joi, 18 aprilie 2013

LUCRATI PENTRU SFINTIREA LUMII

                      de Nuccio  Quattrocchi


   Harul este favoarea, darul gratuit pe care ni-l da Dumnezeu ca sa raspundem la invitatia Sa: sa devenim fii ai Lui Dumnezeu, fii adoptivi, participanti la natura divina, la viata vesnica.
   Maria este Cea plina de Har, cum afirma Arhanghelul Gabriel in salutul sau (Lc 1, 28) si cum repetam noi in rugaciunea "Bucura-Te Marie". Iata, timpul pe care il traim este un timp de Har  pentru ca in darul care este Maria, noi primim impreuna cu Mama Cereasca  si plinatatea de Har care este in Ea si pe care Ea o poarta cu Sine.
   Prezenta Mariei la Medjugorje, care deja este un mare Har, este strans legata de chemarea Ei dulce si patrunzatoare la primirea Iubirii Tatalui, la abandonarea la Vointa Sa, la trairea comuniunii cu El pana a ne lasa transformati dupa modelul Lui Cristos. Chiar si astazi Mama insista: "In acest timp de Har, in care Dumnezeu Mi-a permis sa fiu cu voi, va invit din nou, copilasilor, la convertire."
   Convertirea este drumul de asimilare la Cristos si este Har mare, dar care necesita DA-ul nostru liber, pentru ca sa dea roadele sale. Nu este ceva usor,  pentru ca cere o schimbare de orientare, pentru ca presupune oferirea neconditionata de sine, dupa modelul Lui Isus si al Marie, dar ajutorul Lor ne este asigurat, iar rezultatul depinde numai de noi si de acceptarea noastra libera a Vointei Divine. 
  " Lucrati pentru salvarea lumii, mai ales in timp ce sunt cu voi." Acesta este punctul central al mesajelor. Convertirea noastra personala, incercarea noastra de comuniune cu Cristos, nu privesc numai sfera noastra personala, ci cuprind intreaga creatie. Salvarea lumii, facuta posibila si sigura datorita Intruparii, Mortii si Invierii Domnului nostru Isus Cristos, nu e separata de salvarea noastra personala si asteapta DA-ul nostru spus Lui Dumnezeu (cf. Rom 8, 19 - 23).
   Fiecare dintre noi este chemat sa activeze, sa lucreze pentru salvarea lumii.  Nu conteaza daca va fi chemat sa lucreze numai pentru o ora sau sa suporte greutatea intregii zile; recompensa lui va fi dupa dreptatea, sau mai bine zis,  dupa marinimia Stapanului (cf. Mt 20,1 16).  Slabiciunea naturii noastre umane nu este o limita, ci poate sa fie forta noastra: "Cand sunt slab, atunci sunt puternic" spune Apostolul (2 Cor 12,10). Si asa este si pentru noi, deoarece slabiciunea noastra omeneasca ne face sa avem cu adevarat nevoie de Dumnezeu, este golul nostru care asteapta sa fie umplut de El.
   "Cine ne va putea desparti de Iubirea Lui Cristos? Nimeni si nimic nu va putea vreodata sa ne desparta de Iubirea Lui Dumnezeu, in Isus Cristos, Domnul nostru" (cf. Rm8, 35-39); numai eu am in mine, in vointa mea, capacitatea de a refuza aceasta Iubire; ce mare si teribila responsabilitate ne este incredintata! Nu ne trebuie titluri speciale ca sa lucram pentru salvarea lumii; este suficient sa ne lasam condusi de Maria si acest lucru este mereu posibil, dar in mod special atunci cand Ea este cu noi. Sa nu desconsideram aceasta invitatie a Mariei; sa nu amanam pentru maine hotararea noastra; maine ar putea sa fie prea tarziu. Sa nu zabovim evaluand capacitatile noastre; Dumnezeu va suplini limitele noastre.
    " Dumnezeu este Milostiv si da Haruri speciale si de aceea,  cereti-le in rugaciune. Eu sunt cu voi si nu va las singuri."
   Avem chiar totul si-l avem din abundenta; ce mai asteptam inca?

              SA FIM IMPREUNA INSTRUMENTE ALE BINECUVANTARII
                                                                                                 de Chiara Piccinotti


   Perseverenta si siguranta ca Domnul cunoaste ceea ce este bine pentru fiecare fiu al Sau, ne deschide spre o abandonare tot mai mare Vointei Sale, si ne face sa ramanem in pace chiar si in momentul incercarii, al suferintei, cand nu intelegem din punct de vedere rational.
   In acest mod putem deveni instrumente de binecuvantare: sa ducem in orice situatie viata Lui Isus care invinge moartea si deschide sufletul spre inviere pentru a fi o creatura noua.
   Este necesar ca fiecare sa se decida sa traiasca in fata Lui Dumnezeu, in integritatea sa, in puritate, renuntand la orice compromis omenesc, pentru a-I ramane credincios. Harul Lui Dumnezeu este mereu mai puternic si vrea sa desparta lumina de intuneric, pentru ca totul sa fie reluat intru Cristos. Rugaciunea, deci, trebuie sa duca la transformarea vietii, la trairea sfinteniei, asa cum a prevazut Domnul pentru noi. Altfe, cuvintele noastre vor ramane vorbe goale, care nu exprima puterea innoitoare a Spiritului Sfant.
   Pe drumul acesta ne deschide calea Mama Lui Dumnezeu, care in orice moment al vietii a stiut sa spuna DA-ul Sau total, ramanand credincioasa Lui Dumnezeu. In aceasta comuniune cu Dumnezeu, satana va fi infrant, daca oamenii in deplina libertate se vor hotara sa-I apartina total Lui Isus.
                                                          (  "Ecoul Marie - Regina Pacii" nr. 7-8 )

Un comentariu:

  1. Dragelor,Daniela,Camelia,Mary!
    Revin cu forte mari Laudat sa fie Isus si Maria!
    Scumpelor de douazile manarea mi-a fost rugaciounea
    intrati aici si priviti tot cu inima nu cu cu mintea.
    Va imbratisez mult,mult pe toate!
    Si pun ofer spre inima lui Isus intraga Sa Creatie!Amin.
    http://en.gloria.tv/?media=329339

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.