joi, 23 august 2012

MINUNATA MISIUNE A INGERILOR

           Interviu luat Deborei Marasco de catre Parintele Raimondo Valleti S.J.


   Parintele Raimondo:  Debora, ce ne poti spune despre experienta ta privilegiata cu Ingerii precu si de minunata lor misiune?
   Debora:  Foarte adesea, cand vad pe cineve, ii vad si Ingerul pazitor. De aceea pot sa dau oamenilor sfaturi si indicatii. 
   Ingerii au numeroase sarcini, fiecare indeplinind o misiune speciala; si au propria lor ierarhie, asemanatoare formatiunii ierarhice a Bisericii. In Vechiul Testament deja au facut multe pentru oameni, prin misiuni specifice, dar au asistat si oameni simpli, care voiau, inainte de orice,  Sa-L slijeasca pe Domnul.
   P.R.:  Ce diferenta exista intre un Inger si un Arhanghel?
   Debora:  Diferenta intre Ingeri si Arhangheli nu este intotdeauna perceptibila celui care a primit aceasta carisma, dar eu pot spune ca Arhanghelul se manifesta cu o putere mai mare; de exemplu, modul de a comunica este foarte puternic, se resimte mult mai mult.
   Arhanghelii au functii de o certa importanta. Ei sunt insarcinati adeseori si in mod direct sa anunte mistere extrem de importante, ca Arhanghelul Gabriel - Vestitorul Intruparii Lui Cristos. Importanta lor este, cu siguranta, mare, iar rugaciunea lor de mijlocire la Tronul Celui Preainalt, este inestimabila. In ceea ce priveste Ingerii, ei sunt puternici ocrotitori ai omului, dar si ai tuturor lucrurilor existente in lume. Avand diverse insarcinari, dar mai restranse, ei lucreaza tot atat de mult ca Arhanghelii.
   P.R.:  Cand trebuie sa-i invocam pe unii, si cand pe ceilalti?
vizionara Debora Marasco - primita de Papa Ioan Paul II
   Debora:  Intotdeauna! Ar trebui sa-i invocam in fiecare clipa peArhangheli, in situatiile dificile, cum ar fi pierderea generala a credintei, sau slabiciunea unei persoane consacrate.
   Ingerii trebuie invocati in orice situatie. Ei ocrotesc persoanele, lucrurile, animalele... 
   Chiar parohiile, orasele au Ingerii lor pazitori; si cu cat sunt mai mult invocati Ingerii, cu atat este mai puternica interventia lor, care se produce imediat.
   Sfanta Fecioara a venit de mai multe ori insotita de cortegii de Ingeri, sau de Arhanghelul Mihail, de Arhanghelul Uriel si de Ingerul meu pazitor - Fidemile. La 1 septembrie 1988, Ingerul meu pazitor mi-a spus: 
   -  "Scrie despre activitatea Ingerilor, pentru ca noi va putem ajuta in acest ceas de intuneric. Ajutorul nostru este intotdeauna instantaneu. Nici unul dintre noi n-ar omite sa intervina daca oamenii i-ar cere-o. Si daca ne-ar cere-o cu credinta,  noi suntem si mai prodigiosi in a le oferi ajutorul nostru. Cererile voastre nu vor ramane niciodata neindeplinite, daca sunt insotite de acte de credinta si de penitenta."
   In prezent, Sfanta Treime a incredintat Ingerilor sarcina arzatoare de a salva oamenii din marea decadenta spirituala, dar noi trebuie sa-i onoram si sa-i ascultam.
   P.R.:  Debora, ne vorbesti despre Arhanghelul Uriel si de Ingerul tau pazitor - Fidemile; ne poti spune de ce primul este numit Arhanghel, iar al doilea are un nume atat de ciudat?
   Debora:  La 23 iunie 1994, am remarcat ca Preacurata era insotita de un tanar cu un chip foarte falnic si atat de sigur pe el incat am simtit, in sinea mea, o mare dorinta sa stiu cine era; dar Maica Sfanta, venind in intampinarea dorintei mele, mi-a spus: 
  -   "Copila Mea, iata-l pe Arhanghelul Uriel; doresc sa-l cunosti si sa te rogi lui; invita-i si pe ceilati s-o faca."
   Ea mi-a revelat toate acestea. Eu nu puteam intelege diferenta care exista intre un Arhanghel si un Inger, caci sunt total nestiutoare in privinta lucrurilor de felul acesta. Desi pare ciudat,  numele de Fidemile este foarte profund, pentru ca reuneste sensul a doua cuvinte, si anume: fidelitate si umilinta. Chiar de la primele aparitii, el m-a tratat cu o mare familiaritate, sustinandu-ma mai mult decat un frate foarte afectuos. In noaptea de 20 spre 21 aprilie 1993, in timpul unei vizite a Domnului nostru Isus Cristos, am vazut ca era insotit de o fiinta cereasca. Apoi Domnul mi-a comunicat numele acestui Inger, Fidemile, si semnificatia sa: fidel si umil, explicandu-mi ca-mi va fi de mare ajutor, in persecutii.
   P.R.:  Vrei, deci, sa spui ca Ingerii au nume? Si cum le-am putea cunoaste?
   Debora:  Asa cum noi avem o misiune legata de numele care ne-a fost dat, tot asa si Ingerii isi concretizeaza ministerul lor printr-un nume care ne serveste pentru a-l identifica. Oricum, n-ar trebui sa insistam prea mult asupra acestor detalii, mai ales pentru ca putem sa dam Ingerilor numele pe care il dorim, in legatura cu ceea ce trebuie sa indeplinim noi pe pamant, dat fiind ca nu este posibil, fara o initiativa divina, sa cunoastem aceste mistere.
   P.R.:  Care este indemnul pe care ti-l fac, cel mai frecvent, Ingerii?
   Debora:  Misiunea mea este data de numele pe care il port si dumneavoastra o cunoasteti bine.
   P.R.:  Ce inseamna Debora?
   Debora:  Debora inseamna albina mesagera.
   P.R.:  Si?
   Debora:  Vreau sa spun ca indemnurile lor sunt strans legate de sarcina pe care Dumnezeu mi-a incredintat-o; apostolat, in vederea repararii euharistice. Imi amintesc ca la 1 mai 2000, Sfantul Arhanghel Mihail mi-a spus:
   - "Sa fie avertizati cu totii in Italia. Pamanturile sale vor fi greu incercate din cauza necuviintei fata de Divinul Fiu."
   Alteori, el mi-a cerut sa amintesc oamenilor devotiunea la Sfanta Fecioara Maria, deoarece este cheia indispensabila pentru formarea noastra spirituala. La 24 mai 1998, sfanta Fecioara spunea:
   -  "Copila Mea, invoca Arhanghelii, caci ai nevoie de multa putere si curaj."
   P.R.:  Biserica afirma ca Ingerii sunt fiinte spirituale netrupesti. Cum explici "contactele fizice" cu interlocutorii din viziunile tale?
   Debora:  As completa spunand ca ei sunt si nemuritori si ca ii depasesc in glorie pe oameni. Totusi, pentru a comunica cu noi, din ordin divin, ei trebuie sa intre in lumea materiei si sa ia o forma cat mai asemanatoare posibil, perfectiunii lor, astfel incat mesajul sa poata fi direct. Lumea spirituala se muleaza fara dificultate la realitatea noastra, dar obstacolul poate proveni din imposibilitatea noastra de a o vedea, din cauza pacatului. Este ceea ce se intampla si cu nenumaratele interventii ale sfintilor, care apar intr-un loc sau altul, si care au dat dovada prezentei lor fizice.
   P.R.:  Ai spus ca Ingerii ii depasesc pe oameni in glorie. Vrei sa ne explici acest lucru?
   Debora:  Vreau sa spun: ca fiinte perfecte, sunt fara pata, desi le-a fost dat si lor sa aleaga in mod liber calea Luminii sau pe cea a damnarii. Istoria lui Lucifer este pentru noi un exemplu concret de razvratire, prin care raul a intra in fiinta ca urmare a unei aderari voluntare.
   Trebuie spus aici un lucru important: Ingerii onoreaza preotul pentru ministerul sau si pentru puterea care i-a fost conferite de Cristos, si anume ca prin Lucrarea Sfantului Spirit, in mainile ministrului Sau se produce "transsubstantierea", realitate care nu le-a fost dat Ingerilor sa o celebreze. Si in timp ce Ingerul pazitor sta intotdeauna la dreapta laicilor,  el este intotdeauna la stanga preotilor, pentru a scoate in evidenta marele respect pe care il au fata de preot - "alter Christus".  Foarte adesea preotii sunt  insotit si de alti Ingeri, care pot fi Ingerii parohiei sau ai locului in care preotul  isi exercita ministerul. Ingerii sunt impresionati de puterea pe care acesti consacrati ai Lui Dumnezeu, o au in mainile lor si, din acest motiv, ei ii servesc cu o mare umilinta, ca niste servitori pe stapanii lor. Pot sa adaug, de asemenea,  ca Ingerii nutresc aceleasi semntimente fata de sufletele care fac din Dumnezeu scopul principal al existentei lor, chiar daca raportul nu este, propriu-zis, egal.
   P.R.: Ai declarat ca Ingerii, la inceput, au putut devia si ca existenta infernului face dovada acestui lucru!  Dumnezeu precizeaza ceva asupra cauzei damnarii lor?
   Debora:  Absolut nimic! Tatal ceresc este libertate infinita si de aceea toate fiintele trebuie sa aleaga in mod liber sa-L iubeasca si sa-L slujeasca. Cei care nu vor intoarce spatele viziunii beatifice a Chipului Sau, isi vor primi rasplata.
   P.R.:  Cand noi facem un pacat de moarte, ce face Ingerul pazitor?
   Debora:  Este consternat! Dezgustat si intristat, el mijloceste singur sau cu ajutorul unui suflet privilegiat (mistic) Indurarea Dumnezeului Celui Preainalt.
   P.R.:  La inceput ai spus ca Uriel este un Arhanghel. Asta inseamna ca mai exista si alti Arhangheli in plus fata de cei trei ( Mihail, Gabriel si Rafael) pe care noi ii cunoastem si-i veneram deja?
   Debora:   As raspunde cu cuvintele Sfantului Apostol Ioan, pe care le gasim in Apocalipsa (1,4): "Har voua de la Cel ce ESTE si Cel ce ERA si Cel ce VINE si de la cele sapte duhuri care sunt inaintea scaunului Lui, si de la Iisus Cristos..."
   Pe langa Mihail, Gabriel si Rafael, mai sunt: Uriel, Jehudiel, Salathiel si Baraquiel.
   P.R.:  Prin aceste cuvinte vrei sa ne confirmi ca sunt sapte Arhangheli?
   Debora:  Deduceti singur! Cine are urechi de auzit, sa auda!
   P.R.:  Cine este Uriel?
   Debora:  Acest puternic Arhanghel - Uriel - combate, in mod special, spiritul de nerabdare care distruge planurile Lui Dumnezeu in noi. El combate spiritul de ura si de manie, in special in locurile unde se manifesta Dumnezeu, iar el ne inconjoara cu o inflacarata cununa de iubire, rabdare si bunatate. El este Arhanghelul pazitor al locurilor de aparitii si, prin interventia sa, Dumnezeu imbogateste cu credinta si cu haruri, pe cei care vin acolo.
   Celui care il invoca, el ii trimite un cerc de foc, pentru a ramane in umilinta si a fi bland, primind calea pe care Isus a prestabilit-o pentru noi pe pamant.
   P.R.:  Iti multimesc in numele tuturor, pentru lumina pe care ne-ai oferit-o si Binecuvantam pe Domnul ca ni te-a dat.
   Debora:  Domnului I se cuvine toata Cinstea, Slava si Marirea!
                                              ("Stella maris" nr.352 - "Regina Pacis" nr.16)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.