luni, 4 februarie 2013

SFINTII INGERI

   Marita Regina a Cerului si Craiasa peste ingeri, Tu, care ai primit de la Dumnezeu puterea si misiunea de a zdrobi capul Satanei, Te rugam cu umilinta sa trimiti legiunile ceresti pentru ca la porunca Ta, sa-i nimiceasca pretutindeni, sa le tina in frau indrazneala si sa-i arunce in abis.
   O, Maica a Lui Dumnezeu, buna si duioasa, fii pururi iubirea si speranta noastra!
   Trimite-i pe sfintii ingeri pentru ca sa ne ocroteasca si sa-l tina departe de noi pe dusmanul infernal. Amin!

   Numele ingerilor (evr. mal ak, gr. angelos) nu este un nume care sa arate natura, ci functia. Acest nume inseamna "mesager". Ingerii sunt "toti spirite slujitoare, trimise ca sa slujeasca pentru cei ce vor fi mostenitorii mantuirii" (Evr 1, 14). Scapand perceperii si puterii noastre de intelegere obisnuita, ei constituie o lume misterioasa. Existenta lor nu constituie niciodata o problema in Biblie.
   Ingerii sunt spirite pure, adica fiinte inzestrate cu inteligenta si vointa, dar nu au corp material si pot oricand sa apara in mod vizibil. Sunt deosebit de frumosi. Intrec in desavrsire toate fapturile vazute. Sfantul evanghelist Ioan, cazut in extaz, dupa cum descrie el insusi in cartea Apocalipsei, a vazut in fata sa un inger plin de maiestate si frumusete pe care l-a creat Dumnezeu, si a fost gata sa-l adore. Insa ingerul i-a spus: "Vezi sa nu faci aceasta! Sunt impreuna slujitor cu tine si cu fratii tai care au marturia Lui Isus. Lui Dumnezeu 
inchina-te, caci marturia Lui Isus este duhul proorociei." (Ap. 19, 10).
   Asadar, daca astfel este frumusetea unui singur inger, cine poate sa exprime frumusetea miliardelor de fapturi nobile care umplu universul?
   Dumnezeu, printr-un singur act de vointa, a creat,  mai inainte de a crea pe oameni, o imensa varietate de ingeri, de aceeasi natura spirituala, dar care difera prin inteligenta, frumusete si putere.
   Ei sunt impartiti in noua coruri si isi au numele dupa misiunea pe care o indeplinesc in fata Lui Dumnezeu.
   Din Revelatia divina cunoastem si care sunt numele celor noua coruri:

  
 1.  Serafimii (cei incandescenti - Is 6, 2: "Serafimii stateau inaintea Lui, fiecare avand cate sase aripi: cu doua isi acopereau fetele, cu doua picioarele, iar cu doua zburau.")

  
 2.  Heruvimii (intelepciune imbelsugata, revarsata - Ez 10, 1: "Privind eu atunci, am vazut pe bolta, care era deasupra capetelor heruvimilor, ceva asemanator la infatisare cu un tron de rege, ca piatra de safir.")

   3.  Tronurile (care poarta pe aripile lor, tronul de marire al Celui Preainalt - Col 1, 16: "Pentru ca intru El au fost facute toate, cele din Ceruri si cele de pe pamant, cele vazute si cele nevazute, fie Tronuri, fie Domnii, fie Principate, fie Puteri. Toate s-au facut prin El si pentru El".)

 

 (Urmatoarele trei coruri au in grija spatiul cosmic, stelele, planetele, galaxiile)

   

4. Domniile (Col 1, 16 )

   5. Virtutile (Stapanirile) (1 Pt 3, 22: "Care, dupa ce S-a suit la Cer, este de-a dreapta Lui Dumnezeu si se supun Lui, ingerii si stapaniile si puterile.")

   6.  Puterile (Col 1, 16 si Ef 3, 10: - "Pentru ca  intelepciunea Lui Dumnezeu cea de multe feluri ca sa se faca cunoscuta acum, prin Biserica, Principatelor si Puterilor, in Ceruri.")

 


(Urmatoarele trei coruri se ingrijesc de planeta noastra si de locuitorii ei)

   

7. Principatele (Col 1, 16 si Ef 3, 10)
  

 8. Arhanghelii (1 Tes 4, 16: "Pentru ca Insusi Domnul, intru porunca,  la glasul arhanghelului si intru trambita Lui Dumnezeu, Se va pogora din Cer, si cei morti intru Hristos vor invia intai".)


   9.  Ingerii 
        Toti acestia au fost creati pentru a indeplini cu fidelitate ordinele Lui Dumnezeu.
         Atunci cand au fost creati, ingerii nu au inteles Misterul Intruparii Fiului Lui Dumnezeu, al Patimirii si al Mortii Sale pentru mantuirea oamenilor. Au fost pusi sa decida, printr-un act liber al vointei lor, daca sa accepte sau nu, Misterul. O parte dintre ei, in frunte cu Lucifer, cel mai frumos dintre ingeri, in orgoliul lor, au refuzat, voind sa fie ca Dumnezeu, adica atotstiutori, calitate pe care numai Cel Preainalt o are si s-au schimbat in diavoli. Cealalta parte, cea a ingerilor ramasi fideli Lui Dumnezeu, sunt condusi de Voievodul lor, Arhanghelul Mihail - nume care inseamna "Cine este ca Dumnezeu?".
   Acelasi lucru s-a intamplat si cu primii oameni, care au fost ispititi de acelasi Lucifer. Si ei voiau sa fie ca Dumnezeu, iar aceasta greseala a lor va marca omenirea, pana la sfarsitul lumii, insa nu in  mod definitiv.
   Dumnezeu a incredintat ingerilor buni, ocrotirea Bisericii, a popoarelor, oraselor si a fiecarui suflet. De aceea omenirea trebuie sa cinsteasca pe ingeri ca pe fratii lor mai mari si insotitorii lor in Cer, sa le imite ascultarea, curatia si iubirea de Dumnezeu, dar mai ales trebuie sa respecte prezenta lor.

     INVOCATII LA CELE NOUA CORURI DE INGERI:
  Sfintilor Ingeri, vegheati asupra noastra, intotdeauna si in tot locul.
   
   Sfintilor Arhangheli, oferiti Lui Dumnezeu rugaciunile si jertfele noastre.

   Virtuti ceresti, dobanditi-ne taria si curajul in incercarile vietii.

   Puteri ceresti, aparati-ne impotriva dusmanilor vazuti si nevazuti.

   Principate suverane, calauziti sufletele si trupurile noastre.

   Sublime Domnii, domniti pe deplin asupra umanitatii noastre.

   Tronuri supreme, dobanditi-ne pacea.

   Heruvimi plini de fervoare, imprastiati intunecimile noastre.

   Serafimi plini de iubire, aprindeti-ne de iubire pentru Domnul.
  
                                                                       din "Cartea de rugaciuni" Ed. Serafica

     INGERUL VOSTRU PAZITOR ESTE BUSOLA LUI DUMNEZEU

ISUS catre J.N.S.R.: "Eu va intind mana Mea care sa va atraga in afara tunelului sumbru, ca sa va dau Viata Mea, Ziua Mea; Zi binecuvantata de Dumnezeu, care vine pentru a va invata sa renasteti din Viata Sa. Eu vin ca sa ve deschid drumul ca sa iesiti din acest sumbru tunel. Vin sa va atrag si sa va ajut sa respingeti intunericul lumii. Eu vin ca sa va strig Bucuria Mea: Copiii Mei vor vedea Noua Zi.
   Eu vin, de asemenea, sa va strig Bucuria Mea, Eu vreau sa strig impreuna cu voi. Fiti Bucurie!
   Fiica Mea, iti vorbesc despre ore ca sa te fac sa intelegi mai bine ca aproape ati ajuns. Parcursul Luptatorului trebuie facut fara greseala. Sa nu va impiedicati, in ultima clipa,  de ceva neasteptat. Fiti prudenti si fermi in credinta voastra. In fiecare clipa binecuvantati-l pe Ingerul vostru Pazitor care este, in acest Timp din Urma, mai vigilent ca niciodata: vorbiti-i,  cereti-i ajutorul, sprijinul; nu-l deceptionati.
   Orice vapor are o busola pentru a regasi fara incetare drumul bun. Ingerul vostru Pazitor devine Calauza voastra si impreuna cu el nu veti rataci drumul. Atat ziua, cat si noaptea, sunteti pe vapor, iar Ingerul vostru pazitor este busola Lui Dumnezeu." (25.12.1999)

                                                                                      "Regina Pacis" nr.16

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.