marți, 17 aprilie 2012

DOAMNA CARE AVEA PUTERI...

                                                            
                            
  
 Maria a ramas "mica" pentru ca Dumnezeu sa fie mare in Ea. 
Se spune despre Ea (cand traia pe pamant), ca tot ceea ce facea era cu o splendida gratie si o adanca umilinta.
Atunci cand manca, sau atunci cand pasea,  sau atunci cand privea,  o facea spre Lauda si Marirea Lui Dumnezeu.
 Vizionarii de la Medjugorje,  cand au fost intrebati diferite amanunte legate de de prezenta in apropierea lor a Fecioarei Maria, ca de exemplu: Cum li se adresa?  Cum ii privea? - acestia au raspuns:
    - "Ea ne priveste cu atata umilinta, de parca noi am fi Fecioara Maria..."



   _____________________  
    Doamna care avea puteri
   _____________________

    Cu toate ca Biserica este plina, toata lumea a remarcat-o pe doamna dintr-al cincilea rand, care isi schimba batistele una dupa alta, stapanindu-si cu greu hohotele de plans.. Totul a inceput in aceasta dimineata la  parintele Jozo , de atunci, este de neconsolat. La iesirea de la Liturghie, ma prinde de brat si ma roaga sa o ajut. Eu o intreb:
    - Ce va aduce intr-o astfel de stare?
    - In dimineata aceasta, la parintele Jozo, am primit o adevarata palma, sunt profund ranita si nu reusesc sa inteleg ce s-a petrecut...
    Plange in hohote, vorbind cu greutate. Fata ei descompusa exprima o reala suferinta.
    - Dumnezeu m-a respins, asta e sigur!
Incerc sa-i pun intrebari obiective si aflu faptele asa cum s-au desfasurat ele. In aceasta dimineata, impreuna cu grupul ei de pelerini, Karine a mers la parintele Jozo pentru a-l asculta si a primi binecuvantarea sa. In timpul conferintei ea este miscata de forta si harul cuvintelor auzite, ceea ce-i confirma convingerea ca parintele Jozo este o fiinta exceptionala, poate un sfant.  Ea nu asteapta decat un lucru, acea faimoasa binecuvantare  pe care el o da pelerinilor. Atunci va "primi ceva", de altfel, daca venise la Medjugorje, era in primul rand pentru a avea binecuvantarea parintelui Jozo. Restul avea mai putina importanta.
Pelerinii se aseaza de-a lungul aleii si Karine il observa pe parintele Jozo. El se opreste in fata lor s-i binecuvinteaza doi cate doi, punandu-si miinile pe capetele lor. El se roaga in soapta si cu un aer concentrat. Karine se afla pe la mijlocul cozii: gata, in curand vine randul, inima ei jubileaza. Insa inexplicabila drama se produce: dupa ce-i binecuvinteaza pe cei doi vecini din dreapta ei, parintele Jozo o ignora total si-i binecuvinteaza pe cei doi vecini din stanga, trecand de ea. Karinei i se inmoaie genunchii. Nici macar nu a privit-o. Toata fiinta ei se clatina din cauza socului, dar, in timp ce parintele Jozo se indeparteaza pentru a binecuvanta restul grupului, ea are totusi reflexul de a-si schimba locul si de a se aseza aproape de capatul randului, acolo unde parintele Jozo inca nu trecuse. Dar din nou se petrece acelasi fenomen, parintele Jozo trece in mod ostentativ de ea si-i binecuvinteaza pe vecinii ei, fara a-i acorda nici cea mai mica atentie.
  - Sora, din acel moment sunt disperata. Daca intr-adevar parintele Jozo este un sfant (1), atunci inseamna ca Dumnezeu m-a respins... dar spuneti-mi, dumneavoastra care il cunoasteti bine, i se intampla uneori sa refuze cuiva binecuvantarea?
    - Pai... nu! Sau extrem de rar, in cazuri foarte speciale...
    Atunci imi vine in minte cazul unui barbat caruia parintele Jozo de asemenea refuzase sa-i dea binecuvantarea. Aceasta m-a ajutat sa inteleg situatia Karinei.
    - Parintele Jozo stie ce face, nu este nici distrat nici sadic. Dar, doamna, spuneti-mi foarte sincer, care erau adevaratele dumneavoastra intentii cu care ati venit la parintele Jozo?  Si iata ca aici descopar toate dedesubturile, ratiunea ascunsa. Karine avusese o copilarie dificila. Mama ei nu-i daduse niciodata importanta, iar tatal ei se remarca prin absenta. Karine se chinuise toata tineretea pentru a-si gasi identitatea, ratiunea de a trai. Vidul din interior o macina in secret si o facea sa se gandeasca la sinucidere. Moartea tatalui si alte evenimente familiale au facut-o sa intalneasca persoane care stiau "sa capteze energiile", care aveau puteri asupra psihologiei altora si care au convins-o ca si ea avea daruri de medium pe care trebuia sa si le foloseasca. Atunci a inceput pentru Karine o noua pagina a existentei ei. Prin diferite etape de initiere si seminarii in Extremul Orient, ea s-a specializat in stiintele oculte si incet-incet si-a facut o clientela de oameni pe care-i "ajuta".
    Ea isi gasise in sfarsit ratiunea de a trai, avea in sfarsit o importanta in ochii altora, era in sfarsit cautata,  i se cereau sfaturi si chiar era laudata pentru "puterea pozitiva" pe care o exercita asupra protejatilor sai. Pe scurt, avea in sfarsit sentimentul ca exista!
    Ascultand-o pe Karine, totul imi devine clar: ca de obicei parintele Jozo a fost prevenit in mod supranatural. Spiritul Sfant s-a folosit de el pentru a o scapa pe Karine de teribila iluzie in care se scalda de ani de zile. Nici nu mai trebuie sa o intreb ceva, caci ea insasi mi-a dat cheia evenimentului de azi dimineata.
    - Acum intelegeti, sora, venind la parintele Jozo, scopul meu era sa primesc binecuvantarea sa...
    - Adica, mai clar?
    - Pai, sa primesc "energiile sale pozitive", sa primesc puterile sale de vindecare. Eu voiam ca prin intermediul lui sa captez noi puteri si astfel sa-i ajut si mai mult pe oamenii care vin la mine... Intelegeti, se spune ca este un profet, un om ales de Dumnezeu si inzestrat cu mari puteri...
    - Tocmai pentru ca este ales de Dumnezeu si pentru ca adesea citeste in inimile oamenilor, el nu v-a binecuvantat...
    Karine intelege ca aici am atins miezul problemei si ma asculta cu multa seriozitate.
    - Ce vreti sa spuneti prin asta?
    - Ca ati fi plecat asa cum ati venit, crezand ca v-ati atins scopul! Parintele Jozo a actionat ca si profetii din Biblie. Gestul sau este un semn pentru dumneavoastra.
    Atunci i-am explicat indelung ca, in suferinta ei,  se lasase prinsa in capcana unor false lumini. "Voi ati uitat Biblia" i-a spus Gospa plangand, parintelui Jozo. Karine a uitat Biblia si a cautat in alta parte caile vietii. Fara sa-si dea seama, ea a optat pentru cai pe care Insusi  Dumnezeu le-a numit cai ale mortii. Ea crede ca traieste si ajuta viata, dar nu face decat sa se laude pe sine, sa-si exalte "ego"-ul si sa-i otraveasca pe ceilalti. Cu toate ca, la inceput, ea avusese cu siguranta intentia buna de a-i ajuta pe ceilalti.  - Deci aveati nevoie  de acest soc al parintelui Jozo, pentru ca sa vi se deschida ochii!  Parintele Jozo nu este un distribuitor de "puteri", nici un magician. Menirea lui nu este de a intari autoritatea pe care dumneavoastra o exercitati asupra altora. Nu, el este un slujitor,  un sarac. El este un preot care se roaga pentru ca Adevaratul Dumnezeu sa umple inimile copiilor Sai.
    - Karine, ati confundat New Age cu viata crestina. Ati venit aici pentru a obtine noi daruri si a va impodobi blazonul cu titluri noi; Dumnezeu va astepta la cotitura. El vrea sa va dea ceva mult mai bun: vrea sa vi se daruiasca El Insusi, pentru ca va iubeste infinit de mult. Dar pentru aceasta trebuie mai intai sa va saraceasca.
    El vrea sa va elibereze de toata aceasta harababura mediumo - esoterico - pseudo - spirituala si total sinistra care va populeaza, dar cu care El nu poate convietui. Daca acceptati acest mare har de convertire care va este oferit cu atata forta (tipic pentru Medjugorje), atunci Dumnezeu va putea sa va modeleze viata si veti deveni o persoana cu totul noua... Atunci veti aduce roade adevarate pentru ceilalti.
    Hohotele de plans au disparut si umbra de moarte care acoperea fata Karinei face incet-incet loc pacii.
    - Este pentru prima oara cand aud acest limbaj, dar simt in adancul inimii mele ca este corect, ca este adevarat. Dar atunci, asta inseamna ca nu trebuie sa-i mai primesc pe oameni pentru a ma ocupa de ei?
   - Asta inseamna ca, de acum inainte, il veti lasa  pe Dumnezeu sa conduca El Insusi viata dumneavoastra. Puneti pe primul loc rugaciunea crestina, lectura Bibliei, Sfintele Taine. Lasati balta radiestezia si puterile dumneavoastra. Putin cate putin va veti umple de plinatatea insasi a Lui Dumnezeu si nu va veti mai gandi la puterile pe care le-ati putea avea asupra altora. Noi suntem cu totii facuti pentru Slava. Dar satan este viclean, ne face sa credem ca vom dobandi fericirea glorificand propriul nostru "eu", chiar si inconstient si aceasta duce la dezastru. Caci "eu-l" nostru nu este decat mizerie. Nu, adevarata Glorie care ne asteapta este chiar Gloria Lui Dumnezeu in noi. Acceptati renuntarea la gloria ce vine de la oameni in schimbul Gloriei care vine de la Dumnezeu, cu toate sacrificiile pe care aceasta le implica intr-o prima etapa, pentru a reajusta viata dumneavoastra?
    Karine cantareste imensitatea pasului pe care il are de facut si exclama:
    - Dar cum voi avea curajul?!  Toata viata mea trebuie sa se schimbe de la A la Z...!
    - Da, si Sfantul Paul spunea: "Este ingrozitor sa cazi in miinile Dumnezeului Celui Viu!" Dar aceasta s-a intamplat la Medjugorje, aveti incredere in Sfanta Fecioara, Ea a condus aceasta lucrare, tot Ea va va ajuta zi de zi...
    Karine a acceptat sa faca una sau chiar mai multe reculegeri spirituale, cu scopul de a se forma pentru aceasta viata noua. Ea s-a spovedit si un preot,  cu o anumita pregatire in acest domeniu, s-a rugat pentru eliberarea ei, caci intreg spiritul ei fusese deformat prin seminariile esoterice pe care le frecventase. Ea a trecut prin mai multe caderi, caci mediul ei voia sa o recupereze si tentatia era mare. Dar, din fericire,  ea ramane foarte aproape de Medjugorje si, datorita rugaciunii noastre, a tuturor, pastreaza directia care duce catre Imparatie. Cat despre binecuvantarea parintelui Jozo, a primit-o in cele din urma cu un alt grup, dupa convertirea sa, in timp ce se apropia pentru a cere harul de a fi foarte mica si nu pe acela de a fi mare.

______________________
(1)  Dupa unele zvonuri, Gospa ar fi spus despre parintele Jozo: "Este un sfant".  In realitate, ea a spus Vickai: "El isi traieste incercarea cu sfintenie."
(pe timpul detentiei, a ramas ferm in afirmatiile sale si i-a iertat pe dusmanii sai).
  
                                                                                                                de Sr. Emmanuel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.