, mainile si marimea lor erau masculine. Picioarele lor goale nu atingeau podeaua, ci se deplasau ca si cum ar fi lunecat. Aceasta procesiune a fost foarte frumoasa. Unii duceau un fel de bol aurit cu ceva care stralucea foarte puternic, cu o lumina alba-aurie. Fecioara Maria a spus: “Sunt Ingerii pazitori ai persoanelor care ofera aceasta liturghie pentru mai multe intentii, cei care sunt constienti de semnificatia acestei celebrari. Ei au ceva de oferit Domnului. Oferiti-va pe voi insiva in acest moment ... oferiti suferintele voastre, durerile voastre, sperantele, tristetile, bucuriile, implorarile voastre. Aduceti-va aminte ca Liturghia are o valoare infinita. Si atunci, fiti generosi in ofrande si in cereri”.
    In spatele primilor Ingeri, veneau altii care nu aveau nimic in mainile lor, inaintau cu mainile goale. Fecioara Maria a spus: “Acestia sunt sunt Ingerii persoanelor care sunt aici, dar nu ofera niciodata nimic. Ei nu simt nici un interes pentru a trai fiecare etapa liturgica a Liturghiei si nu au de adus nici un dar in fata Altarului Domnului”.
    La sfarsitul procesiunii alti Ingeri, care pareau tristi si tineau mainile impreunate in rugaciune, dar aveau ochii plecati. “Acestia sunt Ingerii pazitori ai persoanelor care sunt aici, dar nu doresc sa fie aici, adica persoane care au fost fortate sa vina aici, care au venit din obligatie, fara nici o dorinta de a participa la Sfanta Liturghie. Ingerii inainteaza cu tristete, pentru ca nu au nimic de adus la altar, cu exceptia propriilor lor rugaciuni”. |Nu-l amarati pe Ingerul vostru pazitor. Cereti mult! Rugati-va pentru convertirea pacatosilor, pentru pace in lume, pentru familiile voastre, pentru vecinii vostri, pentru cei care se recomanda rugaciunilor voastre. Rugati-va, cereti in rugaciune multe lucruri, dar nu numai pentru voi insiva, ci si pentru toti ceilalti. Aduceti-va aminte ca ofranda care ii este cea mai placuta Domnului este aceea in care va oferiti ca jertfa, pentru ca Isus sa poata, la coborarea Lui, sa va transforme prin propriile Sale merite. Ce aveti voi de oferit Tatalui prin voi insiva ? Nimicnicie si pacat. Dar ofranda de sine, unita cu meritele lui Isus, este ofranda placuta Tatalui”.
    Viziunea acestei procesiuni era de o asemenea frumusete, incat mi-ar fi greu s-o compar cu orice altceva. Toate aceste creaturi ceresti se inclinau in fata altarului, unele isi depuneau ofrandele pe podea, altele se prosternau, in genunchi, pe podea, aproape atingand podeaua cu fruntea. Si, deindata ce ajungeau la Altar, dispareau din fata ochilor mei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sanctus
    A venit sfarsitul Prefetei si, adunarea a raspuns: “Sfant! Sfant! Sfant!”, tot ce se afla in spatele celebrantului a disparut brusc.
    In partea stanga, in spatele celebrantului, au aparut, intr-un sir pe diagonala, mii de ingeri, mai mici, mai mari, cu aripi imense sau micute si ingeri fara aripi. La fel ca cei dinainte, erau imbracati toti in vesminte care semanau cu alba preotilor sau a ministrantilor.
    Au ingenunchiat cu totii, cu mainile impreunate pentru rugaciune si capul plecat in semn de respect. Se auzea o muzica minunata, ca si cum mai multe coruri de voci mixte cantau, la unison cu adunarea: Sfant! Sfant! Sfant!

    Consacrarea
    La Consacrare, a venit momentul celui mai minunat dintre miracole. In partea dreapta, in spatele Arhiepiscopului, a aparut o multime de persoane insiruite pe diagonala. Erau imbracate in aceleasi vesminte, dar de culori pastel: roz, verde, albastru deschis, lila, galben, pe scurt, culori diferite si foarte dulci. Si chipurile lor erau stralucitoare si pline de bucurie. Pareau sa aiba toate aceeasi varsta. Ati putea remarca (nu pot spune de ce) ca erau persoane de varste diferite, dar chipurile lor erau toate asemanatoare, fara riduri si fericite. Au ingenunchiat si ele, toate la cantecul: “Sfant! Sfant! Sfant! Domnul ...” Sfanta Fecioara a spus: “Sunt toti Sfintii si Fericitii din Cer, iar printre ei se afla sufletele parintilor tai, care se bucura deja de Prezenta lui Dumnezeu”.
    Apoi, am vazut-o pe Sfanta Fecioara, exact la dreapta Arhiepiscopului, cu un pas inpoia celebrantului. Ea era ca suspendata putin deasupra podelei, ingenunchiata pe ceva ce parea o tesatura foarte fina, dar, in acelasi timp, transparenta, care semana cu o apa cristalina.
    Sfanta Fecioara, cu mainile impreunate, il privea pe celebrant cu mare respect si atentie. Ea mi-a vorbit din acel loc, dar in tacere, direct din inima sa, fara a ma privi : “Te surprinde, nu-i asa, sa Ma vezi ca stau putin in spatele Monseniorului (Arhiepiscopul). Dar asa trebuie sa fie ... Cu toata iubirea pe care Mi-o da Fiul Meu, El nu Mi-a conferit demnitatea pe care o da preotilor, de a fi capabila sa operez in fiecare zi cu mainile Mele Miracolul, asa cum fac preotii. Din acest motiv, Eu simt un profund respect pentru preoti si pentru miracolul pe care Il face Dumnezeu prin intermediul lor, ceea ce Ma face sa ingenunchiez in spatele lor”.
    Dumnezeule, ce demnitate si ce har acorda Dumnezeu sufletelor preotilor, si nici noi, nici chiar multi dintre ei nu sunt constienti de asta.
    In fata altarului au aparut ca niste umbre de persoane in gri, cu mainile ridicate. Sfanta Fecioara a spus: “Acestea sunt sufletele binecuvantate din Purgatoriu, care asteapta rugaciunile voastre pentru a-i racori. Nu incetati sa va rugati pentru ele. Ele se roaga pentru voi, dar nu se pot ruga pentru ele insele. Voi aveti misiunea de a va ruga pentru ele pentru a le ajuta sa iasa si sa se uneasca cu Dumnezeu in fericirea vesnica”.
    ”Acum, vezi ca Eu sunt mereu aici. Oamenii merg in pelerinaj, cautand locuri in care am aparut. Este un lucru bun, din cauza tuturor harurilor pe care le primesc acolo. Dar in nici o aparitie, in nici un alt loc nu sunt atat de prezenta ca in timpul Sfintei Liturghii. Ma veti gasi mereu la picioarele Altarului la care se celebreaza Euharistia. La fel si la picioarele Tabernacolului, unde raman cu ingerii, caci sunt intotdeauna langa El”.
    Infatisarea atat de frumoasa a Mamei in momentul in care s-au rostit cuvintele : “Sfant! Sfant! Sfant!”, precum si a tuturor celorlalti, cu chipurile lor radioase, cu mainile impreunate, asteptand miracolul care se repeta incontinuu, ma facea sa ma simt ca si cum m-as fi aflat chiar in Cer. Si cand te gandesti ca sunt persoane neatente din cauza ca vorbesc intre ele in acel moment ! Imi pare rau ca trebuie sa va spun ca multi barbati si femei stau in picioare, cu bratele incrucisate, ca si cum i-ar aduce cinstire Domnului ca de la egal la egal. Fecioara Maria mi-a spus : “Spune lumii ca un om niciodata nu este mai om ca atunci cand ingenuncheaza in fata lui Dumnezeu”.

    RăspundețiȘtergere
  15. Celebrantul a rostit cuvintele Consacarii. Era o persoana de statura normala, dar, brusc, a inceput sa creasca, sa se umple de lumina, o lumina supranaturala intre alb si auriu, care l-a invaluit si a devenit foarte densa in jurul chipului sau. Din aceasta cauza, nu-i mai puteam vedea trasaturile. Cand a ridicat in sus Ostia, i-am vazut mainile si dosul palmelor. Avea niste semne din care emana o lumina intensa. Era Isus! Era El, care il invaluia pe celebrant cu Trupul Sau, care invaluia iubitor mainile Arhiepiscopului. In acel moment, Ostia a inceput sa se mareasca si a devenit enorma, iar in ea a aparut chipul minunat a lui Isus, care se uita la poporul Sau. Din instinct, am vrut sa plec capul, dar Sfanta Fecioara mi-a spus : “Nu-ti pleca ochii. Priveste, pentru a-L vedea si a-L contempla. Schimba o privire cu El si repeta rugaciunea de la Fatima: Dumnezeul meu, cred in Tine, Te ador, nadajduiesc si Te iubesc. Iti cer iertare pentru cei care nu cred in Tine, nu Te adora, nu nadajduiesc si nu Te iubesc. Iertare si milostivire ... Acum, spune-I cat de mult Il iubesti si adu cinstire Regelui regilor”.
    I-am spus-o, si parea ca eu eram singura pe care El o privea din aceasta enorma Ostie. Dar am aflat ca asa se uita El la fiecare persoana, cu deplina iubire. Pot oare sa plec capul pana cand voi atinge pamantul cu fruntea, asa cum facusera toti ingerii si fericitii Cerului? Probabil ca, pentru o fractiune de secunda, m-am intrebat cum putea Isus sa ia trupul celebrantului si sa fie, in acelasi timp, in interiorul Ostiei; si in timp ce el cobora Ostia, aceasta si-a reluat marimea normala. Lacrimile imi curgeau siroaie pe obraji; nu eram in stare sa-mi revin din uluire. Imediat, Arhiepiscopul a rostit cuvintele Consacrarii vinului si, in timp ce el pronunta cuvintele, pe cer si in fundal au aparut fulgere. Peretii si tavanul bisericii disparusera. Totul era intunecat, cu exceptia unei lumini stralucitoare care venea din Altar. Brusc, L-am vazut pe Isus rastignit, suspendat in aer. I-am vazut capul si bustul. Bratele orizontale ale crucii erau sustinute de niste maini lungi si puternice. Din interiorul acestei lumini stralucitoare, o luminita, ca o sclipitoare si micuta porumbita, a tasnit si a survolat rapid intreaga biserica. Apoi a venit si s-a asezat pe umarul stang al Arhiepiscopului, care continua sa apara ca Isus, caci nu-i puteam distinge decat parul lung, ranile Sale luminoase si trupul zvelt, dar nu-I puteam vedea Fata.
    Deasupra se afla Isus rastignit, cu capul cazut pe umarul drept. Ii puteam contempla chipul, bratele ranite si carnea sfasiata. In partea dreapta a toracelui, avea o rana din care curgea sange spre partea stanga si ca o apa foarte stralucitoare, spre partea dreapta. Pareau mai mult niste jeturi de lumina care se indreptau spre credinciosi, deplasandu-se de la dreapta la stanga. Eram stupefiata vazand cantitatea de sange care curgea in potir. Credeam ca acesta va da pe dinafara si va pata Altarul, dar nici o picatura nu s-a varsat. In clipa aceea, Fecioara Maria mi-a spus: “Acesta este Miracolul miracolelor. Iti spuneam mai inainte ca Domnul nu este constrans de timp si de spatiu. In momentul Consacrarii, intreaga adunare este transportata la poalele Calvarului, in clipa rastignirii lui Isus”.
    Poate cineva sa-si imagineze asta? Ochii nostri nu pot vedea, dar noi suntem cu totii acolo in chiar momentul cand Isus era rastignit. Iar El Ii cere iertare Tatalui Sau nu numai pentru cei care L-au ucis, ci si pentru fiecare dintre pacatele noastre:” “Tata, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac”.
    Din ziua aceea, nu-mi pasa daca lumea poate sa ma creada nebuna, dar le cer tuturor sa ingenuncheze si sa incerce sa traiasca, cu inima si cu toata sensibilitatea de care sunt capabili, sa constientizeze acest privilegiu pe care ni-l acorda Isus.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tatal Nostru
    In momentul in care ne pregateam sa spunem Tatal Nostru, Domnul a vorbit pentru prima data de la inceputul celebrarii. El a spus: “Asteapta! Vreau sa te rogi cu cea mai mare ardoare pe care o poti simti. In acest moment, adu-ti aminte de persoana sau de persoanele care ti-au facut cel mai mare rau in viata ta, ca sa le poti imbratisa, strangandu-le la piept, si sa le spui din adancul inimii: In numele lui Isus te (va) iert si iti (va) doresc pacea. In numele lui Isus iti (va) cer iertare si imi doresc pacea. Daca persoana este demna de aceasta pace, atunci o va primi si se va simti mai bine. Daca persoana nu este in stare sa se deschida la aceasta pace, atunci pacea se va intoarce in inima ta. Dar nu vreau nici sa primesti, nici sa oferi pacea, daca nu esti in stare sa ierti si sa simti aceasta pace in primul rand in inima ta. Fiti atenti la ceea ce faceti, a continuat Domnul, caci repetati in Tatal Nostru: iarta-ne, asa cum si noi iertam gresitilor nostri. Daca sunteti in stare sa iertati, dar nu sa si uitati, cum spun unele persoane, puneti conditii iertarii lui Dumnezeu. Caci spuneti: Iarta-ma numai in masura in care sunt eu in stare sa iert, nu mai mult”.

    Impartasania
    A venit timpul Impartasaniei celebrantilor. Am remarcat inca odata prezenta tuturor preotilor langa Arhiepiscop. Cand acesta s-a impartasit, Fecioara Maria mi-a spus: “Iata momentul in care trebuie sa ne rugam pentru celebrant si pentru preotii care il insotesc. Repeta dupa mine: Doamne, binecuvanteaza-i, sfinteste-i, ajuta-i, purifica-i, iubeste-i, ai grija de ei si sprijina-i cu iubirea Ta. Adu-ti aminte de toti preotii din lume, roaga-te pentru sufletele consacrate”.
    Dragi frati si surori, in acest moment noi trebuie sa ne rugam pentru ei, caci ei sunt Biserica, la fel cum suntem si noi, laicii. De cate ori nu cerem noi, laicii, atat de mult de la preoti, si nu suntem in stare ca macar sa ne rugam pentru ei, sa intelegem ca si ei sunt oameni si sa putem aprecia singuratatea care, de multe ori, ii inconjoara. Ar trebui sa intelegem ca preotii sunt, cu totii, persoane ca si noi, ca au nevoie sa fie intelesi si sustinuti de noi. Ei au nevoie de afectiune si de atentie din partea noastra, caci isi consacra viata pentru fiecare dintre noi, la fel ca Isus, fiindu-I consacrati Lui.
    Domnul vrea ca oamenii din turma pe care I-a incredintat-o Dumnezeu, sa se roage pentru sfintenia pastorului lor si sa-i fie de ajutor. Caci, intr-o zi, cand vom fi de partea cealalta, vom intelege minunile pe care le-a facut Domnul, dandu-ne preoti care sa ne ajute sa ne mantuim sufletul.
    Oamenii au inceput sa iasa din banci pentru a se indrepta spre locul Impartasaniei. Venise marele moment al intalnirii. Domnul mi-a spus: “Asteapta o clipa ! Vreau sa te fac sa observi ceva ...” Un indemn launtric m-a facut sa-mi indrept privirea spre persoana care urma sa primeasca Impartasania pe limba din mana preotului. Trebuie sa precizez ca aceasta persoana era una dintre doamnele din grupul nostru, care nu se putuse spovedi in seara precedenta, dar a putut s-o faca in dimineata aceea, inainte de Sfanta Liturghie. Cand preotul a asezat Ostia Sfanta pe limba ei, un flash de lumina alba-aurie a trecut prin aceasta persoana, mai intai prin spatele ei, apoi invaluind-o, din spate, in jurul umerilor si apoi a capului. Domnul a spus: “Asa Ma bucur Eu sa imbratisez o persoana care Ma primeste cu sufletul curat”.

    RăspundețiȘtergere
  17. Tonul vocii lui Isus era cel al unei persoane fericite. Eram uimita s-o vad pe prietena mea intorcandu-se in banca inconjurata de lumina, imbratisata de Domnul. Ma gandeam la minunea de care ne lipsim de atatea ori cand mergem sa-L primim pe Isus cu ofensele noastre, mici sau mari, in timp ce aceasta ar trebui sa fie o sarbatoare. De multe ori ne spunem ca nu avem preot la care sa putem merge sa ne spovedim in orice moment. Dar problema nu consta in a merge sa ne spovedim in orice clipa, ci usurinta cu care recadem in pacat. Dimpotriva, asa cum ne straduim sa gasim un salon de infrumusetare, sau, in cazul barbatilor, un frizer cand avem o sarbatorire, tot astfel trebuie sa ne straduim sa gasim un preot pentru a ne spala de tot ceea ce ne murdareste sufletul. Nu trebuie sa indraznim niciodata sa-L primim pe Isus cu inimile pline de lucruri urate.
    Cand m-am dus sa primesc Impartasania, Isus mi-a spus : “Cina cea de Taina a fost momentul de cea mai mare intimitate cu ai Mei. In timpul acelei ore de Iubire, am infaptuit ceea ce ar putea fi considerat, in ochii oamenilor, ca cel mai mare act de nebunie, acela de a Ma face de buna-voie prizonier al Iubirii. Am instituit Euharistia. Voiam sa raman cu voi pana la sfarsitul veacurilor, caci iubirea Mea nu putea suporta sa va las orfani, pe voi, pe care va iubeam mai mult decat propria-Mi Viata”.
    Am primit acea Ostie care avea o savoare deosebita: un amestec de sange si tamaie, care ma inunda in intregime. Simteam atata iubire incat imi siroiau lacrimi pe obraz fara sa le pot retine. Cand m-am intors la locul meu, pe cand ingenunchiam, Domnul mi-a spus: “Asculta ...”. Peste o clipa, am inceput sa aud rugaciunile doamnei care era asezata in fata mea si care tocmai primise Impartasania. Ceea ce a spus, fara sa deschida gura, suna cam asa: “Doamne, adu-ti aminte ca e sfarsit de luna si n-am bani sa platesc chiria, facturile pentru masina si scoala copiilor. Trebuie sa faci ceva ca sa ma ajuti ... Te rog, fa ca sotul meu sa inceteze cu bautura. Nu mai pot suporta betiile lui atat de dese, iar baiatul cel mic va repeta iar anul, daca nu vii in ajutorul lui. Are examene saptamana asta ... Si nu uita de vecinul nostru, care trebuie sa se mute. Fa-l sa plece imediat, ca nu-l mai pot suporta ...” Apoi, Arhiepiscopul a spus : “Sa ne rugam”. Evident, toata comunitatea s-a ridicat pentru rugaciunea finala. Isus mi-a spus pe un ton trist : “Ai remarcat rugaciunea ei? Nu Mi-a multumit nici macar odata. Nu Mi-a spus nici macar odata ca Ma iubeste, pentru darul pe care tocmai i-l facusem coborand dumnezeirea Mea pana la sarmana ei umanitate, ca sa o pot inalta pana la Mine. N-a spus nici macar odata: Multumesc Doamne. Era o litanie de cereri ... si asa fac aproape toti dupa ce Ma primesc. Eu am murit din iubire si am inviat, din iubire. Il astept pe fiecare dintre voi si, din iubire, raman cu voi ... Dar voi nu realizati ca am nevoie de iubirea voastra. Aduceti-va aminte ca Eu sunt Cersetor de Iubire in acest ceas sublim pentru suflet”.
    Realizati, oare, ca El, Iubirea, cerseste iubirea noastra, si noi nu I-o dam; si, pe deasupra, mai si evitam sa mergem la aceasta intalnire cu Iubirea iubirilor, cu singura Iubire care se daruieste intr-o jertfire permanenta?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ritualul incheierii
    Cand celebrantul urma sa dea binecuvantarea, Sfanta Fecioara a spus: “Asculta-Ma cu foarte mare atentie! Voi faceti indiferent ce semn mai degraba decat semnul Crucii. Aduceti-va aminte ca aceasta binecuvantare ar putea fi ultima pe care o primiti din mainile unui preot. Nu stiti daca veti mai avea vreodata ocazia sa primiti o binecuvantare de la un alt preot. Aceste maini consacrate va dau o binecuvantare in Numele Sfintei Treimi. Asadar, faceti-va Semnul Crucii cu respect, ca si cum ar fi ultimul pe care l-ati face pentru tot restul vietii voastre”.Cat de mult pierdem neparticipand in fiecare zi la Sfanta Liturghie si neintelegand-o ! De ce sa nu facem efortul de a ne incepe ziua cu o jumatate de ora mai devreme si sa alergam la Sfanta Liturghie ca sa primim toate binecuvantarile pe care Domnul vrea sa le reverse asupra noastra? Sunt constienta ca, din cauza obligatiilor, nu toata lumea poate sa mearga la Liturghie in fiecare zi, dar poate s-o faca macar de doua sau trei ori pe saptamana. Si sunt atatea persoane care lipsesc de la Liturghia de duminica sub cele mai mici pretexte: ca au un copil, sau doi, sau zece si, deci, nu pot asista la Liturghie. In schimb, persoanele care vor cu adevarat sa asiste la Liturghie stiu sa se organizeze in cazul in care au si alte angajamente importante; isi iau cu ele toti copiii, sau se duc pe rand, sotul la o ora si sotia la alta. Astfel isi indeplinesc datoria fata de Dumnezeu. Ne gasim timp sa studiem, sa lucram, sa primim musafiri, sa ne odihnim, dar nu avem timp ca, cel putin duminica, sa participam la Sfanta Liturghie. Isus mi-a cerut sa mai raman cu El cateva minute dupa Liturghie. Mi-a spus: “Nu va grabiti sa plecati imediat ce Liturghia a luat sfarsit. Mai ramaneti cateva clipe in compania Mea si lasati-Ma sa Ma bucur si Eu de a voastra”.
    Cand eram mica, cineva mi-a spus ca Domnul ramane cu noi cinci sau zece minute dupa Impartasanie. Si, amintindu-mi de asta, am profitat de acel moment ca sa-L intreb: “Doamne, spune-mi, cat timp ramai, intr-adevar, cu noi dupa Impartasanie?

    RăspundețiȘtergere
  19. Presupun ca Domnul trebuie sa fi ras de zapaceala mea, caci mi-a raspuns: “Cat timp vrei sa stai tu cu Mine. Daca Imi vorbesti de-a lungul intregii zile, adresandu-Mi cateva cuvinte in timp ce te ocupi de treburile tale, Eu te voi asculta, caci sunt intotdeauna cu tine. Tu esti cea care ma parasesti. Voi plecati de la Liturghie si gata, v-ati incheiat obligatia. Ati incheiat Ziua Domnului si, cu asta s-a terminat. Nu va ganditi ca Mi-ar place sa impartasesc cu voi viata voastra de familie, macar in acea zi.
    In locuintele voastre, aveti cate un loc pentru fiecare lucru, o camera pentru fiecare activitate: o camera unde dormiti, alta in care gatiti, o alta in care mancati, etc. Dar pentru Mine, ce loc ati pregatit? Aceasta n-ar trebui sa fie un loc in care va marginiti sa asezati o imagine pe care se aduna intotdeauna praful, ci un loc unde, macar cinci minute pe zi, se aduna familia ca sa multumeasca pentru ziua respectiva si pentru darul vietii, sa faca cereri pentru nevoile zilnice, sa ceara binecuvantari, ocrotire, sanatate. Toate isi au loc in casele voastre, in afara de Mine. Oamenii isi planifica ziua, saptamana, semestrul, vacantele, etc. Stiu si in ce zi se vor odihni, in ce zi vor merge la film sau la o serata, ori in vizita la bunici sau la nepoti, la copii sau la prietenii lor si la distractii. Dar cate familii spun, macar o data pe luna: Astazi este ziua in care vom merge sa-L vizitam pe Isus in Tabernacol, si toata familia sa-Mi vorbeasca? Cati vin sa se aseze in fata Mea si sa stea de vorba cu Mine, spunandu-Mi ce s-a mai intamplat de la ultima lor vizita, ce probleme si greutati au, cerandu-Mi ceea ce au nevoie ... facandu-Ma partas la toate aceste lucruri? De cate ori ? Eu stiu totul. Citesc cele mai ascunse secrete din inimile si gandurile voastre. Si totusi, Imi face mare placere sa va ascult povestindu-Mi viata voastra, lasandu-Ma sa particip la ea ca un membru al familiei, ca prietenul vostru cel mai intim. Oh, cate haruri pierde omul care nu-Mi da un loc in viata sa”.
    Cand am ramas cu El in ziua aceea si in multe alte zile, Domnul a continuat sa ne dea invataturi. Astazi vreau sa impartasesc cu voi aceasta misiune pe care El mi-a incredintat-o. Isus spune: “Voiam sa salvez creatura Mea, caci in momentul in care trebuia sa se deschida poarta Cerurilor, Creatura Mea era prea impregnata de suferinta ... Aduceti-va aminte ca nu exista nici o mama care sa-si fi hranit copilul cu propria ei carne. Eu am mers pana la acest punct extrem al Iubirii pentru a transmite meritele Mele fiecaruia dintre voi.
    Sfanta Liturghie este prelungirea Vietii Mele si a Jertfei Mele pe Cruce pentru voi. Fara meritele Vietii Mele si ale Sangelui Meu, ce aveti voi pentru a va prezenta in fata Tatalui Meu? Nimic, in afara de mizerie si de pacat ...Ar trebui sa-i intreceti in virtuti pe ingeri si pe arhangheli, caci ei nu au bucuria de a Ma primi ca hrana, cum este cazul pentru voi. Ei beau o picatura din izvor, dar voi, care aveti harul de a Ma primi, aveti intregul ocean ca sa-l beti”.

    RăspundețiȘtergere
  20. Celalalt subiect abordat cu mare durere de Domnul, se refera la persoanele care vin sa-L intalneasca din obisnuinta, cele care nu mai sunt uimite la fiecare intalnire cu El. Aceasta rutina le face atat de reci pe aceste persoane, incat nu mai au nimic nou sa-i spuna lui Isus atunci cand Il primesc. El a spus ca sunt si foarte multe suflete consacrate care isi pierd entuziasmul in a-si manifesta iubirea fata de Domnul, care isi fac o ocupatie din vocatia lor, o profesie careia nu-i aduc nimic nou in afara de ceea ce le este cerut, dar si aceasta fara interes. Apoi, Domnul mi-a vorbit de roadele care vin din fiecare impartasanie pe care o facem. Se intampla, adesea, ca unele persoane sa-L primeasca pe Domnul in fiecare zi, dar viata lor sa nu se schimbe. Petrec ore intregi in rugaciune si fac multe lucrari, etc., dar viata lor nu merge spre schimbare, iar o viata care nu se transforma nu poate aduce adevarate roade venind de la Domnul. Meritele pe care le primim in Euharistie ar trebui sa aduca roade de convertire in noi si roade de caritate fata de fratii nostri si de surorile noastre.
    Trebuie sa-L primim pe Isus, sa traim cu Isus, sa ne hranim cu Isus. Ne este teama sa ne angajam putin mai mult, dar cand Domnul spune: “Cautati mai intai Imparatia Cerurilor si restul vi se va da pe deasupra”, El spune totul.
    Data viitoare, cand veti asista la Liturghie, traiti-o. Eu stiu ca Domnul Isi va tine promisiunea, si anume ca “Liturghia voastra nu va fi niciodata aceeasi”. Iar atunci cand Il primiti, iubiti-L!
    Incercati sa vedeti cata desfatare este sa te odihnesti in coasta Sa strapunsa pentru noi pentru a ne lasa Biserica Sa si pe Mama Sa si pentru a ne deschide portile Casei Tatalui Sau. Faceti aceasta experienta, ca sa puteti simti voi insiva Iubirea Sa milostiva prin intermediul acestei marturii, si incercati sa-I fiti recunoscatori prin iubirea voastra de fii.
    Fie ca Domnul sa va binecuvanteze.

    Sora voastra intru Isus Cel Viu, Catalina, Misionara laica a Inimii euharistice a lui Isus.

    RăspundețiȘtergere
  21. Din aceasta Viziune se desprinde o rugăciune frumoasă pentru preoţi. Am făcut căteva adăugiri.

    Rugăciune pentru preoţi

    Doamne, Îţi mulţumim pentru Sfântul Părinte Papa Francisc şi pentru toţi păstorii noştri. Binecuvantează-i, sfinţeşte-i, ajută-i, purifică-i, iubeşte-i, ai grijă de ei, sprijină-i cu iubirea Ta şi dă-le biruinţă. Preasfântă şi Neprihănită Fecioară Marie, Mama dulce şi blândă a preoţilor, ia-i pe toţi sub ocrotirea şi paza ta deosebită. Amin.
    1 Tatăl nostru ...,1 Bucura-te Marie / Născătoare de Dumnezeu…, 1 Slavă/ Mărire Tatălui...

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga Camelia, am cautat in colectia pe care o am a revistei "Regina Pacis" si am gasit numarul 227 in care este redata viziunea Catalinei.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze ca mi-ai scris textul, pentru ca eu in aceasta perioada nu am timp sa scriu articole cu continut vast, imi ia mult timp. Daca tu nu-mi scriai, nu aveam posibilitatea sa fac o postare cu acest subiect, si din lipsa de timp dar si din cauza faptului ca, desi aveam acest numar din 2009, articolul "mi-a scapat" - nu l-am citit. Iti multumesc de doua ori.
    Eu mai am o postare despre revelatiile Catalinei Rivas: "MAREA CRUCIADA A IUBIRII"
    Cum lucreaza Bunul nostru Tata... mi-a dat, prin intermediul tau, articolul.
    Imi vine in minte titlul unui articol al Sorei Emmanuel Maillard, pe care l-am postat si eu: "MAI LUCREAZA PROVIDENTA?"
    Iata ca lucreaza... iata cum lucreaza..

    Te imbratisez cu mare, mare drag.

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere
  23. Laudati sa fie Isus si Maria! In vecii vecilor. Amin!

    Da, draga mea Daniela,

    Iata ca Providenta lucreaza. Vreau sa-ti spun ca inspiratia de a-ti trimite acest articol mi-a venit pe cand recitam Rozariul.

    Si tot Providenta a facut s-o intalnesc, sambata, la biserica greco-catolica, pe mama dnei de la TLIG Romania. M-am oprit sa salut o prietena, care discuta cu dinsa. Ne-a spus numele fiicei sale si ca aceasta a reluat traducerea volumelor din “Adevarata Viata in Dumnezeu”, pentru ca traducerea initiala este defectuoasa. Datele de contact ti le poate da mmary.
    Am mers o parte din drum impreuna. M-a tinut mult timp de mana. Mi-a facut bine sa simt caldura sa sufleteasca. Venise la aniversarea surorii sale.
    Mi-a povestit ca, la un an de la revolutie a mers in Filipine si a participat cateva zile la o intrunire, unde vorbea Niño Jesus. Era trista pentru ce se intampla in tara. Intr-una din zile, Niño Jesus i-a vorbit si i-a spus sa nu mai fie trista, pentru ca si poporul român e in Inima Sa.
    Am cautat datele de contact ale fiicei sale si am contactat-o telefonic. Mi-a trimis scrisoarea Vassulei referitoare la mesajele “Mariei Indurarii Divine”.
    O redau mai jos si o rog si pe Silvia sa o transmita mai departe.

    Te imbratisez cum mult drag in Domnul.


    Doua scrisori de avertizare despre mesajele care circula pe internet venite de la o falsa profeta cu numele de ‘Maria Indurarea Divina”.

    Exista persoane care pun acum la indoiala mesajele TLIG din cauza tangentei lor cu mesajele falsei profete ‘Maria Indurarii Divine”. Sunt unii care cred ca Papa este fals. Sper ca acum aceste cuvinte ale Vassulei vor clarifica pozitia. Pe mine nu m-au ascultat, o vor auzi acum de la Vassula. Nimeni din cei care cred ca Papa este fals nu e binevenit in pelerinajul nostru. Tot Vassula o spune. Daca aveti contacte cu grupuri de rugaciune va rog sa impartasiti acest lucru, mai ales daca stiti persoane care citesc aceste mesaje false.

    Pr John Abberton*

    *parintele spiritual al Adevaratei Vieti in Dumnezeu

    Mesajul Vassulei:

    Aceste persoane sunt insetate de senzationalism, de evenimente viitoare, nimic altceva. Aceasta se numeste senzationalism. Am avut aici in LA o doamna care s-a certat cu Claire Mansour pe exact aceasta tema, acuzand-o de blasfemie impotriva Spiritului Sfant cand Claire a spus ca aceasta femeie (Maria Indurarii Divine) e un profet fals, mai ales in legatura cu ce declara in mesajul ei despre Papa. I-am spus Clarei, ‘las-o, intr-o zi se va trezi”. Dupa 2 zile a sunat inapoi spunand ca a gresit si ca acest Papa este foarte sfant.

    Cat despre oamenii nostri (din TLIG) ar trebui sa inceteze sa citeasca mesaje false. Aceasta femeie numita Maria Indurarii Divine culege mesaje de la Garabandal, din Don Gobbi, Sr Faustina si TLIG pt a crea ‘mesajele’ ei. Cat despre prezicerile ei, au venit dupa ce le-am scris cu ani in urma in TLIG. Ea a inceput abia in 2010. Toata teoria ei despre meteori a fost de asemenea luata din TLIG, din rugaciunea din 2006 si din articolele pe care le-am scris cu mult inainte de 2010.

    Un mod simplu de a descoperi cat de fals este, e alegerea numelui ei auto proclamat: Maria Indurarii Divine. Isus respecta numele de botez caci Botezul e unul din Sacramentele Bisericii. Un doilea lucru: faptul ca spune ca acest Papa este un antichrist si un Papa fals. Oare nu se poate vedea in doar cateva zile ce fel de persoana este?
    In al treilea rand, eu l-am intalnit in timp ce ma aflam in Argentina. Este un om extrem de bland, simplu si onest. Veti vedea ce lucruri mari vor iesi din mainile lui si nu ma voi mira daca el va fi cel care va uni datele Pastilor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Majoritatea oamenilor cauta semne, evenimente si acest tip de senzatii. In loc sa se uite in interiorul lor si sa vada ce poarta. Cand il vor intalni pe Domnul intr-o zi, ce vor avea sa-I ofere, mainile goale? Ei spun ca ea (Maria) recomanda rugaciuni, etc, cum sa nu? daca nu ar face-o, ar fi mai usor de detectat!
    Eu as spune acestor oameni carora le plac aceste mesaje, sa se simta liberi sa urmeze un profet fals. Cand vor vedea ca au gresit in privinta Papei, nu cred ca ar trebui sa revina la TLIG, caci probabil n-au primit mesajele, ci le-au citit pentru a cauta profetii si nu pentru a-si schimba inima. Inseamna ca ei nu au apreciat niciodata invataturile lui Isus si iubirea intima pe care El ne-a oferit-o.
    Puteti da mai departe acest email.

    In Cristos
    Vassula

    In Christ,
    Vassula

    RăspundețiȘtergere
  25. Camelia draga, daca intri la mine pe blog, poate propui o rugaciune comuna pentru luna Inimii Lui Isus.
    Desi n-am crezut ca voi reusi, doar in 4 zile nu am recitat rozariile propus de tine, pe langa novena (pe care am respectat-o, dupa propunerea ta). M-am tinut bine dupa tine...
    Daca intri pana in data de 1 iunie (poate vrei sa ma feliciti de ziua copilului...) si ai vreo propunere, o astept.

    Te imbratisez cu mult drag.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  26. Lăudaţi să fie Isus şi Maria!

    Draga mea Daniela,
    Mulţumesc pentru postări, mai ales pentru ACTUL DE IUBIRE, şi de întrebare. Ar fi câteva rugăciuni la care m-am gândit pentru această lună.
    Ştii, mă gândeam ieri, după ce am citit această postare a părintelui Laurenţiu:
    http://paxlaur.com/2013/05/27/unii-vor-sa-mearga-in-cer-altii-nu-vor-sa-mearga-in-iad-ceilalti-noi/
    că una dintre bogăţiile noastre e voinţa proprie. La aceasta renunţăm cel mai greu, dar Doamna noastră, aşa cum spune Sfântul Părinte Francisc, vine în grabă în ajutorul nostru.
    http://ro.radiovaticana.va/news/2013/05/26/papa,_la_prima_sf._%C3%AEmp%C4%83rt%C4%83%C5%9Fanie_a_copiilor_%C3%AEn_parohia_unui_preo/rom-695709

    Să fie lăudată preasfânta inimă a lui Isus în preasfântul Sacrament!
    Te îmbrăţişez cu mult drag şi aştept răspunsul inimii tale.
    Camelia


    ACTUL DE IUBIRE:
    "Isuse, Maria, Va iubesc!
    Mantuiti sufletele preotilor,
    Mantuiti sufletele.
    Va rugam cu umilinta
    Si ajutati-ne sa putem repeta
    acest ACT DE IUBIRE DE MII DE ORI
    Cu fiecare respiratie,
    Cu fiecare bataie a inimii."

    Renunţ cu totul la mine şi mă dăruiesc ţie, Maică Preaiubită, Marie!
    Al tău/ a ta sunt cu totul scumpa mea Stăpână, şi toate ale mele sunt ale tale.
    Te primesc ca pe totul meu. Dăruieşte-mi inima ta, o, Marie!
    (“Tratat despre adevărata evalvie către Sfânta Fecioară Maria”, Sf. Ludovic Maria Grignion de Montfort, pag. 182-183 - pct. 259, pag 189 – pct. 266)

    Doamna Noastră, care mergi în grabă, roagă-te pentru noi!
    O, Marie, Mijlocitoarea tuturor Harurilor, roagă-Te împreună cu noi!

    Magnificat (Luca 1: 46-55)
    Sufletul meu îl preamăreşte pe Domnul
    şi duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, Mântuitorul meu,
    căci a privit la smerenia slujitoarei sale. Iată, de acum toate popoarele mă vor numi fericită,
    căci mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic, şi numele lui e sfânt.
    Milostivirea lui rămâne din neam în neam peste cei ce se tem de el.
    A arătat puterea braţului său, i-a risipit pe cei mândri în cugetul inimii lor,
    i-a dat jos de pe tron pe cei puternici şi i-a înălţat pe cei smeriţi;
    pe cei flămânzi i-a copleşit cu bunuri, iar pe cei bogaţi i-a lăsat cu mâinile goale.
    L-a sprijinit pe Israel, slujitorul său, amintindu-şi de îndurarea sa,
    după cum le-a promis părinţilor noştri, lui Abraham şi urmaşilor lui în veci.

    Cele 9 Fericiri - Matei (5,1-12a)
    În timpul acela, Isus, văzând mulţimile s-a urcat pe munte şi, după ce s-a aşezat, s-au apropiat de el ucenicii lui. Atunci, luând cuvântul, a început să-i înveţe:
    „Fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor este împărăţia cerurilor.
    Fericiţi cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul.
    Fericiţi cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi.
    Fericiţi cei flămânzi şi însetaţi de dreptate, căci ei se vor sătura.
    Fericiţi cei milostivi, căci ei vor afla milă.
    Fericiţi cei curaţi cu inima, căci ei îl vor vedea pe Dumnezeu.
    Fericiţi făcătorii de pace, căci ei se vor chema fiii lui Dumnezeu.
    Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, căci a lor este împărăţia cerurilor.
    Fericiţi veţi fi când vă vor batjocori, vă vor prigoni şi, minţind, vor spune tot ce-i rău împotriva voastră din pricina mea.
    Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă căci mare va fi în ceruri răsplata voastră”.

    RăspundețiȘtergere
  27. Rugăciune de oferire lui Isus prin Inima Mariei

    O, Isuse, mă dăruiesc Ţie prin Inima Îndurerată şi Neprihănită a Mariei pentru a fi mângâierea Preasfintei Tale Inimi pentru totdeauna.
    Inimă Preasfântă a lui Isus, vină Împărăţia Ta prin Inima Îndurerată şi Neprihănită a Mariei.

    Adaptare după Rugăciunea Sfântului Augustin

    Preasfântă Inimă a lui Isus ajută inimilor oamenilor să Te dorească.
    Dorindu-Te să Te caute,
    Căutându-Te să Te găsească,
    Găsindu-Te să Te iubească,
    Iubindu-Te să înceteze a mai păcătui.

    Invocaţii

    Să fie lăudată preasfânta inimă a lui Isus în preasfântul Sacrament!
    Inimă a lui Isus, în preasfântul Sacrament, care arzi de iubire pentru noi, aprinde inimile noastre de iubire către tine!
    Isuse, care eşti ascuns în preasfântul Sacrament, miluieşte-ne pe noi!
    Laudă şi mulţumire să fie acum şi fără încetare preasfântului şi dumnezeiescului Sacrament!


    Rugăciune înmiresmată

    Dragă Isuse,
    ajută-mă să răspândesc mireasma ta oriunde merg.
    Inundă inima mea cu spiritul şi lumina ta.
    Pătrunde şi posedă fiinţa mea
    cu totul pentru ca viaţa mea
    să fie numai o rază a iubirii tale.

    Străluceşte prin mine,
    şi trăieşte în mine pentru ca fiecare persoană
    cu care mă întâlnesc
    să simtă prezenţa ta în sufletul meu.

    Ei să nu mă mai vadă pe mine,
    dar numai pe tine, Isuse!

    Rămâi cu mine, şi atunci eu voi străluci
    aşa cum tu străluceşti;
    pentru ca astfel să fiu lumină pentru toţi.
    (Cardinalul Newman)
    http://www.pauline.ro/index.php/tineri/rugaciuni-vocationale/rugaciune-inmiresmata

    Rugaciunea Maicii Tereza pentru pace

    Dragă Isuse,
    Du-mă de la moarte la viaţă,
    De la minciuni la adevăr.
    Du-mă de la disperare la speranţă,
    De la frică la încredere.
    Du-mă de la ură la dragoste,
    De la război la pace,
    Lasă pacea să ne umple inima, lumea noastră
    Universul nostru ... pace, pace, pace.

    Litania Umilinţei (Charles de Foucauld)

    Doamne, eliberează-mă de dorinţa

    De a fi stimat,
    de a fi iubit,
    de a fi înălţat,
    de a fi apreciat,
    de a fi lăudat,
    de a fi ales,
    de a fi consultat,
    de a fi aprobat,
    de a fi faimos.

    Doamne, eliberează-mă de frica
    De a fi dispreţuit,
    de a fi condamnat,
    de a fi uitat,
    de a fi judecat greşit,
    de a fi luat în râs,
    de a fi suspectat.

    RăspundețiȘtergere
  28. Draga mea Daniela,
    Ce frumos ne încurajează Dumnezeu cand vorbeste sufletelor noastre:
    “Nu oamenii politici au putere, ci cei care se roaga!”
    “O intreaga armata nu are puterea unui singur preot, daca DUMNEZEU lucreaza in el!
    Actul de iubire este o rugaciune foarte puternica pentru aceste timpuri
    ... Porunca noua va dau voua; sa-l ajutati pe fratele vostru care este pierdut.
    ...Veniti deci la Mine! Numai Eu pot opri pacatul. Este chemarea Iubirii Mele, care va doreste atat de mult. Rugati-va ACTUL DE IUBIRE!"

    Te iubesc si iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  29. Mesajul din 25 Mai 2013 „Dragi copii! Astăzi vă invit să fiţi tari şi hotărâţi în credinţă şi în rugăciune pentru ca rugăciunile voastre să fie atât de puternice încât să deschidă inima iubitului meu Fiu Isus. Rugaţi-vă, copilaşilor, rugaţi-vă fără încetare pentru ca inima voastră să se deschidă iubirii lui Dumnezeu. Eu sunt cu voi, mijlocesc pentru voi şi mă rog pentru convertirea voastră. Vă mulţumesc că aţi răspuns la chemarea mea.” (Mirjana)

    Mesajul din 20 Mai 2013 “Dragi copii, şi astăzi într-un mod special, vă chem în acest timp de har: deschide-ţi-vă Duhului Sfânt. Dragi copii, nu lăsaţi această lume să vă conducă. Aşadar, fie ca Duhul Sfânt să vă conducă. Rugaţi-vă. Perseveraţi în rugăciune. Fie ca Duhul Sfânt să coboare în familiile voastre care sunt în întuneric. Mama se roagă împreună cu voi şi mijloceşte în faţa Fiului ei. Va mulţumesc dragi copii pentru că şi astăzi aţi răspuns chemării mele.” (Ivan-pe Colina Aparitiilor)

    http://www.medjugorje.com/medjugorje-today/headlines/1467-do-not-permit-the-world-to-lead-you.html
    http://www.pelerinajemira.ro/2011/11/mesajele-de-la-medjugorje/
    5 MODURI SIMPLE DE A-TI PETRECE TIMPUL CU DUMNEZEU
    Indrazniti, eu am biruit lumea. (Ioan 16,33); Pot totul in Cristos care ma intareste. (Filipeni 4,13)
    https://www.facebook.com/notes/papa-francisc/5-moduri-simple-de-a-ti-petrece-timpul-cu-dumnezeu/460933457326264

    • 1. BIBLIA si telefonul mobil
    • 2. Ce crezi, cum ne-ar fi viaţa, dacă de azi înainte am folosi Biblia şi am considera-o la fel de importantă ca telefonul mobil?
    • 3. Ne-ar fi totdeauna la îndemână: în geantă, în buzunar, în borsetă. Am răsfoi-o de mai multe ori pe zi! Am căuta-o disperaţi dacă am uita-o acasă sau am pierde-o.
    • 4. Am păstra-o ca şi cum n-am putea trăi fără ea. Am lua-o cu noi în orice împrejurare şi dacă am da de necaz, am avea-o la îndemână s-o răsfoim.
    • 5. Diferenţa dintre ele e că Biblia funcţionează oriunde şi oricând. Nu i se descarcă bateria, are întotdeauna semnal, nu trebuie înlocuită periodic (e valabilă toată viaţa) - e produsul Sfântului Duh.
    • 6. ,,Căutaţi pe Domnul cât Îl puteţi găsi, strigaţi către Dânsul cât El este aproape de voi.” (Isaia 55.6)
    • 7. Găseşti orice ,,număr de telefon” spre Domnul în Biblie şi oricând, dacă:
    • 8. Eşti trist? Ioan 14 Eşti batjocorit? Ai duşmani ? Psalmi 27, 1-3 Ai remuşcări? Psalmi 51, 3-19 Cauţi bunăstarea materială? Eşti stresat din cauza banilor? Matei 6, 19-21, 24-34 Eşti în primejdie? Ţi-e frică? Psalmi 91, 3-7, 11
    • 9. Îl simţi departe pe Domnul? Psalmi 63 Credinţa-ţi scade şi aştepţi confirmări? Ep. către evrei 11 Eşti singur şi te cuprinde groaza ? Psalmi 23 Eşti supărat sau jignit? Vrei să fii iubit ? 1 Corinteni 13 Ai vrea să cunoşti tainele iubirii ? Col 3, 9-17
    • 10. Eşti ispitit? Eşti singur? Romani 8, 31-39.
    • 11. Eşti obosit şi epuizat? Vrei odihnă? Matei 11, 28-30
    • 12. Ai dubii în privinţa Atotputernicului? Psalmi 90
    • 13. Transmite aceste ,,numere” prietenilor să le aibă la îndemână dacă vor avea nevoie de ele! Precis, în caz de incertitudine, le va schimba viaţa!
    • 14. Domnul să fie cu tine şi să-şi reverse binecuvântarea asupra ta! ...
    http://www.nicepps.ro/prezentare-pps-ppt-biblia-si-telefonul-mobil-11147.html

    RăspundețiȘtergere
  30. Prinţul care a trăit printre cerşetori - Monseniorul Ghika

    ...Se lăsase lo¬cuit de Hristos, cel pe care-l urmase întreaga viaţă. Marcel Petrişor, ca¬re a fost cu el în ultimele săptămâni de viaţă, îşi aminteşte - "Înainte de a muri, stăteam cu el de vorbă. Ştiu că era aşa de senin... şi mi-a spus - «Aş vrea să mor aici şi groapa mea să fie necunoscută, printre alte gropi ale celor care mor aici»."
    Ştia când urma să trea¬că în cealaltă lume. Le-a spus tinerilor care-l îngri¬jeau la infirmerie: "Astăzi este ultima zi în care vă mai deranjez. În patru zile mor". Şi aşa a şi fost. Pe 16 mai 1954, trupul lui subţire a fost luat cu o pătură şi înmormântat în cimitirul de la Jilava. A avut la căpătâi doar un ţăruş. Şi un număr - 807. A reuşit să intre în anonimatul total. A murit aşa cum a trăit. Şi cum, încă, trăieşte. Cu ani în urmă, îşi notase pe un petec de hârtie –
    "Eu nu sunt mort, n-aş accepta niciodată moartea. El (Iisus) trăieşte în mine şi mă face să-I văd privirea.
    Nu mă voi lăsa niciodată despărţit de El".
    http://www.formula-as.ro/2013/1068/spiritualitate-39/printul-care-a-trait-printre-cersetori-monseniorul-ghika-16399
    Oamenii sunt Lumina II. Preotul Constantin Necula: "Sa nu transformam ortodoxia in religie si biserica in sindicat, pentru ca n-o sa ne mai mantuim"
    ... Credinta pana la urma, asa cum e ea vazuta, este un dar al lui Dumnezeu, dar insotit de o scrisoare de dragoste, care e Sfanta Scriptura. Si credinta asta neinsotita de scrisoarea de dragoste nu e dragoste si nici credinta. E asa...o ciocolata cu lapte.
    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-1/preotul-constantin-necula-sa-nu-transformam-ortodoxia-in-religie-si-biserica-in-sindicat-pentru-ca-n-o-sa-ne-mai-mantuim.html

    Sfanta Liturghie cu Părintele Cirpian
    http://frumusete-fara-limite.blogspot.ro/2012/11/sfanta-liturghie-cu-parintele-ciprian.html
    Regionalizare sau apărarea interesului naţional?!
    ...“Nimeni nu ne poate impiedica sa facem legile noastre, in tara noastra!” – spunea Nicolae Iorga, pe atunci presedinte al Adunarii Deputatilor din Dealul Mitropoliei. Alegerea pozitiei noastre trebuie sa se faca cu capul ridicat! Doar tot Nicolae Iorga spunea: “Ori suntem o tara de nimic, si atunci ne porunceste oricine, sau suntem o tara in stare sa sprijinim pe umerii nostri misiunile ce ne revin, si atunci nu ne este frica de nimeni.” In acest caz, la ordinea zilei, trebuie sa fie prudenta si intelepciunea.
    “Dea Domnul din soarele lumii sa vina,/si pentru poporul roman, o lumina,/o blanda lumina ros-galben-albastra/si bine sa fie in patria noastra.”

    http://gandeste.org/puncte-de-vedere/regionalizare-sau-apararea-interesului-na%C8%9Bional-2/29024

    RăspundețiȘtergere
  31. Am cautat iubirea

    de Costache Ioanid

    Am căutat iubirea ca pe-o cetate sfântă,
    ca pe un cer de cântec în lumea de dureri.
    Am dat năvală-n lume spre tot ce ochiu-ncântă
    Şi-am întâlnit durerea. Dar cerul, nicăieri...
    Am căutat iubirea ca patrie voioasă,
    ca pe-un pământ edenic, de pace troienit,
    să spun odată clipei: “Rămâi, eşti prea frumoasă!!”
    Şi-am străbătut pământul, dar pace n-am găsit.

    Am căutat iubirea ca pe un cer al firii
    Şi-am vrut să-i ies în cale cu ramuri de finic,
    să sorb din cupa lumii nectarul fericirii.
    Şi-am spart în ţăndări cupa, căci n-am găsit nimic.

    Am căutat zadarnic... Dar, într-o primăvară,
    am întâlnit în cale, deodată, un drumeţ...
    Pe umerii Lui trudnici purta o grea povară,
    o sarcină de zdrenţe şi cioburi fără preţ.

    Trecea pe-o cărăruie întâmpinând batjocuri,
    lăsând să-i rupă câinii din haină câte-un fald;
    Urca pe colţi de stâncă. Şi-n urma Lui, pe-alocuri,
    vedeai, pe piatra rece,sclipiri de sânge cald.

    Şi, totuşi, în privire avea un cer de taină,
    cum n-am văzut în lume, în ochii nimănui!
    Şi-am vrut să-i smulg povara,dar am căzut cu spaimă,
    căci mult prea grea-o,Doamne!- era povara Lui !

    M-am ridicat degrabă şi L-am ajuns din urmă,
    să aflu ce comoară în sarcină a strâns...
    Dar am simţit că viaţa ca de-un prăpăd se curmă,
    când am privit prin zdrenţe, cutremurat de plâns...

    Căci se vedea-n comoară un clocot ca de cloacă,
    un clocotit de drojdii, un spumeg de scursuri,
    Tot ce-i murdar şi putred în lumea asta-ntreagă
    vuia strivind grumazul sărmanei Lui făpturi !

    -Dar unde duci, străine, povara Ta ciudată,
    povară de osândă, sub care-atât Te-apleci?,
    am întrebat drumeţul. Şi El mi-a spus în şoaptă:
    -Spre apele uitării, ca s-o arunc pe veci…

    -Dar tu, vorbi străinul, urcând încet privirea,
    dar tu pe cine cauţi, înnourat şi crunt?
    -Eu… am şoptit în silă, eu… căutam Iubirea…
    -Iubirea? … fu răspunsul străinului, EU SUNT !…""

    http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/i/costache-ioanid-6zucodu/
    http://frumusete-fara-limite.blogspot.ro/2013/03/am-cautat-iubirea.html

    Isus te iubeste!

    RăspundețiȘtergere
  32. Draga mea Camelia, doar am "rasfoit" ceea ce mi-ai scris. Urmeaza - in cursul serii - sa citesc pe indelete. Ziua, in general stau putin la calculator, am si o curte si o gradina, si, in cea mai mare parte a timpului pe care il am la dispozitie, ma ocup de ingrijirea florilor si a zarzavaturilor. Doar seara si, eventual, noaptea mai reusesc sa scriu postari.

    Scrie-mi, in mod concret, rugaciunile pe care sa le recitam impreuna in luna Inimii Lui Isus. Devotiunea (devotiunile) pe care le faci tu, le voi face impreuna cu tine. (Daca sunt din rugaciunile pe care mi le-ai scris, indica-mi pe care din ele le faci tu).

    Despre ACTUL DE IUBIRE voi mai posta, este extraordinar acest volum. Cand am citit atata Iubire care este revelata acestei mistice, mi-am dat seama ca - asa cum Isus Insusi o spune - noi nu putem sa intelegem aceasta Iubire, depaseste limitele noastre umane de intelegere.

    Te imbratrisez cu drag mult.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  33. In vecii vecilor! Amin.
    Draga mea Daniela,

    Daca ai timp, recita, te rog, rugaciunile de mai jos. E frumos ca ai o gradina...e si multa munca.
    Domnul sa te ajute mereu sa te bucuri de roade bogate.

    Te imbratisez cu mult drag,
    Camelia

    Renunţ cu totul la mine şi mă dăruiesc ţie, Maică Preaiubită, Marie!
    A ta sunt cu totul scumpa mea Stăpână, şi toate ale mele sunt ale tale
    Te primesc ca pe totul meu. Dăruieşte-mi inima ta, o, Marie!

    O, Marie, Mijlocitoarea tuturor Harurilor, roagă-Te împreună cu noi!

    Rugăciune de oferire lui Isus prin Inima Mariei

    O, Isuse, mă dăruiesc Ţie prin Inima Îndurerată şi Neprihănită a Mariei pentru a fi mângâierea Preasfintei Tale Inimi pentru totdeauna.
    Inimă Preasfântă a lui Isus, vină Împărăţia Ta prin Inima Îndurerată şi Neprihănită a Mariei.

    Adaptare după Rugăciunea Sfântului Augustin

    Preasfântă Inimă a lui Isus ajută inimilor oamenilor să Te dorească.
    Dorindu-Te să Te caute,
    Căutându-Te să Te găsească,
    Găsindu-Te să Te iubească,
    Iubindu-Te să înceteze a mai păcătui.

    Rugaciunea Maicii Tereza pentru pace

    Dragă Isuse,
    Du-mă de la moarte la viaţă,
    De la minciuni la adevăr.
    Du-mă de la disperare la speranţă,
    De la frică la încredere.
    Du-mă de la ură la dragoste,
    De la război la pace,
    Lasă pacea să ne umple inima, lumea noastră
    Universul nostru ... pace, pace, pace.
    *
    Bun păstor, Isuse bune, ca pe-a tale oi tu du-ne
    spre livezile cereşti, unde milostiv domneşti.
    Şi la masa ta regească, ochii noştri te-ntâlnească:
    cu toţi să ne veselim, pe vecie-ai tăi să fim!

    RăspundețiȘtergere
  34. Draga Camelia, am sa recit si eu aceste rugaciuni pe care mi le-ai sugerat.

    Fie ca Inima Lui Isus sa reverse torente de Iubire si Haruri asupra ta, a familiei tale si a celor ce-ti sunt dragi.

    Te imbratisez, fii binecuvantata!

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere
  35. In vecii vecilor. Amin!
    Iti multumesc, draga mea Daniela. Harul Domnului sa fie pururea cu noi toti.

    Fii binecuvantata!
    Te imbratisez cu mult drag.

    La mulți ani, pace și bine tuturor copiilor lui Dumnezeu.

    Să cred

    Înainte de culcare
    Îi cer Domnului o mică favoare
    Ştiu că am tot ce-mi trebuie
    Dar această rugăciune nu este pentru mine
    Prea mulţi oameni în această zi
    Nu au un loc de odihnă
    Fie ca toate luptele să înceteze iar copiii să vadă pacea
    Şterge-le lacrimile de durere

    Ref.
    Să cred că într-o zi
    Foamea şi războiul nu vor mai fi
    Că va-nflori speranţa în mijlocul disperării
    Că suntem mai de preţ decât vrăbiile
    Şi că vei auzi fiecare strigăt şi vei asculta fiecare rugăciune

    Lasă-mă întotdeauna să cred
    Că putem auzi inimile care jelesc
    Te rog ajută-ne să nu ignorăm
    Strigătele disperate ale săracilor
    Sau durerea care nu-i mai părăseşte

    Refren

    [Rugăciune recitată]

    Tată, după cum vezi, sunt doar un copil
    Şi sunt atât de multe de ştiut
    Dar, dacă Harul tău va coborî asupra mea
    Atunci voi face tot ce pot
    Promit, voi face tot ce pot

    Să cred că într-o zi
    Foamea şi războiul nu vor mai fi
    Că va-nflori speranţa în mijlocul disperării
    Că suntem mai de preţ decât vrăbiile
    Şi că vei auzi fiecare strigăt şi vei asculta fiecare rugăciune
    {Vei auzi fiecare strigăt şi vei asculta fiecare rugăciune}
    Ajută-ne să facem voia Ta, o, Tată
    În numele Adevărului
    Şi vom vedea în fiecare dintre noi
    Chipul Tău Iubitor
    http://www.staged.com/video?v=NtK

    RăspundețiȘtergere
  36. As vrea sa vorbim Daniela, ID-ul meu pe facebook Apostol Petre Tlig

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu am intrat de mult timp pe blog din cauza unor probleme de sanatate in familie, de aceea iti raspund cu atata intarziere. Eu mi-am inchis contul pe facebook. Am constatat ca retelele de socializare nu sunt chiar genul meu... Daca gasesti o alta modalitate de a comunica, poate prin mail: daniela_paraschiva@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.