miercuri, 7 decembrie 2016

NOVENA in cinstea “Mariei care dezleaga nodurile” (necazurile)


 Aceasta novena , facuta cu credinta si speranta, poate opera miracole in vietile noastre.

    Mantuitorul ne-a fost dat prin Maria, si de asemenea prin Maria toate nodurile vietii noastre pot fi dezlegate. Si cine nu are noduri in viata?
Dar ce sunt aceste “noduri”? Acele probleme pe care foarte adesea le purtam timp de ani intregi si pentru care nu vedem nici o solutie: nodurile disputelor familiale, ale neintelegerilor dintre parinti si copii, ale lipsei de respect, ale violentei; nodurile resentimentelor dintre soti, ale lipsei de pace si de bucurie in sanul familiei, nodurile angoasei, nodurile disperarii sotilor care se despart, ale distrugerii familiilor, nodurile provocate de durerea de a avea un fiu care se drogheaza, care este bolnav, care este plecat de acasa sau care s-a indepartat de Dumnezeu; nodurile alcoolismului, nodurile viciilor noastre si ale celor pe care ii iubim; nodurile ranilor fizice sau morale provocate de altii, ale ranchiunii care ne tortureaza in mod dureros, sentimentele culpabilitatii, avortul care a fost facut, bolile care nu se vindeca, depresia, somajul, temerile noastre, singuratatea, necredinta, orgoliul…, toate aceste noduri care sunt consecinta pacatului din viata noastra.
   Nodurile din viata noastra ne sufoca sufletul, ne coplesesc, ne indeparteaza bucuria din inima si chiar vointa de a continua sa traim. Aceste noduri care ne indeparteaza de Dumnezeu, care ne inlantuie bratele, picioarele, intreaga fiinta si credinta, care ne impiedica sa ne aruncam in bratele Sale ca niste copii si sa-i multumim!
Fecioara Maria vrea ca acest lucru sa inceteze. Ne vine in intampinare, astazi, pentru ca noi sa-i dam Ei toate aceste noduri. Ea le va dezlega unul cate unul.
   (...) Sa descoperim maretia Mamei noastre care dezleaga nodurile si sa o lasam sa ne conduca pentru a intelege minunatiile pe care ni le pregateste. Acolo pe unde trece, Ea isi manifesta puterea in folosul celor care au alergat la Ea si le ofera haruri nenumarate. Sa ne apropiem de Ea acum. Cat este de frumoasa! Nu mai suntem singuri. Totul se poate schimba. Care mama plina de iubire nu vine in ajutorul copilului sau aflat in dificultate, cand acesta o cheama?

Introducere
“Spiritul Sfant M-a umplut de bunatate si M-a facut atat de draga Lui Dumnezul, ca prin Mine toti cei care cer haruri de la Dumnezeu pot sa le primeasca fara nici o indoiala.” (cuvintele Fecioarei Maria catre Sfanta Matilda).
   In fata unor astfel de minuni ce ramane de facut? Pur si simplu sa avem prezent in inima noastra faptul ca Sfanta Fecioara Maria ne-a fost data drept “canal de milostivire”, ca prin Ea sa coboare continuu din Cer harurile de care avem nevoie. Nu exista nici un "nod" in viata noastra pe care Ea sa nu il poata dezlega.
   Atunci, capul sus! Sa ne redesteptam credinta. Sa privim milostivirea Mamei noastre si sa aprindem in inima noastra flacara sperantei!...
  Pentru ca o avem pe aceasta Mama a Milostivirii, cate haruri nu putem dobandi prosternandu-ne la picioarele Ei!
   Plini de incredere, sa ne apropiem de Sfanta Fecioara Maria, dezlegatoarea nodurilor. Sa ne apropiem de Tronul harului, cu certitudinea de a fi ascultati. Avem in Sfanta Fecioara Maria o Mama care mijloceste cu siguranta. Cererile Ei sunt intotdeauna ascultate de Isus, Fiul sau.
   Sa abandonam deci, cu toata increderea, "nodurile" din viata noastra in mainile Mamei noastre si sa-i spunem: “Sfanta Fecioara Maria dezlegatoarea nodurilor, roaga-Te pentru noi!

  Novena se face timp de noua zile consecutive, in felul urmator:


   1. Se face semnul crucii.
   2. Se recita actul de cainta. Se cere iertare pentru pacatele proprii si, mai ales, se ia hotararea ferma de a nu le mai savarsi niciodata.



ACTUL DE CAINTA


   Doamne, Dumnezeul meu, ma caiesc din toata inima de toate pacatele mele si le urasc mai presus de toate, pentru ca prin ele am pierdut harul tau si imparatia cerului si m-am facut vrednic de pedeapsa vesnica a iadului; dar mai mult ma caiesc pentru ca, pacatuind, te-am maniat pe tine, Parintele meu, Mantuitorul meu si Dumnezeul meu, atat de mare si atat de bun. Pentru aceasta ma hotarasc, cu ajutorul harului tau, sa nu mai pacatuiesc si sa fug de orice prilej de pacat. Amin.



   3. Se recita primele trei decade din Rozariu.
   4. Se citeste meditatia proprie pentru fiecare zi a novenei (de la ziua intaia pana la a noua, in functiede ziua novenei).
   5. Se recita apoi ultimele doua decade din Rozariu.
   6. Se va incheia cu „Rugaciunea catre Maria care dezleaga nodurile” (de la sfarsitul postarii)
   7. Se face semnul crucii.


   MEDITATIE:
 
    Ziua intaia
   Sfanta Maica preaiubita, preasfanta Marie, Tu care dezlegi “nodurile” care-i sufoca pe copiii Tai, intinde-Ti mainile Tale milostive asupra mea. Eu iti incredintez astazi acest ”nod” (sa se numeasca, daca este posibil),  si toate consecintele negative pe care el le aduce asupra vietii mele. Eu iti daruiesc acest ”nod” care ma chinuie, ma face nefericit(a) si ma impiedica sa ma unesc cu Tine si cu Fiul Tau Isus, Mantuitorul meu.
   Eu am recurs la Tine, "Marie care dezlegi nodurile”, caci am increderea in Tine si stiu ca Tu nu ai dispretuit niciodata un copil pacatos care Te-a rugat sa-l ajuti. Eu cred ca Tu poti sa dezlegi acest ”nod”, caci Isus iti da orice putere.
   Am incredere ca Tu vei accepta sa dezlegi acest "nod", caci esti Mama mea. Stiu ca        Tu o vei face pentru ca ma iubesti, si ma iubesti chiar cu iubirea Lui Dumnezeu.
   Iti multumesc Maica mea preaiubita.
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
   Cine cauta un har, il va gasi in mainile Mariei.


   Ziua a doua
   Marie, Maica preaiubita, izvor al tuturor harurilor, inima mea se indreapta spre Tine astazi.   Eu recunosc ca sunt pacatos (pacatoasa) si ca am nevoie de ajutorul Tau. Din cauza egoismului meu, a ranchiunii mele, a lipsei mele de generozitate si a lipsei mele de umilinta,  am neglijat foarte adesea harurile pe care mi le obtii.
   Eu ma intorc la Tine astazi, “Marie care dezlegi nodurile”, pentru ca sa ceri pentru mine, Fiului Tau Isus, curatia inimii, dezlipirea, umilinta si increderea. Eu voi trai aceasta zi practicand aceste virtuti. Ti le voi oferi ca dovada a iubirii mele fata de Tine. Eu incredintez in mainile Tale acest ”nod” (sa se numeasca, daca este posibil) care ma impiedica sa reflectez slava Lui Dumnezeu.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
Maria i-a oferit Lui Dumnezeu fiecare moment al zilei sale.
 
    Ziua a treia
   Mama mijlocitoare, Regina Cerului, Tu ale carei maini primesc si impart toate bogatiile Regelui, intoarce-Ti spre mine ochii Tai milostivi. Eu depun in mainile Tale acest “nod” (sa se numeasca, daca este posibil) al vietii mele, orice ranchiuna, orice resentiment al caror izvor este el.
Eu iti cer iertare, Dumnezeule Tata, pentru greselile mele. Ajuta-ma acum sa iert toate persoanele care, in mod constient sau inconstient, au provocat acest ”nod”. In masura dezlipirii mele, Tu vei putea sa-l dezlegi.
    In fata Ta, Maica preaiubita, si in Numele Fiului Tau Isus, Mantuitorul meu, care a fost ofensat si care a stiut sa ierte, eu iert acum aceste persoane…, si ma iert si pe mine, pentru totdeauna.
   Iti multumesc, ”Marie care dezlegi nodurile” pentru ca dezlegi in inima mea nodul ranchiunii si "nodul" pe care Ti-l prezint acum (sa se numeasca, daca este posibil).
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
   Acela care vrea haruri, se indreapta spre Maria.


   Ziua a patra
   Sfanta Maica preaiubita, primitoare fata de toti cei care Te cauta, ai mila de mine. Eu depun in mainile Tale acest “nod” (sa se numeasca, daca este posibil). El ma impiedica sa fiu in pace, el paralizeaza sufletul meu, ma impedica sa merg pana la Domnul meu si sa-mi pun viata in slujba Sa.
   Dezleaga acest ”nod” al vietii mele, o Maica mea. Cere-i Lui Isus vindecarea credintei mele paralizate care se lasa biruita de pietrele drumului. Mergi impreuna cu mine, Mama preaiubitoare, pentru ca eu sa devin constienta ca aceste pietre sunt de fapt prietene, sa incetez de a murmura si sa invat a multumi in orice moment si a surade, increzator (increzatoare) in puterea ta.
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
   Maria este soarele si toata lumea beneficiaza de caldura Ei.


   Ziua a cincea
   Mama care dezlegi "nodurile”, generoasa si plina de compasiune, eu ma intorc spre Tine pentru a incredinta, inca o data, acest ”nod” (sa se numeasca, daca este posibil) in mainile Tale. Eu iti cer intelepciunea Lui Dumnezeu, pentru ca sa actionez sub lumina Spiritului Sfant pentru a trece peste toate aceste dificultati.
   Nimeni nu Te-a vazut manioasa; dimpotriva, cuvintele Tale erau asa de pline de bunatate, incat in Tine se vedea inima Lui Dumnezeu.
   Scapa-ma de tristete, de manie si de ura pe care acest ”nod” a facut-o sa se nasca in mine.
   Maica preaiubita, da-mi bunatatea Ta, intelepciunea Ta si harul de a invata sa meditez totul in tacere in inima mea. Si, asa cum ai facut la Rusalii, mijloceste la Isus pentru ca eu sa primesc in viata mea o noua revarsare a Spiritului Sfant. 
   Spirit al Lui Dumnezeu, vino asupra mea!
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
   Maria este plina de putere de la Dumnezeu.


    Ziua a sasea
   Regina a Milostivirii, iti incredintez acest “nod” (sa se numeasca, daca este posibil) al vietii mele, si iti cer sa-mi dai o inima care stie sa fie rabdatoare in timp ce Tu dezlegi acest ”nod”.
   Invata-ma sa perseverez in ascultarea Cuvantului Fiului Tau, sa ma spovedesc, sa ma impartasesc; in sfarsit, ramai cu mine. Pregateste inima mea pentru a sarbatori cu ingerii harul pe care esti in curs sa mi-l obtii.
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
   Tu esti cu totul frumoasa, Marie, si nici o pata nu Te-a atins.


    Ziua a saptea
   Maica Preacurata, eu ma intorc spre Tine astazi:  Te rog sa dezlegi acest ”nod” (sa se numeasca, daca este posibil) din viata mea, si sa ma eliberezi de influenta celui Rau. Dumnezeu Ti-a acordat o mare putere asupra tuturor diavolilor. Eu ma lepad astazi de diavoli si de toate legaturile pe care le am cu ei. Proclam ca Isus este singurul meu Mantuitor, singurul meu Domn.
   O ”Marie care dezlegi nodurile”, zdrobeste capul celui Rau. Distruge cursele pe care le-au provocat aceste "noduri" in viata mea. Iti multumesc, Maica preaiubita.
    Doamne, elibereaza-ma prin Sangele Tau pretios!
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
  ”Tu esti slava Ierusalimului, Tu esti cinstea poporului nostru”.


   Ziua a opta
   Fecioara Maica a Lui Dumnezeu, plina de milostivire, ai mila de copilul Tau si dezleaga acest “nod” (sa se numeasca, daca este posibil) din viata mea.
 Eu am nevoie sa ma vizitezi, asa cum ai vizitat-o pe Elisabeta. Adu-mi-L pe Isus pentru ca El sa mi-L aduca pe Spiritul Sfant. Invata-ma sa practic virtutile curajului, bucuriei, umilintei, credintei, si, asemenea Elisabetei, fa-ma sa fiu plina de Spiritul Sfant. Eu vreau ca Tu sa fii Mama mea, Regina mea si prietena mea. Eu iti daruiesc inima mea si tot ce imi apartine: casa mea, familia mea, bunurile mele exterioare si interioare. Eu iti apartin pentru totdeauna.    Pune in mine inima Ta pentru ca eu sa pot face tot ceea ce Isus dorerste de la mine.
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru mine.
   Sa mergem asadar, plini de incredere, spre Tronul harului.


   Ziua a noua
   Maica Preasfanta, Avocata noastra, Tu “care dezlegi nodurile”, eu vin astazi sa-Ti multumesc pentru ca ai dezlegat acest ”nod” (sa se numeasca, daca este posibil) din viata mea. Tu stii durerea pe care mi-o provoaca. Iti multumesc, o Mama mea, pentru ca ai sters in milostivirea Ta, lacrimile din ochii mei. Iti multumesc pentru ca ma primesti in bratele Tale si imi permiti sa primesc un alt har de la Dumnezeu.
   ”Marie care dezlegi nodurile”, o Maica mea preaiubita, eu iti multumesc pentru ca dezlegi ”nodurile” din viata mea. Acopera-ma cu mantia Ta de iubire, pastreaza-ma sub ocrotirea Ta, lumineaza-ma cu pacea Ta.
   ”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-Te pentru noi.




RUGACIUNE CATRE MARIA CARE DEZLEAGA NODURILE
(se recita in toate cele noua zile ale novenei)

   
   Fecioara Marie, Mama a Iubirii frumoase, Mama care nu ai abandonat niciodata un copil care striga dupa ajutor, Mama ale carei maini lucreaza fara incetare pentru copiii Sai preaiubiti, pentru ca sunt conduse de Iubirea divina si de milostivirea nemarginita care se revarsa din inima Ta, intoarce-Ti privirea plina de bunatate catre mine. Priveste multimea “nodurilor” care-mi sufoca viata.
   Tu imi cunosti disperarea si durerea. Tu stii cate noduri ma paralizeaza. Sfanta Fecioara Marie, Mama care ai fost oranduita de Dumnezeu sa dezlegi “nodurile” vietii copiilor Tai, depun funia vietii mele in mainile tale.
   Nimeni, nici macar Cel Rau, nu ma poate lipsi de ajutorul Tau cel milostiv. 
   In mainile Tale nu exista nici un nod care sa nu poata fi dezlegat.
   Mama atotputernica, prin harul Tau si prin puterea de mijlocire pe langa Fiul Tau Isus, Mantuitorul meu, primeste astazi acest “nod” (sa se numeasca, daca este posibil problema pentru care se face novena). Pentru slava Lui Dumnezeu, iti cer sa il desfaci, si sa-l desfaci pentru totdeauna. In Tine imi pun nadejdea.
   Tu esti unica Mangaietoare pe care mi-a dat-o Dumnezeu, Tu esti fortareata puterilor mele fragile, bogatia slabiciunilor mele, eliberarea de tot ce ma impiedica sa fiu cu Cristos.
   Primeste strigatul meu.
   Pazeste-ma, calauzeste-ma, ocroteste-ma.
   Tu esti refugiul meu sigur.

   Semnul crucii


3 comentarii:

  1. Buna ziua.Dca am inceput aceasta novena este pentru o dorință? Să înțeleg?

    RăspundețiȘtergere
  2. Adică nodurile reprezintă și o dorință?

    RăspundețiȘtergere
  3. Inainte de inceperea novenei am scris o parte din ceea ce pot reprezenta "nodurile" din vietile noastre.
    Redau mai jos:
    "Dar ce sunt aceste “noduri”? Acele probleme pe care foarte adesea le purtam timp de ani intregi si pentru care nu vedem nici o solutie: nodurile disputelor familiale, ale neintelegerilor dintre parinti si copii, ale lipsei de respect, ale violentei; nodurile resentimentelor dintre soti, ale lipsei de pace si de bucurie in sanul familiei, nodurile angoasei, nodurile disperarii sotilor care se despart, ale distrugerii familiilor, nodurile provocate de durerea de a avea un fiu care se drogheaza, care este bolnav, care este plecat de acasa sau care s-a indepartat de Dumnezeu; nodurile alcoolismului, nodurile viciilor noastre si ale celor pe care ii iubim; nodurile ranilor fizice sau morale provocate de altii, ale ranchiunii care ne tortureaza in mod dureros, sentimentele culpabilitatii, avortul care a fost facut, bolile care nu se vindeca, depresia, somajul, temerile noastre, singuratatea, necredinta, orgoliul…, toate aceste noduri care sunt consecinta pacatului din viata noastra."

    Novena este o cerere catre Sfanta Fecioara, o cerere de ajutor in rezolvarea acestor "noduri", a acestor probleme din vietile noastre.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.