luni, 8 octombrie 2012

Rozariul de eliberare


   "ISUS ESTE VIU, ISUS ESTE DUMNEZEU, ISUS SI-A DAT VIATA PENTRU NOI SI DORESTE SA NE VINDECE - SA AVEM CREDINTA!"

    Aceste cuvinte apartin preotului indian Joseph Bill
( 1928 - 2008 ).
   In anul 1976, Isus personal a venit sa-l vindece de un dublu infarct miocardic pe parintele Joseph Bill, preot din congregatia Vincentiana indiana.
   Iata cum s-au petrecut lucrurile:
   In timp ce era in convalescenta, dupa cele doua infarcturi, a fost informat despre sosirea in Kerala a doi preoti din Bombay, formati la Universitatea Duquesne din Pittsburg (Centrul Reinnoirii Carismatice Catolice) pentru o reculegere spirituala la Seminarul Pontifical din Mangalappuzha, la care, cu acordul superiorului sau, a participat si preotul Bill. 
   In ultima zi a reculegerii s-a celebrat o Liturghie de vindecare la care, episcopi si preoti 
si-au impus mainile asupra bolnavilor, in timp ce toti ceilalti se rugau. Episcopul Sebastian Mancuzhikkary si-a impus mainile pe capul parintelui Bill si a inceput sa se roage. Ridicandu-si ochii pentru a-l privi pe episcop, parintele Bill L-a vazut pe Isus Cristos.
   "A fost pentru mine un adevarat soc!" povesteste Joseph Bill. "Da, El m-a atins. In acel moment L-am vazut pe Isus Cristos asa cum a venit in aceasta lume, in urma cu doua mii de ani. Isus m-a atins si am simtit o putere noua in inima. Isus m-a vindecat si mi-a redat o sanatate perfecta."
   Dupa repetarea analizelor, doctorul sau a spus: "Parinte, inima dumneavoastra este mai sanatoasa decat inainte! Cred ca Dumnezeu v-a atins si v-a dat o inima noua!"
   Pentru a-si convinge superiorul ca este cu adevarat vindecat, parintele Bill insotit de un seminarist, a urcat muntele Malayattoor. Este muntele pe care a urcat si sfantul Toma cand a mers in India in regiunea Kerala, in anul 52 d.C. pentru a predica vestea cea buna poporului indian. Atunci el a convertit milioane de indieni, la crestinism.
   Cu aprobarea superiorului sau, parintele Bill a plecat la Duquesne University din Pittsburg, SUA, pentru a aprofunda rugaciunea de mijlocire si de vindecare.
   Apoi, intr-o zi, parintele Bill s-a dus intr-o biserica celebra din Boston. S-a alaturat unui grup care se ruga. In timpul rugaciunii, a fost adus un om intr-un scaun cu rotile, paralizat de trei ani, care le-a cerut celor prezenti sa se roage pentru vindecarea sa.
   "Era pentru prima data cand ma confruntam cu o asemenea situatie", isi aminteste parintele Bill. "Desi fara nici o experienta anterioara, mi-am pus mainile pe capul acelui om si am inceput sa ma rog. In acelasi moment, L-am auzit pe Isus Cristos care ma atinsese si ma vindecase, spunandu-mi: << Spune-i: Ridica-te si umbla!" >> 
   Atunci l-am invitat cu voce ferma: In Numele Lui Isus Cristos, ridica-te si umbla!"
   Paraliticul s-a ridicat din scaunul sau cu rotile si a inceput sa umble."
   Vestea vindecarii miraculoase s-a raspandit si, la parintele Bill au ajuns multe invitatii pentru a merge sa se roage pentru oameni. Parintele Bill a inceput sa calatoreasca in lung si in lat in toate Statele Unite ale Americii si Canada. A condus multe reculegeri spirituale in timpul carora s-au produs numeroase vindecari, castigand multa incredere. Aceste experiente il vor invata un lucru important: in lumea contemporana, Isus are nevoie de mainile oamenilor pentru a-Si implini misiunea, pentru a raspandi Vestea cea Buna. Atunci, parintele Bill a facut un juramant:
   "Din acest moment, mainile mele, limba mea, fiecare celula a fiintei mele si fiecare suflare a mea nu-mi mai apartin, ci sunt dedicate Domnului meu Isus Cristos."
   Oriunde se afla si independent de urgenta sarcinilor de pe agenda sa, de atunci parintele Bill nu a omis niciodata sa-si faca rugaciunile sale personale, care incepeau la ora 5 dimineata si durau trei ore.
   "In timpul rugaciunii mele personale, eu dialoghez cu Dumnezeu, in mod simplu. Il aud din adancul inimii mele si Ii vorbesc despre toate nevoile mele, despre slabiciunile mele si despre pacatele mele. Dumnezeu ma asculta si nu refuza sa ma ajute si sa-mi dea ceea ce am nevoie. Rugaciunea este o experienta de comuniune cu Dumnezeu. Rugaciunea este o expresie de iubire", spunea parintele Bill. 
   Cand reculegerile spirituale sub forma de Misiuni Populare s-au raspandit in intreaga Indie si in strainatate, parintele Bill a simtit nevoia de a fi sustinut de rugaciunea neincetata a unei echipe care sa i se alature. Cu ajutorul unor persoane voluntare, a creat un centru de rugaciune la Keriyad, in districtul Ernakulam, in timp ce un alt grup de femei pioase se dedica sustinerii evanghelizarii, prin adoratie si rugaciune neintrerupta.
   Reculegerile parintelui Bill si vindecarile miraculoase care le-au insotit, au devenit atat de cunoscute incat parintele Bill a inceput sa primeasca o avalansa de invitatii pentru a conduce reculegeri spirituale in diferite tari ale Africii Orientale, cum ar fi: Kenya,  Tanzania, Mozambic, Sudan, Uganda, Madagascar, Reunion etc. Mii de bolnavi, chiar cei afectati de boli incurabile, au fost vindecati prin rugaciunile sale. 
   Apoi a inceput misiunea europeana a parintelui Bill, in tari ca: Irlanda, Germania, Elvetia, Italia, Polonia, Franta etc.
   Parintele Bill era poate unicul predicator care, saptamana de saptamana, parcurgea neincetat si neobosit toate cele cinci continente, cu constanta, tenacitate, vointa si o daruire intensa si totala, Lui Isus.
   In Romania, parintele Bill a tinut prima reculegere spirituala, invitat fiind de I.P.S. Gyorgy Jakubini, Arhiepiscop de Alba Iulia, la Sumuleu Ciuc, in anul 2005.
   In anul 2006, la invitatia I.P.S. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucuresti, a concelebrat 10 Liturghii de vindecare in mari orase ale Romaniei, la care in total au participat zece mii de persoane.
  In iunie 2007, la invitatia P.S. Florentin Crihalmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, parintele Bill a tinut o reculegere spirituala in biserica Preacuratei Fecioare Maria, din Cluj.

                                                                                                "Regina Pacis" nr.174

   Preot Anthony Saji
   
( Continuatorul misiunii parintelui Joseph Bill, care s-a format la  scoala  acestuia, este parintele Anthony Saji. Ela a tinut numeroase reculegeri spirituale si in Romania.) 



                       
Sa ne rugam Rozariul de eliberare
   
   Iata un mod de a ne ruga cu credinta, utilizand boabele rozariului, o rugaciune care aduce numeroase vindecari si eliberari.  Iata, mai jos, una dintre numeroasele marturii in acest sens:  "Deci, daca Fiul va va face liberi, veti fi cu adevarat liberi"  ( Ioan 8,36 )

Omul vine de la Dumnezeu pentru a se reintoarce la El.
Dar, de la pacatul originar, in pofida operei de reparare si de  mantuire a Lui Cristos, omului ii este greu sa se intoarca la Salvatorul sau.
   _____________________________
   Regis Castro Campinas, marturie:
   _____________________________
   <<< Intr-o zi, dupa ce mi-am marturisit pacatele, preotul a pastrat tacerea cateva clipe, apoi m-a privit lung si mi-a spus: "Ai nevoie de cineva care sa te elibereze!"
   Am inteles ca, prin aceste cuvinte, preotul voia sa-mi spuna: "Bunele tale intentii de reparare, nu sunt de ajuns. Pentru a nu mai repeta aceste pacate, ai nevoie de cineva care sa te elibereze. Prin tine insuti nu ai puterea sa le invingi si, cand iti vei enumera greselile data viitoare, vei repeta, cu siguranta, tot ceea ce tocmai ai marturisit."
   Cuvintele preotului s-au imprimat in inima mea cu litere de foc - focul Duhului Sfant: "Ai nevoie de cineva care sa te elibereze!"  
   Mi-am amintit imediat Rozariul de eliberare... "Daca Isus ma elibereaza, voi fi cu adevarat liber! Isuse, ai mila de mine! Isuse, vindeca-ma! Isuse, salveaza-ma! Isuse, elibereaza-ma!"
   Si, incepand din ziua aceea, am inceput sa ma rog cu mai multa intensitate, iar cand ma simteam slab, ma rugam cu mai mare credinta: "Daca Isus ma elibereaza, voi fi cu adevarat liber! Isuse, ai mila de mine! Isuse, vindeca-ma! Isuse, salveaza-ma! Isuse, elibereaza-ma!"
   Prieteni, imi recapat puterile! Isus ma elibereaza tot mai mult de pacatele mele.  "Iahwe, putere pentru poporul Sau" . ( Ps 18, 8a)
   Acum este randul vostru. Si voi sunteti pacatosi: "Daca spunem ca n-avem pacat, ne inselam singuri si adevarul nu este in noi." ( 1 Ioan 1,8)
   Daca doriti sa fiti eliberati de greselile voastre si sa incetati de a repeta mereu aceleasi pacate, sau poate altele si mai rele, urmati exemplul meu: gasiti, prin credinta, o persoana care sa va elibereze; si nu pe oricine, ci pe Singurul care va poate elibera de tot ceea ce va leaga de pacat: Isus Cristos, Salvatorul nostru! "Caci nu este sub cer al Nume dat oamenilor,  in care trebuie sa fim mantuiti." ( Fapte 4, 12) si "Fiindca Ma iubeste, de aceea il voi scapa..., Cand Ma va chema ii voi raspunde... il voi elibera si-l voi glorifica." (Ps 91, 14a - 15 ac)
   "Fiindca oricine va chema Numele Meu, va fi mantuit." ( Rm 10, 13)
   Primiti-va eliberarea prin puterea Numelui si a Sangelui Lui Isus, rugandu-va des si cu mare credinta, Rozariul eliberarii!
   Impartasesc cu voi, cu mare bucurie, experienta puterii pe care ne-o da Domnul datorita Rozariului de eliberare.
   Trebuie sa ne rugam cu credinta acest Rozariu, bazat pe cuvantul Lui Dumnezeu, pentru a slavi Numele Atotputernic al Domnului nostru Isus Cristos si pentru a obtine de la El vindecare, salvare si eliberare.
   Putem, de asemenea, sa ne rugam Rozariul de eliberare pentru persoane pe care Domnul le-a pus in inima noastra. Va trebui, totusi, ca mai intai sa ne rugam pentru noi insine, pentru a fi purificati in Sangele Lui Isus, repetand: "Isuse, ai mila de mine! Numai astfel vom putea deveni canale libere care sa lase sa treaca harul divin.
   Cand ne rugam Rozariul de eliberare, trebuie s-o facem pentru o singura intentie de fiecare data (nu pentru mai multe in acelasi timp): pentru convertire, casatorie, familie, sanatate, munca, rude, prieteni, dusmani (desi, nici macar n-ar trebui sa avem) etc. Ne vom ruga Rozariul pentru fiecare intentie in parte. Cand ne rugam din adancul inimii cu credinta in puterea eliberatoare si vindecatoare a Cuvantului Lui Dumnezeu si a Numelui Lui Isus, aceasta mijlocire atinge inima Lui Dumnezeu, caci este facuta in Numele Lui Isus si veti simti efectele cu promptitudine si putere.
   "Caci dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai intorc, ci uda pamantul si-l fac sa rodeasca si sa inmugureasca, pentru ca sa dea samanta semanatorului si paine celui care manaca, tot asa si Cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face ce Imi este placut si va implini lucrul pentru care l-am trimis." (Is 55, 10-11)
   "De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati primit, si va fi al vostru." (Mc 11,24)>>>

   _________________________________
   Cum sa ne rugam Rozariul de eliberare
   _________________________________
   Rozariul de eliberare incepe cu Crezul .
   In loc de Tatal Nostru (pe boabele mari) ne vom ruga Cuvantul Lui Dumnezeu: "Deci, daca Fiul va va elibera, veti fi cu adevarat liberi." (Ioan 8,36)
   De exemplu, daca ma rog pentru mine insumi, voi spune pe boabele mari ale rozariului (in loc de Tatal Nostru): "Daca Isus ma elibereaza, voi fi cu adevarat liber".Pe boabele mici ale rozariului (in loc de Bucura-Te, Marie) voi spune: "Isuse, ai mila de mine! Isuse, vindeca-ma! Isuse, salveaza-ma! Isuse, elibereaza-ma!" 
   Daca ma rog pentru familia mea, voi putea spune (in loc de Tatal Nostru): "Daca Isus elibereaza familia mea, ea va fi cu adevarat libera." (Aici este proclamat Cuvantul Lui Dumnezeu)
   In loc de Bucura-Te, Marie (pe boabele mici ale rozariului), voi spune: Isuse, ai mila de familia mea! Isuse, vindeca familia mea! Isuse, salveaza familia mea! Isuse, elibereaza familia mea!"
  Rozariul de eliberare se incheie cu rugaciunea: 
   Bucura-Te, Regina, Maica Milei, viata, mangaierea si speranta noastra, bucura-Te! Catre Tine strigam noi surghiunitii fii ai Evei; catre Tine suspinam, gemand si plangand in aceasta vale de lacrimi. Mijlocitoarea noastra, intoarce spre noi ochii Tai cei milostivi si dupa surghiunul acesta, aratani-L noua  pe Isus, binecuvantatul rod al Trupului Tau. O, milostiva, o blanda, o, dulce Fecioara Maria.
   Roaga-Te pentru noi Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, ca sa ne facem vrednici de fagaduintele Lui Cristos.    

   Dupa ce ati sfarsit Rozariul de eliberare, multumiti-I Lui Isus pentru binecuvantarile pe care le revarsa asupra voastra si asupra acelora pentru care ati mijlocit.
   Veti constata, la sfarsitul Rozariului de eliberare, efectele harului Lui Dumnezeu asupra voastra, a familie voastre, in viata persoanelor pentru care va rugati. Tatal din Cer va va trimite vindecare, salvare si eliberare.
   Isus va va asculta rugaciunea. Fiti siguri ca va va auzi implorarea si va raspunde cererii voastre, pentru ca Biblia afirma ca Cuvantul nu se intoarce la Dumnezeu fara sa fi adus roade (Cf Is 55,11). Cand proclamati Cuvantul Lui Dumnezeu cu credinta si cu cainta pentru pacatele voastre, spunand "Isuse, ai mila de mine!", este sigur ca marea Victorie a Lui Isus, a Sangelui Sau mantuitor si a Cuvantului Sau, se va manifesta in viata voastra si in a acelora pentru care va rugati. Isus Viu va va vindeca, va va salva si va va elibera!
   Noi credem aceasta cu tarie, caci Dumnezeu este fidel in a-si tine fagaduintele, in a-si tine Cuvantul (Vezi Ir 1, 2b). Credem, de asemenea, pentru ca am experimentat in propria noastra viata efectele extraordinare ale rugaciunii Rozariului de eliberare.
   Trebuie sa credeti cu tarie ca atunci cand va rugati cu deplina incredere: "Isuse, ai mila de mine!", Isus va va asculta.
   "Si pe cand Isus iesea din Ierihon cu ucenicii Sai si cu o mare multime de oameni, fiul lui Timeu, Bartimeu cel orb, statea jos pe marginea drumului, cersind. Auzind ca este Isus din Nazaret, a inceput sa strige si sa spuna: "Isuse, Fiul lui David, ai mila de mine!" (Mc 10, 46b-47).
   Isus s-a oprit.
   El se va opri ca sa va asculte si pe voi, la fel cum a facut cu orbul Bartimeu.
   "Si raspunzand, Isus i-a zis: Ce vrei sa-ti fac? Iar orbul I-a zis: Rabi, sa-mi recapat vederea!" Si Isus i-a zis: Du-te! Credinta ta te-a mantuit. Indata orbul si-a capatat vederea si a mers pe drum dupa El." (Mc 10, 51-52)
   Asa cum Isus s-a oprit pentru a asculta ruga lui Bartimeu, tot astfel,  cand Isus va auzi rugaciunea voastra: "Isuse, ai mila de mine!", El se va opri si va va intreba: "Ce vrei sa fac pentru tine?", iar voi Ii veti raspunde cu credinta totala: "Isuse, vindeca-ma! Isuse, salveaza-ma! Isuse, elibereaza-ma!"
   "Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava Lui Dumnezeu?" (Ioan 11, 40b)
   "Credinta ta te-a mantuit" (Lc 18, 42b),
   "Daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice dudului acestuia: Dezradacineaza-te si sadeste-te in mare! Si v-ar asculta." (Lc 17, 6)
   "Fara credinta, nu este cu putinta sa-I fiti placuti." (Ev 11,16)
   "Totul ii este cu putinta aceluia care crede." (Mc 9,23)
  Isus a raspuns cererii orbului Bartimeu, a leprosului, a centurionului al carui slujitor era paralizat... El va indeplini si cerea voastra. "Facati-se dupa credinta ta!" (Mt 8, 13b)
   
   Intelegeti acum puterea Rozariului eliberarii? Cea care actioneaza este puterea Cuvantului Lui Dumnezeu.
   "Daca Isus ma elibereaza, voi fi cu adevarat liber! Isuse, ai mila de mine! Dumnezeule, arata-mi milostivirea Ta! Dumnezeule, ai mila de mine!" - iata rugaciunea repetata cel mai des in Biblie si care va face ca mana Lui Dumnezeu sa actioneze in favoarea noastra.
   Cand ne rugam: "Isuse, ai mila de mine!" cu credinta deplina, cerand iertarea pacatelor noastre, noi (sau persoana pentru care ne rugam) suntem spalati in Sangele Lui Isus. Punem in actiune puterea credintei in Numele si in Sangele Lui Isus Cristos Mantuitorul nostru.
   Ce mare bucurie sa stim ca Isus actioneaza cu putere in viata noastra, datorita Rozariului de eliberare! 
   Nu gasiti ca exista mare putere in Rozariul de eliberare?
   Cand va rugati acest Rozariu, proclamati Numele Lui Isus de 205 ori!

                                                              ("Stella Maris" nr.429, "Regina Pacis" nr.174)  

29 de comentarii:

  1. Ce frumos! Multumesc pentru Rozariu si pentru tot dealtfel.
    Dumnezeu sa te ocroteasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria draga, bucuria este de partea mea atunci cand stiu ca cel putin una din postarile mele a ajutat pe cineva, a bucurat pe cineva, a atins un suflet.
    Acest Rozariu eu il stiam si il rosteam cu mult timp in urma dar, pana acum can l-am redescoperit in articol, il intrerupsesem. L-am reluat, am nevoie de ajutorul lui, toti avem.

    Sa fii si tu ocrotita de Scumpul nostru Mantuitor si Suava Mama Cereasca!

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  3. LUADAT SA FIE ISUS SI MARIA !
    EU AM CRUCEA SFANTULUI BENEDICT ,
    FF CURIOS , CA MI-A FOST ADUSA DE CINEVA , DIN MUNTELE ATHOS , DIN GRECIA .
    AVEAU ASHA CEVA IN SFANTUL MUNNTE ATHOS -
    I-MI PLACE SITUL TAU , DANIELA , AM GASIT ROZARII , CARE NU LE-AM GASIT NICAIERI .
    CRED CA RUGACIUNILE MELE , MA FAC , SA GASESC SHI ALTE RUGACIUNI ..
    LAUDAT SA FIE ISUS CRISTOS!

    VA ROG RUGATZI-VA SHI PTR.CINEVA TANARA , CARE ARE TUMOARE LA CAP , OPERATA LA BUCURESHTI IN DEC 2012, SHI ESTE FF GRAV ACUMA , ESTE VECINA MEA ,A COPILARIT CU , COPIII MEI .. >< ANA-MARIA MIRON , NASCUTA IN 28.01.1982 >>>>
    LA GALATZI , ROMANIA .

    SANATATE .
    RODICA STAN , REGGIO EMILIA , ITALIA
    stefania_rodica@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Rodica, am citit si eu, cu ani in urma, ca este foarte important sa detinem aceasta medalie. Ea are pe o fateta, o serie de initiale inscrise pe bratele crucii. Din descifrarea lor rezulta o rugaciune de eliberare/exorcizare:

    PAX - Pace (Formula de salut si motto-ul benedictinilor)
    C.S.P.B. - Crux Sancti Patris Benedicti (Crucea Sf. Parinte Benedict)
    C.S.S.M.L. - Crux Sacra Sit Mihi Lux (Sfanta Cruce Sa Fie Lumina Mea)
    N.D.S.M.D. - Non Drago Sit Mihi Dux (Diavolul Sa Nu Fie Stapanaul Meu)
    V.R.S. - Vade Retro, Satana ( Piei, Satano!)
    N.S.M.V. - Numquam Suade Mihi Vana (Nu Ma Vei Convinge Cu Desertaciuni)
    S.M.Q.L. - Sunt Mala Quade Libas (Ceea Ce Imi Arati Este Rau)
    I.V.B. - Ipse Venena Bibas (Tu Insuti Sa-ti Bei Veninul)

    O parte dintre rugaciunile Rozariilor pe care le-am postat, le-am primit de la o prietena draga, nu stiam nici eu de ele pana cand mi le-a trimis ea. Sunt rugaciuni frumoase si profunde.

    Ma voi ruga pentru vecina ta, draga Rodica. Boala ei face parte din planul Lui Dumnezeu pentru salvarea sufletului ei. In niste revelatii am citit, cu ani in urma, ceea ce spunea Isus despre bolnavii de cancer si anume ca ei poarta in trup suferintele Lui si ca aceste suferinte ii fac asemanatori Mantuitorului iar prin ele vor obtine gloria vesnica. Suferintele trebuie oferite pentru a se obtine merite. Este greu, foarte greu sa accepti si sa oferi o astfel de boala... Dumnezeu o va intari in incercarea ei, El este Iubirea Vesnica, El este Indurarea Vesnica.

    Fii binecuvantata, Rodica!

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LAUDAT SA FIE ISUS CRISTOS SI SFANTA FECIOARA !
      DRAGA MEA DANIELA ,
      ITZI MULTZUMESC DIN TOT SUFLETUL CA MI-AI RASPUNS ATATA DE REPEDE SHI ATAT DE FRUMOS .
      CITIND TRADUCEREA SHI SEMNIFICATIA SEMNELOR DE PE MEDALIE , MI-AM ADUS AMINTE , CA O DATA CU ACEASTA MEDALIE , ERA SHI ISTORIA EI , SCRISA INT-UN BILETZEL, DE ACOLO DE UNDE A FOST CUMPARATA .
      MI-A FOST ADUSA DE FRATELE IOAN DORIN ,(ardelean de origine ) CAREA FACUT PUSHCARIE 8 ANI , PTR CA S-A OPUS PTR DEMOLAREA UNOR BISERICI ( ortodoxe , ca este ortodox ) , DIN BUCURESHTI , AVAND SHI FACULTATE , DE CEVA IN DOMENIUL RELIGIEI ...
      A FOST BATUT SHI TORTURAT , AVAND DESTULE CICATRICE , UNGHII SMULSE ... ERC .
      A LUTPTAT SA CAPETE DOSARUL CU TOT CE AVEA , SHI JUDECANDU-SE LA HAGA , A CASHTIGAT TOTZI ANII PIERDUTZI SHI O PENSIE DESTUL DE MARE , IN EURO .
      A DECIS SA PLECE IN MUNTELE ATHOS , SA STEA , SA DONEZE BANII ACOLO .
      AM TACUT ... DAR MA GANDEAM CA SE VA INTOARCE , FIIND TANR , SHI SLABIT .. NU V-A REZISTA .
      SHI ASHA A FOST , S-A INTORS , FFF SLAB , DE NERECUNOCUT ..
      SHI UNDE L-AM INTALNIT , LA UN CHIOSHC CU OBIECTE RELIGIOASE , UNDE LUCRA O FOSTA COLEGA DE SHCOALA , ACOLO A VENIT SA NE ADUCA CEVA AMINTIRI DIN MUNTELE AHTOS , O ICONITZA MIE , FF FRUMOASA , SHI ACEASTA CRUCE , LA ALTE DOAMNE LA FEL , CARE LE-A CUNOSCUT . SHI AVEA O ICOANA FF MARE AURITA , JUBILEU , CARE NU NE-A MAI DAT ... A LUAT-O O DOAMNA CARE IL AJUTA MEREU CU ALIMENTE PTR. MANASTIRI.
      I-AM SPUS , ESTE VIATZA FF ASPRA ACOLO FRATE IOAN ... SHI EL A ZIS , DA ACESTA ESTE CUVANTUL ,, FF ASPRA ,, SHI AM PLECAT , CA NU REZISTAM .
      ACEASTA MEDALIE AVEA UN BILETZEL , ACUMA AM CAUTAT , CAND AM CITIT EXPLICATZIA TA , DANIELA .
      AM GASIT , ESTE DATA TOATA IN LIMBA ROMANA .
      ASHA A VRUT MAICA DOMNULUI , SA O TZIN PESTE 5 ANI IN PORTOFEL SHI SA O DESCOPAR , SHI SA DESCOPAR RUGACIUNILE TALE ...
      TOTUL ESTE PPRIN RUGACIUNI , NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR IN VIATZA NOASTRA .
      CAT PRIVESHTE VECINA MEA , ASHA TANARA , ARE PACATE FF MARI ...
      I-AM SCIS LUI FIICA MEA , SA MEARGA LA EA , SA SE IMPACE , SA NU SE INTAMLE SA NU MAI FIE , SHI SA LE GASEASCA SUPARATE , CA AU FOST SHI ANI FRUMOSHI , MERGEAU LA MARE , LA MUNTE , REVELIOANE , CRACIUN , PASHTE , IMPREUNA ... ZILE DE NASHTERE , DE NUME ...AU LOCUIT SHI BUNICII EI LA NOI IN BLOC , OAMENI LINISHTITZI RELIGIOSHI .. S-AU NASCUT MAMA EI , UNCHII EI , IN ACEL BLOC ... COPIII MEI ..
      AM TREI COPIII , BAIAT DE 34 ANI , CARE ESTE LA MADRID , NU L-AM VAZUT DE APROAPE 8 ANI , FATA DE AICI DIN ITALIA , DE 31 ANI ,CARE STAU DE 4 ANI LA EA , SHI O FATA IN ROMANIA , DE 28 ANI , CASATORITZI .
      EU AM 63 PE 64 ANI , IN AUGUST , SHI AM UN CANCER DIN 2003 , OPERATA IRADIATA , TREI OPERATZII , IS TAIATA IN DOUA , TOATA BURTA .
      DAR CU RUGACIUNI , AM SUPRAVETZUIT ..MI-A MURIT MAMA IN 2005 , ACUM 8 ANI , TATAL , ESTE MORT DIN 1967 , TANAR .
      LA NOI LA BISERICA SE FACEA SFANTUL ROZARIU IN FIECARE ZI , IN BISERICA 1\2 ORA ..INAINTE DE SFANTA LITURGHIE, SHI RUGACIUNILE DIN LUNA MAI , MI-AU AJUTAT FF MULT ACUM CATZIVA ANI ... FF MULT.... REZOLVARI MARI .
      EU DORESC SANATATE SHI SA MAI SCRII PE ACEST SITE , SANATATE SHI PRIETENEI TALE CARE A DAT ACESTE RUGACIUNI .
      LAUDAT SA FIE ISUS SHI MARIA .
      RODICA ( STEFANIA ) STAN
      stefania_rodica@yahoo.com

      Ștergere
  5. LAUDAT SA FIE ISUS CHRISTOS SHI MARIA ! .

    MEDALIA -CRUCIFIXUL SFANTULUI BENEDICT
    ------------------------------------------
    Originea medaliei Sf.Benedict , este foarte veche .
    Cu siguranta impulsul l-a constituit relatarea Sfantului Grigorie despre eficenta semnului Sfintei Cruci facut de Patriarh impotriva atacurilor diavolului .

    Benedict al XIV-lea a fixat pe medalie unele desene .
    Pe o pare a medaliei vedem o cruce cu initialele diferitelor cuvinte in latina , reprezentand un element esential al acesteia
    fapt pentru care aceasta
    se numeste Medalia - Crucifixul Sf- Benedict .
    -----------------------------------------------------------------------------
    Pe spatele medialiei , Sfantul Benedict ,este reprezentat cu o cruce in Mana dreapta si cu RegulaOrdinului in mana stanga :la dreapta sa o cupa din care fuge o vipera (in amintirea vinului otravit de care a scapat in mod miraculos );
    in stanga sa un corb care zboara cu painea otravita .

    Dedesupt se citeste :,,EX B.M
    CASINO MDCCCLXXX,,(Sf.Munte Cassino 1880)

    Pe cele
    doua laturi ''CRUX SANTCTI PATRIS BENEDICT''(Crucea Sf. Parinte Benedict).
    --------------------------------------------------------------------------

    In jurul imaginii :''EIUS IN OBITU NOSTRO PRAESENTIA MUNIAMUR ''(sa ne apere in clipa mortii cu prezenta sa )
    Pe fata medaliei este reprezentata o cruce care de jur imprejur poarta diferite iscriptii , traducandu-se astfle :
    Crucea Sf. Parinte Benedict

    --------------------------------------------------------------------------
    V.R.S.:DEDE RETRO SATANA
    Indeparteaza-te ,Satana !
    C.S.S.M.L:CRUX SACRA SIT MIHI LUX
    Sa fie Sf.Cruce lumina mea
    N.S.M.V.,:NON SAUDE MIHI VANA
    Nu ma vei intina cu lucruri rele
    N.D.S.M.D,:NON DRACO SIT MIHI DUX
    Sa nu fie demonul conducatoril meu
    S.M.Q.L.:SUNT MAL QUAE LIBAS
    Este rau ceea ce imi prezinti
    I.V.B.:IPSE VENEA BIBAS
    Bea-tzi tu insutzi otrava .
    ----------------------------------------------------------------------

    SA FIE DE FOLOS LA TOATA LUMEA
    SA SE FACA DIN HARTIE , SAU CARTONASI , ACEST BILETZEL , SHI SA SE POARTE , ASUPRA LOR , POATE ASHA II APARA DE TOT RAUL ( DACA NU AU ACEASTA MEDALIE )
    AM SEPARAT prin linii , asha scrie pe cele patru partzi alea acestui biletzel care a insotzit medalia , , scris pe o bucatzica de hartie , indoita , ca o carte,...
    SANATATE DANIELA , SHI MULTZUMESC LUI ISUS SHI SFINTEI FECIOARE CA TE-AM GASIT .
    PURTAM LA GAT ACEASTA MEDALIE , DAR CITIND CE AI SCRIS IN TOT SITUL , ROZARIILE , CARE NU LE AVEAM TOATE ... M-A BINEDISPUS , M-A FACUT , PARCA PLUTEAM ..
    AM FACUT ROZARIUL PTR. SANATATE DE 3 ORI PTR. ANA MARIA , POATE O RIDICA DIN PATUL DE SPITAL DE LA GALATZI , SECTIZA ONCOLOGIE ( are o boala genetica , dupa cum s-a citit pe net , nevindecabila , prin operatzia facuta la Bucureshti , i-a pornit boala )
    LUADAT SA FIE ISUS SHI MARIA , IN VECI . AMIN!
    RODICA-STEFANIA STAN , REGGIO EMILIA , ITALIA
    stefania_rodica@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. EU , FAC RUGACIUNI PTR PACEA IN LUME , DIN 1991, JOIA SI VINEREA , O ORA PTR PACEA LUMII , SHI PRIMESC REVISTA ,, MARIA , REGINA PACII,, CU MESAJELE DE LA MEDJUGORJE , BOSNIA HERTZEGOVINA
    AM ,,RUGACIUNI ALE INMULTZIRII-Mesajul lui Isus din 13 octobrie 2002,,
    ----------------------------------------------------------------------sant date 33 de jaculatorie , care se spune de 33x 33 ori ,( ia cam 1 ora shi jumatate )...
    SE SPUNE 9 ZILE LA RAND ,
    CREZUL , TATAL NOSTRU , BUCURA-TE MARIE SI SLAVA TATALUL ...
    --RUGACIUNILE INMULTZIRII--
    1.O,Marie conceputa fara de pacat, roaga-te pentru noi care alergam la Tine.
    2.Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru noi acum si-n ceasul mortzii noaste.
    3.Sfanta Patimire a Domnului Nostru Isus Cristos,salveaza-ne!
    4.Sfinte Inimi ale lui Isus si Mariei , ocrotitzi-ne!
    5.Fa sa straluceasca asupra noastra ,Doamne,Lumina Fetzei Tale.
    6.Ramai cu noi,Doamne!
    7.Maica mea, Incredere si Speranta ,in Tine ma incredintez shi ma abandonez.
    8.Isuse, Maria, va inbesc .Salvatzi sufletele.
    9.Crucea sa fie Lumina mea .
    10.Sfinte Iosife, Patronul Bisericii Universale, pazeshte familiile noastre!
    11.Vino,Doamne Isuse!.
    12.Pruncule Isus ,iarta-ma!Pruncule Isus ,binecuvanteaza-ma!.
    13.Preasfanta Providentza a lui Dumnezeu, ai grija de noi in nevoile prezente.
    14.O,Sange si Apa care izvorashti din Inima lui Isus ca Izvor de Indurare pentru noi,am incredere in Tine (ACEASTA RUGACIUNE , SE SPUNE , LA ORA 15, CAND SE ZICE CA ISUS SI-AR FI DAT SUFLETUL ESTE ORA MORTZII LUI ISUS , SHI SE SPUNE CAND SE FACE ROZARIUL DIVINEI INDURARI , DAT DE SORA FAUSTINA ).
    15.Dumnezeul meu , Te iubesc si Itzi multzumesc.
    16.O.Isuse,Rege al tuturor Natziunilor , Imparatzia Tasa fie recunoscuta pe pamant.
    17.Sfinte Arhanghel Mihail,ProtectorulImparatziei lui Cristos pe pamant,ocroteshte-ne.
    18.Ai mila de mine , Doamne , ai mila de mine !.
    19.Lauda shi multzumire in orce moment lui Isus din Preasfantul Sacrament.
    20.Vino,Duhule Sfant,shi reanoieshte fata pamantului.
    21.Sfintzi shi Sfinte ale lui Dumnezeu , indicatzi-ne calea Evangheliei.
    22.Suflete Sfinte din Purgator , rugatzi-va pentu noi .
    23Doamne , revarsa asupra lumii intregi , comorile nesfarshitei Tale Milostiviri.
    24.Te ador Doamne Isuse shi Te binecuvantez pentru ca prin Sfanta Ta Cruce ai rascumparat lumea intreaga .
    25.Tatal meu, Tata Bun, Tzie ma ofer , Tzie ma daruiesc.
    26.O,Isuse,salveaza-ma pentru Lacrimile Sfintei Tale Mame!.
    27.Vie Imparatzia Ta Domne,shi faca-Se Voia Ta.
    28.O,Dumneule,Mantuitor Rastignit pentru noi,inflacareaza-ma de iubire , de credintza shi curaj pentru salvarea fratzilor.
    29.O,Dumnezeule,iarta pacatele noastre , vindeca ranile noastre shi reanoieshte inimile noastre pentru ca sa puneam fi una in Tine.
    30.Sfintzi Ingeri pazitori , ocrotitzi-ne de toate uneltirile celui rau .
    31.Slava Tatalui shi Fiului shi Duhului Sfant.
    32.Dumnezeule a toata Mangaierea ,dispune in Pacea Ta zilele noastre shi acorda-ne Iubirea Duhului Sfant.
    33.Parinte Veshnic , itzi ofer Preapretziosul Sange al lui Isus in unire cu toate Sfintele Liturghii celebrate astazi pe intregul pamant,pentru toate sufletele Sfinte din Purgatoriu,pentru pacatoshii din toata lumea ,pentru pacatoshii din Biserica Universala ,pentru pacatoshii din apropierea mea shi din familia mea . AMIN.
    -----------------------------------------------------------------------------
    CINE FACE ACESTE RUGACIUNI , 9 ZILE LA RAND , LI SE DA MULTE HARURI , DACA SE FAC PTR. SUFLETE DIN PURGATORIU , SANT ELIBERATE ...
    LAUDAT SA FIE ISUS CRISTOS SHI MARIA
    SA FIE DE FOLOS
    MAI AM MULTE RIUGACIUNI
    CARE LE FAC
    SA FIE DE AJUTOR
    RODICA -STEFANIA
    24


    8
    7.

    RăspundețiȘtergere
  7. DRAGA MEA
    SA NU I-MI EI IN NUME DE RAU , CA AM SCRIS ATATEA , DAR VAZAND CA AI DE LA O PRIETENA ACESTE RUGACIUNI , ROZARII , SHI LE-AI EXPUS ATATA DE FRUMOS , AICI AM GANDIT SA MAI IMBUNATATESC SHI EU DIN CE MA MAI ROG DE ANI DE ZILE
    M-A BUCURAT FFF MULT , IMENS .. GASIREA SIT-ULUI TAU , SHI FAC RUGACIUNILE TALE CU MARE DRAG , PTR . MINE , PTR. FAMILIA MEA, PTR CEI BOLNAVI , ( MAI ALES PTR ANA - MARIA MIRON > CARE ARE ASHA MARE SUFERINTZA , SHI NICI LEAC DE VINDECARE .
    MA GANDESC CA POATE FACE DUMNEZEU O MINUNE SHI CU EA , SA O REPUNA PE PICIOARE ,CA PE GLORIA DIN COLUMBIA ... CARE DINTR-UN CADRAVRU IN COMA , A REANVIAT-O .
    SANATATE DRAGA .
    BUCURII , ALATURI DE CEI DRAGI TZIE
    RODICA

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Rodica, cum as putea sa-ti iau in nume de rau faptul ca mi-ai scris atat de multe lucruri? Ma bucur, si ma bucur mult.
    Imi place ceea ce ai scris si referitor la Fratele Ioan Dorin. Vezi Rodica, acolo unde este prezent Dumnezeu, nu este diferenta de confesiune. Aceste diferente nu ar trebui sa existe, sunt nefiresti, sunt pricina de durere pentru Trpul Mistic al Lui Cristos. Daca suferi pentru Cristos, nu apartii unei confesinui ci apartii Lui Cristos - aici pe pamant si in vesnicia Paradisului Ceresc.
    Ar fi atat de frumos sa fim toti UNA, asa cum Isus doreste, asa cum implorator ne cere. Noi stim ca acest lucru se va intampla, caci Isus a promis si Cuvantul Lui este ADEVAR.
    Imi face placere ca mi-ai scris, ca ti-ai deschis inima. De multe ori simtim nevoia sa o facem, si este asa placut, ca un balsam pe o rana, sa gasesti pe cineva dispus sa te asculte. Stiu asta din experienta proprie.

    Ceea ce ti-am scris referotir la boala Anei-Maria Miron, mi-a amintit doua postari pe care le-am publicat cu cateva luni in urma:
    MISIUNEA LUI COLETTE
    (http://dinimaginatie.blogspot.ro/2013/02/misiunea-lui-colette.html) si

    Un rod adus de Colette
    http://dinimaginatie.blogspot.ro/2013/02/un-rod-adus-de-colette.html

    Daca nu ai citit aceste postari, citeste-le si vei intelege felul in care Dumnezeu lucreaza intr-un suflet, chiar daca nu-i acorda vindecarea trupului.
    In loviturile cele mai mari pe care le primim in viata, se ascunde, in mod invizibil si, pe moment de neinteles, o SUBLIMA lucrare a Creatorului nostru pentru a ne sfinti, pentru a ne salva sufletele si pentru a ne pregati pentru ADEVARATA VIATA - cea din Vesnicie.
    Dupa un timp, poate ani, poate zeci de ani, intelegem cum dintr-un rau care ni s-a intamplat in viata, Dumnezeu a scos un mare bine. Atunci intelegem si de ce Dumnezeu a permis acel rau, necaz, si, ajungem sa-I multumim pentru el...
    Sa-i oferim totul Lui Dumnezeu: si cele care ne bucura, si cele care ne supara, totul. Sa ne oferim pe noi insine. Asta doreste de la noi, si atunci ne va da si El Totul, iar acest TOT este o mostenire vesnica , este unirea pentru vesnicie cu El - intr-o fericire ce nu va avea sfarsit.

    Am inclus-o pe Rodica in rugaciunile mele. Eu ma rog ca Dumnezeu sa implineasca voia Lui in ea.
    In cartea "SECRETUL SUFLETELOR DIN PURGATOR" am citit ca Dumnezeu ia un suflet la El atunci cand acesta este cel mai pregatit. Daca nu este bine pregatit, ispaseste in Purgator, dar este salvat de iad!
    Din niste revelatii am inteles ca o persoana a murit la putin timp dupa ce facuse o fapta de caritate, era singura pe care o facuse si probabil ca ar fi fost si ultima. Aceasta fapta a facut posibila evitarea iadului. Ajunsese in Purgator si avea mult de ispasit... dar scapase de iad. Asa lucreaza Indurarea Lui Dumnezeu, chiar luand o viata...
    Ni se spune sa nu ne revoltam daca moare un copil, un tanar. Oricat de mult ar durea acest lucru, sa nu ne revoltam. Dumnezeu stie ca daca acel suflet ar mai fi ramas in viata, ar fi cazut - in mod ireparabil - in pacate de moarte si nu ar mai fi putut fi salvat pentru Cer. Pretul sufletului este prea mare, el nu poate fi lasat sa se piarda!

    Am si eu Rugaciunile Inmultirii. A fost o perioada cand am facut novene de 33 de ori cate noua zile, toate rugaciunile Inmultirii. Promisiunile pentru aceste rugaciuni sunt pe masura Iubirii Lui Isus pentru suflete.

    Te imbratisez cu iubire, draga Rodica. Dumnezeu sa te binecuvanteze impreuna cu intreaga ta familie.

    Nu ma supar daca-mi mai scri, dimpotriva! Asa ca fa-o de cate ori simti nevoia.

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Fecioara!

    P.S.: Daca vrei sa nu mai apari ca anonim, intra la casuta Comentati Ca, apasand pe una din sagetile din dreapta ale casutei. Du-te apoi la penultima optiune, inainte de anomim, Nume/Adresa URL. Completeaza acolo numele (adresa URL este doar optionala) si iti va aparea numele la comentarii.

    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  9. -cat de minunat trebuie sa fie DOMNUL! am citit rugandu -ma in acelasi timp si ma bucur ca desi pacatos fiind DUMNEZEU mi-a ingaduit sa vizitez acest sait. draga DANIELA DOMNUL SA-TI DARUIASCA SANATATE SUFLETULUI SI TRUPULUI CA SA POTI SLUJI SI IN ACEST FEL.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iti multumesc, Gheorghe, pentru urarile tale care sunt binecuvantari.
    Indurarea Lui Dumnezeu este aceea care ne sustine desi pacatosi fiind - CACI TOTI SUNTEM PACATOSI. Un gand, un gest, o vorba poate fi pacat sau ocazie de pacat si, cate ganduri, gesturi, vorbe care-L supara pe Dumnezeu nu avem noi in decursul vietii pamantesti..., de le-am numara ar fi mai multe ca nisipul marii...
    De aceea Domnul ne da cai - care si ele sunt de nenumarat - pentru a ne spala de pacate si pentru a ne indrepta greselile.

    Si eu iti doresc - din toata inima - sanatate multa!

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  11. stimata DANIELA un gand spuneai ,si vai! de razboiul nevazut care uneori ne macina sufletele pentru ca neavind un contact permanent cu CREATORUL nostru ni-se intimpla asemeni poporului iudeu care datorita indepartari deDUMNEZEU este lasat pe mana celor faradelege ,dar acea nadejde uimitoare -IISUS-sub tote formele prezentindu -se si oferindu -se noua noi nebuni asemeni iudeilor il repudiem in chip nerusinat .Ma intreb uneori si cred ca nici nu ma mai intreb pentru ca citind cuvantul luiDUMNEZEU ""PENTRU PACATELE VOASTRE SI ALE PARINTILOR VOSTRI AM SA VA PEDESESC PANA LA AL PATRULEA NEAM...este evident ca generatii dupa generatii se succed purtind in suflet acel flage ucigator al pacatului din cauza caruia nici tara noastra nu propaseste..Te rog sa ma ierti daca am scri poate in termeni nu tocmai adecvati dar asa am simtit numarindu -ma si eu printre cei care au uritit universul.DRAGA DANIELE iti multumesc pentru gindurile bune pe care mi-le-ai transmis..MAICA SFINTA SA TE ACOPERE CU SFINTUL EI ACOPERAMANT PE TINE SI PE TOTI CEI DRAGI TIE.te rog sa ma pomenesti in rugacinile tale si pe familia mea.. LAUDAT SA FIE IN VECI AMIN!

    RăspundețiȘtergere
  12. Este adevarat, Gheorghe, gresind mereu, atragem Dreptatea Divina care inseamna, de fapt, sa ni se faca dreptate dupa meritele noastre... Si cum noi nu avem merite iar Dumnezeu doreste sa ne salveze pentru ca ne iubeste nespus, a pus INDURAREA DIVINA inaintea Dreptatii Divine. Indurarea Divina este Iubirea care Iarta.
    Isus ne spune: "Pacatosule, Te-am iubit cu Iubire vesnica, pentru aceasta sunt Indurator si Milostiv".
    Daca ne recunoastem greselile si le spalam in Sacramentul Penitentei, atunci sa credem cu tarie ca toate, toate relele sunt spalate in aceasta Indurare, iar sufletele noastre pot deveni asemenea luminii.
    Eu stiu ca-L rastignesc iar si iar pe Isus atunci cand gresesc. Cu totii o facem. Dar mai stiu ca Isus ma iubeste, cred in Iubirea Lui si recunosc ca nu sunt nici cat un fir de praf in fata Maiestatii Lui. Toate imperfectiunile mele le suplineste El, daca ma las cu totul in grija Lui, daca CRED.
    Trei virtuti esentiale trebuie sa dobandim: credinta, speranta si iubirea. Daca pe acestea le avem, nimic nu ne va mai parea greu, nimic nu ne va provoca teama, neliniste, nemultumire, deznadejde. Sa credem ca Dumnezeu este Tatal nostru iubitor, sa avem speranta ca in bratele Lui suntem protejati, ca Milostivirea Sa este nemarginit mai mare decat neputinta noastra, sa iubim neconditionat si sincer. Daca este greu sa dobandim aceste vurtuti, sa luptam pentru a le castiga, sa luptam toata viata, caci intreaga viata trebuie sa fie o continua convertire.
    Eu cred ca toate problemele noastre pleaca de la noi insine, de la eu-l nostru. Daca dorinta noastra nu ar fi mai mare decat aceea de a fi un nimic, nu am mai pizmui pe altii, nu am mai judeca pe altii, nu am mai concura cu altii, nu am mai invidia pe altii - caci la baza tuturor relelor din lume sta sinele fiecaruia. Iubirea de sine poate provoca rau aproapelui, insa iubirea de aproapele aduce impacarea cu sine, pacea, bucuria...
    Iar in acest nimic care ar trebui sa ne dorim sa fim, locul gol pe care l-am lasa prin renuntarea la noi insine, Dumnezeu l-ar umple cu haruri si daruri de neimaginat.
    Iar in acest nimic care am fi noi, Dumnezeu ar putea fi TOTUL.

    Te rog si eu sa ma pomenesti in rugaciunile tale. Trebuie sa ne rugam unii pentru altii. Daca exista un ajutor foarte mare, de nepretuit pe care-l poti da aproapelui, atunci acela este - cu certitudine, RUGACIUNEA.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  13. buna sa-ti fie inima DANIELA ,cu ingaduinta ta pornind de la numele frumos pe care il porti am avut momente cand am cugetat la incercarea la care a fost supus DANIEL in groapa cu lei ca in felul acesta sa am masura nimicniciei mele ca de credinta deabia daca poate fi vorba.Astazi incercarile sint diferite izvorite din multime de ispite din ceince mai subtile care vin asa cum in chip profetic spunea DON BOSCO ca moda si massmedia vor fi cei mai mari dusmani ai mantuirii neamului omenesc.I ncerc sa cred cu putinele mele puteri dupa ce o vreme indelungata am stat cu trupul si sufletul in iad ,ca sfintii nu au fericire deplina in ceruri cita vreme sufletele noastre sint ranite datorita noua sau in alt chip si ca ei la rugamintea noastra mijlocesc pentru noi inaintea DOMNULUI. IISUS .Am incercat sa gsesc raspuns la toate neputintele mele sa-mi vad toate slabiciunile si am constatat ca singur nu le voi gasi niciodata si atunci s-a manifestat IUBIREA DIVINA despre care imi spui si care ne inconjoara chiar si atunci cind ne incapatinam sa raminem departe deDUMNEZEU.Am citit o carte cu invataturile calugarului MIHAI din PRILOG in care el spunea ca daca 10% din oameni s-ar ruga cu inima curata ar inceta toate razboaiele,epidemiile asa zisele catastrofe naturale...Oare cati or fi fiind care pentru noi cei pacatosi se roaga?poate1%sau 2%.Spunea cineva ca copii vin in asta lume cu o retea neuronala in functie de cea a parintilor care este mai armonioasa sau nu in functie de credinta lor.,si speranta nostra in atari situatii este IISUS care a venit in aceasta lume ca sa ne vindece.Ii cer iertare lui DUMNEZEU si tie Daniela ca poate tot scriind am cazut in pacatul parerii de sine si poate te-am smintit si pe tine IISUS sa ne pomeneasca in IMPARATIA SA.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, Gheorge, ai mare dreptate, ispitele sunt din ce in ce mai subtile. Insa, odata cu inmultirea raului in lume, Dumnezeu a promis si imultirea harurilor in masura mult mai mare, tocmai ca sa putem rezista ispitelor. Cel rau incearca sa fie tot mai subtil pentru ca puterea harului face ca el sa fie descoperit si atunci cauta modalitati care pot sa insele intr-atat incat sa para, in aparenta, bune. Eu as numi dusmanii mantuirii intr-un singur cuvant: LUMEA.
    Cand Isus a fost ispitit pe munte, diavolul i-a cerut sa i se inchine lui si-i va da, in schimb, lumea. Iata cui apartine, in realitate, lumea.
    In Evanghelia lui Ioan, cap.15, Isus spune: "Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte."
    "Mica armata" asa cum o numeste Sfanta Fecioara, aceea care a acceptat conlucrarea cu Isus si Maria pentru salvarea sufletelor si pentru implinirea planului Lui Dumnezeu, s-a ridicat deasupra lumii in care traieste, sunt suflete victima care, cu iubire si din iubire, au acceptat sacrificii, suferinte, incercari de tot felul, si toate astea pentru a salva pe cei pe care nu-i cunosc, care nu apartin familiei lor, risipiti in toate partile lumii. Da, poate ca doar 1% din oameni traiesc intr-o asa puternica comuniune cu Cerul incat pot salva lumea. Raul este mare si va fi mai mare, insa daca credem in promisiunea facuta de Dumnezeu ca cei care il au pe El ca Tata, pe Sfanta Fecioara ca Mama si Biserica drept casa, nu au a se teme de nimic. "Nu va temeti", sunt cuvintele celui care astazi face parte din ceata sfintilor din Cer - Ioan Paul II. Sa nu ne temem. Daca am cazut din cauza ispitelor, sa ne ridicam, avem atatea maini intinse de la cei din Cer incat sa putem sa o facem. Si la pacatele noastre trecute sa nu ne mai gandim. Pe Isus il intristam cand ne preocupa pacate trecute care au fost marturisirte in scaunul de spovada. Isus le-a uitat, sa le uitam si noi. Este ca si cum am scormoni in sacii de gunoi ai vietii noastre - ceea ce am gasi in ei ne-ar produce un mare rau, ar impiedica inaintarea noastra spirituala, care este scopul celui rau. Si asta este tot o ispita a diavolului: sa ne aminteasca greseli trecute si sa ne mai dea si ideea ca poate ele nu au fost pe deplin iertate, ca poate nici nu au fost bine marturisite, si de aici se naste nelinistea, nesiguranta sufletului - care, tot in mod subtil, nu sunt altceva decat neincredere in Indurarea Lui Dumnezeu.
    Sa privim viitorul cu mare incredere, sa ne rugam, sa vorbim cu Isus, cu Maria, cu sfintii din Cer si asa vom putea avea liniste in suflet, vom putea demasca ispitele pentru a le putea anihila.

    Sa stii ca eu nu consider parerea de sine un pacat, poate doar incercarea de a o impune altora. Daca schimbi pareri personale - mai ales fiind vorba de probleme legate de mantuirea sufletului, singurele, de altfel, care ar trebui sa ne preocupe - poate fi benefic.

    Sa ne incredem cu totul in puterea de mijlocire a Mariei, caci "Femeia imbracata in soare" despre care Apocalipsa scrie, isi implineste acum lucrarea pe care Dumnezeu i-a incredintat-o inca din vesnicie: sa-i readuca fiii ACASA. Noi traim acum acea perioada din Apocalipsa, fie ca credem sau nu, fie ca vrem, sau nu, sa stim asta. Maria ne tine pe fiecare de mana si ne conduce pe drumul bun. Cu Ea impreuna nu putem gresi calea. Ia-O de mana pe Mama Cereasca si calea ta va fi numai Lumina!

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  15. Inca o mica specificare, Gheorge. Oamenii sunt foarte preocupati de stirile privind viitoare dezastre, le este frica de ele. Dar poate nu le trece prin gand faptul ca, in chiar clipa urmatoare, ar putea sa faca un stop cardiac, de exemplu. Fie ca murim intr-un cataclism, fie ca murim, pur si simplu, intr-o noapte, in somn, ne ducem in acelasi loc: acolo unde sunt puse in balanta faptele, viata noastra. De aceea eu cred ca, mai mult decat dezastrele, cataclismele si nenorocirile anuntate, ar trebui sa ne preocupe curatarea propriilor suflete. Atunci cand vom face aceasta, nu ne va mai preocupa felul in care am putea muri, ci cat de pregatiti suntem pentru asta.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  16. desigur ii este suficient grija zilei de maine n-ar trebui sa fim preocupati de ce va fi si cum va fi si nici nu cred ca asta era intentia mea doar ca citind din cuvintele profetice ale sfintilor sa imcercam sa ne cercetam singuri sa vedem cita credinta avem.Frica ziceai dar oare n-a avut si Petru frica atunci cand la tradat pe ISUS pina cand Isus nu la transformat la propriu in gindirea lui vizavi de idea morti,si el PETRU se credea puternic fiind in preajma lui IISUS si vazind atatea minuni pe care le-a savarsit cu puterea LUI DUMNEZEIASCA. ,si in ce priveste scormonitul stii la ce ma gindesc uneori cati dintre noi ar avea taria asemeni psalmistuluiDAVID sa-si marturiseasca pacatele tuturor popoarelor si desigur cuvintele profetului NATAN ...nu vei muri...o prefigurare a marturisirii prezente in fata lui IISUS pentru care ma rog MAICII DOMNULUI ca atunci cand ma voi marturisi sa ma tina strins de mana si sa-mi dea puterea sa fiu sincer pana la capat.Raman de multe.ori impresionat de cuvintele care izvorasc din om si nu pot sa nu pomenesc din nou de calugarul Mihai care spunea ca trebuie sa fim atenti cum vorbim pentru ca inte pamint si luna se afla INGERI LUMINII si ai intunericului si in functie de ce vorbim atragem atragem de partea noastra si implicit asupra planetei pe uni sau pe alti apropo de toate suferintele omenirii, desigur RUGACIUNEA este modul potrivit pentru buna intocmire a aerului pe care-l respiram ca acesta sa fie incarcat de vibratiile numelui lui IISUS ,a FECIOAREI MARIA si al tuturor SFINTILOR care sint bine placuti lui DUMNEZEU si de folos sufletelor noastre.Sa ne ajute IISUSsi MARIA ca rugaciunile noastre putine sa se intalneasca si sa faca arc peste timp si spatiu ca in felul acesta sa dobandim iertare penru noi si pentru lumea intreaga.si asa massmedia sa fie un izvor de iubire a lui DUMNEZEU si moda sa fie un prilej de a prezenta vestimentatia sufletesca a celor care il urmeaza pe IISUS in spirit si adevar iar noi sa facem parte din grupul lor.. Laudat sa fie IISUS siMARIA!

    RăspundețiȘtergere
  17. Din scrierile Calugarului Mihai nu am citit prea mult, desi mi-au fost recomandate cu multa caldura. Ghida cu care am mers intr-un an la Medjugorje mergea des la el, mai ales atunci cand avea dileme, dileme mari. Se reintorcea de la el luminata si in pacea sufletului. A fost binecuvantata ca l-a cunoscut personal.
    Frica avem cu totii, caci ea face parte din natura noastra umana. Dar ea trebuie invinsa cu ajutorul Spiritului Sfant - daca ne deschidem complet Lui. Petru a fost inaltat de Isus si, imediat dupa aceea, a fost numit "satano". Petru a cazut dar, apoi, Spiritul Lui Dumnezeu a fost acela care a invins in el. Asta ne arata cat de greu este sa ramanem statornici in Cristos atata timp cat cel rau lucreaza fara intrerupere sa ne doboare. Cand privesc in jur, la lume, ma gandesc aproape ca totul este pierdut, ca binelui ii este imposibil sa invinga. Si atunci imi amintesc de promisiunile Mariei, ale Lui Isus, ca satana va cadea. Crezand in promisiunea lor, merg inainte prin incercari de tot felul, ma lupt cu mine insami de multe ori.
    Intr-un mesaj de la Isus am citit un lucru care aproape m-a inspaimantat, si anume ca nu doar vorbele noastre rele vor cantari in momentul judecatii, ci tot ce am rostit in plus, si nu pot sa nu ma gandesc la cuvintele mele spuse in plus, fara a mai vorbi de cele care au putut fi sminteala pentru aproapele... Cuvintele noastre sa fie da, da si nu,nu. Cred ca postul tacerii este mai important si mai pretios decat cel al mancarii. Omisiunile noastre (binele pe care l-am fi putut face, dar nu l-am facut) ne vor durea mai mult decat pacatele noastre si, de cate ori am respins harurile prin omisiuni, cu sau fara voia noastra...
    Procesul mantuirii este intr-adevar greu, dar ce nu este cu putinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu. De acea eu cred ca toate caderile mele - daca le recunosc si ma caiesc pentru ele - Dumnezeu le va folosi pentru ridicarea mea.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma rog DOMNULUI ca aceste dialoguri sa fie spre mantuirea sufletelor noastre..Ma bucur ca ai aflat despre calugarul MIHAI un inger in trup despre care eu am aflat in adolescenta din revista FLACARA redactata de ADRIAN PAUNESCU fiind in cautare de senzational si poate nu de adevarul lui DUMNEZEU ,iar mai tirziu l-am vazut la sfintirea biserici manastirii d in Prilog dar neavind suficient curaj nu m-am apropiat de el desi aveam atata nevoie de ajutorul lui . acum cred ca sufletul meu murdar a fost cel care nu mi-a permis apropierea.Spuneai de postul tacerii si el spunea ca vorbind mult ne irosim puterile sufletului.,iar in ce priveste speranta intr-o lume mai buna tot el spunea ca in urmatorii 15 ani lumea va trece prin multe incercari iar la sfirsitul acestora categoria acea de oameni care fac ""BINELE CONSTIENT"" care acum sint minoritari pe pamant...1%...? vor fi majoritari ..oare ce trebuie sa se intample?

    Trebuie sa-ti multumesc ca ai aceptat sa vorbesti cu mine ,pentru ca este poate pentru prima data cand vorbesc atat de mult cu cineva despre asemenea subiecte de -o importanta pentru suflet pe care eu nici nu o inteleg. Cu permisiunea ta am sa ma retrag pentru o vreme cautand sa-mi fac fapta egala cu vorba.Laudat sa fie IISUS si MARIA!

    RăspundețiȘtergere
  19. Dumnezeu sa te calauzeasca in tot ceea ce spui si faci. Binecuvantari multe si haruri asemenea sa coboare peste tine si cei dragi ai tai.

    Laudati sa fie in veci, bunul nostru Mantuitor Isus si dulcea noastra Mama Maria!

    RăspundețiȘtergere
  20. LAUDAT FIE DOMNUL care imi ingaduieste sa-mi manifest VIATA prin CUVANT comunicand cu alti oameni care din porunca DUMNEZEASCA venitau pe pamant ca sa-l slaveasca si sa se bucure impreuna cu DUMNEZEU de magnifica creatie a LUI.Am tacut parca doar o clipa in raport cu tine dar nu si cu mine , am cazut , m-am ridicat cu ajutorul FECIOAREI MARIA iubit fiind de IISUS,m-am gandit la un ordin calugaresc in care tacerea este o regula si m-am privit cat de mic sant si am zis ca daca am gura asa mare macar sa ma ajute IISUS sa o folosesc in slujba LUI pentru intarirea fratilor mei in CRISTOS in ciuda mandriei care poate imi da tarcoale uneori ca sa-mi destructureze sufletul.Multe si neumblate sint caile DOMNULUI si multe sant darurile LUI de ex. darul de a vedea si ma gandeam ce bine ar fi sa nu vedem atata mizerie ca sa nu patrunda in noi si prin aceasta poarta a pacatuli dar adevarat este ca DOMNUL le ingaduie pentru a ne cali si a ne transforma in osteni ai LUI .Este ziua de odihna aDOMNULUI , odihnit este omul intru care salasluieste MILA LUI DUMNEZEU si spunea FERICITUL AUGUSTIN: nefericit este sufletul meu DOAMNEpana ce nu se va odihni intru tine cata taina in toate.

    RăspundețiȘtergere
  21. Este adevarat, Gheorghe, ca tacerea este de aur. Daca nu avem ceva bun de spus, sa nu spunem nimic. Dar nu tot asa este cu apostolatul. Ca sa fim apostoli, asa cum ne cere Isus si Maica Sfanta, trebuie sa vorbim si altora despre El si despre indelunga Lui rabdare, nemarginita Lui indurare si Vesnica Lui iubire pentru noi sarmanii pacatosi.
    Legat de ceea ce spuneai - ca ar fi bine sa nu vedem atata mizerie, ca sa nu patrunda in noi, imi amintesc despre o persoana pe care Isus a vindecat-o de orbire. Imi pare rau ca nu mai stiu despre cine era vorba si nici unde anume am citit - ca sa pot reciti si sa redau cu mai multa exactitate. Insa importanta este esenta, si anume ca dupa ce a capatat vederea si a putut vedea minunata creatie a Lui Dumnezeu, sa se bucure de lumina, de natura, totusi, a vazut si mizeria lumii si felul in care, ceea ce privesti, ceea ce vezi, iti poate afecta sufletul, puritatea lui. Si atunci, i-a cerut Lui Isus sa-i lase vederea doar la un ochi iar celalalt sa ramana orb - orb pentru lume, insa deschis vederii spirituale, deschid doar pentru Isus. Cine are curajul sa ceara asta?
    Taina in toate. Dumnezeu asa lucreaza, in taina. Si lucrarea Lui sublima este un mare mister. Dar ce mare minunatie cand acest mister este revelat! Si el a fost revelat multor mistici.
    Trebuie sa asteptam cu rabdare implinrea planului Lui Dumnezeu, iar mizeria care o vedem in jur - chiar daca vine de la cel rau - va ajuta la implinirea planului divin caci Isus spunea unei mistice: "Eu il las pe cel rau sa lucreze pana atunci cand aceasta va ajuta la implinirea planului Meu, dupa aceea il opresc".
    Sa ne abandonam cu totul Lui Dumnezeu, si atunci lucrarea Lui se poate implini in noi fara a fi atinsa de decadenta umana care se manifesta in toata uraciunea ei, dezgolita de tot ceea ce este moral, dezgolita chiar de ceea ce este uman.
    O rugaciune de abandonare, spune astfel:"Tata vesnic, eu, sarmanul si pacatosul Tau fiu, ma incredintez cu totul Tie. Iti dau inima mea intreaga, cu slabiciunile si nerecunostinta mea. Milostivirea Ta este nemarginit mai mare decat neputinta mea caci Tu mi-ai dat Sangele Fiului Tau spre rascumparare si Spiritul Tau pentru a ma ridica si a ma atrage spre Tine."

    Laudat Sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  22. Uneori ma gandesc la cum arata ADAM si EVA inainte de caderea lor pentru ca DUMNEZEU ADONAI sa sa faureasca un asemenea plan de mantuire care sa implice o asemenea jertfa de care si ingeri s-au minunat si s-au cutremurat stiuta de potrivnic dar ascunsa de DOMNUL in amanuntele ei pana in ultima clipa cand IISUS se ridica din mormant zguduind temeliile universului si zdrobind portile iadului.Dorinta omului de a accede spre starea de nemurire si fericire vesnica cred ca DUMNEZEU ia lasat-o lui ADAM pentru a le trezi ravna de reantoarcere la paradisul pierdut .Spun lucruri mari si nu-mi este dat poate mie a spune acestea, dar simt nevoia de a-mi umple mintea cu asemenea cugetari pentru ca stiu cat de slab sant si-mi este teama pentru sufletul meu . Daca stii un grup de rugaciune te rog sa duci numele meu si familia mea in fata milei LUI DUMNEZEU ca DOMNUL sa ne ierte si sa ne intareasca credinta ca nu cumva sa se intinda mania LUI din neam in neam. ITI MULTUMESC ANTICIPAT si ma rog cu putina mea putere ca SF FECIOARA SA NE ACOPERE CU SF. EI ACOPERAMANT PE TINE SI PE TOTI ACEA CARE AU MAI MARE NEVOIE DE AJUTORUL EI! IISUS SA NE OCROTEASCA SI SA NE SFINTEASCA CU SCUMP SANGELE SAU .

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi cer iertare ca nu am raspuns in timp optim, Gheorghe.
    Insa din cauza ca exista probleme de sanatate in familie (mama mea este f. in varsta si bolnava), nu am mai intrat pe blog, nici macar nu am mai deschis calculatorul in ultimele zile. Cand starea ei se va stabiliza, daca aceasta se va intampla - cu voia Domnului, voi putea sa mai scriu pe blog.
    Deocamdata am o alta prioritate...
    Iti doresc multa sanatate, tie si celor din familie. Sa ne rugam unii pentru altii. Rugaciunea toate le poate, rugaciunea toate le rezolva.

    Laudat sa fie Isus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu imi cer iertare pentru egoismul meu, IISUS sa-i dea sanatate mamei tale.si tie putere sa fii alaturi de ea cat este nevoie MAICA SFANTA SA VA OCROTEASCA CU IUBIREA EI SFANTA! AMIN.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nici nu stiu cum sa reactionez in asemenea situatii , cand DOMNUL ne spune sa ne bucuram cu cei ce se bucura si sa ne intristam cu cei ce se intristeaza mare dar trebuie sa aiba cineva sa simta astfel nu cred ca sint eu acela dar maintindu-mi de o isto5ioara ma sa incerc sa o relatez asa cum mi-o amintesc fara a astepta nici un comentariu :se spune ca doi calugari se hotarasc sa mearga de sarbatoarea SF. INVIERI la MORMANTUL SF. in drumul lor printre altele ajung la o casa unde traiau doi batrani care aveau mare nevoie de ajutor ,unul edintre calugari se hotareste sa ramana sa-i ajute iar celalalt isi continua drumul spre IERUSALIM .In noaptea de INVIERE cel de-aldoilea il vede pe primul prezent la sarbatoare. intorcandu-se spre casa cel plecat sprevIERUSALIM il gaseste pr primul tot acolo cu cei doi batrani si il intreaba daca a fost la IERUSALIM acesta ii spune ca el n-a parasit casa acea nici oclipa Tu DANIELA traiesti acest experiment prin ;lepadarea de sine in folosul celei si celor pe care ii iubesti. DOMNUL sa ne daruiasca darul sa fim veseli sa nu fim tristi ca puterea DOMNULUI este taria noastra. SLAVIT SA FIE IISUS FERICITA SA FIE MARIA DE TOATE NEAMURILE IN VECI AMIN!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Stimata Daniela a trecut aproape un an de cand ti=am
    respectat dorinta de a nu te deranja intr-un moment delicat al vietii tale.Acum cand scriu aceste randuri o fac nu din oarecare curiozitate,ci pentru a-ti multumi s-ai multumi Domnului pentru frumoasele ganduri pe care le-ai cuprins in poezia"Am pireteni",pe care acum am descoperit-o.Laudat sa fie Iisus si Maria!

    RăspundețiȘtergere
  27. unde pot gasi o carte cu tooate variantele rozariului ?

    RăspundețiȘtergere
  28. La multzi ani !
    Anul 2019 sa va aduca sanatate ,bucurii .shi tot ce va doritzi .d.stra shi familiei

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.