duminică, 8 aprilie 2012

"BISE - RICA"


         DUMINICA 8 aprilie  2012
     Daca astazi as avea doi vizitatori ai blogului, unul dintre ei sarbatorind - in bucuria sufletului -Invierea Mantuitorului iar cel de-al doilea pregatindu-se sa-L insoteasca pe Isus in drumul spre calvar, pentru care din acestia  ar trebui sa scriu ?

Isus inviat                                                                  Isus inaintand spre... patimi

     "BISE - RICA"

     O parte a Bisericii universale traieste BUCURIA INVIERII in timp ce o alta parte  se pregateste pentru AGONIA PATIMILOR.
      Daca nu ne putem bucura impreuna, nici sa plangem impreuna nu ne este dat ?
      Doi frati care se iubesc nu pot trai - in acelasi timp - sentimente diferite, pentru ca daca unul se bucura iar unul plange, plansul celui de-al doilea il va intrista pe cel vesel iar bucuria nu i-ar mai fi deplina, sau poate tristetea celui ce plange va fi "usor" risipita de veselia celuilalt... Oricum ar fi, ei nu se vor putea sustine in mod deplin, iubirea nu ar fi deplina.
     Probabil ca multi stiu de miracolul de la Damasc. Myrna Nazzour care traieste agonia patimilor Lui Isus, a carei fata si maini elimina din abundenta un ulei tamaduitor, si care primeste mesaje de la Isus, mesaje pentru UNITATE.
    Trecand peste faptul ca  dovada acestor fenomene ale patimirilor ei  exista in multe filme  si documente, ca s-au facut o multime de studii pe seama acestui fenomen, ca uleiul care emana din porii Myrnei cu-adevarat este tamaduitor, ca exista martori care asista la Suferinta Patimilor Lui Isus - prin intermediul Myrnei, deci trecand peste toate aceste dovezi, am putea avea temeri (justificate de altfel) ca femomenul poate veni de la cel rau.
    Isus ne-a avertizat si in privinta eventualelor false profetii, a falsilor profeti.
    Dar oare Satana doreste unitatea crestinilor? Ar putea fi asta deviza lui? Ar insemna atunci ca ar dori sa reconstruiasca tot ce a demolat?
    Daca alte mesaje, privitoare la alte fenomene, ar putea sa lase loc pentru scepticism, pentru dubii, aceste mesaje privind UNITATEA (pe care nu le primeste doar Myrna ci si Vassula Ryden,  sunt cuprinse in mesajele de la Fatima,  Medjugorje, ele vin prin intermediul multor apostoli sau, mai bine spus, prin toti apostolii acestor ultime timpuri), nu pot veni decat de la Dumnezeu pentru ca DUMNEZEU este Cel care ZIDESTE iar satana  este cel care demoleaza.
    In unul din multele mesaje "urgente" pe care le transmite lumii, Isus spune: "Voi stabiliti o unica data a Sarbatoririi Pastelui, iar Eu voi face restul..."
     Daca acest lucru ar putea fi realizabil, atunci cu siguranta ca numai prin rugaciune. Mi-a ramas in minte ceea un preot spunea despre unitate : "Unitatea  nu se poate realiza prin conferinte, ci PE GENUNCHI."
     Fara a avea  pretentia de a fi  apostolul  unitatii, pot afirma  ca sunt  adepta  acesteia.
     BISE-RICA  nu poate ramane fragmentata, ea nu este  doar un cuvant care poate fi despartit in silabe ci  este TRUPUL MISTIC AL LUI CRISTOS.

     Isus s-a  rugat Tatalui ca Biserica sa fie UNA, precum Persoanele Sfintei Treimi  sunt UNA.
     Sa ne rugam si  noi astfel, dar, mai inainte de a ne ruga, sa ne dorim cu-adevarat asta...

     Pana cand vom putea spune la unison "Cristos a Inviat!" -  cu forta unitatii care sa inunde pamantul si sa penetreze Cerul, eu le doresc, din toata inima, celor care sarbatoresc  astazi Pastele, sa primeasca Lumina Divina in suflete, care sa-i  ajute spre desavarsirea spirituala si sa le lumineze calea ce duce la Adevarata Fericire; iar celor care urmeaza sa-L insoteasca pe Isus  pe Drumul Calvarului, le doresc sa poarte in suflete, in saptamana patimilor, umilinta, rabdarea, oferirea de sine, si iubirea Lui Isus - sentimentele in care s-a consumat Sfanta Jertfa .


Myrna Nazzour - Damasc

6 comentarii:

  1. Laudat sa fie Isus si Maria!

    Draga mea , exact la aceste lucruri meditam si eu dimineata.

    Ma intrebam si eu ce sa fac? sa ma bucur sau sa plang? Raspunsul l-a dat inima mea si Cel care locuieste in ea:

    " Isuse , eu te iubesc...te iubesc "

    Dumnezeu sa te binecuvanteze cu infinita Sa Iubire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Impresionant!
    Aceste cuvinte sunt scrise de tine?
    Ele nu iti fac cinste numai tie ci si bisericii, sunt cu totul divine!
    Si intr-adevar, dupa cate se pare si pe mine Iisus m-a inspirat in aceeasi directie.
    Iisus doreste unitate pentru ca tot ce numim noi crestinism izvoraste din El.
    Si daca in El suntem una si suntem uniti, asa trebuie sa fim si in exterior...
    Priveste, daca tu sau eu sau mmary am conduce aceste biserici, cat de usor ele s-ar uni...
    Acesta este un compliment pe care Iisus ni-l face! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai scriu cateodata si de la mine, ca parafrazez destul...
    Tocmai faptul ca nu este usor de realizat unitatea, contine CHEIA. Isus ne invita la lupta - in primul rand lupta cu orgoliile

    Laudat fie Isus si Maria

    RăspundețiȘtergere
  4. Am "devorat" aceasta postare a ta si m-am regasit in gandurile tale....ca de obicei. Se pare ca Dumnezeu ii apropie pe oameni indiferent de natie sau distanta sau de momentul in care celebreaza sarbatoarea Invierii.
    Si eu aveam o dilema saptamana trecuta. Ma gandeam sa particip joi si vineri la slujbele specifice ale saptamanii mari la romano-catolici si ma gandeam chiar sa merg la inviere sambata noaptea,dar ... ceva nu mi s-a parut in regula. Chiar daca in fiecare duminica si la fiecare Liturghie celebram jertfa lui Isus pe Cruce, sa particip la slujba invierii cu 2 zile inainte de saptamana mare..sa ma bucur si sa spun Cristos a inviat si apoi sa aprofundez patimile si moartea Sa....n-am vrut sa alerg dupa 2 iepuri si sa nu mai prind niciunul. Asa ca, am ales sa parcurg drumul Crucii si sa ajung la Inviere o singura data, si anume in aceasta sambata. Nu era nimic gresit sa merg la amandoua, deoarece nu e niciodata suficient cat ne gandim si meditam patimile lui Cristos. Si eu vreau o singura data pentru Pasti, am semnat si o petitie la nivel mondial anul trecut si am primit un mail saptamana trecuta cum ca unele biserici din Ierusalim au ales sa celebreze pastele odata cu ortodocsii. De asemenea, in Grecia, romano-catolcii celebreaza Pastele odata cu ortodocsii, pentru ca atunci sunt zilele libere date de stat. A fost chiar o surpriza pentru mine acest lucru, cand am celebrat pastele pe o insula in Grecia, acasa la o prietena romano-catolica.
    Pacat ca nu s-a adoptat aceeasi idee si la noi, ca poate daca porneste gradat aceasta schimbare, de la o tara la alta, incepand cu cele in care catolicii sunt o minoritate, cred ca am putea ajunge la o data comuna. Oricum, ce ne intereseaza pe noi, credinciosii de rand daca se foloseste calendarul vechi sau cel nou. Noi vrem sa ne bucuram impreuna de sarbatori.
    Voi incheia aici, pentru ca se pare ca m-am lungit cam mult, ai dreptate Daniela....cred ca am putea sa ne rugam si pentru aceasta. Degeaba aruncam vina in stanga si-n dreapta... Schimbarea incepe cu noi!
    O saptamana mare cat mai sfanta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anca, nu este cu nimic gresit sa participi la rugaciuni si liturghii la ambele biserici; cu cat mai mult cuvant al Lui Dumnezeu cu atat mai multa hrana pentru suflet. Cu atat mai mult suplinesti absenta acelora care nu merg nici la o biserica nici la alta...
    Si-apoi, fiecare Sfanta Liturghie este celebrarea mortii si invierii Domnului Nostru. Putem avea Pastele in suflet cat de des (numai sa vrem).

    Te imbratisez .

    Laudat sa fie Isus si Sfanta Sa Mama, Maria

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate Daniela, e un alt fel de a vedea lucrurile...Puteam s-o daruiesc pentru cineva care ar fi trebuit sa participe la acea Liturghie de inviere si n-a facut-o.
    Te imbratisez si eu!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.