luni, 9 aprilie 2012

CASA DE BANI MIRACOL, AL BANCII "DANAS"



Sfanta Marie, Maica Lui Dumnezeu, pastreaza-mi o inima de copil, curata si cristalina ca un izvor.
Dobandeste-mi o inima simpla care sa nu se inchida in propriile tristeti, o inima larga si generoasa, plina de compatimire, o inima credincioasa care sa nu uite nici un bine si sa nu pastreze ura pentru nici un rau. Formeaza-mi o inima blanda si umila care sa iubeasca fara sa ceara sa fie iubita, multumita sa dispara in alte inimi, sacrificandu-se in fata Fiului Tau Divin, o inima mare si generoasa, pe care nici o nerecunostinta sa n-o poata inchide si nici o indiferenta sa n-o poata obosi, o inima insetata de gloria Lui Isus Cristos, hranita de Iubirea Sa, a carei rana sa nu se vindece decat in Cer. Amin.


    DANAS?  In limba croata acest cuvant inseamna "astazi". Nu pare a fi ceva special si totusi!  Acest singur cuvant ascunde nunai el, una dintre cele mai puternice surse de vindecare oferite de catre Fecioara Maria lumii noastre lispsite de pace.
    Cand vine seara de 25, parintele Slavko aduna in fiecare luna cativa vorbitori de limbi diferite, pentru a traduce mesajul. Parintele Slavko scrie mai intai mesajul in croata primit de la Marija, apoi incep traducerile.  Dar chiar inainte de a cunoaste continutul mesajului, eu imi iau foaia si scriu in franceza: "Dragi copii, astazi..."  Si nu gresesc niciodata (sau aproape niciodata):  Gospa spune intr-adevar "Draga djeco, danas..." Pentru ce acest leitmotiv?  "Astazi" este terenul Ei de actiune, este centrul Ei de gravitate, este punctul Ei de impact, cartierul Ei general... Aici este locul unde vine si de unde pleaca totul.
    "ASTAZI" ar putea fi numele unei banci, dar o banca deosebita, care ar functiona in felul urmator: capitalul acestei banci este furnizat de catre Dumnezeu, la discretie. Conturile sunt nelimitate. Cel care ar veni sa ceara pentru nevoile sale atat, ar primi atat, altul care ar veni sa ceara dublu, ar primi dublu si asa mai departe. Banca visata! Cu cat scoatem mai mult, cu atat capitalul nostru creste! Dar aceasta banca are o regula de neclinitit: nu putem scoate bani decat astazi, si trebuie sa mergi personal. Nu putem spune: "Dati-mi ceea ce mi se cuvine pentru ieri" caci tot ceea ce tine de "ieri" a fost sters din memoria calculatorului. Nu putem nici sa scoatem un avans din banii pentru ziua de maine, caci calculatoarele afiseaza: "Maine: data necunoscuta".
    Astfel functioneaza Inima Lui Dumnezeu si Inima Mariei. Daca nu patrund eu insumi inauntru astazi, ma condamn la saracie. Ori, cea mai mare parte a societatii noastre sufera de doua maladii ce se transforma uneori in psihoze. Aceste maladii se numesc "ieri" si "maine".  Ele ating sufletul intr-un mod foarte subtil, il paralizeaza putin cate putin, pana il sufoca. Pentru a  avea viata, numai ghiseul "astazi" este deschis. Ghiseele "ieri" si "maine" lipsesc cu desavarsire.
    Sunt usor de detectat aceste doua maladii, caci victima exprima ea insasi simtomele caracteristice:

 "Ma voi ruga mai degraba maine."                        
 (Comunicare cu Dumnezeu = 0)

 "Moartea mea? N-o veni chiar maine, am timp sa ma gandesc la ea..."
 (Vigilenta = 0)

 "Tocmai am dat ieri ceva de pomana unui sarac. Nu e nevoie sa-i mai dau si astazi!"
(Caritate = 0)                                                                            

  "Maine", orice am face, se va sfarsi printr-un razboi!"                            
(Pacea inimii = 0)

 "In orice caz, nu a mers ieri, nu vad de ce ar merge astazi!"                    
 (Speranta = 0)

    Acesti bolnavi sunt inchisi mortal in capcana lui "ieri" sau investesc in vant, "iluzia lui maine". Ei mor de foame si de sete, mor din pricina golululi din ei, se sinucid cu miile, ca urmare a crizelor provocate de lipsuri, in timp ce banca "DANAS" (ASTAZI) le este deschisa ziua si noaptea!
    Caci harul imi este dat astazi, el ma atinge acum, el atinge si salveaza realitatea vietii mele. Nu am de pe acum harul pentru maine, iar harul de ieri nu-l pot pune in conserva pentru astazi.
    Multe ziare fac un lucru criminal oferindu-si coloanele unor profeti ai nenorocirii: ei seamana frica in inimi. Ori frica este intotdeauna un simptom al psihozei "maine". Clientii acestei mari banci "DANAS", care este Inima Lui Dumnezeu, se recunosc printr-un singur simptom - "Iubirea".  Daca iubesc, nu exista in inima mea loc pentru frica. Mai mult, iubind, eu pregatesc viitorul, schimb viitorul, construiesc adevarata securitate pentru familia mea. Sunt ancorat in real, nu cu capul in nori, ca Peter Pan.
    Astazi este cea mai extraordinara sursa de bogatii si de surprize pe care o cunosc. Daca sunt atent pentru a capta harul de astazi, atunci Dumnezeu, nespus de bucuros, imi descopera unicul plan pe care il are pentru momentul prezent.
    Una dintre cele mai bune si mai fidele cliente ale bancii "DANAS" este prietena mea, Karen, formata indelung la scoala Gospei (Fecioarei Maria).
    Intr-o zi ea este invitata in S.U.A. pentru a vorbi despre Medjugorje catorva zeci de parohii. Gospa i-a aratat ca trebuie sa faca acest lucru, asa ca ea a raspuns DA, insa se simte inspaimantata, caci firea ei foarte timida i se pare un obstacol de netrecut.
    Iat-o intr-o biserica din Boston. Ea se roaga pe o banca inainte de a lua cuvantul. O implora pe Maria: "Gaseste pe altcineva, eu nu pot!" O necunoscuta o bate pe umar:
    - Domnisoara, ma rugam in spatele dumneavoastra, eu nu va cunosc, insa Isus v-a transmis acest mesaj prin mine: "Nu te ingrijora pentru cuvintele pe care va trebui sa le rostesti. Voi fi cu tine. Deschide gura si Eu voi pune inaintea ochilor tai cuvintele pe care le-am destinat acestei adunari, unul dupa altul."
    Este exact ceea ce se va si intampla. Karen s-a urcat la microfon tremurand toata si a vazut in fata ochilor ca un pergament desfasurandu-se. Ea citea o fraza, uita ceea ce tocmai citise si nu stia ceea ce va citi in minutul urmator. Era fixata pe momentul prezent. In acea seara, adunarea a felicitat-o pentru ca si-a pregatit atat de bine speech-ul, care tulburase atat de mult inimile. O frumoasa lectie de abandonare Lui  Dumnezeu!
    Intr-o alta seara, ea a urcat din nou la microfon, cu capul atat de gol de idei, incat nu-si amintea nici macar cele cinci puncte din mesajul de la Medjugorje.  Dar avea incredere, Maria avea un cuvant pentru multimea foarte numeroasa care se adunase. Ajunsa la microfon, mutenie totala, tacere continua. Nu-i venea nici un cuvant. Ea asteapta in pace. Multimea se intreaba ce se petrece, incepe sa murmure, sa se agite... Pentru americani, cinci minute de tacere frizeaza imposibilitatea ontologica! Karen ii spune Mariei:
    -" Mother! Daca nu ai nimic sa le spui, este alegerea Ta. Dar arata-mi daca mai trebuie sa stau mult timp in fata acestui microfon!"
    Apoi, ea se aude intreband multimea:
    - Exista preoti printre dumneavoastra?
    Cincisprezece maini se ridica.
    - Veniti aici, va rog, spune ea preotilor.
    - "Mother! Ce fac acum cu ei?" implora in inima ei.
    Multimea este curioasa ce se va petrece. Aceasta Karen din Medjugorje este oare "OK" la cap?
    Atunci din gura lui Karen ies niste cuvinte, cele din urma pe care ar fi dorit sa le spuna:
    - Gospa nu poate sa va vorbeasca in aceasta seara. Sunt prea multe pacate aici. Voi nu puteti sa-i intelegeti glasul. Trebuie mai intai sa va spovediti!
    Ea nu avea decat patruzeci de minute pentru a vorbi. Era ora 19,30.  Acele minute au fost folosite pentru a spune doua cuvinte: "Convertire", "Spovada". Prin puterea Spiritului Sfant, ea le-a explicat aceste cuvinte. Apoi a plecat.
    A doua zi, preotul parohiei, foarte tulburat, ii spune:
    - Karen sti ca asta-noapte, la ora unu dimineata eram inca acolo? Cei cincisprezece preoti au spovedit timp de cinci ore. Nu stiu de ce le-a venit acelor oameni, majoritatea dintre ei nu se spovedisera de douazeci, treizezi, patruzezi de ani;  ar fi trebuit sa vezi ce pesti ne trimitea Gospa!
    In acea noapte, sute de pacatosi, dintre care cea mai mare parte veniti din curiozitate, s-au intors acasa indreptati, fericiti de a-si fi regasit Mantuitorul.
    O singura inima isi scosese pur si simplu partea sa de la banca "DANAS" si toata lumea a primit comori neasteptate.
                                                                                                                ( Sr. Emmanuel)

        Cozi pentru spovada, la Medjugorje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.